-
Joj kad se samo sitim koliko je mene izludilo to što jesti a što ne.
Krenula sam puna samopouzdanja sa onim savjetom : možeš jesti sve.
A onda su mi rekli:
- ma izbjegavaj prvo vrijeme namirnice koje napuhuju- grah, grašak, kupus, kelj, brokulu, cvjetaču, bob, leću...
- bilo bi zgodno kad prvo vrijeme ne bi jela sirovo voće i povrće
(u vrijeme onog čiščenja bebine kože nisam znala da li su mrljice od toga ili nečega što sam ja pojela.
Pa su onda počeli neki kao grčevi (koji uopće nisu bili grčevi nego je 24 sata htio biti prikopčan i to je to)
-čitala sam da bi mogla biti reakcija na mlijeko i mliječne proizviode pa sam i njih izbacila ( nisam imala pojma do tada u koliko stvari ima mlijeka
)
-onda gljive - nije baš zgodno da ih jedeš
-agrumi
-jagode (posebno izdvojene) a uz njih općenito sve što nije sezonsko.
-morski plodovi....mogu i oni biti alergeni, možda mu to smeta.
Mogla bi nabrajati do jutra.
Od jedne sigurne i odlučne osobe koja je dojenje shvatila kao nešto prirodno i jednostavno, pretvorila sam se u izbezumljenu muvu bez glave koja više ne zna ni što jesti ni što piti.
Uz sve to me pucao gadan baby blues.
I onda sam sve lipo poslala k vragu. I počela jesti apsolutno sve (jedino sam tabasco ipak zaobišla da ne ispečem malenome guzu
).
I prestala sam gledati svaku točkicu i mrljicu.
Ma baš sam nekako odlučila vjkerovati sebi i svom instinktu. I nisam pogriješila.
Dakle definitivno treba jesti sve. Ali ne pretjerivati apsolutno u ničemu.
Eto wana da si ti pojela šaku trešanja vrlo vjerovatno malenoj ne bi bilo ništa.
Ali u slučaju kad mama primjeti da baš nešto bebi smeta, onda treba zaobići tu namirnicu neko vrijeme pa probati ponovo.
E, sad sam se sjetila, od svega su mome L smetali lješnjaci i sirove pome ( i to one totalno van sezone).
Danas mu ( kuc, kuc u drvo) ne smeta ništa.
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma