Curke pomozite! Poslije poroda mi je ostalo još 5 kg i nikako da ih skinem. Čula sam za neku čarobnu juhu od kupusa. Jel to išta valja? Ili ako znate neku dobru dijetu da probam.[/b]
Curke pomozite! Poslije poroda mi je ostalo još 5 kg i nikako da ih skinem. Čula sam za neku čarobnu juhu od kupusa. Jel to išta valja? Ili ako znate neku dobru dijetu da probam.[/b]
Sto, i tebe interesira ili?![]()
Dakle, carobna juha: probala sam, naravno i to - rezultat: celer ne mogu smisliti niti u jednom jelu. Dakle u juhu idu, osim kupusa i veća količina celera, meni je to grozan okus.
Sto se tiče same efikasnosti dijete - koliko brzo skineš kile toliko brzo i h i vratiš, jednom kada prestaneš s dijetom. Ali, ako cilj je brzinsko skidanje do neke prigode, onda svakako preporučam.
Patrik, a kad si rodila?
Evo, ja sam u trudnoći dobila cca 17 kg(po bolničkoj vagi 20), nisam bila na nikakvoj dijeti, jedem poslije šest, nekad i poslije 8! Jedino kaj sam od kad se J rodio pila strašno puno vode, poslije svakog podoja obavezno i do nedavno sam imala vodu kraj sebe i po noći...Sada sam 9,5 mjeseci nakon poroda u minusu 2kg!
a kako to jedes?
jednom dnevno,umjesto rucka ili kako???
i recept nije na odmet...
recept nemam pri ruci, ne znam da li ga mogu negdje iskopati. Skuha se juha u koju ide puno kupusa i celera, nešto paprike, kapule, ne znam da li još nešto. I tu juhu treba jesti u što je moguće većim količinama, brrrrr...
Uz to imaš i obroke koji se izmjenjuju, mislim da jedan dan voće, pa povrće i voće, pa...., šesti , sedmi dan nešto mesa i tako u nedogled.
Što se tiče kila i ja sam u trudnoći dobila 17 kila i nakon dvije godine još bila 5-6 u plusu, bez dijete nije bilo šanse da smršavim...
Muževa rodica je s tom juhom (koju zovu još i čarobna:namigstvarno smršavila, tj. bolje rečeno prepolovila se i normalnim hranjenjem nakon toga uspjela i zadržat tu kilažu. Ne sjećam se točno što ide, otprilike..kupus, pome, kapula, celer, mrkva, petrusimul..
ako nadjete recept,javite...
ja se nisam pomaknula od kilaze koju sam imala poslije poroda....![]()
Evo ja se već par dana spremam na ovu dijetu s čarobom juhom, nisam je dosad nikad primjenjivala, pa ne mogu reći kakvi su rezultati. Autori garantiraju skidanje 5-8 kg u 7 dana... Meni je od trudnoće preostalo još 15, i krajnje mi je vrijeme da se pokrenem...
Juha:
800 ml rajčice iz konzerve
3 konzerve vode (oko 1,5 l)
2 paketića juhe iz vrećice (bilo koje s malo rezanaca- najbolje kokošja ili goveđa)
2 velike zelene paprike (može i žuta ili crvena)
6 velikih mladih lukova
1 veća glavica zelja (kupusa- oko 1 kg)
1 celer (korijen i lišće- oko 1 kg)
Juhu možete začiniti po volji solju, paprom, i zač. biljem, možete dodati i jušnu kocku ili vegetu po želji.
Kuhajte povrće izrezano u male komadiće preliveno vodom na jakoj temperaturi 10-tak minuta, zatim smanjite na slabiju temperaturui kuhajte dok povrće ne omekša. Pred kraj dodajte juhu iz vrećice i rajčicu.
Ova juha može se jesti u bilo koje doba dana, kad god ste gladni. Jedite je koliko želite i kad god želite. Što je više jedete, više ćete kg smršaviti.
1. dan
jedite samo voće i juhu. Možete jesti bilo koje voće, osim banana, a najpoželjnije je dinje i lubenice jer sadrže puno vode. Za piće: nezaslađeni čaj ili voda
2. dan
Jedite juhu i sve povrće, svježe ili konzervirano, što više zelenog lisnatog, a izbjegavajte grah, grašak i kukuruz. Za večeru možete pojesti pečeni krumpir u lusci, kojeg možete slobodno začiniti žlicom maslaca ili vrhnja. Ovaj dan ne jedite voće.
3. dan
Jedite juhu voće i povrće koliko god želite. Ništa drugo
4. dan
Jedite juhu, banane i nemasno mlijeko (jogurt, kefir). Možete pojesti do 3 banane i piti vode koliko želite. Banane su bogate ugljikohidratima (i dosta kalorične), a isto je i s mlijekom. Na ovaj dan vaš će organizam trebati kalij i ugljikohidrate, te kalcij i bjelančevine, kako bi ublažili potrebu za slatkišima.
5. dan
Jedite juhu, govedinu i rajčice. Možete pojesti oko 20 dag govedine i konzervu rajčica (ili do 6 svježih). Preporuča se goveđi odrzak naglo pečen bez masti, ili kuhana govedina. Pokušajte popiti najmanje 6-8 čaša vode ovaj dan, kako bi e citručna kiselina isprala iz vašeg organizma. Juhu jedite barem jednom tokom dana.
6. dan
Jedite juhu, govedinu i povrće. Koliko želite. Možete pojesti 2-3 gov. odreska sa zelenim lisnatim povrćem. Juhu jedite barem jednom tokom dana.
7. dan
Jedite juhu, integralnu rižu kuhanu u vodi i začinjenu po želji, i povrće, ali bez masnoće- Možete piti nezaslađeni voćni sok. Vode i juhe, naravno koliko želite.
Nakon 7 dana autori jamče 5-8 kg doli. I pročišćen organizam. Ne dozvoljava se konzumiranje nikakvog alkohola, kava nije zabranjena, ali je bolje po mogućnosti bez nje. Umjesto govedine može se jesti pileća prsa ili riba. U slučaju da tokom provođenja ove dijete dobijete proljev, uzmite šalicu ječmenih ili drugih žitnih pahuljica s mlijekom.
Meni je od trudnoće preostalo još 15, i krajnje mi je vrijeme da se pokrenem... Možda počnem u ponedjeljak...
tinkie winkie,hvala i drago mi je da nisam jedina![]()
Ne znam za dijetu ali ja sam ovu juhu spremala kao običnu juhu i bila mi je super ukusna!
Bila sam na toj dijeti prije par godina i ne bih je preporučila! Juha mi se zgadila nakon dva dana, cijeli sam dan bila gladna i iscrpljena, falio mi je pravi doručak, kosa mi je nenormalno opadala još mjesecima! Jako sam smršavila i relativno brzo opet bila na istome(nakon 4-5 mjeseci). Mislim da ima puno zdravijih načina (i boljih dijeta) da skineš te kile. Ovo je samo moje iskustvo, možda će tebi bolje odgovarati.
bas mi je palo na pamet da li je uopce pametno da to dojilje konzumiraju?
ne zbog same juhe nego zbog toga sto bi trebala cijeli dan biti samo na vocu ili povrcu...i jos se i proljev moze dobiti.... :/
meni je ta juha prvi dan bila fe-no-me-nal-na. (Takvu i inače kuham).
Drugi dan mi je bila dobra. Treći dan podnošljiva. Četvrti... nisam mogla dići poklopac i osjetiti miris.
Inače, ne mislim da je nezdrava, tko može svaki dan jesti isto...
Ja obožavam ovakve juhe i mogla bih je svaki dan jesti...
ali, s obzirom da se opasno približavam kilaži od prije trudnoće (+1 kg :D ), reći ću recept (provjeren i u prijašnjim debeljuškastim tegobicamam)...
ujutro (do 1 sat nakon ustajanja) naklopajte se fest (koliko hoćete).
gablec - (ako ste gladni) - 1 jabuka
ručak (lijep i kompletan - može SVE) ali BEZ KRUHA, BEZ SOKOVA i BEZ VOĆA IZA RUČKA i poklopan VRLO SPORO (preporučam uz neke novinice). Iza ručka može maaaloo slatkog (mala kockica čokolade ili nešto drugo jer pomaže razgradnju klope) ili jedino voće koje ide a to je ananas - pomaže razgradnju klope - ručak najkasnije do 14-15 sati.
večera: SAMO KRAVLJI SIR, JOGURT sa kornfleksom ili nečim sličnim. Samo NE kruh. I ne voće. Večarati do najkasnije 19 sati. Ako ste gladni i kasnije šnjita sira, fino će "pasti".
Ovo nije dijeta, samo režim. Garantiram skidanje viška sala u razumnom vremenu i garantiram NEGLADOVANJE.
Normalno uz sve gore preporučuje se što više kretanja, šetnja, ili neki drugi (lagani) sportić...
ides,mamma san,ja uz ovo svoje maleno nekad jedem samo dva puta na dan i to tako da potrpam u sebe u roku 5 minuta....pa kada stignes sjesti uz novine?????
tinkie winkie,
Meni je od poroda ostalo 6 kg i sada sam još +2
MM i ja krećemo na ovu dijetu od ponedjeljka pa imam par pitanja:
800 ml rajčice iz konzerve - pasirana, u kockicama, koncentrat?
6 velikih mladih lukova - baš mora biti mladi ili može poriluk ili obićni luk?
i kaj je s kruhom? jel kruh dozvoljen?
pa na poslu!Originally Posted by lidac2004
vidjet ćeš kad počneš raditi...
Ja do sad nisam primjenjivala ovu dijetu, jednom davno prije par godina sam je od nekog iskopirala, kao da ću je primjenivat, ali ništa od toga. Jedino što sam konzumirala iz te dijete je juha, ali opet ne striktno po receptu, već po mom "ćefu" i onom što bi mi bilo pri ruci. Zato bih sad pokušala, i držala se striktno svih uputa i sastojaka.
Što se tiče zdravlja, ne mislim da bi trebala biti opasna, pa ja znam po par dana se hraniti ovako (samo voće, povrće i tako...). Ima voća, povrća i mesa. Pa i mliječnoga... A 7 dana ću valjda izdržati. Mada sam ja skeptik, jer NIKAD, NIKAD nisam skinula niti kila s nijednom dijetom do sad, pa u njih uopće nemam povjerenja. Ali čisto me zanima da probam. Jedno me "strah", da ne doživim ono što i apricot- da mi se juha zgadi nakon 3. dana he, he...
Mamma san, drago mi je za tebe :D , ali ja više ne znam što da radim... Hranim se otprilike tako kao i ti, svakodnevno propješačim bar 6-7 km, ali kile samo stoje. (Onda se svakih 6-7 danai zbediram i navalim na čokoladu i sladolede, a što ću kad nisam karakter...)
Iva- ja bi stavila pasiranu rajčicu, onu iz tetrapaka i 6 glavica kapule bez obzira na starost, onako, srednje veličine :namig: I da, ja ne bih jela kruh... Probaj izdržat bez njega.
Ima li netko iskustva u mršavljenju pomoću Xenicala? Gdje se može kupiti u Zg?
Vezano uz carobnu juhu, mi to vec godinama prakticiramo obiteljski. Prvo ti je fina , a onda ti se zgadi kad stalno jedes jedno te isto. Ali to je dijeta. definitivno skida kg, ali kad se zavrsi, ako ne pazite malo na prehranu isto tako se kg vracaju. Znaci promjena jelovnika poslije dijete. Inace ne bi je nikad preporucila dok se doji, mislim barem ne u prvih par mjeseci. Isto znam neke ljude koji su dobili alergiju od te dijete i zavrsili na hitnoj. stoga oprezno za pocetak.
imam pitanje..
Što radite sa silnim povrćem iz te juhe. Ja sam ga propasirala i ostavila u juhi, ali sad to meni izgleda bože sačuvaj... ko napoj za krmad blago rečeno, i ne mogu to jesti. Treba li procijediti samo tekućinu, ili...
ne, sve se jede...trebalo bi jesti tako kako je kuhano ali kada se sjetim onog celera - i ja sam pasirala i jela, u stvari, kašicu...
ja sam u to na kraju morala dodati vode i procijediti, tek mi je onda ličilo na kakvu takvu juhu, i tek onda sam je mogla pojesti...
Samo da cas obavijestim to s juhom stvarno pali!!!
Krenuli smo danas s dijetom i ponosno objavljujem od jutros do sada otišla je cijela kilaaaaa. MM je izgubio dvije ( on je jeo više juhe nego ja ).
Ne podnosim celer pa sam i ja sve pasirala jer je inaće bilo nejestivo.
Svima koji su krenuli sretno...
zene koje ste krenule sa juhom,da li dojite?
mene je strah pocinjati sa tim jer se dojiljama ne preporuca nikakva dijeta a ova mi djeluje dosta agresivna :/
Ja nažalost ne dojim i stvarno ne preporučam dojiljama jer je jako agresivna dijeta.
Da ne idem na svadbu za tjedan dana (ne mogu u ništa ući) ne bih ni ja na tako agresivnu krenula, iako ne dojim.
Ja sam danas krenula na dijetu, trebala bi skinuti 6 kg ali ako izdržim 7 dana to je uspjeh.Inače ja sam korijen celera izrezala a lišće sa lukom usitnila u mikseru.Moram reći da mi je zasada dobra no vidjet ćemo.inaće dojim ali Nicole ima 2g i 3 mj.i do sada nisam išla na dijetu pa je sada pravo vrijeme.sretno i drugima koji su krenuli
Kao buduća nutricionistica ne mogu a da se ne ukljucim na ovu temu...
Bitno je znati:
Dnevno se potreba za energijom kreće se od 1900 kcal za žene, odnosno 2600 kcal za muškarce, s time da realna potreba za svaku osobu ovisi o spolu, dobi, tjelesnoj masi i tjelesnoj aktivnosti.
kao što već ptice na grani znaju, postoje stotine vrsta dijeta....niti jedna nije prava, samo jesti meso ili samo voće i povrće...po mome, NEMA SMISLA, jer takve dijete mogu na naš organizam ostaviti loše posljedice a da toga nismo ni svjesni...
Zato bih vas molila da sa velikim oprezom pristupate dijetama, pogotovo ako želite smršaviti više kg...
Samo bih vam naglasila da je bitna raznolikost, mali obroci, ne preskakanje obroka niti neko (PRE)VELIKO odricanje...počnite sa sitnicama: umjesto npr. 2 žl. šećera uzmite jednu, umjesto 2 tanjura, pojedite 1 i pol, i tako pomalo, također vrijedi i za kruh, jedite onaj sa cjelovitim žitaricama, probajte jesti obroke bez kruha, vjerujte mi, meni je uspjelo, malenim odricanjem (osim za doručak)...
Eto, par informacija...![]()
Natalija,ja to provodim vec duze vrijeme i nikakvih pomaka nema.
Iako kod nas nutricionisti još nisu "razvikani" moje je mišljenje da bi se trebali posavjetovati sa stručnom osobom koja bi Vam onda napravila po Vašim potrebama. Mora postojati nešto šro radite ili jedete "krivo", ako ne, problem je u predispozicijama, genima, ako je netko odmalena bio pretio, teško da će kao odrastao čovjek uspjeti nešto promijeniti, ali ima načina...
pa ja sam već treći dan, i ništa. Ni kile. Mada se osjećam nekako lakše, i mislim da mi je trbuh vidno "otišao"... Al tu juhu ne mogu zamisliti. ODVRATNA mi je!!!!! Ne jedem je baš previše, a kad je jedem, razrijedim je s vodom, procijedim i naiskap popijem. Bljak. Izdržat ću ovih 7 dan čisto iz principa, al ne vjerujem da ču izgubiti previše kila.Originally Posted by iva_777
Al stvarno, osjećam se sasvim dobro, ne osjećam ni glad, ni iscrpljenost, čak štoviše, dobro mi je. I da, dojim. Al meni dijete već jede 4 obroka dnevno, inače se ne bi upustila u ovo...
Tinkie Winkie
Još pola kile je dolje...
Ali moram priznati da sabotiram dijetu...juha me je bljak bljak i uopće je više neću jesti. Inaće jedem ono kaj piše (osim juhe od danas) i pijem barem 3 litre vode. Mislim da i voda tu ima svoju ulogu...
pa da... Već sam mislila da sa mnom nije nešto u redu. Onoliko celera i kapule, fuuuuj. Al dobra mi je ova metoda da je iskapim na čašu (sa štipalicom na nosu). Ja pijem malo vode, možda je u tome problem... Inače, kažu da nakon 3. dana ode 2-3 kg. Meni još uvik vaga stoji na istom, ali ionako nije mjerodavna, pa se ne opterećujem. Ja se osjećam ipak nekako lakše, a trbuh mi se definitivno prepolovio ("kolutići)"
Evo i mene- jućer sam izdržala i danas mi je vaga pokazala 60 dag manje iliti:
27.07. - 1. dan dijete - 68 kg
28.07. - 2. dan - 67,4 kg
vidjet ćemo kako ide dalje.Jućer sam uspjela pojesti 2 tanjura juhe dupkom puna i navećer sam si složila za svaki dan po jednu pl.posudicu.
Btw. mislim da nije toliko nezdravo jer unosiš puno voća i povrća a već od 3. ili 4. dana možeš i meso.
Za buduću nutricionisticu mogu samo reći da se slažem sa njom i da ću nakon ovih 7 dana promjeniti prehrambene navike tj.potrudit ću se jer idem na gd a cilj mi je dijetom skinuti šlaufe i to prije druge trudnoće.
Sretno
Ajme šta se meni sve jede ovih dana...
Trenutno sanjam o zapečenim štruklima![]()
A raznorazne tjestenine sa umacima...
ajme a kolačaaaaaaaaaaaaaaa
ja sam 4. dan na dijeti, ne stajem više na vagu, nemam potrebu za velikom kol. hrane, a ni ova mi juha više nije mrska.
Tako je i kod mene. Sve kile od trudnoće prate me vjerno i dalje.Originally Posted by lidac2004
![]()
Ne jedem slatkiše, jedem isključivo integralni kruh, pijem kavu s integralnim šećerom, jedem voće i povrće (svaki dan veliki tanjur salate), ne jedem kasno navečer, istina da se ne bavim nikakvim sportom, ali svaki dan kod kuće napravim set od stotinjak trbušnjaka i nešto malo čučnjeva, a svakodnevne višesatne šetnje ne moram ni spominjati. Rezultat: nula, ništa. Moje kile su i dalje tu.
Ja sam od veljače skinula cca. 13-14 kg.
Nisam ni gladna ni iscrpljena. Razdvajam ugljikohidrate i bjelančevine i pijem cca. 3 l vode dnevno.
Dakle, jedem sve, ali ne istovremeno.
Na slatko sam gotovo zaboravila, tek nekad, kad mi sine, poklopam malo čokolade ili sladoleda al prestala sam i misliti na njih.
Najbolji motiv za skidanje kila bio mi je povratak na posao u travnju i hrpetina solidne obleke u ormaru, u koju nakon trudnoće nisam stala.
Sad sam na kilaži koju sam imala na svadbi, još malo pa ću dogurati i do predbračne!!!
Sunce, kako to razdvajas ugljikohidrate i bjelancevine; ne jedes ih skupa u jednom obroku ili sta? Daj neki primjer, please!
Ma da, već sam pisala o tome. Na receptima, čini mi se.
Meso, npr. jedem sa salatom ili povrćem. I to na svakojake načine, od pečenog, dinstanog, saft... Osim pohanog, njega uopće više ne jedem (radi se s brašnom i prezlima).
Krumpir, rižu, tijesto također jedem s povrtnim umacima (ne dodavat vrhnje u umak ako jedeš s tijestom!) ili povrćem.
Isprva mi je bilo čudno ali sam se već drugi dan navikla da ne moram baš jest mesinu s krumpirom. Kuham svaki dan, muž jede kompletan ručak a ja si iskombiniram.
Masne sireve (iznad 50 posto m.m.), masline i gljive, čak i neke suhomesnate galofake poput pršuta kombiniram sa svime, oni su tzv. neutralne namirnice. Neutralan je i, npr. žutanjak...
E pa moram i ja to probat! Nije da sam debela, vratila sam se 5 mjeseci nakon poroda na prijasnju tezinu, ali bih svejedno htjela bit malo mrsavija.
A je l' to neka poznata dijeta - to razdvajanje; gdje si to cula?
Masha evo ti jedan topic
http://www.roda.hr/rodaphpBB2/viewto...er=asc&start=0
Moja prijateljica je skinula 20 kg u samo 2,5 mjeseca pomocu ove dijete razdvajanja, koja izgleda ovako:
DORUCAK JE ISTI SVIH 90 DANA, VOCE. JEDE SE UVEK VOCE U PARU: DVIJE JABUKE, DVIJE KRUSKE, DVIJE NARANDZE ILI SAKA SITNOG VOCA.
DIJETA UVEK POCINJE PROTEINSKIM DANOM I POSLIJE VOCNOG DANA IDE PROTEINSKI DAN. REDOSLIJED DANA SE NE SMIJE MIJENJATI.
PRVI DAN: PROTEINSKI DAN
RUCAK: KUHANO ILI PECENO MESO U KOLICINI OD TRI HOTELSKE SNICLE, 1 KRISKA KRUHA, SALATE U NEOGRANICENIM KOLICINAMA.
NA KRAJU POPITI 2 DCL SUPE NEZAKUHANE-BISTRE BEZ REZANACA. UMJESTO MESA MOGU SE JESTI TRI PECENA ILI TRI
KUHANA JAJETA. MLIJEKO I SIR MOGU SE JESTI SAMO OVAJ DAN. SUPA SE MORA OBAVEZNO POPITI.
VECERA: ISTO STO I ZA RUCAK SAMO BEZ SUPE.
TREBA VODITI RACUNA AKO JE ZA RUCAK BILO MESO DA I ZA VECERU BUDE MESO,ISTO I AKO SU BILA JAJA. AKO SE DODAJE SIR KOLICINA MESA I JAJA SE SMANJUJE ZA
KOLICINU DODATOG SIRA.
DRUGI DAN: SKROBNI DAN
RUCAK: PASULJ, GRASAK, SOCIVO, RIZA ILI KROMPIR. OBAVEZNO KUHANO UZ DODATAK SAMO ZACINA (SO, BIBER, VEGETA, KECAP, ORIGANO I SL.), 1 KRISKA KRUHA, SALATA
VECERA: ISTO STO I ZA RUCAK SAMO U MANJOJ KOLICINI.(ZA RUCAK PUN DUBOKI TANJUR A ZA VECERU POLA)
TRECI DAN: UGLJIKOHIDRATNI DAN
RUCAK: KUHANO TIJESTO UZ DOTATAK ZACINA, PICA SAMO SA KECAPOM, ILI BILO KOJE SLANO TIJESTO U KOLICINI KORE ZA PICU.
VECERA: 2 MANJA KOMADA TORTE ILI 3-4 KOMAD KOLACA ILI 3 KUGLE SLADOLEDA I OBAVEZNO 1 REBRO COKOLADE ZA KUHANJE.
CETVRTI DAN : VOCNI DAN
RUCAK I VECERA: MIJESANO VOCE
TRI PUTA ZA VREME DIJATE ,OBICNO 1 MJESECNO TREBA DRZATI I VODENI DAN KOJI UVIJEK IDE POSIJLE "VOCNOG DANA" A POSLIJE NJEGA NASTAVLJA SE SA PROTEINSKIM DANOM.
KAFA I CAJ MOGU SE PITI U NEOGRANICENIM KOLICINAMA ALI BEZ SECERA.
Sunce, svaki ti dao! :smajlić koji se klanja:Originally Posted by sunce
Kako napredujete? Iva, Kiki?
Ja sam šesti dan odustala od dijete jer sam se ujutro probudila, sjela na stolicu i više se nisam mogla dignuti jer mi je došlo slabo. Doduše dan prije mi je bio jaaako naporan psihički i fizički, plus vrućina zbog čega nisam uopće imala teka (neovisno o dijeti), pa mislm da me je to jutro skrpala glad. Kad sam maznula jogurt, odmah mi je bilo lakše. Al sam zato odustala od dijete. Ne bi se htjela forsirati, ne dik su ovakve vrućine i dok dojim.
Uglavnom, u tih 5 dana otišlo mi je cca 3 kg, i nemam više veliku potrebu za hranom kao prije. Pokušat ću sad nastaviti u istom smjeru, ali ne tako rigorozno.
u 5 dana 3 kilograma?
to nikako nije zdravo, ne samo za tebe vec ni za bebu u periodu dojenja!
dobro sto si prekinula dijetu.
ma i tih 3 kg je upitno jer mi vaga nije mjerodavna. Ali rekla sam sebi kad sam krenula na dijetu da ću na najmanji znakić uzbune, prekinuti. Zdravlje je zdravlje, a debljina prolazna.
ja sam jucer napravila ovu carobnu juhu, ne bih htjela nikog obeshrabriti, ali meni je to odurno, pogotovo kad sam dodala paradajz
divim se svima koji su to mogli danima jesti :shock: