~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~, za leptirića i mamicu![]()
draga kiara
pratim što se događa s tobom i leptirićem ali nikako se javiti...
puno sreće ti želim, sve će izaći na dobro, ne brini...puse![]()
![]()
![]()
![]()
kiara :D :D :D :D :D za bebicu!!!!!
a za Rebro - prenatalni uzv srca radi ti se između 20-22 tj trudnoće, dooljno da se naručiš 4-5 tjedana ranije i to na : 2367-632, tražiš sestru Nadu. A prof.Malčić koji radi taj UZV ti je super čovjek. Ak si laik sam ti veli jel sve ok a ako si od struke onda malo i čavrlja.
Puno pusa malom leptiriću!!!!![]()
hvara cure,zlatne ste!!!!!!!!!!!!!!!!![]()
![]()
![]()
stellita![]()
![]()
![]()
![]()
kiarabebici
to će sve biti supač djeca!!!!!
sretno kiara :D :D
prekrasne vijesti za malog bebolinca![]()
sretno i dalje
moj OGTT super, a na dijetu moram zbog prekomjerne težine![]()
evo nas napokon doma!!!! :D danas su nas pustili iz bolnice i brzo za kompj.da vam pišemo
sad trenutno smo ok,i GUK je ok(jedini loš nalaz je bio OGTT-8,2),ali moram biti na dijeti i Glucophagu do kraja trudnoće. do sad sam samo smršavila u bolnici,tak da sad imam isto ili čak kilu manje nego prije trudnoće,što je super! uzv štitnjače je ok,samo moram na kontrolu dijabetologu za 2 tjedna i na hormone štitnjače za mj.dana i na prenatalni uzv na Rebro iza 20-tog tjedna.
uzv leptirićaje bio prije 2 tj,tak da me danas samo dr.pregledala i rekla je da je sve ok,ali mi popodne idemo k našoj ginekologici,pa možda i napravi uzv-to vam javim ako bude(već dugo nismo vidjeli leptirića
jer nam u bolnici nisu pokazali).
sad na odlasku iz bolnice mi je glavna sestra odjela rekla da ćemo se mi sigurno češće viđati i nek budem spremna na to jer je to sad dosta rizična trudnoća. ja se duboko nadam da će biti sve ok,i mi ćemo dati sve od sebe da budemo disciplinirani.
imam samo jedno pitanje za sve koje su trošile Utrogestan-do kojeg tjedna ste ga uzimale?-meni su rekli da ću ga morati uzimati gotovo do kraja trudnoće? :? pa me zanima...
hvala svima na podršci-predivne ste!!!!!![]()
![]()
![]()
kiara ja sam do 14tj (inače je prije bilo do 12tj ali po nekim novim statistikama ide se čak do 16tj poslije ne).
Što se tiče prenatalnog eha srca nadam se da si već zvala Rebro i s. Nadu jer termina ti skoro više ni nema. Ako nisi učini to već danas. Ako ne uspiješ onda možeš kod dr. Miljana na Srebrnjaku.
bebici i tebi
![]()
hvala na info i brizistellita prvotno napisa
-zvali su iz bolnice,ali su im rekli da se ne može telefonski naručiti jer je centralno naručivanje,već da moramo faksirati uputnicu ili doći tamo osobno se naručiti-za sad navodno ima termina krajem 6mj,a to nama i odgovara.danas idemo ginekologu,pa će mi napisati up,i MM će sutra otića na Rebro. nadam se da će biti još mjesta.
![]()
kiara :D :D za izlazak iz bolnice
A što se tiče utrogestana ja sam ga uzimala do 12 tj. 3*1,pa mi je dr. rekao da nesmijem naglo prekinuti nego tjedan dana 2*1 i tjedan 1*1 tako da sam ja sad u fazi prelaženja na 1*1![]()
samo da se javim.bili smo kod gin. jučer samo nakratko sam vidjela leptirića jer dr. nije htjela dugo gledati zbog čestog uzv-a.
sve je ok![]()
malo kuca ko veliko!!!
i da,naručeni smo 10.07 na Rebro. a za utriće mi je rekla dr.do 16-tog tjedna.
pozdrav super tetama![]()
![]()
![]()
super :D
kiara, samo nek' ste vi nama doma :D , a leptirić će biti dobro jer ti si disciplinirana mama. Uživajte sada maksimalno!
odlično :D:D
bravo :D :D![]()
ma da kiara mi smo termin dobili 3.7. i to je ono bilo zadnji mogući valjda do jeseni...ja sam se telefonski naručila kod s. Nade jer ju znam ali super da si i to sredila jer vidiš kako je gužovito. Držim fige da sve na prenatalnom uzv srca prođe super a ti se i dalje čuvaj!
![]()
![]()
hvala stellita!!! gužva je tamo,ali hvala Bogu uspjeli smo se naručiti :D
i je vama želim da vam bude sve ok![]()
![]()
već na prvom je sve ok...ovo samo radimo u 31 tjednu zbog twin-to-twin-transfusion syndroma...da ne bi jedan krao od drugoga...inače su srčeka i sve ostalo ok
![]()
evo novosti s jučerašnjeg pregleda. :D (sad smo po uzv 16+6)
BDP 34/16+4
OG 128/16+4
OA 112/17
F 24/17+4
FS 17cm
KČS poz:D
TT 182g
cervix 1čl,zatvoren
dr. je jako zadovoljna i veli da je leptirić odlično![]()
jako sam sretna i mrvek izgleda tak preslatko da se svaki put rastopim-sad ga ludo obožavam,a kaj bude tek kad rodim...
ja sam u minusu 2,5kg i to je super(sad sam mršavija nego prije trudnoće)i da prestajemo s utrićima:D !!!!
kontrola za 3 tj.
jedino kaj sam jako prehlađena i užasno kašljem-u noći uopće nisam mogla disati od bolova u prsima i gotovo cijelu noć sam presjedila u krevetu,pa sam danas bila kod dr.opće prakse i veli da je to vjerojatno neka viroza i da za sad ne treba antibiotik(hvala Bogu),ali ako se bude pogoršavalo da dođem ponovno sutra.
sad samo pijem sljezov čaj-to mi je dr rekla da smijem
to bi bilo to ,tete našesvima!!!
:D :D![]()
super, danas sve neke lijepe vijest.....neka se tako i nastavi!
:D :D :D :D :D ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ da kašalj što prije prođe i da nam ozdraviš
bravo za leptirića a tebi želim da što prije ozdraviš
Bravo za leptirića.A tebi želim, da što prije prođe viroza.
![]()
![]()
samo da malo napišem novosti. MM i ja smo jako veseli,svakim danom sve više. jedva čeka da ga leptirić poškaklja. a mene već škaklja 10 dana. svaki dan sve češće i jače.naše!!!
idući tj. idemo na kontrolu kod ginekologa, pa se javimo s novostima. a sad se skidamo s Glucophaga :D i nastavljamo samo s dijetom( a prema potrebi -nadam se da neće trebati,inzulin) i Euthyroxom.
svim tetama!
sjajne vijesti :D :D :D
P.S.
kako si uspjela s narudžbom na Rebru, ja dobila termin 10. 9. bit ćemo preko 30 tjedana, ne znam da li to onda ima smisla?
malo kasnim s odgovorom,ali evo. to ti je vjerojatno zbog godišnjih. i nama su rekli da je to zadnji termin prije godišnjih. ne znam da li će biti kasno ako odeš s 30 tj,ali znam da je taj dr. jedini u Hrvatskoj koji to radi preko up. i zato se tak dugo čeka. ali mislim da možeš otići i privatno na 3D uzv kod nekog dobrog dr po preporuci i da ti on može isto pomoći. a ovaj termin si ostavi za kontrolu u 30-tom tj. meni je bivša cimerica u bolnici rekla da je išla u ZG jednom privatniku ( da me ubiješ,ne znam kak se zove) isto po preporuci i sve je pregledal kod bebe-pokazala mi je slike na dvd-u i sve se vidi-cijelo srce,preklijetke i klijetke,...
ona je išla na vlastiti izbor,ne po preporuci liječnika ko mi,zato je išla privatno,ali mislim da je isto dobila kvalitetan nalaz.mislim da je platila oko 700kn.
nadam se da sam bar malo pomogla.
sretno!!!![]()
nove vijesti s kontrole![]()
bebač raste :D ,miče se i lupka :D ,tak lepo kuca...
ja sam zatvorena i sve je ok. na uzv idemo drugi put i to je to.
sretni smo i uživamo!
svima!!
kiara pa to je super! :D :D :D samo nek se bebač razvija, a mama uživa u svojom sreći!![]()
evo samo da se javimo!
mi smo u bolnici od 02.07. jer sam imala prolaps vodenjaka u 23tj.,pa sam morala na serklažu.bilo je dosta kritično,ali je hvala Bogu ,za sad ipak sve ok. moram strogo mirovati i vjerojatno ću tu ostati do 36tj,ako ne do kraja.do sad nisam imala prilike javiti se jer nemam laptop,a i ne smijem sjediti,pa ću se javiti samo ako budem u mogućnosti. nisam vas zaboravila,stalno ste mi u mislima i pratim ova s***a u vezi s novim zakonom,i žao mi je što nisam mogla i ja sudjelovati na nekom prosvjedu![]()
s bebom je sad sve ok i za sad čekamo curicu:D
velikasvima
!!!!!!!!!!!!!!
Draga,
od~~~~~~~~~~~~~~~~~~ za tebe i leptirića...
Samo ti miruj i pazi sebe i svoju srećicu![]()
![]()
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~da sve završi u redu