Pokazuje rezultate 1 do 2 od 2

Tema: Problem s kozom - bijele bubuljice?

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno Problem s kozom - bijele bubuljice?

Moja J. oduvijek ima osjetljivu, jako osjetljivu kozu, na nogama poprilicno suhu i dobije osip na sve i svasta. Cak smo i platnene pelene morali izbaciti iz upotrebe jer nije podnosila ni minutu biti u mokrome. Ne da nije podnosila dodir koze s mokracom nego je dobijala bubuljice i na predjelima gdje se guma gacica i pelena dodiruje s nogama. Sve obicne deterdzente smo izbacili iz upotrebe, cim se malo uznoji, isti tren je moram presvlaciti inace se osip opet pojavi itd.
    Ono sto mene zanima je o kakvom tocno problemu je rijec, radi li se iskljucivo o reakciji koze na okolinu? Da objasnim preciznije, ono sto se kod nje na kozi pojavi izgleda ko mala, crvena bubuljica, nalik na one koje dobijemo nakon uboda komarca. Nakon dan-dva, crvenilo se povuce, a ostanu te neke male, tockaste bijele bubuljice koje se onda polako suse i nestaju. Oko tih bijelih tockica koza bude prilicno suha hrapava.
    Vec smo ponovo dogovorili odlazak doktorici koja i dalje misli da je rijec o kontakt-alergiji, ali zanima me ima li netko slicno iskustvo? Rjesava li se ovo iskljucivo izbjegavanjem tih problematicnih, vanjskih faktora? Maslinovo ulje u vodi i sl. nikad nije pomagalo. Uglavnom je kupamo samo vodom. Ono sto za sada pomaze od kozmetike je i Lavera djecje ulje. Uzasavam se dolaska ljeta i znojenja jer znam sto nas opet ceka.... :/

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Nisam baš sigurna da je ista stvar, prema opisu osipa, ali Lea je imala osipe koji su izgledali kao ubodi komarca, ili recimo kao sitne vodene kozice, i koji su joj povremeno izbijali na različitim dijelovima tijela (ruke, noge, trbuh, pa i lice). Dijagnosticiran joj je strophulus ili osteofolikulitis, a meni i dan danas nije jasno od čega to nastaje.

U svakom slučaju ja bih ti preporučila da odete kod dermatologa, i to onog koji ima iskustva sa dječjim problemima, a kod problematične kože (posebno ako je i suha) svakako pomaže neutralna kozmetika (aderma, stelatopia od mustele). Ako ste nekad u Zagrebu pokušajte se naručiti kod dr. Željka Pavičića, on je jako iskusan dječji dermatolog i radi privatno.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •