Pokazuje rezultate 1 do 3 od 3

Tema: OBAVLJANJE LABORATORIJSKIH PRETRAGA KOD PEDIJATRA?

ivana zg avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno OBAVLJANJE LABORATORIJSKIH PRETRAGA KOD PEDIJATRA?

Evo naletila sam na anketu HZZO o nečem o čemu sam često razmišljala, a to je je obavljanje pretraga u dotičnoj pedijatriskoj ordinacija.
    Koliko god mi se ta ideja jako sviđa, toliko me brine stručnost i točnost onih koji bi to izvodili.
    Zanima me u koje vrijeme bi se to izvodilo i bi li to izazvalo dodatnu zbrku kod pedijatara, koliko bi te osobe bile stručne izvaditi krv djeci, pošto to ne rade često, je li veća mogućnost nego laboratorijima, da se zamjene uzorci,krvi,urina, stolice....tko bi to nosio u laboratorije...bi li pedijatri bili za to dodatno plaćeni...ima ju li to privatnici, ima li toga u inozemstvu....možda bi pedijatri trebai imati neki svoj laboratorij za jednostavnije pretrage...koliko bi ih to koštalo....?????

Inače ideja mi se sviđa, jer je stvarno užas kad dijete od par mjeseci ide s 100 odraslih i penzića svi bolesni, čekati red za vaditi krv

Svidjela bi mi se ideja da Domovi zdravlja, Istok, Jug, Zapad i Sjever imaju po jedan laboratorij za vađenje krvitj. odvojenu čakaonicu samo za djecu do npr.12g.

Što vi mislite, i evo vam link na anketu HZZO-a
    http://www.hzzo-net.hr/01_02.php

a glasat možete tu- http://www.hzzo-net.hr/

admin neka premjesti temu ako misli da joj nije mjesto ovdje

Cubana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Ajme, ova moja spora sestra i doktorica, ne usuđujem se ni zamisliti koliko bi se čekanje produžilo.
    U načelu sam protiv.
    Možda da svaki pedijatar ima uz sestru i jednog mikrobiologa i biokemičara :/

mirje avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Ne znam kako je u drugim DZ, ali u DZ Kruge djecu svakodnevno primaju grupno u 8:30 tako da ne morate čekati s drugim pacijentima (ako to ne želite ) a i ako dođeš ranije, uputnice za djecu, trudnice i invalide se predaju odvojeno i imaš prednost pred ostalim pacijentima bez obzira na red. Pri tome ne mislim na hitne slučajeve koji se svakodnevno primaju do 18h. Hitno se mogu dobiti leukociti i za 10 min se vratiš u pedijatrijsku ordinaciju s nalazom ...

Tako da mi se ideja da prijeđeš pola grada da djetetu izvadiš krv u "dječjem labu" ne čini privlačnom.
    Uostalom, to imaš u Klaićevoj i na Šalati

A kakovu bi to onda pomutnju uvelo predijatrima, ne želim niti zamišljati

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •