Pokazuje rezultate 1 do 12 od 12

Tema: neobjašnjiv gubitak na težini - 2 i po mjeseca

toolaa avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno neobjašnjiv gubitak na težini - 2 i po mjeseca

Ima li koja mama iskustvo sa gubitkom na težini djeteta koje, barem koliko se meni i pedijatrici čini, rado i vješto sisa? radili smo pokus podoja, u 15 minuta je samo iz jedne dojke pojeo 100 grama. nalazi krvi i urina su uredni, nema temperaturu, nije dehidriran, kaki i piški redovito, a i veseo je, muči ga jedino mali refluks, ali ništa dramatično. no umjesto da dobija na težini, u 10 dana je izgubio 200 grama. do drugog mjeseca je napredovao točno koliko bi trebalo. pedijatrica je protiv nadohrane i vjeruje da je u pitanju samo faza koja se da prebroditi žustrijom prehranom, i ja sam protiv nadohrane - mlijeka imam dosta, ali smo ipak zabrinuti.
    koristilo bi mi znati ako tko ima ili je imao sličan problem. :?

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Dok ti se ne jave mame sa sličnim iskustvima...

Gubitak na težini može biti jedan od simptoma refluksa.

Na koji način se kod vas očituje refluks?

Dokazano je da posljedice refluksa (bol, nemir, plač) nisu tako intenzivne kod dojene djece kao kod djece koja se hrane nekim od nadomjestaka majčinom mlijeku. Majčino mlijeko u želucu ne postiže takvu razinu kiselosti kao adaptirana mlijeka, a stijenke jednjaka, značajno su manje podražene i iritirane.

Dobro je što imate podršku pedijatrice!

toolaa avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

obilno bljucka i stuca i izmedju i za vrijeme obroka, i zna pokazivati neugodnost i grciti se pri tom, ali pedijatrica veli da nema razloga za zabrinutost, jer je vecinu vremena zadovoljna beba, i bočje mu je kad ga se dovoljno dugo drzi uspravno i hrani u uspravnijem polozaju (spava ko na lansirnoj rampi, al mu to pomaze) . grlo mu nije crveno, ne povraca u mlazu, a i dobio je 2 kila i 50 u prethodna dva mjeseca, pa nas do sad to nije brinulo... no mozda ga sad malo vise muci nego prije. sutra opet idemo na vaganje pa cemo vidjet.

Administratorica puntica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

s koliko je rođen?
    s koliko je izašao iz bolnice?
    koliko je sada star i koliko ima kila?
    koliko je dobio u prvih mjesec dana?

koliko često dojiš?
    daješ još nešto osim svoga mlijeka (vodu, čaj, adaptirano...)
    koliko često dijete piški? kaka?

možda ga ne važete uvijek na istoj vagi?

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Dobro da ste pronašli način kako olakšati bebi!
    Upravo to zadržavanje okomitog položaja tijekom i nakon podoja doprinosi da gravitacija otežava vraćanje mlijeka iz želuca u jednjak.

Možeš pokušati dojiti stojeći ili hodajući. Postaviti dijete u maramu, sling ili nosiljku tako da mu glavica bude točno u visini dojke.
    Ako dojite ležeći, položi dijete uz sebe, ali mu glavicu izdigni na svoju ruku.
    Možeš pokušati i dojiti ležeći na leđima, na jastucima ili na krevetu. Staviti dijete trbuhom okrenuto prema svom trbuhu, a licem prema dojci.

Bez obzira na položaj - uvijek treba paziti da dijete ispravno zahvati dojku svojim ustima.

Držim fige da se stanje s težinom počne pozitivno mijenjati

Osoblje foruma emily avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

da li se nesto promijenilo u vasem dojenju u odnosu na ranije? kako izgleda jedan podoj? da li doji nocu? koristite li dudu varalicu za umirenje?

Datum pristupanja
    May 2008

Početno sličan problem

Evo mi isto imamo problem. U zadnja 3 tjedna samo 150 g s tim da je jako pokvario tehniku dojenja i konstantno diše na usta, a nos mu nije začepljen. Dr. se boji da je neki alergiski bronhitis jer kašlje i kiše. Ima li neko neki savjet? Stalno je umoran i nezadovoljen.

toolaa avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

u prvom mjesecu je dobio kilo i sto, i u drugom kilo i sto, isključivo dojenjem (ne racunamo li dohranu koja se po defaultu daje u bolnici). 8. 3. je vagan u pedijatrice - imao je 5 i 200, na istoj vagi 10 dana kasnije tocno pet kila. promjene koje su se u zadnje vrijeme dogodile su slijedece - duze spava po noci pa je preskakao podoj oko 3 ujutro, i imao je povremeno grceve navecer, pa bismo mu u malo izdojenog mlijeka dali sab simplex kapi - pomagale su. sve ostalo - isto. vjerovali ili ne, u tri dana je vratio 200 grama (opet na istoj vagi) uz dvije izvanredne mjere - vracen nocni podoj (budim ga) i dohrana izdojenim mlijekom na nacin da nakon dojenja izdojim ostatak mlijeka skroz do kraja, i dam mu ga prije slijedeceg podoja (bitno je naglasiti prije, jer nakon dojke nece bocicu, a prije je valjda gladan, pa pristaje na sve). pedijatrica veli da ako ovaj mjesec i dobije malo manje na kilazi - nije neka greda, al da se svakako javimo bude li opet poceo gubiti.
    nadam se da nece

toolaa avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Citiraj zoza prvotno napisa
    Dobro da ste pronašli način kako olakšati bebi!
    Upravo to zadržavanje okomitog položaja tijekom i nakon podoja doprinosi da gravitacija otežava vraćanje mlijeka iz želuca u jednjak.

Možeš pokušati dojiti stojeći ili hodajući. Postaviti dijete u maramu, sling ili nosiljku tako da mu glavica bude točno u visini dojke.
    Ako dojite ležeći, položi dijete uz sebe, ali mu glavicu izdigni na svoju ruku.
    Možeš pokušati i dojiti ležeći na leđima, na jastucima ili na krevetu. Staviti dijete trbuhom okrenuto prema svom trbuhu, a licem prema dojci.

Bez obzira na položaj - uvijek treba paziti da dijete ispravno zahvati dojku svojim ustima.

Držim fige da se stanje s težinom počne pozitivno mijenjati

eh, kad smo kod slinga... raskrivi se ko gladna godina kad ga stavim u njega. ne znam dal ja nesto krivo radim (pratila sam uputstva dobivena sa slingom), ili ga jednostavno ne voli. a super bi mi pomoglo da se hoce naviknuti na njega, jer bi, dok ga drzim uspravno, mogla raditi i stogod drugo, ne samo gnjeciti kicmu.

toolaa avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Citiraj puntica prvotno napisa
    s koliko je rođen?
    s koliko je izašao iz bolnice?
    koliko je sada star i koliko ima kila?
    koliko je dobio u prvih mjesec dana?

koliko često dojiš?
    daješ još nešto osim svoga mlijeka (vodu, čaj, adaptirano...)
    koliko često dijete piški? kaka?

možda ga ne važete uvijek na istoj vagi?
    1. 3150
    2. 2950 - nakon 7 dana (carski rez)
    3. sad ima dva i po mjeseca i 5200
    4. u prvih mjesec dana je dobio kilo i sto, u drugi isto toliko
    5. kad god poželi - nisam nikad brojala. koji put sisa 5-6 minuta, pa hoće opet za 45 minuta, koji put visi po sat ipo, pa onda spava 5 sati. do sada je tako, kao sto se po kilazi vidi, funkcioniralo dobro.
    6. ne. dobiva samo "domace" mlijeko
    7.. za piskenje ne mogu procijeniti, ali pelena mu je skoro uvijek mokra kad je mijenjamo. kaki nakon (ili za vrijeme) skoro svakog obroka
    8. vagan je kod pedijatrice, na istoj vagi.

JaMajka avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Nama se je to dogodilo između 4. i 5. mjeseca bebe.
    Ja to pripisujem svojem mastitisu s njenih 4 mj. jer sve je drugo bilo uobičajeno, plus to što beba nije pokazivala nikakve promjene u ponašanju. Bila je mirna i zadovoljna.
    Između 5. i 6. mjeseca već je osjetno dobila na težini

Nije mi bilo svejedno, ali ustrajala sam na isključivom dojenju do 6 mj. i kasnije se ispostavilo da sam bila u pravu jer je kasnije prirast bio najnormalniji :D

toolaa avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

hvala na sugestijama, evo se danas ne skida sa sise, brojala sam deset podoja do popodne, a onda sam prestala brojat jer se vecer pretvorila u jedan veliki dojeći omnibus.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •