Pokazuje rezultate 1 do 22 od 22

Tema: ne mogu skinuti temperaturu,help?!?!

superx avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno ne mogu skinuti temperaturu,help?!?!

trudna sam 14+4 i cijeli dan imam temperaturu ne mogu je skinuti ispod 38,5. imso je muz i mis virozu ali njima je padala temp... a ja sam kao da me nes pokupilo,kriza me rasturaju da jedva lezim,sta da radim odem na zaraznu,ne znam i da glava mi puca i zima mi je jaaaako.help??!!?

Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

skidaj brzo, dva lupoceta od jednom, ne smetaju bebi i u vinogradsku.

superx avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

malo je ssd spala na 38,3,a kaj bas u vinogradsku ja mislim da ja na rebro spadam ili zaraznu,kaj

superx avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

POBJEGO MI POST, KAJ STVARNIO da idem u bolnicu??? Sad mi je užasno vruće... nisam pametna

nikka avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

ja sam prije 3 tjedna imala 39 i pila sam 3 dana lupocet 500. kad bi ga popila krenulo bi znojenje, nakon
    par sati opet bi počela temp. rasti. nakon 3 dana sve se smirilo.
    ako ti ni nakon lupoceta temo. neće padati bilo bi dobro da odeš kod dr.

pinocchio avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

superx, sudeći po temperaturi koju ne možeš spustiti i bolovima koje osjećam moguće je da se radi o gripi. kako god bilo, predlažem da u tom stanju ne izlaziš nikud već da nazoveš hitnu ili zaraznu i pitaš njih za savjet. nema potrebe da juriš u bolnicu dok ne vidiš kako će se razvijati bolest.

superx avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

zvala sam zaraznu i rekli su da sama procjenim jel trebam dolaziti,ali uspijela sam dobiti svoju gin.i ona kaze da ako bude prelazila 39da odem da mi daju infuziju,a sutra sam se narucila vaditi sedimentaciju.

Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

ok, al bar onda 2 lupoceta popij, temp moze stetit bebi. posto si trudnica mislim da bi trbala u vinogradsku il di ces vec rodit. jel imas jos kakvih simptoma, da nije uroinfekt?

Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

joj, tek sad vidim, kriza te rasturaju, moguce da je uroinfekt, jel ti tesko mokrit, jel urin bistar? dok sam ja rodila jedna cura i 15 tjednu je lezala u vinogr. zbog uroinfekta na odjelu za odrzavanje trudnoce, bila na venoznom antibiotiku. JA BI NA TVOM MJESTU OTISLA DO BOLNICE, bebica je najbitnija i nitko ti ne moze rec da pretjerujes u " pazenju"... i ja sam prije pet god imala uroinfekt, uzasno me bolila ledja ( bubrezi) pogotovo s lijeve strane, visoka temp i zimica.

Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

e, sad sam jos i dosadana, nemoj ic u zaraznu, nemas tamo kaj trazit dok si trudna, jos ti fali da nekaj pokupis u cekaoni. od srca, vinogradska.

superx avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

eto ja sam pila lupocete i uspijela skinuti temp. a vadila sam i krv jutros vidjet cu popodne nalaze,a dala sam napraviti i urinokulturu za svaki slucaj. rekla mi je gin da popijem normabel prije spavanja jer ako je gripa da moze doci do stezanja misica kod drhtavice i popila i popustila kriza skroz... hvala na savjetima,da peobam bar nekako izbjeci bolnice imam malog misa od godinu i pola doms pa...

Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

Preporucuje se da trudnice koje imaju visoku temperaturu jedu vecu kolicinu banana, jer banana snizava temperaturu.
    SRECNO!!!

superx avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Nalazi loši kažu; SE 30, CRP 43,4, zvala Petrovu i rekli su da dođem ako bude temperature koju nemam cijeli dan ,,, :? :?

Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

ne kuzim, ti definitivno imas neku infekciju, jel ti netko bar dao kakav antibiotik?? zato ja uvijek svima tupim za vinogradsku, ovi drugi samo da te se rijese... ne znam, tebe razumijem, nebi vjerojatno ni ja letila da me zadrze u bolnici isto imam malenog od god dana... nemam pojma, bit ce sigurno sve ok, al da su tak neodgovorni prema trudnici, sramota.

superx avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Ne pitaj ništa, dobila sam svoju doktoricu, rekla je da se tijelo bori protiv infekcije ali da ne uzimam antibiotik ako ne budem imala temp više ili dok ne bude urnokultura gotova u pon. ako bude tem da počnem sa Novocefom mislim da je tako rekla, ne znam ni sama sta da radim glupo mi je uziomati antibiotik bezveze a nisam pametna, sad nemam temp. ali pere me gadna prehlada , nos zaštopan i glava boli.... U Petrovoj kazu nije to tako strašno Crp, a joj imate li vi kakav savijet da uzimam antibiotik iako nemam tem već 2. dan, imala sam jućer 37,4 ali ne više.... To mi je tako grozno da se praktički sam moraš liječiti, moj dr opće prakse reko mi je da on uopće ne zna liječiti trudnice pa kaj ne vidim da su sami penzići u čekaonici i da nek idem kod ginekologa.... :?

adria avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

superx,koliki su ti leukociti u krvi?

superx avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

leukociti su u normali,gore sam navela kaj je poviseno,crp i sedimentacija. 43,4 i 30.

Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

crp je normala do 6. ne znam, slusaj doktore, valjda znaju...

superx avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

valjda,nadam se, inace je moja gin siroke ruke sto se tice ljekova a sad kaze da nije frka... budi pametan.... a jel moguce da skoci samo od prehlade taki,joj sto sam ja neuka po pitanju toga?!?!

adria avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

cudno mi je da su leukociti normalni,jer ako je kakva infekcija trebali bi biti poviseni.sad,neznam kakva ti je DKS(diferentna krvna slika) jer iz nje se moze vidjeti dali je virusno ili bakterijsko oboljenje.mozda je gin. procijenila na osnovu dks da je viroza pa ti zato nije dala antibiotik.CRP je povisen i to solidno.ja sam zbog sumlje na infekciju cerviks< lezala na gin. pa je doktor krivo procitao nalaz Crp-a-umjesto 1,6 mislio je 11,6 pa je vec poceo razmisljat o antibiotiku dok ga sestra nije ispravila...neznam sto ti reci-svakako ponovi CRP za koji dan da vidis dali pada...bitno da nemas temperaturu!cuvaj se!

adria avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

CRP moze biti povisen u trudnoci ali je i pokazatelj upalnog procesa i infekcije...svakako kontroliraj dali mu vrijednosti padaju i inzistiraj na tome..

superx avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

puno hvala na savjetima, svakako cu ponoviti pretrage a i sutra mi je gotova urinokultura, malo se bolje osjecam,jedino me nos zeza malo jos..

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •