Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1 do 50 od 97

Tema: POMOĆ NEĆAKU!!!

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno POMOĆ NEĆAKU!!!

Odmah na početku se želim ispričati za dužinu priče, ali htjela bih da dobijete što potpuniji uvid u ovaj problem, te da pomognete savjetom ako možete i želite.
    Moj nećak je jučer proslavio tek 6. rođendan, a već se toliko lošega nagledao u životu. Priču želim započeti onom osobom koja je za sve odgovorna, a to je moja sestra. Uvijek je bila "vjetropirka", prekidala s jednim i već počinjala s drugim dečkom. U dobi od 24 se udala za dečka s kojim je bila u vezi 4 godine, ali joj niti u to vrijeme "izeti" nisu bili strani. Svi smo znali da je brak velika pogreška, ali bila je trudna i tako je stvar krenula... Malo je za reći da se i na svadbi vidio njezin jad zbog onoga što radi, al povratka nije bilo. Noć prije svadbe plakala je kao kišna godina. Svi su mislili da je samo trema, mada sam ja bila sigurna da je istina puno ružnija. Cijelu trudnoću (do 7 mje.) ona je radila, nije se niti malo veselila tom malom biću, jednostavno, bila je jako hladna i nezainteresirana za maloga. Muž nije pomagao, a uz to je i pio, pa je nakon 3 godine došlo do razvoda.
    Niti par mjeseci nakon razvoda, u njen se život vraća bivši (s kojim je bila u srednjoj), kupuje i uređuje stan za njih. Moram spomenuti da ga ja jako dobro poznajem, dobar je dečko, a iznad svega ju je poštivao i volio maloga do neba. Ne bi samo tako neki čovjek prihvatio tuđe dijete kao svoje i pružio mu i svoje vrijeme i sve financije. No, ona nije imala mira je jer on, citiram, "predobar, često i dosadan", a ona traži malo strasti i da osjeća da ju netko voli. Ako ju je itko volio, to je on, al to je neka druga priča. Ne moram niti naglašavati koliko je malio zavolio njega, išli su zajedno i na more, bili zajedno skoro svaki dan, te je nakon 8 mjeseci stan potpuno uređen, a u njemu i nova soba mog nećaka. Bio je presretan.
    Jednog se dana iz vedra neba sestri javio dečko iz Novog Sada, koji je nekada živio u našem kvartu (otišli su kada je počeo rat). POčeli su se intenzivno čuti, čak je i odlazila tamo a maloga ostavljala nama na čuvanje (kao i sve godine prije), te je nakon 3 mjjeseca doselio u Zagreb. Sestra je otkantala dečka koji je kupio stan, te primila novoga u svoj. I tu počinje pravio pakao. On je ovdje već 6 mjeseci, ne želi raditi, a ima hrpu novaca (pa se postavlja pitanje čime se bavi: droga, tehnika ili slično, jer znamo da je nekada razvažao neke sumnjive tipove), preuzeo je potpunu kontrolu nad sestrom, s nama više ne želi imati kontakte; mali je stalno bolestan otkad je on tu (bolovi u trbuhu, povraćanja, temperature...) a svi su nalazi uredni (i u bolnici i kod privatnika). Osim toga mali ga se jako boji, kada nam neško kaže naglasi da to ne smijemo reći mami...jadno dijete. Već smo masu puta pokušali razgovarati sa sestrom (koja također više ne želi raditi, već je i ona mjesecima na bolovanju), a kada joj ukažemo na te stvari, kaže da smo bolesni i da prestanemo brinuti. Kap koja je prelila čašu je bila izjava maloga da je čuo kako je jednu noć "plakala beba u maminom trbuhu" , a riječ je zapravo bila o seksu (naime, spavaju u jednoj sobi, a kreveti su na udaljenosti od niti metra). (Samo da pojasnim- sestra je ostala trudna, ali je imala s spontani, za što također krivi nas.) Večeras je curica na rođendanu našla prezervativ na tabureu u sobi, a nećak joj je odgovorio :"Pusti, to je M....ovo (od sestrinog dečka)".
    Pa vi meni recite šta da napravimo, jer vjerujem da vam je i iz ovog malog dijela jasno da dijete proživljava pakao, a ne možemo mu pomoći.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

simptomi koje mali pokazuje su ti simptomi da je zlostavljan

mislim da se trebas konzultirati sa nekim psihologom

Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Idi u centar za socijalnu skrb, neka oni odu vidjeti gdje i kako ti nećak živi.

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

nisam optimistična, no smatram kako trebaš pokušati učiniti sve što je u tvojoj moći! budući da očito niti ti ni tvoji ne dopirete do sestre, čini mi se kao jedino rješenje uputiti se na centar za socijalnu skrb da izbave dijete iz tog pakla. želim vam puno sreće!

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Vodili smo maloga Jovančeviću, vjerojatno ste i čuli za njega. Išao je moj tata i sestra s malim. Napravio je sve pretrage, i naravno, svi nalazi su bili dobri. Pitao je i za situaciju kod njih doma, ali nije predložio psihologa (čemu smo se mi nadali), pa je moja sestra prestala iči njemu. Znate li vi kojeg dobrog psihologa kojem bi se mogli obratiti? Bojimo se da ako se obratimo Centru, da će sestra ostati bez maloga (što bi po meni i trebala), a svi znate kako to djeluje na djecu.

sorciere avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ne očekujte od pedijatra da rješava tuđe probleme. dijete očito treba psihologa , i na vama je da ga nađete. (za djecu je odlična prof. antonija urli - ali ona sada radi samo privatno)

i da, kao što je sud oduzeo (za sada) djecu britni spirs (za njihovo dobro) - ne vidim razlog da to isto ne napravi tvojoj sestri. dijete će bolje napredovati u stabilnom okruženju, nego s majkom koja ne mari za njega.

pitanje je - da li ste ti ili netko od tvoje obitelji - spremni preuzeti ulogu skrbnika, u slučaju da se to dogodi... ??

Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Centar neće izdvojiti dijete iz obitelji ako za to ne postoji dobar razlog, a ako postoji, onda je i bolje tako. Čini mi se da stvarno želiš pomoći nećaku, a Centar je adresa na koju se trebaš javiti. Drugo, neka vam primarni pedijatar kod kojeg je dječak prijavljen da uputnicu za Polikliniku ako mislite da je potrebna psihološka pomoć.

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Naravno da mu želim pomoći. U prijašnjem postu postavljeno je pitanje naše spremnosti preuzimanja skrbništva o malome. Da pojasnim, od prvog dana njegova života, mama, tata i ja smo oni koji su brinuli o malome, te ga čuvali po cijele dane dok se sestra skitala tko zna gdje. Ja sam mlađa od nje 4 godine, dok je rodila ja sam još studirala. Sjećam se da sam spremala ispite i nogom ninala kolica dok je on spavao, bila sam vremenski puno više s njim od nje (htjeli smo joj pomoći jer smo znali da je njezina želja da provodi vrijeme s njim jako mala i da joj to predstavlja napor). A sada kada ga gledam...to dijete je toliko odraslo, da to boli i gledati. Boji se napraviti išta, samo da sestra ne bude ljuta na njega, da ga krivo ne pogleda.

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

mislim da vi kao obitelj trebate staviti u prvi plan tog dečkića

ako je za njega bolje da se odvoji od majke, onda i poduzmite nešto u tom smjeru

a zanemarite sestrine osjećaje i možebitna olajavanja po susjedstvu

i , iskreno, mislim da je za to dijete bolje da raste u stabilnom okruženju

ovo govorim kao laik, ali ipak s nešto iskustva kao razrednik

Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

definitli odite psihologu paralelno i u Centar pogotovo ako ste spremni preuzeti brigu o djetetu...

Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

uspjela si me rasplakati, ja mislim da situacija nije bezazlena, malom se treba pomoći, sva sreća pa u svemu tome ima tebe, baku i dedu za koje sam sigurna da zna da su uz njega i da može računati na vas, grozno je kad netko rodi zato što ˝mora˝, a netko svom silom želi dijete a ne može ga imati, svijet je okrutan...želim vam puno sreće

Joe avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Lisca, ima li šta novo? Jeste li pokrenuli nešto? Ni slučajno ne smijete ignorirati situaciju, malome nema tko pomoći nego vi!

Banned
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

ajme koja priča.. i mene je ganula sa suzama ova ljudska sudbina.. svaka čast sestro što se netko zauzeo tako ozbiljno za taj slučaj! i bez obzira što ti je sestra ona doista očito ne može biti kvalitetna majka... neznam što bih ti rekao sa postupkom socijalnog rada i koliko koristi od tog mjesta, oni su čisti formalisti koji se boje ulaziti u nešto konkretnije, a tu treba jedan dobar "roentgen" obiteljske situacije, možda čak najbolje i "color 3D ultrazvuk"... ne znam doista tko to čini u ovoj državi, jer na socijalnom radu ko da ste samo došli kod liječnika opće prakse po uputnicu! Ali s druge strane od nekud moraš krenuti, zauzmi se što hitnije da dijete ne pati još više... jednoga dana mali nećak će ti biti beskrajno zahvalan, al tebi to ionako nije ni bitno, bitno je samo pružiti mirno, kvalitetno i dostojanstveno djetinjstvo tom djetetu... krajnje je vrijeme, ne odugovlačite puno, dječak već ima 6 godina, u tim godinama ostaju već i znakovite traume!

Ja sam s djetetom isto kod dr. Jovančevića, vrlo je kvalitetan i priznati pedijatar, ali on je ipak liječnik, pedijatar i ovo definitivno nije područje za njega!

topli pozdrav, pun divljenja na takvoj hrabrosti i odlučnosti uzeti stvar u svoje ruke sa aureolom humanosti!

ps. koliko li sam se tek ja trebao ispričati na dužinu priče, a nije mi čak ni palo na pamet, ne brini o tome, priča treba biti cjelovita da bismo je sa punom pažnjom i shvaćanjem prihvatili... samo hrabro!

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Večaras je mali bio kod nas, moj tata ga je pokupio iz vrtića i doveo k nama (naravno, u dogovoru sa sestrom). Isprva nije niti htio pričati sa nama jer nas nije vidio 7 dana, a tko zna čega se sve u međuvremenu naslušao. Nakon pola sata konačno se počeo opuštati, cijelo vrijeme smo se igrali i Čovječe, i Kula od jastuka i skrivača i Ninja... Spekli smo i pizzu jer ju mali obožava, bio je presretan... Oko 20 sati su došli sestra i njen dečko, mali je istog trena pobjegao u "Kulu" i cijelo vrijeme mirno sjedio, nekako napeto iščekujući rasplet situacije. Riječ više nije progovorio, dok nije na kraju zaspao unutra i otišao naposljetku doma. Inače, kada navratim kod njih, vidim da mali cijelo vrijeme grize nokte i kožicu oko njih, da su ju prsti jako izgriženi i suhi. Uvijek ga opominjem. Danas su mu katartrofalno izgledali, al sam primjetila da niti jednom nije prinio prste ustima, bio je cijelo vrijeme okupiran igrom.
    Što se psihologa tiče, moji se boje poduzeti išta da mali ne bi ostao bez mame (jer, kakva god da je, on ju voli najviše na svijetu). A tuge smo se u njegovim očima nagledali već i previše. Međutim, nije da ovako zrači srećom... Moram priznati da nas je jako strah poduzimati išta, ali sam se večeras dogovorila s mamom da ćemo pokušati doći do prof.Urli.

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

što ti je bitnije sestra ili nećak ?

ako ti je bitniji nećak, pokreni se

možda je i jučer bilo prekasno

zizi avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj maria71 prvotno napisa
    što ti je bitnije sestra ili nećak ?

ako ti je bitniji nećak, pokreni se

možda je i jučer bilo prekasno
    X

Lisca, naravno da voli svoju mamu najviše na sviijetu, ... ima 6 godina.
    Ali ako sumnjate da je to dijete na bilo koji način zlostavljano, vaša je obaveza da to prijavite.
    Tko će mu pomoći ako ne vi?

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Davno sam donijela odluku da je mali bitniji, jer, ona je ipak odrasla žena, sama izabire svoj put, ma koliko on loš bio. On nema tu mogućnost jer je jednostavno premali i zna samo onako kako mu ona namijeni. Znam da znate da nije lako donijeti ovakvu odluku, posebno kada biste vidjeli i moju sestru ( ma koliko loša prema njemu bila, još ima u meni sućuti za nju jer je jako bolesna- astma, alergije na doslovno sve, život pod lijekovima, raspucana koža na nogoma, rukama i cijelom tijelu, napadi gušenja, jarko crvena koža lica zbog alergija.......). Iako niti sada nama ne djeluje sretno, jer joj se stanje jako pogoršalo otkad se on pojavio u njenom životu (vjerojatno na psihičkoj bazi zbog silnog stresa koji prelazi sve granice normalnog), ona tvrdi da nikad nije bila sretnija u životu, i teško nam je biti uzrok njene nesreće. Al ipak, tu je taj mali kojeg volimo iznad svega, i koji mi je ispred svega, glavni orjentir u ikakvom planiranju... Davno sam razmišljala da čak niti nemam namjeru roditi svoje dijete, jer onda on, ma koliko se ja trudila, pada u drugi plan. A znam da je već davno sve samo ne prvi plan onoj kojoj to najviše želi biti.

sorciere avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

lisca, daj pogledaj poruke... ja sam ti poslala poruku i prije nego si ti meni, a i odgovorila sam ti na tvoju.

dakle, kod mene stoje u outboxu dvije poruke koje ti nisi preuzela i pregledala...

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

lisca maloga što dalje od tvoje sestre!!!!!

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Ajme koja priča...

Citiraj Lisca prvotno napisa
    Što se psihologa tiče, moji se boje poduzeti išta da mali ne bi ostao bez mame (jer, kakva god da je, on ju voli najviše na svijetu). A tuge smo se u njegovim očima nagledali već i previše. Međutim, nije da ovako zrači srećom... Moram priznati da nas je jako strah poduzimati išta, ali sam se večeras dogovorila s mamom da ćemo pokušati doći do prof.Urli.
    Djeca uvijek vole svoje roditelje najviše na svijetu pa makar oni bili najveći zlostavljači. No svaki proživljeni dan u takvom paklu ostavlja u njemu tragove.
    Lisca, pomogni tom djetetu, odvedi ga psihologu, dječak mora progovoriti o svojim traumama i strahovima, inače... :/
    A potom se zauzmi da ne živi više u tim uvjetima.

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

razumijem da je pred tobom teška odluka, no od tvoje sestrinske sućuti nitko nema koristi. ništa se na taj način ne rješava: mali ostaje žrtva,a majka zlostavljač. ako prekineš tu situaciju, vjerujem da će ti dugoročno oboje biti zahvalni.
    ( da li ste ikada pitali sestru želi li vam samovoljno povjeriti sina na skrb? možda bi joj ta kombinacija odgovarala!? )
    kako bilo, želim vam svima mir, a tebi snagu i mudrost da doneseš ispravnu odluku!

Trina avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Mislim da je oduzimanje djeteta majci predrastična mjera i da bi se situacija popravila maknuvši tog muškarca a ne dijete od majke.Znači tvojoj sestri je potrebna pomoć,psihijatar,psiholog,netko tko će joj pomoći da se suoči sa svojim pogreškama u životu.A ti kao sestra pokušavaj svim silama i na sve načine doprijeti do sestre pa i spomeni joj da ste razgovarali o tome da bi njenom sinu bilo bolje kod vas nego kod nje.Možda napokon shvati što mu radi.Često puta ni sami nismo svjesni u kakvoj situaciji se nalazimo i kako to doživljavaju naši najbliži,sve dok nam netko ne otvori oči.Pomozi sestri a pomoći joj sigurno nećeš ako joj uzmeš dijete.A ni nećaku.

Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Citiraj Trina prvotno napisa
    Mislim da je oduzimanje djeteta majci predrastična mjera i da bi se situacija popravila maknuvši tog muškarca a ne dijete od majke.Znači tvojoj sestri je potrebna pomoć,psihijatar,psiholog...
    Ovo je istina, samo iz cijele priče mi se čini da će sestra prije pustiti dijete van iz svog života, nego tog svog dečka...

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Citiraj MikiMama prvotno napisa
    Mislim da je oduzimanje djeteta majci predrastična mjera i da bi se situacija popravila maknuvši tog muškarca a ne dijete od majke.Znači tvojoj sestri je potrebna pomoć,psihijatar,psiholog...
    Ovo je istina, samo iz cijele priče mi se čini da će sestra prije pustiti dijete van iz svog života, nego tog svog dečka...
    Sorciere, hvala na porukama. Nisam bila doma, i kad ovdje naletim, to je samo na forum i na kratko, tek toliko da vidim "Šta ima novoga" .
    A što se tiče sestrinog dečka, da, prije će se odreći maloga, nego njega.
    Zvala sam Urlicu, čut ćemo se popodne, nadam se da ćemo dogovoriti termin.

Joe avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Lisca, mislim na vas, radite pravu stvar

Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

[quote="Lisca"]
    Citiraj MikiMama prvotno napisa
    Draga Lisica , evo ja imam slično , ali možda i teže iskustvo.
    Moja draga šogorica ostavila je moga brata i malog nečaka kada je imao nepune 3 godine.Otišla je u podstanare , a nedugo nakon toga kod novog frajera.
    Jako težek period za tako malo dijete , ali morali smo se birnuti za dijete i pokušati na neki način pružiti mu ljubav koju nije imao od mame.
    On sada ima skoro 13 godina , rijetko spominje mamu i bilo što vezano uz nju .Znam da je teško odvojiti dijete od mame ,ali tebi je sada to jedino preostalo.
    Vjeruj mi da će više patiti ako ostane u situaciji u kojoj se sad nalazi , nego da je s tobom i tvojima.
    Želim ti puno sreće . Misli na dijete ,jednog dana biti će ti zahvalan.

Trina avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Lisca,ima li što novoga?

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Jadno dijete .
    Tvoju bi sestru trebalo dobro prodrmati, ako je to uopće moguće s obzirom na to da već goinama ne dolazi k sebi i ne vidi koji bi joj trebali biti prioriteti u životu .
    A ispašta naravno dijete, ni krivo, ni dužno .
    Koliko god se tebi činilo ružno odvoditi maloga od mame, bilo bi mu bolje da je s vama nego tamo gdje je.
    Sretno i pusa malenome

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Lisca,ima li što novoga?
    Već bi ja javila. Istina je da smo se pomaknuli s mrtve točke, dogovorili smo termin kod prof. Urli, sad čekamo da dođe i taj dan.
    U međuvremenu, ništa novoga. Mali je jučer cijeli dan bio kod nas, vodila sam ga u igraonicu i van, baš nam je lijepo bilo. Kad mu je navečer došla mama, opet stara priča: promjena raspoloženja vidljiva s marsa, odmah se pokunjio, prestao se smijati i pričati. Samo je šutio bojeći se da ju ne razljuti bilo čime. Još smo primjetili da maloga doslovno tjeraju da piše (na jesen ga žele poslati u školu). Dali su mu pisanku, i svaki dan mora ispuniti cijelu stranu sa brojkama u nizu i jednu sa slovima. Jel to normalno? Stvaraju mu takav presing, a na silu. Mišljenja sam da ga ne treba siliti, već sve nekako kroz igru, jer bi se mogao stvoriti otpor u njemu. U biti, kada piše, oni rade nešto drugo, tj.ne sudjeluju. Tako sam mišljenja da je to način da se maloga zabaviti barem na pola sata, a oni da su malo mirni.

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Očito je da bi mu bilo bolje s vama. Zašto misliš da bi bio nesretan da ode od mame kad kažeš da se pokunji i povuče u sebe svaki pit kada ona dođe po njega. Misliš li možda da ga tuku?

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Citiraj ana.m prvotno napisa

Očito je da bi mu bilo bolje s vama. Zašto misliš da bi bio nesretan da ode od mame kad kažeš da se pokunji i povuče u sebe svaki pit kada ona dođe po njega. Misliš li možda da ga tuku?
    Ne znam da ga tuku, ne čini mi se tako. Al da ga psihički maltretiraju, to definitivno. Slušanje njihovih svađa njegova je svakodnevica, čak i pred nama. Odnose se prema njemu kao da ima u najmanju ruku 18,a ne 6 godina. Mogu si samo zamisliti kako je malome slušati pljuvanje po baki, dedi i meni, kako mi želimo zlo njegovoj mami itd. Pa zar dijete od toliko godina može sročiti rečenicu :"Baka, nemoj nam se miješati u život. Mi sad imamo novi život." ?!???? To je njegova svakodnevica. Ne igraju se s njim, samo mu upale crtić ili playstation i to je njegova zanimacija.

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Pa onda bi mu definitivno bilo bolje s vama. Što vrijedi da mu je ona mama, kada očito ne izvršava tu svoju ulogu nikako. Ne nekako nego nikako.

Trina avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Ana,pa već si nekoliko puta rekla nek dijete uzmu mami.Pa što je to vama tek tako,kako možeš savjetovati nešto takvo kad žensku uopće ne poznaješ,ne znaš ni maloga,ne znaš uostalom ni ovu osobu koja piše tu po forumu o tom dječaku.Možda dječakovoj mami treba samo malo poticaja sa strane,malo pomoći da shvati što se dešava.Možda joj je potreban jedan jedini razgovor da je vrati na pravi put.Mislim,kad bi se svakoj mami koja se izgubi oduzimala djeca,bilo bi svega.Na temelju čega ni se toj ženskoj trebalo oduzeti dijete?Na temelju krivog partnera?ili toga što spavaju u istoj sobi?Koliko sam shvatila nitko ga ne tuče,ne zlostavlja,on je samo jedno nezadovoljno i tužno dijete jer mu je mama izabrala krivog čovjeka a on se vezao da onog prošlog.Mama vjerojatno nije ni svjesna koliko mu to teško pada.
    Lisca,misliš li da bi ona radije izabrala tog tipa nego malog?

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Ana,pa već si nekoliko puta rekla nek dijete uzmu mami.Pa što je to vama tek tako,kako možeš savjetovati nešto takvo kad žensku uopće ne poznaješ,ne znaš ni maloga,ne znaš uostalom ni ovu osobu koja piše tu po forumu o tom dječaku.Možda dječakovoj mami treba samo malo poticaja sa strane,malo pomoći da shvati što se dešava.Možda joj je potreban jedan jedini razgovor da je vrati na pravi put.Mislim,kad bi se svakoj mami koja se izgubi oduzimala djeca,bilo bi svega.Na temelju čega ni se toj ženskoj trebalo oduzeti dijete?Na temelju krivog partnera?ili toga što spavaju u istoj sobi?Koliko sam shvatila nitko ga ne tuče,ne zlostavlja,on je samo jedno nezadovoljno i tužno dijete jer mu je mama izabrala krivog čovjeka a on se vezao da onog prošlog.Mama vjerojatno nije ni svjesna koliko mu to teško pada.
    Lisca,misliš li da bi ona radije izabrala tog tipa nego malog?
    Da, mislim. Naravno da se ne može samo tako sestri oduzeti mali, ma koliko se o tome pričalo. Najnovija vijest je da je sestra opet trudna, već 3 mjeseca, mi smo saznali jučer. Stanje s astmom joj se kronično pogoršalo, ne može niti hodati koliko je sva rasčohana. I novost je da joj je doktorica na Kožnom rekla da ima dobroćudni tumor na vratu. Sestra nam je rekla da ju ne zovemo više.

Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

Citiraj "Lisca
    Lisca,misliš li da bi ona radije izabrala tog tipa nego malog?[/quote
    prvotno napisa

Da, mislim. Naravno da se ne može samo tako sestri oduzeti mali, ma koliko se o tome pričalo. Najnovija vijest je da je sestra opet trudna, već 3 mjeseca, mi smo saznali jučer. Stanje s astmom joj se kronično pogoršalo, ne može niti hodati koliko je sva rasčohana. I novost je da joj je doktorica na Kožnom rekla da ima dobroćudni tumor na vratu. Sestra nam je rekla da ju ne zovemo više.
    Lisica , ostala sam bez teksta , vidim da se situacija jako pogoršala.
    Zašto ti je sestra rekla da ju više ne zovete ?
    Pa sada vas najviše treba , ali sudeči po cijeloj situaciji , mislim da to progovara njezin dečko , a ne ona.

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Lisica , ostala sam bez teksta , vidim da se situacija jako pogoršala.
    Zašto ti je sestra rekla da ju više ne zovete ?
    Pa sada vas najviše treba , ali sudeči po cijeloj situaciji , mislim da to progovara njezin dečko , a ne ona.[/quote]

Ona svako malo kaže da ju više ne zovemo, pa se pridržavamo toga radi mira, nakon par dana ona nazove i opet sve kreće ispočetka. Bila sam sinoć kod nje, došla sam nenajavljena (jer drugačije ne bi mogla), sjela i tražila da razgovaramo. Vidim da joj je jako teško, plakale smo obadvije, al se ne da. Krivi starce za sve, za upletanje u život. Molila sam ju da nađemo neko rješenje, jer ovako dalje ne možemo, promijenili su nam se životi iz korijena. Ona nikakve prijedloge ne daje. Grozno izgleda, podočnjaci do poda, sada je na čuvanju trudnoće, plakala sam cijelu noć je vidim da joj pomoć treba i da traži ruku spasa, al ju nešto koči ( po meni dečko ). Kad sam odlazila, išla sam maloga pozdraviti u sobu, a na nasonu kreveta sam opet vidjela (ne sakriveno) praznu kutiju kondoma i vrećicu od potrošenog. Molim vas, da li i vi roditelji ostavljate to posvuda da dijete vidi? Možda ja na to krivo gledam, dajte mi svoje viđenje toga.

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Trina, ne mislim ništa loše, dapače. Ne ne poznajem mamu, pišem na temelju ovoga što sam pročitala. A po tome ne znam kaj drugo da predložim.
    Znam da nije sve to tako jednostavno i da je lako meni reći. Ali iz ovog isčitanog to mi se jedino čini dobro za malenoga. A možda bi se i mama tek onda trgnula i shvatila kaj radi od svog života i od djetetovog života.
    Ne znam, nisam stručnjak.

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

a što će im kondom ako je već trudna ?

ili on ima neku STD ?

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Citiraj maria71 prvotno napisa
    a što će im kondom ako je već trudna ?

ili on ima neku STD ?
    STD je?

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

spolno prenosiva bolest

sorciere avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

seksuali transmitid diziz?

Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

lisca jeste li uspijeli lijepo civilizirano pricat i rijesiti sta?
    kako je mali?

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Javljam se nakon jako puno vremena. Sve je ovo postalo previše za mene, više se ne snalazim, sama ovo ne mogu riješiti, a pomoć nemam ni od koga. Odmah na početku moram reći da nismo napravili ništa. U biti, ja sam ona koja svoje starce gura i gnjavi da se nešto MORA poduzeti, tj. da se moralo već davno.
    Oni su se nedavno preselili u novi kvart. Prije 3 dana saznali smo strašne novosti. Susjedi su cijelo vrijeme šutjeli, znate kako ide guranje glave u pijesak drugih ljudi. Sve je krenulo time da je sestra završil jedan dan u bolnici (ne znam da li znate da je trudna 8 mjeseci i da svaki čas može roditi). Rekla je da je dehidrirala. Hm... Kasnije nas je nazvala kuma od njenog dečka (možda čak i muža jer imamo i neke dokaze od tome) koja nam je rekla da ju je sestra noć prije odlaska u bolnisu NAZVALA U 3 UJUTRO PITAJUĆI DA LI ONA I MALI MOGU DOĆI SPAVATI KOD NJE JER JU JE ON ISTUKAO!!!. Isti taj dan nam je 18-ogodišnja susjeda rekla da je čula stalna deranja njega na nju i maloga, a prije 2 tjedna i njenu rečenicu:AKO VEĆ TUČEŠ MENE, NEMOJ BAREM MALOGA. Isto tako, masu su puta čuli da se mali plače, a on dere na njega da šuti. Jedva sam nagovorila starce da se istog trena spremimo i odemo tamo. Bilo je 11 navečer, nije ih bilo doma, pa smo se zaputili na policiju. Naravno, oni ne mogu ništa dok ga ona ne prijavi. Pa u krasnoj državi živimo.
    Sutradan sam se ja našla s njom na kavi, rekla mi je da ju je udario, ali DA GA JE ONA IZAZVALA I DUARILA PRVA, TE DA JE ON NJU SAMO PO LEĐIMA. Tipično da ga brani. Jučer smo bili kod nje, mali i kreten su bili vani, pa smo ulovili trenutak i rekli joj da sve znamo, i da tuče nju i maloga. SVE JE POREKNULA, REKLA DA SMO MI SVE IZMISLILI, DA SUSJEDI LAŽU. DA ON NIKADA NIJE NAUDIO MALOME. Isuse, ja sam se tresla. Onda sam reklaa ajmo njega pitati šta misli o tome, a ona mi, sa suzama u očima i vičući, odgovori:- SAMO PROBAJ, NAUDIT ĆU PRVO TEBI, PA SEBI. Naravno, starci su šutjeli jer je ona to tražila, ali se rezgovor oko sasvim nebitne teme sa njim pretvorio u svađu. Odjednom sam primjetila da nema maloga sa nama u kuhinji. Nakon 5 min sam ga krenula potražiti, i našla ga ZAVUĆENOG U VELIKI PRETINAC OD STOLA U SVOJOJ SOBI, SA PRSTOM U USTIMA I STRAHOM U OČIMA. Ljudi, ja ne znam šta napraviti. Moji su "nepokretni" jer se boje da će ona i dalje sve poricati i ostajati s njim, socijalnoj se službi ne žele obratiti jer se boje da ćemo ostati bez maloga i jer bi njemu srce puklo. Kako, kamo, kome, od kuda.... POMOZITE!!!!! Još smo saznali da joj prijeti da će ubiti maloga, a još nerođene dijete odnijeti svojoj mami.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

nazovi plavi telefon i trazi informacije kojim redom da pocnes. zovi babe i pitaj koja je procedura

odi u skolu i razgovaraj sa djecijim psihologom, ne moras sluzbeno ti biti ta koja je pokrenula, moze psiholog pokrenuti citavu pricu

normalno je da tvoji nemaju pojma odakle bi poceli, pa to je nenormalna situacija

jel se mozes nasamo naci sa sestrom i pitati je kako da joj pomognes, sto mozes napraviti za nju

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Na Plavom telefonu su mi rekli da zovem Babe. Jesam. Ne bi vjerovali, ali oni su na kolektivnom godišnjem odmoru. Ne možemo ništa bez njezinog priznanja i želje da se makne od njega. Jučer smo ju sve pitali, rekla je da smo bolesni i sve izmislili.

bucka avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Nakon onakvih prijetnji s njegove strane, nije ni čudo da je sva u strahu i da ne želi nikome ništa priznati.
    Pomoć joj treba, ali bit će teško dok se ona sama ne odlući na to.
    A jel možeš kako bar na kratko maloga uzet k sebi? Ne mislim pod prisilom, već kao da ode malo kod tebe da se družite, dok se ona kao malo odmori, pa kad on bude na sigurnom pokušaš s njome razgovarati u četri oka (bez staraca), možda se otvori.
    Situacija je zamršena, tim više što je pred porod, ali i zbog tipa koji očito i nije tako bezazlen i treba biti jako, jako oprezan s njime.
    Ako bude priznala i prihvatila tvoju pomoć, savjetujte s nekime od kuda krenuti, a svakako držati u tajnosti sve planove i mudro se odmaknuti od zlostavljaća.

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Moje je mišljenje da je ona toliko u strahu da nema šanse da prihvati pomoć Pa, dopušta da naudi malome, to je dokaz ili da joj je on bitniji od maloga, ili da ju je jaaako strah. Rekla mi je jučer da njega voli (dečka) i je najgore što joj se u životu može desiti da ga više nikada ne vidi. zaboravila sam napomenuti da joj je oduzeo mobitele i da se može javiti samo kada on nije u blizini (isto je i sa fiksnim).

Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

Moja ideja- otići u Centar za socijalnu skrb ili anonimno javiti što se u obitelji događa i oni su po zakonu dužni reagirati. Sigurno jesu, znam jer sam radila u Centru.

Ili nešto drugo, odvesti dijete pedijatru. Ako na tijelu ima bilo kakvih vidljivih ozljeda, pedijatar će obavijestiti policiju, a policija Centar. Pedijatar kao i liječnik opće prakse, ukoliko uoče vidljive tjelesne ozljede, dužni su policiji predati izvješće o tome, a onda policija dalje. Ima još nešto, prije škole djeca idu kod psihologa na razgovor, zar ne? Što je on uočio, kakvo je mišljenje dao? Ako je dijete zaista loše, on je to i napisao. Samo gdje je nalaz???

Žao mi je, ali braneći sestru, ne činiš nečaku dobro. Ako ga centar i izdvoji iz obitelji, uvijek postoji mogućnost da se udomi kod vas. Samo treba djelovati mudro i strpljivo!

Sretno!

bucka avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

bojim se i pomislit što bi moglo biti kad sestra ode rodit, a dijete ostane samo doma sa njenim nasilnim deckom??!!

Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •