Pokazuje rezultate 1 do 33 od 33

Tema: Matija - dar Božji

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    Nitica avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2004

Početno Matija - dar Božji

ŠESTI SRPNJA DVIJETISUĆEIPETE, 06.07.2005. – SRIJEDA ( + 8 dana )

UVOD
    06.00 – zvoni sat, buđenje, pranje, kuhanje kave, uvijek isti osjećaj grča u trbuhu, ovo
    nam je već deveti odlazak na kontrolu na Sv. Duh
    07.00 - uzimamo kofer (2. put), krećemo na već dosadne kontrole (možda ostanemo
    mislimo u sebi, nadamo se)
    07.25 - stigli smo, dvije trudnice prije nas, dobro je nije gužva
    08.05 - izlazi gl. Sestra, uzima povijesti bolesti i nastavljamo sa čekanjem
    08.30 - vaganje (+ 17 kg), tlak uredan, CTG o.k., još pregled kod ginića i idemo doma

ZAPLET
    09.15 - ulazimo kod gin. (Matijević), pregled, «VI STE SPREMNI (4 cm), ZAŠTO
    NISTE U RAĐAONI?!?», kaj on to ozbiljno…
    09.30 - možda i nismo spremni!? Dvojbu prekida gl. Sestra sa završnim pitanjem «GDJE VAM
    JE PRATNJA? KRENITE U RAĐAONU!» Čudno, nije vruće znojim se, nije hladno
    tresem se, mama mirna (120/80), ja panika (200/100), trčim po kofer!
    10.00 - primljena u rađaonu, dobila klizmu, «frizura» ok (ženica se sama sredila) ja preuzimam civilku, kaj sad?
    Idem na kavu, zbunjen.
    11.00 - nema poziva, ma idem doma čekati
    11.40 - prvi sms, spojili je na drip
    13.00 - drugi sms, trudovi se malo pojačali, zanimljivo, i meni
    14.00 - prvi poziv, upravo je imala posjet doktorice, grubijanke u bijeloj kuti koja je
    «nježnim» zahvatom prokinula vodenjak
    15.30 - nemam živaca biti doma, imam temp. (37,5), popio sam 2 andola, samo da bude sve
    o.k., krećem u bolnicu
    16.00 - dolazim u bolnicu, zovem ženicu, trudovi pojačani, još je u predrađaoni, mene ne
    puštaju
    17.00 - tumaram po bolnici, po dvorištu, pušim, popil bi si neku žesticu, penjem se pred
    rađaonu(2.kat), spuštam se dole, opet se penjem (planinarim), čekam poziv
    17.40 - nervoza, ma idem opet dole, na zrak, spuštam se kad zvoni mobitel, ženica zove,
    «MOŽEŠ DOĆI, 7 cm», knedla u grlu, sranje, počinje frka

VRHUNAC
    17.45 – uzimam zrak, nabacujem smirenu facu i ulazim u rađaonu, skidam civilku i oblačim
    zelenu uniformu, pogodili su moj broj
    17. 47 - sestra me vodi u boks, moja ljubav leži na boku spojena na drip i ctg, trudovi dosta
    jaki, boli ju i umorna je ali hrabra! Gutam još jednu knedlu i sjedam kraj nje.
    Zajedno plovimo kroz sve jače trudove, pokušavam preuzeti dio bolova, znam da je
    teško, ljubim ju, mazim ju, bodrim, glumatam, treba biti sabran ali kako?
    18.40 - sami smo u rađaoni, klima šljaka, obzirom na okolnosti čak je i ugodno. Dolazi
    ginić(mislim da je arap), kit je skroz u redu, radi pregled, otvaramo se sve više,
    trudovi sve jači i češći, bol se pojačava, kaže da ne može više, zajedno dišemo ko dva mala
    peseka, blizu smo!
    19.00 - trudovi već vrlo jaki i česti, osjećamo nagon za tiskanjem, ženica me šalje po babicu,
    dolazi babica, mlada, smirena, stručna. Postavljaju ženicu u pozu za rađanje, oba-
    vljamo jedan probni trud, dobivamo upute, sve smo bliže
    19.02 - babica zove arapa i jednog domaćega (dr. Prka), arap kaže sve je o.k. (10 cm), glavica
    je spuštena, babica preuzima stvar u svoje ruke, dr. Prka asistira, počinje, adrenalin
    me pere, uzbuđenje raaaaste! Dolazi jaki trud, tiskaj, jako-pauza, drugi trud, tiskaj, diši,
    drži-pauza, treći trud stisni, izdrži-pauza, jako smo blizu! Skuplja snagu za finale
    19.05 - bol je jaka, osjećam to ali moja ženica je jača, držim ju, navijam, mazim, ja lud, još jedan trud,
    vidim glavicu, glavicu, GLAVICU, naše zlato se pojavljuje, suze mi lupaju na oči, sad
    izdrži, galami, jako stisni, udahni, izdahni, zadnji napor
    19.08 - naša curica izlazi, HEJ pimpek, jajčeka, muško, SIN, RODILI SMO SINA!!! Režu
    mu pupčanu, velik je, jak, sve je na broju, glasno plače, plačem ja, plače i majka
    hrabrost, stavljaju ga mami na prsa-miran je-pada ljubav na prvi pogled, uzimaju ga
    od mame-plače, zlato naše, naša ljubav! Slikam ga kroz suze!

RASPLET
    19.20 - mama je iscrpljena, sretna, ponosna, još posteljica i to je to. Izlazim van, smijem se,
    još uvijek plačem, zovem bake i dede, šaljem poruke prijateljima, ispunjen neopisivom
    srećom i ponosom postajem svjestan svega onoga što se upravo dogodilo i čemu
    sam i ja mogao biti prisutan – RODIO SE NAŠ SIN MATIJA!!! – dar Božji!

HVALA TI ŽENICE,

Ponosni OTAC

Evo i moje priče. Nakon što mi je doktor Matijević rekao da idem u rađaonu, obuzela me neopisiva sreća. To je to. Danas ćemo upoznati našu bebu, naše zlato. Ne znamo spol, ali nekako osjećamo cijelo vrijeme da je curica. Kažem dragom idemo u rađaonu. On je sav blijed otrčao po stvari u auto. Ja se osjećam smireno. Zovem mamu i usput jedem kiflu. (nisam ništa doma jela). Na pregledu u predrađaoni po stoti put me ispituju iste podatke. Ma ko se više sjeća problema tijekom trudnoće. U samom finišu smo…Obavljam klizmu, ali me ne briju. Ha! Ipak sam uspjela i sama. Ulazim u predrađaonu. Sama sam. Kažu da danas nema gužve. Kaj radim? Šetam i telefoniram (naravno). Ipak dolazi još jedna žena, pa spikamo i nije dosadno. Spajaju me na drip i ctg. Mene ništa ne boli. Osjećam samo lagane menstrualne bolove. Gladnaaaa sam. Nakon bušenja vodenjaka (au, pa to boli!!) malo se i trudovi pojačavaju. Prvi pregled, još uvijek 4 cm (pa naravno kad mi 45 min drip ne kapa, a da nitko nije primijetio!!!). Trudovi se pojačavaju, više ne razgovaram sa kompicom, a i glad me napustila. Još uspijevam čitati poruke MM koje mi daju hrabrost. Znam da je tu, blizu i da misli na mene. Slijedeći pregled, doktor mi pruža ruku «Čestitam 7 cm, idete u boks». Jupiiii!!! Zovem dragog. Dolazi sav u zelenom (ko neki kirurg). Nikad nisam bila sretnija što ga vidim, što ga imam i što je samo moj. Sad kad je on tu sve će biti u redu. Malo pričamo, malo pušemo…Kako vrijeme prolazi trudovi se sve češći, a ja imam sve manje snage za priču. Pazimo na disanje. MM diše zajedno sa mnom. Osjećam kao da zajedno rađamo…Stalno mu stišćem ruke. Odjednom pritisak na debelo crijevo. Šaljem ga po doktora. Došli smo do 10 cm, beba je spremna, još samo malo. Koliko malo??? Deset minuta ili deset sati???Uspijevam još neko vrijeme prolaziti kroz trudove, ali odjednom novi pritisak. Ne mogu više, pa ja ću roditi!!!! Dolazi babica. Slaže me u položaj za izgon. Pripremam se na tiskanje. Tri truda…olakšanje…Evo ga!!! Dečko je!!! Otvaram oči, a ispred mene moj sin. U glavi mi zvoni. Moj sin. Moj sin. Plače ko veliki. Suze same padaju. MM plače kraj mene. Ljubi me i govori: «vidi ga kako plače, vidi ga kako plače…» Primam ga na prsa. Savršen je. Osjećam se kao u raju. Vrijeme je stalo. Više mi ništa ne treba. Imam kraj sebe svoja dva muškarca. Plačemo. Ljubimo našeg sina. Tepamo mu.
    Za to vrijeme posteljica nikako da izađe. Doktor i babica se pogledavaju. Nisam zabrinuta. Imam osjećaj da će sve biti u redu. Na kraju je izvlače van, ali nije cijela. Moraju mi očistiti maternicu. Polako mi odnose sina, a MM me mora pričekati u hodniku. Budim se iz narkoze nakon 20 min, doktor me šiva i razgovara sa mnom. Hvali me i kaže da imam samo 5 šava i da će sve biti u redu. Voze me u hodnik gdje me dragi čeka. Osjećamo se prekrasno, ljubimo se i javljamo našima da smo rodili. Rodili smo naše sunce, Matiju, naš dar Božji.

Datum pristupanja
    May 2005

Početno

Čestitam vam od sveg srca i želim punooooo sreče, brz oporavak i punooo pusa malom :D :D

pinocchio avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Uživajte u vašem daru

p.s. ovom prilikom predlažem otvaranje natječaja za naj tatinu priču s poroda jer ovi friški tate pišu tako da sam ja prestala bilo šta drugo čitati! muški, svaka čast!

kloklo avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Dragi tata, geeenijalno si ovo ispricao, kako je islo prema kraju tak mi je adrenalin rasao, ma mogla sam fakat osjetitit kako ti ludo kuca srce i kako ustreptalo sretan docekujes svoje malo zlato

Velika pusa svima, uzivajte :O)

happy mummy avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

čestitke na sinku
    mama je super, ali tatina prica obara s nogu

Datum pristupanja
    May 2005

Početno

Cestitam!

Price su prekrasne.

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Nitice, price su predivne mamina prica smirena, a tatina puna adrenalina koji se prenosi i na citaoca...

Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

Super priče s poroda.

Pusa malom Matiji

zrinka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

obozavam price s poroda a one koje tate pisu su mi posebno drage
    bravo vi

Mukica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

super price
    odlicno ste sve opisali i napisali

MIJA 32 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

Dragi tata priča je super,tako vjerno napisano da sam doslovno osjećala uzbuđenje kao da sam tamo.Bravo i čestitam :D
    Mama ti si napisala prekrasnu pričicu koja tjera suze na oči.Čestitam :D
    Malom Matiji dobrodošlica i puno

Osoblje foruma mamma san avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Prekrasne priče....a moram reći da su mi posebno drage priče ispričane od očeva....

Čestitam mami i njenim dečkima!!!

Fidji avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ovo je bilo uzbudljivije od nekog napetog filma. Još mi srce lupa.

Čestitam i bravo za priče.

saška avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2004

Početno

Moram prestati na poslu čitati ove priče, izgledam ko budala dok šmrćem i brišem suze za kompom...
    Čestitam na sinu i predivnim pričama.
    Tata bi mogao honorarno pisati trilere. 8)

Mony avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

Predivno!!!
    Nemam rijeci, osim:

Cestitam od srca!!! :D

Datum pristupanja
    May 2004

Početno

Bravo i čestitke od !

I pozdrav od dan mlađeg imenjaka!

Storma avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

:raznjeznjeni suzni smajl:

Storma avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

:raznjeznjeni suzni smajl:

Kristina1 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Prekrasne priče Čestitam još jednom!

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Čestitke mama i tata a pusa malom Matiji.
    Priče su krasne, opet plačem...

Početno

Super priče :D Čestitamo još jednom i žao mi je što smo se fulale opet za sat vremena, ali bit će prilika da se Filip i Matija upoznaju na puno ugodnijim mjestima

Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

Joj, rasplakali ste me, kako divne priče,jedva čekam da to doživim, šaljem svima pusice!

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Ma nemam riječi - prekrasni ste!
    Čestitam na Matiji, sigurno ste ga zaslužili!
    novoj obitelji!

A sad idem tuliti dalje!

Početno

Moram prestati na poslu čitati ove priče, izgledam ko budala dok šmrćem i brišem suze za kompom...
    Čestitam na sinu i predivnim pričama.
    Mogu samo ponoviti ovo

trinity avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

Nitice, cestitke mami i tati. Matiji dobrodoslica :D

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Čestitam!
    :D

Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

Bravo mama, bravo tata prekrasna prica!! Velika pusa i dobrodoslica Matiji!

jadro avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

cestitke od

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

divna priča. čestitamo bembo ija

Osoblje foruma tweety avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

potpisujem fidji, kloklo, pinokio.......

Cestitam roditeljima, nadleznima u rodi saljem poruku da nas vjerojatno ima puno koji bi rado citali neku kolumnu Matijinih roditelja.

Mirta30 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

Sva sam se rasplakala.
    Čestitamo !!!!!!!!!!

momze avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

Obje pricu su prekrasne - i, naravno da sam se rascmoljila citajuci ih! Cestitam Nitice tebi i TM! Dobrodoslica Matiji! :D

Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

cestitam!
    i ja cekam jednog Matiju.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •