Pokazuje rezultate 1 do 46 od 46

Tema: hodanje/geganje u kasnoj (ili ranoj??) trudnoći

betty blue avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno hodanje/geganje u kasnoj (ili ranoj??) trudnoći

Evo, potaknuta nekim postovima na jednom topicu o kasnoj trudnoći, molim forumašice da iznesu svoje iskustva.
    Dakle, ja se pitam, u kolikoj je mjeri neophodno takozvano geganje pred kraj trudnoće? Ja se odbijam gegati, kako sam tamo već napisala, iako moram priznati i to geganje ima svojih čari. Međutim, kad vidim kako druge žene koje se gegaju izgledaju izgubim volju za istim i sjetim se onih fora - knjiga na glavi, noga ispred noge...Zanima me hoće li to biti moguće (uz moj trud, naravno) i pred sam kraj?

Naime, tamo sam već napisala, mšljenja sam da držanje uvelike pridonosi dobrom izgledu žene, te se sukladno tome nikad nisam gegala, i uvijek sam ko manekenka hodala (iako sam svjetlosnim godinama daleko od manekenke) (dobro, ne hodam baš ko današnje manekenke, to mi malo too much, al kužite što hoću reći) ravnih leđa, iako me mater sabotirala u tome - da što se ja prsim sa svojom četvorkom, ipak, nisam se pognula, ni pod sisama, ni pod materom i hodala sam ravno

Ma, ustvari mi je još i lako za trudnoću, jer to je ipak prolazno stanje, al bojim se da ako se sad počenm gegat da ću nastavit i kasnije, jer imam primjer jedne žene na poslu koja se i dan danas (2 godine nakon poroda) gega. Iako bi izgledala 5put bolje da se ne gega.

Jeste se gegale i zašto? Kad je počelo geganje?

Jelka avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Ja se ne gegam, nemam potrebe. Da me gledaš odozada, ne bi rekla da sam trudnica u 33. tjednu.

Gegam se kad nakon par sati trpljenja punog mjehura moram do wc-a pa sve po jajima hodam.

Zapravo ne kužim kaj si htjela pitati. Da je geganje dobro za trudnicu, kao ležanje na lijevom boku?

betty blue avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Meni je ovo prva trudnoća, pa ne znam imam li prava tvrditi da se neću gegati. Jer, možda je to neizbježno? To me zanima, da li je neizbježno, odnosno postoje li trudnice koje se ne gegaju, a one koje se gegaju zašto se gegaju.

Jelka avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Citiraj betty blue prvotno napisa
    Meni je ovo prva trudnoća, pa ne znam imam li prava tvrditi da se neću gegati. Jer, možda je to neizbježno? To me zanima, da li je neizbježno, odnosno postoje li trudnice koje se ne gegaju, a one koje se gegaju zašto se gegaju.
    Eto ti onda moj primjer. Tako bilo i u prvoj T.

thara avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2008

Početno

ja sam u 35 tjednu i ne gegam se(barem tako mislim) osim kad mi maleni jako pritisne mjehur što se događa nakon poprilično dugog hodanja
    i trudim se držati leđa ravno, tj ne izbacivati trbuh više nego je potrebno

litala avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

evo ja sam bila cetiri puta trudna i nisam se nikad gegala

a ove tri trudnoce sam bila "tako" trudna da se odozada nije uopce kuzilo da sam trudna gotovo do samog kraja (dobro, jesam ja inace krupna i velika (krupne kosti imam ), al svejedno )

a imam frendicu koja je dva puta bila trudna, ta se pocela gegat prije nego je skuzila da je trudna majkemimoje!

mislim da to ovisi o gradji zene. i mislim da ima veze s time koliko se ligamenti i ostali rastezljivi dijelovi zdjelice pod utjecajem hormona pocnu rano (ili uopce) meksati i rastezati... u prilog tome mi ide i to sto sam u sve cetiri trudnoce bila ful zatvorena i ful cvrstog grlica maternice do termina, omeksavanje i otvaranje zapocelo je porodom i sve se "olabavilo" i obavilo u prosjeku za sest sati

betty blue avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Citiraj litala prvotno napisa
    a imam frendicu koja je dva puta bila trudna, ta se pocela gegat prije nego je skuzila da je trudna majkemimoje!
    e baš zbog ovog sam u naslovu topica napisala "ili u ranoj". Čula sam za trudnoce koje se odmah na početku T ne mogu dizat s kauča ili se onako "trudnički" drže za leđa.
    Moram priznat da bih se na to geganje vrlo lako privikla, nije to neugodno hodanje, pogotovo ako se nakupilo malo među nogama (kao npr. meni ), stvar je u tome da meni osobno to vrlo ružno izgleda, pa ću si samim time dopustiti takvu slobodu doma - od kauča ili kreveta do wc-a - ali dok hodam gradom ili pred drugima, onda se pravim da mi nije ništa.
    I cijelo vrijeme sam u uvjerenju da je to geganje potaknuto debljanjem, nije mi uopće pala na pamet bol...

Baby avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

i meni to jako ružno izgleda, grozno! ja sam lijena pa mi se ne da uvijek paziti na držanje, ali nadam se da se neću baš tako opustiti...

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Najiskrenije, ja nemam pojma kako to geganje izgleda, pa pretpostavljam da se nisam gegala, hodala sam normalno, jedino kad od bolova ili stezanja nisam mogla, onda bih se malo "pognula" dok sam stigla do kreveta.

Osoblje foruma spajalica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

joj i meni je to geganje islo na zivce, pa sam pazila da mi se isto ne dogodi u trudnoci. i mislim da nije ili bar zivim u tom uvjerenju

call me mommy avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Citiraj betty blue prvotno napisa
    kolko vise kila nabacis vise ces se gegati

Osoblje foruma krumpiric avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

ne gegam se (31.tjedan, +9,5kg), nisam se gegala ni u prvoj trudnoći (+27kg), trčala sam tolika do kraja, hodala 10ak kilometara u komadu :/

Jelka avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Mislim da baš nije u redu reći da geganje nekome izgleda vrlo ružno. Čisto sumnjam da se ikoja trudnica gega iz šege, sigurno postoji za to dobar razlog (kojeg bi ona sigurno voljela ne imati). :/

Osoblje foruma krumpiric avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Citiraj Jelka prvotno napisa
    Mislim da baš nije u redu reći da geganje nekome izgleda vrlo ružno. Čisto sumnjam da se ikoja trudnica gega iz šege, sigurno postoji za to dobar razlog (kojeg bi ona sigurno voljela ne imati). :/
    ma,e, i nema veze s težinom koliko s oslabljenim ligamentima i inim...

summer avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

Jos jedna negegacica, u prvoj, a zasad i u drugoj trudnoci.

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

ja sam hodala ko patkica tek ako sam išla dolje po stepenicama. inače sam čisto normalno hodala.

tomita avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Evo jedna što se gegala...al kad natučeš sto kila teško se negegati. 8)
    Ne opterećujem se time, hodala sam kak mi pasalo. Sad se više ne gegam.
    A što se tiče ovog smiješnog ustajanja iz kreveta i s kauča i toga, nas su na tečaju za porod učili da je to potrebno jer se na taj način štede određeni trbušni mišići kod kojih nastane procijep ako se u trudnoći previše koriste.

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

gegala se i gegam se
    jer me boli, da prostite, guza i stvarno počesto jedva hodam
    je l kojoj bilo/je tak?

nikka avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

ja se gegam jer strogo moram mirovati već duže vrijeme

Loryblue avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

nastojim se ne gegat, ali sam mi je bog svjedok koliko je to povremeno teško uz užasne bolove koje imam. stidna kost me rastura. i kad npr. sjedim pa se dignem treba mi par minuta dok se "sklopim i sastavim" i tek onda mogu napravit prve korake - bolne. i tad se uspravim i odhodam.
    geganje opet poćne nakon iti malo dužeg hodanja jer me opet počne bolit kost. i ma koliko se ja trudila ne gegat i stisnit zube za hodat uspravno i pravo - ne ide. počnem se gegat jer mi je tako lakše.

anamar avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

meni geganje uopće nije nesimpatično. dapače.
    a zapravo se nisam gegala.

*mamica* avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Citiraj Loryblue prvotno napisa
    nastojim se ne gegat, ali sam mi je bog svjedok koliko je to povremeno teško uz užasne bolove koje imam. stidna kost me rastura. i kad npr. sjedim pa se dignem treba mi par minuta dok se "sklopim i sastavim" i tek onda mogu napravit prve korake - bolne. i tad se uspravim i odhodam.
    geganje opet poćne nakon iti malo dužeg hodanja jer me opet počne bolit kost. i ma koliko se ja trudila ne gegat i stisnit zube za hodat uspravno i pravo - ne ide. počnem se gegat jer mi je tako lakše.
    x

same here

Baby avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Jelka, ja sam se gegala u T, MM me je tada zvao "patkica" i to mu je bilo slatko... ali meni je to grozno! divim se onim mršavim, zgodnim trudnicama koje hodaju ponosno uzdignute glave i pravilnog držanja.

thalia avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

ja sam se isto gegala. vjerojatno zato što sam imala gabarite omanjeg nilskog konja :/

MM je pitao zašto hodam "ko pingvin". i nije mu to bilo slatko

Ninči avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Ni ja se nisam gegala ni dan prije poroda. Jednostavno nisam imala potrebe. Koga boli, normalno da će se gegati. Mene, hvala Bogu nije bolilo ništa

Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

ja sam živjela u uvjerenju da se nisam gegala, ali su me drugi uvjerili u suprotno i to ne zato što sam htjela, nego samo zato što sam nosila jako nisko i to mi je bio fiziološki hod, u tom trenu potreban da olakšam život; nedavno mi je frendica bila trudna i uopće nije kužila da se pred kraj trudnoće gegala

Sani1612 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Pred kraj trudnoće sam imala osjećaj da se gegam,međutim svi moji su rekli da sam popravila i držanje i hod. Naime,prije T sam hodala kao patkica a i nekak sam se pogrbljeno držala.Valjda me težina trbuha tjerala da se uspravim.

L&L0809 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

moja kolegica na poslu, čim je saznala da je trudna se počela gegati meni je to bilo presmiješno jer smo istovremeno ostale trudne (ona je rodila tjedan dana iza mene) - iskreno, mislim da je svima htjela pokazati kako je ona trudna i kako je njoj teško(2mj trudna bez mučnina),...al je činjenica da su je od tog geganja i izbacivanja trbuha (kojeg naravno da još nije imala) samo počela još više boljeti leđa...

što se tiče težine, ja sam u 1. trudnoći došla do 95 kg (krenula sam sa 175cm i 75 kg), ali se niti u jednom trenutku nisam gegala.

bolovi koji se mogu javiti kod nekih žena definitivno se lakše podnose s geganjem, tako da njih razumijem. a sve ostale trudnice mislim da traže razumijevanje i neko poštovanje zbog svoje trudnoće (definitivno ga i zaslužuju, ali mislim da postoje i bolji načini za dobivanje navedenog od geganja i uništavanja leđa).

e, da, i potreba za odlaskom na wc opravdava svako geganje svi znamo kako je to kad se pitaš hoćeš li stići uopće do tog wc-a koji je tako blizu, a tako daleko...

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

L&L0809 je napisala:
    moja kolegica na poslu, čim je saznala da je trudna se počela gegati meni je to bilo presmiješno jer smo istovremeno ostale trudne (ona je rodila tjedan dana iza mene) - iskreno, mislim da je svima htjela pokazati kako je ona trudna i kako je njoj teško(2mj trudna bez mučnina),...al je činjenica da su je od tog geganja i izbacivanja trbuha (kojeg naravno da još nije imala) samo počela još više boljeti leđa...
    Iskreno, ovo mi je tako ružno rečeno s tvoje strane, pa što onda da je baš i istina, možda je stvarno svima htjela pokazati kako je ona trudna. Zašto bi to bilo nešto loše, smiješno,...???
    Kad sam ja zatrudnila nakon godinu dana, najrađe bih se popela na najvišu zgradu i vikala trudna sam, trudna sam, nek cijeli svijet čuje moju sreću, možda je kolegica samo bila sretna i htjela to na taj način pokazati, a tebi je to glupo. Ok, ti nisi tako pokazivala, a možda je i ona za tebe mislila da glumataš ili nešto slično,... (Oprosti, ne želim te ovim uvrijediti, ali baš mi je to glupo napisano). :/

Datum pristupanja
    Dec 2008

Početno

Citiraj Baby prvotno napisa
    i meni to jako ružno izgleda, grozno! ja sam lijena pa mi se ne da uvijek paziti na držanje, ali nadam se da se neću baš tako opustiti...
    Ovo je krajnje uvredljivo.... a i većina ostalih postova....
    Naisam očekivala da će se trudnice i majke izrugivati drugim trudnicama

I, da, drage moje, fizički je nemoguće, kad se trbuh spusti, tjerati nogu ispred noge, pa htjele vi to priznati ili ne, sve se trudnice manje ili više gegaju.

A ako vam kažu da se baš ni malo ne gegate.... to vem je isto kao ono: " Ne, draga, guza ti nije prevelika u tim hlačama!"

Osoblje foruma sirius avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Vi koje živite u uvjerenju da se ne gegate(niti malo) gadno se varate.
    U trudnoći se potpuno mjenja centar ravnoteže kod žene ,a samim tim i sve što ide uz to.
    Nema veze sa kilama nego sa anatomijom.Pa nekog dopadne više ili manje.
    I,iskreno vam želim da vam to bude najveća briga u trudnoći...

Osoblje foruma sirius avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Pošto su me naljutili neki komentari potražila sam i znanstveno objašnjenje.

Istraživači su našli odgovor na pitanje zašto unatoč povećanoj težini sprijeda trudnice uspjevaju hodati uspravno.

Ustvari je realno pitanje, zašto trudnice povećana težina sprijeda ne vuče naprijed i izazove pad umjesto da sasvim prirodno nastavljaju hodati uspravno.

Istraživači su sada otkrili razliku između muške i ženske kralježnice koja objašnjava ovakvu pojavu. Naime, kod žena su posljednja tri kralješka više savijena prema vani, a kod muškaraca samo dva.

Ovo ženama omogućava fleksibilniju kralježnicu koja se prilikom trudnoće jače savije prema naprijed nego u normalnom stanju te su trudnice više nagnute prema nazad. Težina u predjelu trbuha bi u suprotnom slučaju opteretila donje leđne mišiće i dovela do pojačanog umora i bolova u leđima.

Sličnu prilagodbu trudnoći su otkrili i na fosilima australopitekusa, ljudskog pretka koji je živio prije više milijuna godina.

ŠTO JE TO SPD ( DISFUNKCIJA SIMPHISIS PUBIS)?

Tijekom trudnoće se otpušta hormon relaxin kojem je svrha "razmekšati" zglobove u pripremi rođenja vaše bebe, ali kod jedne od 35 žena taj hormon uzrokuje pretjerano opuštanje ligamenata i bolnost u regiiji simfize pubis. Normalna udaljenost između dvije pubične kosti je 4-5 mm , a tijekom trudnoće se taj razmak povećava za još 2-3 mm. Ako se prostor između dvije pubične kosti još poveća može se pojaviti bolnost u ovoj regiji. Najteži oblici ovog stanja se nazivaju dijastaza simfize pubis.
    Zadatak zgloba simfize pubis jest stabilizacija zdjelice prilikom hoda. U slučajevima kada je taj zglob pretjerano labav on nije u mogućnosti stabilizirati pokret i javlja se bol.

OSNOVNI SIMPTOMI DSP
    Glavni simptomi dsp su bol u pubičnoj regiji
    A ima i tekst na Rodinim stranicama

http://www.roda.hr/tekstovi.php?Teks...=149&Show=2294

Tijekom trudnoće zglobovi zdjelice olabave tako da se pomiče i centar ravnoteže. To je razlog nespretnosti i gubitka ravnoteže, a uzrokuje i geganje i bolove u leđima.
    Osim toga poznata je stvar da su ljudi jedini sisavci koji rađaju mlade puno nezrelije od ostalih(sisavaca).Razlog tome je(između ostalog i) uspravn hod,žene ne bi mogle hodati uspravno kada bi trudnoća duže trajala i beba bila veća i zrelija.

Datum pristupanja
    Dec 2008

Početno

Hvala, sirius, na znanstvenom objašnjenju.... ja samo znam da si već 3. trudnoću jednostavno ne mogu pomoći....
    Moram priznati da su me neki komentari rastužili, a i rasplakali jer takve komentare čujem na ulici i od zlonamjernih poznanika pa ih ovdje sigurno nisam očekivala
    Sad samo čekam temu u stilu zašto neke trudnice rode prije termina, a ja, eto, bez problema dočekala termin..... ili moja bedasta susjeda rodila na hitan carski, a moj iskliznuo bez problema....

betty blue avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

vidim da se pojavio problem oko ove teme, ako vrijeđa neke trudnice neka je moderatori slobodno zaključaju.
    Osobno su me zanimali razlozi takvog hoda i iskustva trdunica, nije mi namjera bila izrugivanje, ustvari sam htjela vidjeti što mogu očekivati...
    Ali zbilja ne vidim gdje se bilo tko "izrugivao"

iridana2666 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

Nisam se gegala ni u prvoj ni drugoj trudnoci, odostraga se nikad ne bibilo reklo da sam trudna, a sad..da li to ima veze sto sam u obje trudnoce dobila samo 9 kg :/ ..? I da, dan prije poroda sam trcala po stepenicama u rodilisto i to dvije po dvije. Vidjela mi jedan sestra i doktor i bili su :shock: .

Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Gegam se samo kad mi je mjehur pun, ali se onda i sama sebi smijem i kažem bebi: "A šad, šine - LUNAPARK!!!!"

Tiwi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Ja sam se gegala. I to u prvoj t. ispočetka nisam ni primjetila nego mi je muž rekao. No to je normalno, eno gore je objašnjenop zašto.

Meni se kužilo da sam trudna, imala sam ooogroman trbuh i obje trudnoće i nisi mogao fulati da sam trudna Ja se nadam da se vidjela i odostraga. Zapravo - obje sam trudnoće odnosila s ogromnim guštom i baš mi je odgovaralo da se vidi.

Indi avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

sirius, hvala na ovim informacijama , sad znam da sam ja jedna od tih 35 žena i napokon dobih objašnjenje za bolove koji su me pratili cijelu trudnoću.

Ja sam se već od oko 8.tjedna imala bolove u pubičnom dijelu, tako da sam jedva hodala. Prvo sam mislila da je to od pronađenih streptokoka u mjehuru, no kako se bol protegla na cijelu trudnoću, onda je bilo jednostavno zaključiti da nije od toga, tako sam do sad mislila da je isključivo uzrok nisko smještena bebica i njen pritisak.
    U takvoj situaciji, geganje je tako prirodno i jedino moguće jer drugačije hodanje je odveć bolno, kao i dizanje iz kreveta, spavanje na boku. Kad se sjetim...

Geganje u trudnoći mi je izrazito simpatično i lijepo upravo jer mu je uzrok smotuljak čiste ljubavi koji raste u nama, stoga ne mogu zamislit da je nekome geganje, kao" posljedica" toga ružno?!

Kad vidim trudnicu gegušu, to mi uvijek izmami osmijeh na lice.

Nataša,Sarajevo avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

Citiraj Kejt prvotno napisa
    gegala se i gegam se
    jer me boli, da prostite, guza i stvarno počesto jedva hodam
    je l kojoj bilo/je tak?

Meni je u prvoj T bilo teško uopšte kretati se, jedva sam hodala...
    Sad sam 17/18tj., gegam se sigurno od 10tj., tako mi lakše hodat, zateže me stomak, lako dobijam kontrakcije... meni je slatko to geganje i baš uživam u tome

Ne brigam za period poslije T, ako sam se prvi put vratila "u normalu" ne vidim zašto bi sad bilo drugačije. Koji mjesec yoge sve vrati na svoje mjesto

sandra-zvrk avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

Od kad sam ostala u drugom stanju, jednostavno OBOŽAVAM svoje tijelo!
    Od geganja, do bolnih križa, do neprestanog trčanja na WC. A to sve radi malog anđeleka koji raste u mojoj buši! Svaka promjena me veseli.
    Ja visoka 185 cm, težine 96 kg, sa skoliozom u doljnjem dijelu leđa, gegam se kao tuljani na ledu i sretna sam da me ne boli više, a kome se to ne sviđa ne mora me gledati!
    Prilikom svakog ustajanja iz kreveta imam ritual: prvo se okrenem na bok, spustim noge na pod i dignem leđa s boka. Samo zato da mi leđa čim manje trpe. Trebat ću ih još neko vrijeme!

L&L0809 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

ispričavam se ako sam bilo koga uvrijedila svojim postovima, nije mi bila namjera. smisao cijele priče je bila ta da ženama, ako nemaju neki dobar razlog (kao što su bolovi u leđima, preponama i sve gdje se mogu pojaviti), geganje još više potencira bolove u leđima, i to se odnosi na žene kojima trbuh još nije toliki da zbog sile teže, prenošenja težišta iza da se ne prevrnemo, je geganje doista i potrebno.
    kod nas u firmi smo nas 4 bile istovremeno trudne, i samo se je 1 gegala od početka trudnoće. pošto je situacija specifična (da ne idem u detalje), svima nam je to bilo malo tragikomično, ali s druge strane, niti jednu trudnicu nisam vidjela da se na taj načini gega kao naša kolegica. možda sam se u prethodnom postu malo krivo izrazila, i na tome se još jednom ispričavam, ali nema potrebe za napadanjem s vaše strane, sve se to može i puno kulturnije reći ili pitati ako nešto nije jasno.

Baby avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

ja sam se ispričavam što se smijem na svoj račun!
    ne kužim zašto se netko vrijeđa, inače ne bih ni pisala na ovu temu!

Osoblje foruma spajalica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

sjetih se ovog topica jucer popodne, kad sam svoju ljepoticu nosila doma u ergu. nisam se gegala ko trudnica, ali zato se sad gagm i vise nego bilo koja trudnica

kristina_zg avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

uh gegam se i sad i gegala sam se u prošloj trudnoći. Gegam se jer nosim dosta nisko i velik mi je pritisak na mjehur pa drukčije ni ne mogu (bolje i to nego upišane gaće )

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

ja sam se uvijek gegala i bas sam uzivala u tom lijenom prebaivanju liiijeeeeevooooo-deeeeesssssnoooooo-liiiiijjeeeeeevooooo, malo stani!

u drugom se nisam samo gegala nego sam konstantno i pridrzavala stomak da mi ne otpadne. nisam namjerno, majke mi, cisti nagon.

koksy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Meni je to geganje bas simpa. I ja sam se gegala, narocito pod kraj, kad se trbuh spustio, imala sam ogroman trbuh, u njemu veliku bebu i sasvim mi je normalno da nisam mogla hodat nogu pred nogu. Iako inace tako hodam jer sam se dugo bavila vrstom plesa koji bas to zahtjeva.

Meni recimo nije bilo jasno (i to ne mislim ko kritiku) kako se nekim zenama u poodmakloj trudnoci bilo lakse dizat iz sjedeceg polozaja tako da prvo zabace trbuh naprijed.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •