Stranica 2 od 3 PrviPrvi 123 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 51 do 100 od 110

Tema: Zvijeri plisane

Osoblje foruma krumpiric avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

nije ni baraka 5B neka uživancija
    Nije mi prihvatljiva knjiga kojoj je predstavljanje homoseksualnog para roditelja jedina uloga, koja nema ostale kvalitete. Neznam jel s ovom knjigom to slučaj. Da se homoseksualci pojavljuju ko likovi u bajci, naravno, i za 3godišnjake, ne samo za veću djecu..ali da je knjizi samo to svrha-bezveze.

koryanshea avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

svimbalo je napisala na preth. stranici
    http://www.roda.hr/rodaphpBB2/viewto...980919#1980919
    to je samo usput...

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Citiraj sandam prvotno napisa
    mozda dijete zove tu osobu mama jer se osoba rodno deklarira kao zena. dakle ono sto nam je izmedju nogu definira nam spol, a to se ne mora slagati s nasim rodnim identitetom.
    Meni je ovo bolesno. Ok, znam da se muškarac može osjećati kao žena, ali kaj se ima deklarirati kao žena, ako to nije. To je ko da se ja deklariram da sam crnkinja.

Svimbalo avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Hvala, kory
    I da, rekao je da je napisao knjigu zato jer je prethodni njegov roman bila horror priča sa eksplicitnim opisima nasilja i lokvama krvi, pa da je njegova djevojka rekla da ona to ne može čitati i neka napiše nešto što i ona može čitati.
    Tako je nastala Zvijeri plišane

Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

Citiraj Sirius Black prvotno napisa
    mozda dijete zove tu osobu mama jer se osoba rodno deklarira kao zena. dakle ono sto nam je izmedju nogu definira nam spol, a to se ne mora slagati s nasim rodnim identitetom.
    Meni je ovo bolesno. Ok, znam da se muškarac može osjećati kao žena, ali kaj se ima deklarirati kao žena, ako to nije. To je ko da se ja deklariram da sam crnkinja.
    zeli deklarirati rodni identitet koji ima, nije ga birao ili birala. drustvo je stvorilo samo dvije kucice u koje se mozemo svrstati i po odredjenom pravilu: ako imas penis znaci da si muskarac, ako imas vaginu znaci da si zena. nekima to ne odgovara i bore se za svoju srecu na koju imaju jednako pravo kao i mi svi ostali kojima su ove dvije kucice dovoljne i u kojima se dobro osjecamo. takvoj osobi takva striktna podjela stvara poteskocu, a drustvo ne tolerira drugacije, ne daje mogucnost da slobodno zivimo svoje identitete koji nikog ne ugrozavaju, naprosto su razliciti i ne ulaze u zadane "ladice".

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Ako nije problem daj napiši neki primjer kaj znači "slobodno živjeti svoj identitet".

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Ako nije problem daj napiši neki primjer kaj znači "slobodno živjeti svoj identitet".
    ja
    osječam se ko žena i živim ko žena
    jest malo na rubu tradicionalnog poimanja ženske uloge (nosim "hlače u kući") , ja sam žena koja trči sa vukovima, jelte: divlja

Ifigenija avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2004

Početno

Ali G je na račun te priče - identitet formiran držanjem tijela, spika, odijevanjem... od sebe Židova iz bogate četvrti napravio crnju iz geta. LJudi su se kleli da je crnac Uglavnom, ta priča rod spol identitet - to je postmoderna igrarija na koju se lako zalijepit jer djeluje tako neuobičajeno, otmjeno, tako "nisam ko baba Persa"... i izvrsno je za zafrkanciju.

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Citiraj MGrubi prvotno napisa
    ja
    osječam se ko žena i živim ko žena
    jest malo na rubu tradicionalnog poimanja ženske uloge (nosim "hlače u kući") , ja sam žena koja trči sa vukovima, jelte: divlja
    Ali ti jesi žena. Nisam na to mislila, nego da si žena po spolnim obilježjima a osjećaš se kao muškarac, ili obrnuto. Kako bi to živjela u skladu sa svojim identitetom?

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

ko transseksualac ili transvetit

ukoliko neko ne ubije boga u meni

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Citiraj Ifigenija prvotno napisa
    to je postmoderna igrarija na koju se lako zalijepit jer djeluje tako neuobičajeno, otmjeno, tako "nisam ko baba Persa"... i izvrsno je za zafrkanciju.
    da, a onda se netko iz igrarije odlučuje na hormonsku terapiju ili ozbiljnu operaciju promjene spola. baš je to za zafrkanciju.

tako je lako pričati iz pozicije prihvaćene većine. no, ako samo na trenutak zamislimo da smo na drugoj strani, onda prestaje zafrkancija i ostaje samo borba za dostojanstveni život.

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Drustvo je stvorilo samo dvije kucice u koje se mozemo svrstati i po odredjenom pravilu: ako imas penis znaci da si muskarac, ako imas vaginu znaci da si zena.

Nije to društvo stvorilo, to je priroda stvorila. Društvo je stvorilo te podjele, da je nešto više muško ili žensko što se tiče ponašanja, izgleda itd.
    I da je netko transvestit, on je i dalje muškarac bez obzira što se osjeća kao žena, oblači kao žena, šminka itd. On je muškarac koji nosi haljine jer mu tak paše. Isto kao što i žena koja radi poslove koji su više uobičajeni za muškarce, i izgleda kao muško i dalje je žena bez obzira na to. Isto kao što je Michael Jackson crnac i nikad neće biti bijelac.

Svimbalo avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Osim toga, nisam sigurna da ikome to djeluje otmjeno...
    Malo si se zaletila, Ifigenija

seni avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

da, da i ali g. je poznati autoritet po pitanju "rod spol identitet", kao i po pitanju postmoderne, filozofije, socijologije, itd...
    a valjda se i mnogi od nas takvima smatraju, pa pomalo u posprdnom i ovlas tonu se obracaju sirotom i neukom forumu.

moj komentar bi bio:
    "u ovom slucaju, mene je naprosto, sokirala takva frka oko knjige za djecu u kojoj dijete zivi s dvije mame." (bubica)

i inace, kako sa jedne "benigne" knjige dodosmo na tranvestite i slicno, nije mi bas jasno.

Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Drustvo je stvorilo samo dvije kucice u koje se mozemo svrstati i po odredjenom pravilu: ako imas penis znaci da si muskarac, ako imas vaginu znaci da si zena.

on je i dalje muškarac bez obzira što se osjeća kao žena, oblači kao žena, šminka itd. On je muškarac koji nosi haljine jer mu tak paše.
    Ne, on je žena zarobljena u muškom tijelu.

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Nije to društvo stvorilo, to je priroda stvorila. .
    društvo
    ja sam imala kokoš koja si je mislila da je pjetao

homoseksualnost je prirodna pojava

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Ajde dobro, odustajem. Nisam baš upućena u tu tematiku pa si pokušavam objasniti. Kužim da je homoseksualnost prirodna pojava, i da postoji među drugim vrstama također, ali ovaj rodni identitet mi nikak nije jasan.

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

nije ni meni, ali postoji
    možda je urođen, možda stečen.....

koryanshea avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

Nije to društvo stvorilo, to je priroda stvorila. Društvo je stvorilo te podjele, da je nešto više muško ili žensko što se tiče ponašanja, izgleda itd.
    drustvo je reklo: ako imas vaginu i roditelj si, onda si mama, ako imas penis i roditelj si, onda si tata. tu se ne uzima u obzir razlika izmedju imanja vagine i bivanja zenom, a tu razliku je stvorila priroda.

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

A koja je onda definicija žene?

icyoh avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

A očito ispada da je definicija žene "osoba koja je uvjerena da je žensko" :/

Svimbalo avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

icyoh

koryanshea avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

ja ne znam, stvarno
    ali dopustam da "zena" nije ekvivalentno "ljudsko biće sa vaginom"

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj koryanshea prvotno napisa
    ja ne znam, stvarno
    ali dopustam da "zena" nije ekvivalentno "ljudsko biće sa vaginom"
    x

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

ne izmišlljajte toplu vodu
    postoje izrazi:
    -transseksualac
    -transvetit

pikula avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Kako da ne, Svimbalo, nove rodne teorije, su itekako in. Šteta samo što na niti jednom ozbiljnom sveučilištu ne bi dobile prolaz iz logike.

Svimbalo avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Nisam sigurna da misliš na mene, pikula

Osoblje foruma Bubica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

što nikako nisu isti pojmovi.

transvestit je muškarac, osjeca se kao muškarac ali se oblaci kao zena iz razno raznih razloga.

transseksualac je muskarac (ili zena) koji ima muska spolna obilježja ali se osjeca svim svojim bicem kao zena. To nije pitanje odluke, to je pitanje hormona. Fascinantne su teorije ali ih ja sada, na pamet ne znam reproducirati.
    Ukratko, priroda je zamislila da se svaka jedinka covjeka razvija kao zena. Da bi nastao muskarac u odredjenoj fazi razvoja embrija mora doci do utjecaja muskih spolnih hormona. Dakle, ako se oni ne pojave u igri embrij se razvija u zenu (pojednostavljeno), ako se oni pojave ali ne u pravo vrijeme (iz nekog razloga) tada se mogu razviti razlicite inacice, npr. npr. osoba sa muskim spolnim obiljezjima ali se osjeća kao žena.

inače, još jedan zanimljiv osvrt na knjigu:

http://www.radio101.hr/?section=1&page=2&item=32904

Svimbalo avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Eh, taj Bubičin link je ono što sam ja slušala na Radiu

pikula avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Da se malo informiramo?
    Rod
    Gender comprises a range of differences between men and women, extending from the biological to the social. Biologically, the male gender is defined by the presence of a Y-chromosome, and its absence in the female gender. However, there is debate as to the extent that the biological difference has or necessitates differences in gender roles in society and on gender identity, which has been defined as "an individual's self-conception as being male or female, as distinguished from actual biological sex."[1] Historically, feminism has posited that many gender roles are socially constructed, and lack a clear biological explanation, but find their explanation in unequal (male/female) economic power and other power relations.
    Homoseksualnost
    [2]Homosexuality refers to sexual behavior or attraction between people of the same sex or to homosexual orientation. As a sexual orientation, homosexuality refers to "having sexual and romantic attraction primarily or exclusively to members of one’s own sex"; "it also refers to an individual’s sense of personal and social identity based on those attractions, behaviors expressing them, and membership in a community of others who share them

Although gender is popularly used interchangeably with sex (male or female biology), or more recently with "sexual orientation" and "identity" (including LGBT), historically, within the social sciences, including political economy, it refers to specifically social differences,[3]. People whose gender identity feels incongruent with their biological sex may refer to themselves transgender or transexual.

Sexual orientation is also distinguished from other aspects of sexuality, "including biological sex (the anatomical, physiological, and genetic characteristics associated with being male or female), gender identity (the psychological sense of being male, female or other), and social gender role (adherence to cultural norms defining feminine and masculine behavior)."[2]
    Molim da mi netko navede kulturu ili državu u kojoj su do ovih suvremenih legalizacija homoseksulane zajednice imale pravo usvajanja djece - od stare Grčke, Indije, Rima, Maja, Inka, Papue Nove Gvineje?
    Kakvi su bili oblici tih zajednica, uklopljenost u društvo,mehanizmi, instituti...
    Ma uvijek je otmjeno otkrivati toplu vodu, a iz povjesti bismo mogli štošta naučiti. Šteta samo da je dovoljan tečaj nekog petparačkog psihološkog savjetovališta da se nešto prozove znanstvenim radom.
    Moja djeca siguro neće čitati ovu knjigu - radije bih ima dala Bukowskog u ruke. Ja sam čitala i Kafku i mi djeca kolodvora Zoo i gledala Bergmana i smrt u Veneziji s devet godina. To je film o homoseksualnosti, odnosu estetike i ljubavi, umjetnosti i stvarnosti , a ne ova jeftina marketinška fora. I ta jeftina beletrisitka da obrazuje moje dijete - što si on umišlja :?

Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

evo, da ne ponavljam, mgrubi, cvijeta i jos neke su priblizile sto znaci slobodno zivjeti svoje identitete. pogledajte film "djecaci ne placu" i bit ce vam jasno sto znaci (ne)slobodno zivjeti svoj sexualni identitet.

ja cu svojoj lari preporuciti knjigicu, ako sama procijenim da je vrijedna utrosenog vremena. nisam je citala pa ne mogu procijeniti. homoseksualni roditelji nisu mi zapreka u preporuci i ne bojim se da ce lara zbog procitane literature postati lezbijka. do sad je slusala lezbor i zna zasto se taj zbor tako zove. pozna moje prijateljice lezbijke i njihove cure. prisustvovala je lezbijskom vjencanju na queer festivalu. sve to joj nije radilo smetnju da se jako zaljubi u jednog luku

Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

uf, nisam vidjela postove od bubicinog na dolje.

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

evo, da ne ponavljam, mgrubi, cvijeta i jos neke su priblizile sto znaci slobodno zivjeti svoje identitete. pogledajte film "djecaci ne placu" i bit ce vam jasno sto znaci (ne)slobodno zivjeti svoj sexualni identitet.:
    x

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Šteta samo da je dovoljan tečaj nekog petparačkog psihološkog savjetovališta da se nešto prozove znanstvenim radom.
    ne kuzim, sto si ovime htjela reci?

pikula avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Da se znanost ponekad razvija brzo, ali nekvalitetno. Po mojem mišljenju DIO feminističke teorije, rodni studiji i sl. često popunjavaju potrebu za nekim stavovima umjesto da se drže stručnih metoda validacije teza, a da ne spominjem kako se olako odriče stoljeća kontinuiranih istraživanja, tradicije i korjena koje su omogućile takvo obrazovanje zbog ugađanja trendovima.

Ifigenija avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2004

Početno

Citiraj cvijeta73 prvotno napisa
    to je postmoderna igrarija na koju se lako zalijepit jer djeluje tako neuobičajeno, otmjeno, tako "nisam ko baba Persa"... i izvrsno je za zafrkanciju.
    da, a onda se netko iz igrarije odlučuje na hormonsku terapiju ili ozbiljnu operaciju promjene spola. baš je to za zafrkanciju.

tako je lako pričati iz pozicije prihvaćene većine. no, ako samo na trenutak zamislimo da smo na drugoj strani, onda prestaje zafrkancija i ostaje samo borba za dostojanstveni život.
    Ja ću sad malo filozofirati. Pozivam i druge da filozofiraju. Ili ignorirajte...

Svi smo mi manjina. Svatko od nas gomba se s nečim što je mimo općeg i zajedničkog. Ja ne smijem ništa mliječno. Ja sam manjina. Zgodne žene koje reklamirao bioaktive na TV-u, i rođendani na kojima ja jedem suhu koru kruha (ako ima a da nije mliječni kruh), industrija hrane koja masovno koristi mliječne proteine, neupućeni puk koji mi se ruga i govori da izmišljam i tura mi svoje kremšnite i kavicu s mlijekom - na, popij, ništa ti neće biti... - svi oni ugrožavaju moje pravo na identitet i samoodređenje. Mi s intolerancijom - ujedinimo se i tražimo jednak tretman u medijima (glumci listom piju kavu s MLIJEKOM prikazujući nas kao nenormalne, kao izrode), tražimo obvezne varijante hrane s nadomjestcima za mlijeko na svakoj polici, organizirajmo škole gdje će neuku rodbinu učiti ABC laktozne intolerancije... e, i nemojte nas zvati da imamo intoleranciju. Relativizirajte to nekako; pa da ne ispadne da smo mi nekako falični. Dajte nam politički korektno ime. MLiječno osobiti. ILi nešto tako...

Ne pada mi na pamet tako se postaviti. Jesam manjina, ali se unutar svojeg stanja nosim s njim kako znam i umijem; ne treba se svijet mijenjati; ja ću se prilagoditi; ali neću propovijedati da je mlijeko zlo, niti da sam ja "norma", da je to "prirodno", da imam na to pravo; organizirati konkurse gdje će se popularizirati laktozna intolerancija. Neću si napravit zastavu da njom obilježim kako sam ista kao i drugi.

Jer jesam, ljudsko sam biće, a ljudska su bića više ili manje različita jedna od drugih.

Međutim, kad se okupljamo u određene pokrete, i kad javni prostor postane ispunjen pomodnim floskulama - pravo na različitost, ljubav je ljubav... - radimo toda bismo bili ISTI. Da bismo nasilu izbrisali svoju tjeskobnu posebnost, i da bi nas i drugi tapšali po ramenu, da bismo se u toplini drugih tijela ogrijali od svoje egzistencijalne tjeskobe.

Nikad nisam radila probleme ljudima zbog seksualne orijentacije, niti hoću. Ali da ću to prihvatit klimanjem glave kao normu, i kao nešto ok-ejnost toga mora bit nakeljeno na svaki zid namjesto Titove slike u vidu manifesta - neću. Ni to, ni svoju intoleranciju, ni makrobiotiku, ni mesožderstvo, ni HDZ, ni SDP, niti ijedan način grupiranja ljudi.

Diferencijacija spol rod ima donekle svojega smisla, i ima teorijsku upotrebljivost... valjda. Ali dovedena do svoje krajnje konzekvence je neodrživa. Koga zanima, ima literature; čitajte Judith Butler; dalje od nje ne ide... s njom je cijela stvar dovedena do krajnje konzekvence, iliti ad absurdum.

Cijeli feminizam pada na toj stvari - jer ako biti žena de facto ne znači ništa - o čemu pričamo kad pričamo o feminizmu. Oslobodimo se roda i njegovih okova i ihajhaj. Samo što mi nije jasno koja je to velika radost i sloboda iza padanja ograda "spola i roda". Nekako tamo iza nema ničega... barem ja nisam uspjela pronaći, a kopala sam neko vrijeme.

Feminizam se urušio i na tome što se više ne vidi jedinstvena grupa ljudi iza pojma žena - imaš žene s vaginom i bez iste (pa jedne traže cjepiva za hpv, dok drugima to samo soli ranu što nemaju vaginu), žene koju su bi, koje su hetero, homo, koje su obrazovane i siromašne, koje su privilegirane i koje nisu,,, i što sad. Za koga se borimo? Ili za koga se bori phD na finom sveučilištu (a koje smišljaju cijelu priču), s finom plaćom, partnerom koji joj čisti, sprema i osjeća se ženom - za sebe? Za što točno - veći auto... veću plaću - pa to je isto što radi i muški kolega?! ILi za Maricu iz Vugrinaca... kojoj je dobro s metlom, i presretna je kad mužu posluži ručak?! To je baš zbunjola.

Ali, da ne idemo preduboko; diskusija koja se ovdje vodi nije teoretska i propitana, ona je temeljena na praznim pomodnim floskulama iz društvenog okruženja. Tak je in da si se ljubila s curom! Ili da si bi!

A zapravo, ljudi, kad odgajamo djecu, jel se nadamo da izjavljivat da im je svejedno u koga se zaljube, da se zaljube svakih par mjeseci, a onda nakon par godina promijene spol, ili rod, ili se počnu oblačit u drugi spol ili rod, jer eto, tako se osjećaju?¨!

Znam da će me sad saletjet jato onih koji će dječju sreću stavit na prvo mjesto; i ako ih to čini sretnima, mi ćemo to prihvatit.... Kad bi to tako bilo... izuzet se iz roditeljske odgovornosti, i pustit jadnu nejač da se snalaze u slobodi od (za razliku da žive u slobodi za, da budem staromodna i pompozna), pa smo kao humanisti i ljudi širokih nazora... tak se odgajaju sociopati.

Svi ti rodovi i spolovi i manjine i jednakost i floskule zapravo su fundamentalno pitanje ljudske sreće; potrage za srećom, ako se zagrebe ispod površine. No, Covey kaže kako je za ljudski uspjeh i sreću izgleda presudnije da si ponizan, skroman, radišan, uporan, izdržljiv i postojan (među inim i u svojem rodu ilitiga spolu) nego da imaš beskonačnu slobodu mijenjat spolove i rodove tražeći si idealno stanje sreće.

A knjigu nisam čitala, možda je dobra, iako je praćena svime ovime. Možda je šund. Ali je svakako diskusija oko nje šundasta.

E, baš sam se nafilozofirala, idem pojest šnitu suvog kruva za nagradu.

Ifigenija avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2004

Početno

Citiraj icyoh prvotno napisa
    :D

Trebaš fino na neku rodno spolno nešto konferenciju s ovim divnim uvidom. :D

Ifigenija avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2004

Početno

Citiraj cvijeta73 prvotno napisa

Koliko čujem, u cijeloj priči ima nešto medicinske problematike. Ali u to se ne bih upuštala, kao što se ne upuštam ni u komentiranje pristupa štojaznam xbergerovog sindroma... Ali određen postotak hormonalnih malformacija, odnosno neko medicinsko stanje prevodit u svakodnevni život kao nešto cool i nešto na što imamo pravo - heeej?! Imamo li pravo da se razbolimo od raka? ILi od intolerancije? Imamo li pravo na kronovu bolest? Valjda imamo. Štojaznam. Pa opet te stvari nekako trijeznije tretiramo od tih seksualnih "transgresija".

Svugdje gdje je seks, makar izdaleka, ljudi kao da izgube glavu od znatiželje i žudnje za bizarnim.

icyoh avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Citiraj icyoh prvotno napisa
    :D

Trebaš fino na neku rodno spolno nešto konferenciju s ovim divnim uvidom. :D
    ja mrtva ozbiljna, a Ti se sprdaš

pikula avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

imali smo već jednu takvu raspravu o cirkularnim definicijama
    Ma to je sve samo loše pročitan Kant.
    Nažalost s ovom amerikanizacijom našeg školstva sve će biti više toga. Self help, new age i hiđra katedre na filozofskom - zašto bi itko više učio od Aristotela na ovamo. Krenimo od toga što je danas bilo na TV.
    Ja to zovem It's OK svjetonazor. Neznanje + arogancija = blistav osmjeh.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Koliko čujem, u cijeloj priči ima nešto medicinske problematike. Ali u to se ne bih upuštala, kao što se ne upuštam ni u komentiranje pristupa štojaznam xbergerovog sindroma... Ali određen postotak hormonalnih malformacija, odnosno neko medicinsko stanje prevodit u svakodnevni život kao nešto cool i nešto na što imamo pravo - heeej?! Imamo li pravo da se razbolimo od raka? ILi od intolerancije? Imamo li pravo na kronovu bolest? Valjda imamo. Štojaznam. Pa opet te stvari nekako trijeznije tretiramo od tih seksualnih "transgresija".
    ja sam izgubila nit

Je li pitanje: imam li pravo oboliti od raka? ili je pitanje: imam li pravo reci da sam bolestan od raka, imam li pravo na posao, obitelj, djecu - zato sto sam bolestan od raka? i sl?

pikula avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Ne (ako prihvatimo analogiju) - pitanje je : da li knjiga o čovjeku koji ima rak, a nije na dovoljnoj umjetničkoj razini da pruži cijelovit i smislen uvid u situaciju, adekvatna za prvi susret djeteta nižih rz OŠ s tom temom ?Ovo što si navela su ljudska prava svih ljudi koja mora garanitrati pravna država - umjesto da smišljamo nova "prava" i nove "kategorije" koja će samo zaposliti još više odbora i administracije preuzmimo obavezu da pravna država procesuira svako kršenje ovih osnovnih bez obzira da li jeto premlaćivanje, neosnovano otpuštanje, klevetanje... adekvatno i na vrijeme.

pikula avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Mujica je negdje stavio link da je tek 1998 stručna javnost skinula homoseksualnost s liste bolesti, hormonalni i fiziološki poremećaji spola su i dalje na njoj u određenoj mjeri. Znači po novom treba razlikovati - netko tko ima zdravstvene probleme jer je hermafrodit ili transeksualac je u sasvim drugačijoj poziciji od biseksualca ili homoseksualca. Ja se bojim da nova kategorizacija zahtjeva mnogo više argumentacije i istraživanja no što je to u današnje vrijeme politički korektno, a samim tim i financijski izvedivo. Mislim da smo iz predrasuda uletili u što se babi htilo to se babi snilo.

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Ifigenija
    tebe nitko neće pretući jer ne piješ kavu sa mljekom, a nećeš radi toga niti dobiti otkaz

problem "drukčiji" isto tako imaju majke koje dugo doje, neke dobivaju pritisak okoline da prestanu dojiti sa 9mj i pređu na "pravo" kravlje mljeko,
    majke vegetarijanci koje ne žele da im se djeci servira meso u vrtiču
    ja imam sukob oko glupog soka na razvodnjavanje
    ....

čisto sumnjam da bi večina transrodova ulazila u bolne preobrazbe , skupe ljekove da bi postali ono čim se osječaju - čisto iz hira

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Citiraj MGrubi prvotno napisa
    čisto sumnjam da bi večina transrodova ulazila u bolne preobrazbe , skupe ljekove da bi postali ono čim se osječaju - čisto iz hira
    A iz kojeg razloga ljudi rade ovo? Meni je to sve više manje isto...

http://www.net.hr/webcafe/page/2008/09/09/0185006.html
    http://www.dayline.info/index.php?op...482&Itemid=195

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

slično je
    ali prvo ne bi nazvala hirom, mislim da se nešto debelo krije u podsvjesti da osobu gura u to

a drugo je primjer tužne priče, zadržati muškarca pod svaku cijenu, slabe žene plaćaju i drukčije cjene od ove: trpe batine, trpe ljubavnice, mjenjaju se da bi bilo prema naruđbi itd... ovo je groteksna plastična operacija, ali ih ima i običnih plastičnih sa istim ciljem: zadržati muškarca
    pretužno

Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

Ja mislim da je nije isto htjeti zadrzati vjecnu mladost, cemu se tezi plasticnim operacijam, i roditi se u tijelu krivog spola.

pikula avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

OT MGrubi - odličan ti je potpis, razveseli me kad god ga vidim Ja bih mu čak dozvolila da si plati nekog da to napravi umjesto njega, ako ne stigne
    Dajte ljudi ne brkajte lončiće. Što je tema? Transeksualne osobe, knjiga za djecu koja koristi tešku temu da bi zaradila ili nešto treće ?

Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

a koliko nas je na temi prisutnih procitalo knjigu "zvijeri plisane"? ja nisam.

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

mislim da je poanta topica: čitati djeci priče o homoseksualnosti ili ne?
    dakle, nevezano za kvalitetu dotične knjige , nego općenito
    ona je samo primjer

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •