Pokazuje rezultate 1 do 16 od 16

Tema: Skok u razvoju - koliko dugo traje?

Shireen avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno Skok u razvoju - koliko dugo traje?

Drage Rodice,

čini mi se da moj maleni prolazi ovaj famozni skok u razvoju. Nemam nekih prevelikih problema, jedino mi se čini dosta nervozan dok ga dojim i to samo u popodnevnim satima. Jede svaka 3,5 - 4 sata, ali popodne jednostavno "poludi" kad cica! Nateže, pa malo ugrize :shock: , pa malo cica i tako stalno. Onda mu ponudim drugu ciku i opet ista priča. Mlijeka imam jer vidim da mu curi iz usta kad otpusti ciku, a dosta i izbljucka.

E sad, zanimaju me dvije stvari - koliko ovaj skok u razvoju traje i što da jedem da bi još malo povećala proizvodnju mlijeka, osim češćih podoja noću?

Hvala

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Draga Shireen,

kod trajanja skoka u razvoju nema pravila, ali obično traje nekoliko dana.

Što se tiče hrane koja povećava proizvodnju mlijeka, takvo nešto ne postoji. Samo se ti hrani zdravo i raznoliko, pij dovoljno tekućine i pokušaj se što više odmarati!

Bebu jednostavno treba pustiti da sisa kada hoće i koliko dugo hoće. Na taj način produkcija će brzo dostići potražnju.

Shireen avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Zoza hvala!

Osoblje foruma mikka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Shireen, ovo o cemu ti pricas meni vise zvuci kao vecernje nervoze nego skok u razvoju. ali dobro, sto god da je, proci ce kad tad

Adi avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

moja malena je 3 i 4 dan rođenja se tako ponašala, isto je bio skok u razvoju. Sad očekujem onaj s 3 tjedna.

call me mommy avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

moj macak je star 2 tjedna, od jucer nikako da zaspi, smiri se jedino na cici,cim ga stavim u krevetic probudi se, odnosno ima "spavanja" po par minuta,taman da trenem a on onda opet u plac. dok ga ne stavim na cicu postavi se u neku cudnu pozu, sav se izvine unatrag, kao da radi most.:?

je to skok u razvoju, jer nadam se da nije nista drugo.

a moje cice su nekako prazne i mekane. citam o tome da se mozda sad uspostavlja razmjer ponude i potraznje,pa su zato takve a i on kada jede ima lijepe gutljaje i dobio je u 5 dana 300 g, tako da ine vjerujem da je gladan.

Shireen avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Ovo što si opisala zvuči kao skok u razvoju, ali o ovome

Citiraj call me mommy prvotno napisa
    dok ga ne stavim na cicu postavi se u neku cudnu pozu, sav se izvine unatrag, kao da radi most.:?
    pročitaj malo tu:

http://www.roda.hr/forum/viewtopic.p...b54cf4c7676491

http://www.roda.hr/forum/viewtopic.p...a48da23c43d3af.

Ne znam točno kako to izgleda kod tvoje bebe, ali malo pogledaj.

migoh avatar
    Datum pristupanja
    May 2009

Početno

Znači , skok u razvoju kod beba je ne spavanje i glad ?Moj mali ima 2tjedna i jučer smo cickali skoro 2 sata , a on je bio nezadovoljan i tražio je još.Od očaja (jer mislim da sam 'presušila') sam mu napravila bočicu te je popapao još 20ml i zaspao pošteno .

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

migoh,

Kao i ostali ljudi, djeca su u nekim periodima gladnija nego u drugima. Umjesto da provjerava što se nalazi u hladnjaku, beba traži majku. Jedno kratko vrijeme je bebin apetit veći nego mamina proizvodnja mlijeka.

Ako vaša beba ima skok u razvoju pustite je da sisa koliko god hoće i kada god hoće. Na taj način će vaša produkcija brzo dosegnuti potražnju.
    Uskoro će se vrijeme između dva podoja produžiti i vaše dijete će ponovno biti ono staro. Puno odmora za mamu s bebom u skoku u razvoju, to je savjet koji bi joj sigurno svaki liječnik dao. Priroda i vaša beba udružuju snage da bi vam pomogli da se što više odmorite.
    Ako sam dobro pratila, dosad je beba bila isključivo na tvom mlijeku?
    Prati pelene i vjeruj u svoje tijelo!

kajsa avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Mi smo imali 6. dan jedan skok gdje je beba bila na sisi 13 sati u komadu. Spavala je s cicom u ustima po max 15 min. čim bi izvadila sisu, ona bi se probudila.

Sad sam valjda mirna do skoka s 3 tjedna.

Pepita avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Ja ću samo poželjeti da što prije prođe, pa bio skok ili nešto drugo

Adi avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

Citiraj migoh prvotno napisa
    Znači , skok u razvoju kod beba je ne spavanje i glad ?Moj mali ima 2tjedna i jučer smo cickali skoro 2 sata , a on je bio nezadovoljan i tražio je još.Od očaja (jer mislim da sam 'presušila') sam mu napravila bočicu te je popapao još 20ml i zaspao pošteno .
    skok u razvoju će proći za 1 ili 2 dana i trebaš ga izdržati. Jer dijete navlači mlijeko. Moja malena je 3,4 i 5 dan rođenja stalno bila na siki, i nakon toga smo uživali do 3 mjeseca. I mlijeko ti se neprestano stvara, kao protočni bojler. Trebaš vjerovati da imaš mlijeka.

Sad ima period štrajka vjerojatno radi zubića. Tako da više sisa po noći, a po danu joj dajem u polusnu.

Davajući djetetu mlječnu formulu nećeš dobiti dovoljnu količinu mlijeka potrebnu za dijete.

L&L0809 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

malo ot - citala sam ove linkove za izvijanje u most. Lovro se izvijao cca prvih mjesec dana, i sada se Lorena izvija. na 1. linku je pisalo da to ukazuje na ostajanje bez kisika (u trudnoci ili porodu), te da je nuzno napraviti UZV mozga. mi smo s Lovrom otisli na UZV i sve je bilo uredno, dakle nije bilo krvarenja (niti ostajanja be kisika). s Lorenom ne mislim ici na UZV (ako sve drugo bude ok) jer mislim da ce, kad nauci kontrolirati misice, sama prestati (kao i njen brat).

call me mommy avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Citiraj Shireen prvotno napisa
    Ovo što si opisala zvuči kao skok u razvoju, ali o ovome

Citiraj call me mommy prvotno napisa
    dok ga ne stavim na cicu postavi se u neku cudnu pozu, sav se izvine unatrag, kao da radi most.:?
    pročitaj malo tu:

http://www.roda.hr/forum/viewtopic.p...b54cf4c7676491

http://www.roda.hr/forum/viewtopic.p...a48da23c43d3af.

Ne znam točno kako to izgleda kod tvoje bebe, ali malo pogledaj.

uff,jesam se scimala,ali nije to ,izgleda je ono bila samo faza,jer te poze nema vise,osim kad se proteze,ali onda je ionako u svim pozama.

Shireen avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Znam da je OT, ali samo da odgovorim - najvažnije je da je prošlo, a o tom izvijanju u luk sam se i ja bila iscimala kada je B imao kojih mjesec/mjesec i pol, isto tako se izvijao na glavicu dok bi se presvlačio, ali kada sam vidjela neke snimke kako uistinu izgleda to ivijanje, rekla sam da nema šanse da to on ima. I brzo je prošlo.

A svim mamama s malim skakačima u razvoju želim puuuuuno mlijeka, strpljenja i uživanja.

the enchantress avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

Može li skok u razvoju trajati tjednima?

Moja je mala vila non stop na cici, ali non stop već dva tjedna, a intenzivno zadnjih dana. Prijepodne nema šanse da spava bez cice u ustima, a noćas je također željela samo spavati s cicom u ustima. Ja ju mogu npr. presvući, dati mm u da se s njom malo poigra a ja da se otuširam, nešto pojedem, ali ona ubrzo trpa ručice u usta i počne malo biti nervozna, traži i ja joj dajem odmah.

Mada ona nije onaj tip koji ikada pusti cicu tipa sada mi je dosta, uvijek je mogla/že sisati, ali više mi se čini da nemam pravih podoja s početkom i krajem nakon 10:00 sati ujutro (malo sam riješila neke stvari na sos-u, bar se trudim) ali većinom smo na dojenje svako malo, pomalo i tako do noći kada imamo tri 'normalna' podoja.

Za one koji su upoznati s našom situacijom, sada više ne doji isključivo ležečki već ju moram nositi i dojiti. (Sling ne pomaže, ne želi baš biti u njemu i tako dojiti). Leđa me ubijaju. Bit će bolje, jel da?????
    :?

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •