Pokazuje rezultate 1 do 35 od 35

Tema: Kontracepcijski flasteri

Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno Kontracepcijski flasteri

Rodila sam prije dva mjeseca, M još nisam dobila. Planiram kontracepciju pa me zanima ima li netko iskustva s flasterima?

L&L0809 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

i mene zanima nešto na tu temu - kako dojenje ne ide uz hormonalnu kontracepciju (bilo flasteri, pilule), zanima me postoji li neki drugi način sigurne zaštite? kondomi nisu sigurni (u to sam se sama uvjerila kad sam neplanirano 9mj nakon poroda ostala trudna zbog pucanja jednog takvog), spirala se može ugraditi tek nakon 2 ili 3 redovite menstruacije...
    čula sam da u inozemstvu postoje neke kontracepcijske pilule koje nemaju neki hormon koji štetno utječe na dojenje, ali da uspješno štite od trudnoće. jel itko čuo za tako nešto i znate li gdje se mogu nabaviti?

i odgovor kikaču: ako dojiš, hormonalna kontracepcija ne dolazi u obzir zbog otpuštanja prevelike količine hormona (ne znam jel estrogena ili progesterona, koji nije dobar za dojenje). ako ne dojiš, flasteri su ti isto učinkoviti kao i pilule, samo što nemaš obavezu svaki dan se u isto vrijeme sjetiti popiti, nego ih mijenjaš 1 tjedno. i, naravno, moraš pričekati da dobiješ M. jer onda počinješ ljepiti flastere. a do tada se moraš čuvati na neke druge načine, jer i sama znaš da možeš ostati trudna i prije nego dobiješ M. jer ovulacija dolazi prije

Cubana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Citiraj L&L0809 prvotno napisa
    spirala se može ugraditi tek nakon 2 ili 3 redovite menstruacije...
    Ja sam prošli put stavila Mirenu 2 mjeseca nakon poroda, bez menstruacije

L&L0809 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

a meni gin rekao da moram čekati... i to sam kod svog ujaka išla, tako da ne vjerujem da bi mi nešto krivo rekao. možda sam ja nešto krivo razumjela :/ budem se još dobro raspitala...

Datum pristupanja
    Nov 2005
    6,841

Početno

Za Mirenu ne trebaš čekati menstruaciju. Može se ugraditi čim prođe onaj prvi pregled nakon poroda, kojeg obično obaviš 6 tj. nakon poroda.

Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno Re: Kontracepcijski flasteri

Citiraj Kikač prvotno napisa
    Rodila sam prije dva mjeseca, M još nisam dobila. Planiram kontracepciju pa me zanima ima li netko iskustva s flasterima?
    Ako ne dojiš slobodno se posavjetuj sa gin o kontr.

Nemam iskustva sa flasterima jer ne vjerujem u to, glupo mi je to i smiješno.

Imaš mini-pill u inozenstvu, možeš naručit u privatnoj ljekarni one ti idu i uz dojenje.

Cubana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno Re: Kontracepcijski flasteri

Citiraj zorica39 prvotno napisa
    Nemam iskustva sa flasterima jer ne vjerujem u to, glupo mi je to i smiješno.
    Zašto?

Datum pristupanja
    Nov 2005
    6,841

Početno

Ja sam imala flastere 6 mjeseci, i bila sam jako zadovoljna.

Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Citiraj martinaP prvotno napisa
    Za Mirenu ne trebaš čekati menstruaciju. Može se ugraditi čim prođe onaj prvi pregled nakon poroda, kojeg obično obaviš 6 tj. nakon poroda.
    ja sam mirenu stavila odmah na prvom pregledu nakon poroda. ali tada sam imala i menstruaciju. kažu da je lakše umetnuti ju pod menstruacijom. navodno manje boli. mene ništa nije bolilo.

L&L0809 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

zorica39 - ove mini pill koje se mogu nabaviti u privatnoj ljekarni, jel znaš kojoj?

iskreno, ne znam što mi je bolje: piti te pilule ili staviti mirenu?

L&L0809 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

i cure koje ste stavile mirenu - kakva su vam iskustva? jeste je stavile kod svog gin ili ste negdje išle? i jel je ja moram kupiti u ljekarni pa donijeti ili je gin imaju? čitala sam na netu da nema kontraindikacija s novom trudnoćom, pa me zanima jeste li je možda već izvadile i ponovno ostale trudne? jer bi je ja imala max.2-3g, pa bi opet htjela bebača.

Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

martinaP, zašto si flastere koristila samo 6 mjeseci? Jel ti nisu odgovarali , ili nešto drugo? Koliko se oni dugo mogu koristiti, koja im je cijena?
    Ja dojim, planiram mirenu, moja gin kaže da to nije za mene, imam 30 g. Mislim da ću potražiti mišljenje drugog. Imam dvoje djece i ne planiram više.

L&L0809 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

kikač, jel ti gin objasnila zakaj mirena nije za tebe?

Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Mirena je idealna za žene koje su rađale i za žene koje imaju oskudne menstruacije. ja sam ju kupila u ljekarni i umetnula mi ju je moja ginekologica. to umetanje sam platila 150 kuna a da sam išla u bolnicu umetnuli bi mi ju besplatno. mirena čim se izvadi sve se vraća na staro i odma se može zatrudniti. da ne duljim evo vam link gdje se o tome pisalo: http://www.roda.hr/forum/viewtopic.php?t=75190

Cubana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

martinaP, zašto si flastere koristila samo 6 mjeseci? Jel ti nisu odgovarali , ili nešto drugo? Koliko se oni dugo mogu koristiti, koja im je cijena?
    Ja dojim, planiram mirenu, moja gin kaže da to nije za mene, imam 30 g. Mislim da ću potražiti mišljenje drugog. Imam dvoje djece i ne planiram više.
    Potraži drugo mišljenje, ne kužim zašto ne bi bila za tebe. Onda nije ni za mene, imam 30g, dvoje djece, ne planiram više i dojim
    Btw, imala sam mirenu godinu i pol, izvadila ju i odmah ostala trudna.

Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

Moja gin kaže da je mirena za žene koje imaju jaka krvarenja, no ona je više za prirodne metode kontracepcoje , plodni-neplodni dani, temperatura. Meni je to poprilično nesigurno.

Cubana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Moja gin kaže da je mirena za žene koje imaju jaka krvarenja,
    Da, ona je super i za to, ali i za običnu kontracepciju kod dojilica.

no ona je više za prirodne metode kontracepcoje , plodni-neplodni dani, temperatura. Meni je to poprilično nesigurno.
    Garant drži predavanja na zaručničkim tečajevima

L&L0809 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

nina20, hvala na linku, sve sam pročitala i sada mi je puno jasnije o čemu se radi.
    samo nigdje nisam uspjela naći sljedeće: nakon stavljanja mirene (ako mi je stavi odmah na prvom pregledu nakon poroda), jel se treba neko vrijeme pričekati sa sexom? i koliko?

Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Meni gin nije htio stavljati spiralu dok nije prošlo 6 mjeseci od poroda s objašnjenjem da maternica i ostali organi još nisu došli na svoje, te da je bolje pričekati.
    Mirenu sam imala i izvadila 01. 08. u sred ciklusa, imala zadnju menstruaciju 15. 08. i to je to............32 tjedna trudna. Bez beda i sve ok. Čak štoviše, kažu da hormon koji otpušta Mirena je neki od hormona "dobrih" za trudnoću - tipa time se lijeći i neplodnost, ali o tome vrlo malo znam pa ne bih htjela odvaliti neku glupost, ovo je samo odgovor jednog ginekologa na moj upit da li je štetno tako brzo zatrudniti nakon vađenja mirene.

Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

nina20, hvala na linku, sve sam pročitala i sada mi je puno jasnije o čemu se radi.
    samo nigdje nisam uspjela naći sljedeće: nakon stavljanja mirene (ako mi je stavi odmah na prvom pregledu nakon poroda), jel se treba neko vrijeme pričekati sa sexom? i koliko?
    treba pričekati tjedan dana i onda se možeš seksati do mile volje

L&L0809 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

cure, hvala na odgovorima, budem i ja pričekala 6mj (do tad kondomi ), jer mi ima smisla to vraćanje svih organa na mjesto i u prvotno stanje.
    a onda mirena, pa kud puklo da puklo :D samo da kondom ne pukne prije

Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

cure, hvala na odgovorima, budem i ja pričekala 6mj (do tad kondomi ), jer mi ima smisla to vraćanje svih organa na mjesto i u prvotno stanje.
    ja sam rodila jedno za drugim (vidi potpis) i odma nakon drugog stavila Mirenu i sve je u najboljem redu. ne nagovaram te ja da je i ti odmah staviš samo hoću reći da može i tako, bar kod mene. ali tvoj će ti gin najbolje znati reći.

Cubana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Citiraj Nina20 prvotno napisa
    ja sam rodila jedno za drugim (vidi potpis) i odma nakon drugog stavila Mirenu i sve je u najboljem redu. ne nagovaram te ja da je i ti odmah staviš samo hoću reći da može i tako, bar kod mene. ali tvoj će ti gin najbolje znati reći.
    I ja isto.

M&A avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

kontracepcijske pilule koje nemaju neki hormon koji štetno utječe na dojenje, ali da uspješno štite od trudnoće.
    Cerazette - progesteronska mini pilula koja se koristi uz dojenje(uz napomenu cim prestanes dojiti pravac ginic za jace pilule.)
    Pakiranje je 28 kom i piju se bez pauze od tjedan dana.

Spiralu ne volim jer je abortativna,a ne kontracepcijska.

L&L0809 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

sva sreća, pa imam još 2mj da se odlučim što i kako. moj problem je što sam full neodlučna pa sad bi ovo, pa ne bi ono, pa ipak bi...ma katastrofa, a o svemu se volim informirati i onda me to još više pokoleba, jer znam prednosti i mane svih opcija...
    mislim da ću na kraju popričati sa svojim gin, vidjeti što on preporuča, a ako su mu obje opcije iste, izračunat ću što mi je jeftinije (jer ipak treba preživjet s porodiljnom naknadom :shock: )
    hvala vam svima na savjetima, informacijama...i nek vas sve čuva odabrano kontracepcijsko sredstvo dok god to želite :D

Datum pristupanja
    Nov 2005
    6,841

Početno

Imala sam, nažalost, i uz njih gljivice (kao i uz pilule, bez obzira na vrstu i proizvođača). Svaki mjesec :shock: . Pa sam odustala, a već sam bila u fazi da mi nije bed ako i ostanem trudna. Sad samo pratim ciklus s LH trakicama.

Da ne planiram uskoro trudnoću, stavila bih Mirenu.

icyoh avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

mislim da već ima sličan topic...uglavnom ja sam na flasterima i zadovoljna sam. lijepe se jednom tjedno i jedino što je negativno je što se po rubovima znaju nakupiti dlačice od robe pa ne izgleda baš reprezentativno. Nuspojeve nemam, menga mi je puno bezbolnija.

Iako sam čekala da završim s dojenjem da počnem s kontracepcijom.

Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

...ja sam danas bila na peregledu i htjela se dogovoriti za umetanje mirene na što mi je ginekologica(kojoj inače vjerujem jer mi je do sada odlično rješavala ginekološke probleme i vodila obje trudnoće) rekla kako se mirena zapravo ne umeće u kontracepcijske svrhe(iako djeluje i tako) nego služi kao lijek za otklanjanje određenih ginekoloških problema i poremećenih stanja te da mi je nikako ne bi preporučila...uglavnom, ostala sam :shock: jer sam to već smatrala rješenim i bila mirna...
    ...sad se mislim šta ću, čačkam po netu i sljedeći tjedan idem po drugo mišljenje :ne zna:

L&L0809 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Citiraj M&A prvotno napisa
    Cerazette - progesteronska mini pilula koja se koristi uz dojenje(uz napomenu cim prestanes dojiti pravac ginic za jace pilule.)
    Pakiranje je 28 kom i piju se bez pauze od tjedan dana.

Spiralu ne volim jer je abortativna,a ne kontracepcijska.
    par pitanja:

1. pilule cerazette - kolika im je razina zastite? cemu ovo cim prestanem dojiti po jace pilule (jel to znaci da im zastita bas i nije neka?). i gdje se mogu nabaviti?

2. ok, spirala je abortativna, a Mirena? Koliko sam shvatila, ona ima neke hormone koje otpusta, al nisam sigurna da li oni sprecavaju zacece, ili isto djeluje kao spirala, unistavajuci vec postojeci zametak?

Trina avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Meni je moj ginekolog rekao da on još nikad nije nijednoj ženi stavio Mirenu. Ja se iznenadila jer sam isto tako u glavi bila složila čitav plan u vezi Mirene, kad ono ispalo da nije nešto popularna. Mi smo na kondomima i stalno se mislim što da napravim u vezi kontracepcije jer mi je ovako bezveze. A nemam u planu rađati (možda za 10-ak godina, ko zna). A obična spirala? Kako ste rekle, ona uništava oplođenu jajnu stanicu ili? Kolika je vjerojatnost začeća uz spiralu?

icyoh avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Nadopuna za flastere - NE!

Evo ja ih uredno koristim par mjeseci i sad sam trudna i čekam da vidim hoće li sve biti u redu jer zasad ne izgleda dobro (sigurna sam radi brljanja s glupim flasterima).

Flasteri su uredno korišteni cijelo vrijeme.

Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

Ja sam isto počela koristiti flastere. Zadovoljna sam. No sad kad pročitam tvoj post malo mi je frka, nije mi svejedno. Jel ima kakvih novosti? Kako se to dogodilo?

icyoh avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Čekamo srčeko (zasad je ipak kuc, kuc, sve u redu, dr nije bila preoptimistična u startu).

Flastere redovito koristim od prestanka dojenja - čini mi se 6mj. no moguće da sam malo sfulala. Uredno ih uvijek lijepim na nadlakticu, no od starta mengu nisam dobivala kako treba (tj. u tjednu kada se flaster ne lijepi).

Sad kad (moguće paranoično) razmišljam unatrag - prvi dan stavljanja bi mi često trnula ruka i bilo mi je muka (slično menstrualnim grčevima).

No, uglavnom nemam nijednu konkretnu primjedbu osim da se na rubove flastera lijepe mucice pa izgledate dosta neuredno (crni rubovi).
    Naravno, osim primjedbe da ne djeluju

Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

Drago mi je da je sve ok.
    Kod mene je za sada ok. Uredno lijepim flastere, m dobijem u tjednu kad sam bez flastera. Inače kako su sada vrućne flastere lijepim na stražnjicu. Zadovoljna sam i nemam nikakvih nuspojava.Čak su mi i m bezbolne.

Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

vrućne=vrućine

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •