Pokazuje rezultate 1 do 4 od 4

Tema: Obvezno zdravstveno osiguranje, nezaposlena, bez burze.

Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno Obvezno zdravstveno osiguranje, nezaposlena, bez burze.

Dakle, s 1.3. sam odjavljena (sporazumno) u firmi u kojoj sam bila stalno zaposlena, na burzu neću ići, pa me zanima kako ostvariti pravo na zdravstveno osiguranje.
    Dali mogu biti prijavljena na supruga preko kojeg je već prijavljeno dijete ?

Hvala

vesna72 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

možeš. nema ograničenja u pogledu broja prijavljenih članova obitelji. uvjeti su na stranicama hzzo-a - http://www.hzzo-net.hr/03_01_01.php#3

*mamica* avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Mogu li i ja ako imam hrvatsko državljanstvo i privremeno boravište u Hrvatskoj? U BiH mi je stalno prebivalište i imam njihovu osobnu, a prije mjesec i pol dana sam diplomirala u Hrvatskoj i nisam prijavljena ni na jednu burzu. Mogu li se barem na temelju privremenog boravišta prijaviti na burzu u Hrvatskoj i tako dobiti zdravstveno?

Datum pristupanja
    May 2005

Početno

http://narodne-novine.nn.hr/clanci/s...3_31_1057.html

Pogledaj po točkom 36. za prijave supružnika, treba se priložiti:

– prijava – T-3
    – dokaz o prebivalištu ili odobrenom stalnom boravku (uvjerenje MUP-a ili osobna iskaznica)
    – vjenčani list ne stariji od 6 mjeseci
    – radna knjižica ili ispis staža HZMO-a, a za izvanbračne supružnike i izjava ovjerena kod javnog bilježnika da žive u izvanbračnoj zajednici, da niti jedan od njih nije u braku s trećom osobom i da prebivaju na istoj adresi najmanje godinu dana

(ako si mislila na prijavu preko supružnika, bračnog ili izvanbračnog, kao što je pitala Mondu)

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •