Pokazuje rezultate 1 do 6 od 6

Tema: Početi dojiti starije dijete

Datum pristupanja
    Dec 2008

Početno Početi dojiti starije dijete

....koje nije bilo dojeno?
    Uglavnom, J su u bolnici navukli na bočicu i dudicu dok je bio na neonatologiji. Ja sam pokušavala sve i svašta, ali nam nije uspjelo.... 2-3 dana je htio na šeširiće, ali mi je to izazvalo jak mastitis, pokušavala sam i dalje dok nije gnjoj krenuo.....
    Čitala sam dosta o relaktaciji i pokušavala ga "navući" na dojenje (ali bez šeširića) još par mjeseci, ali nije išlo.... Mladić zavolio silikone....
    E, sad, čekam drugu bebu i razmšljam da mu ponudim da doji jer će imati 15 mj. kad rodim, a to je i dalje, po preporuci who-a, vrijeme za dojenje....
    Da li itko ima iskustva s tako kasnim početkom.... Ja sam uvjerena da majčino mlijeko liječi i da će mu dobro doći i tako kasni početak, ali uopće ne znam da li će znati dojiti.... jer on stvarno nije znao.... šeširiće je htio primiti, ali samu sisu ne.... probali smo sve poze i pozicije.... u peleni, sa odjećom (udobna gegica i bodić), u jastuku.... sestre su ga i povijale tako da mu je samo glava virila van.... rekle su mi da neke bebe neće jesti ako nije sve "savršeno" pa smo istraživali što je to savršeno za njega, ali nismo našli...
    Možda će htjeti probati kad vidi drugu bebu? Jedino me strah da mi ne ošteti bradavice pa da ne zeznem dojenje i drugoj bebi.... trenutačno ima 10 mj. oštri zube na čemu stigne.... ne znam da li će ga ta faza proći....
    Napomena: imali smo i velikih problema dok nismo našli bočicu na koju zna jesti.... i to samo na silikonsku dudicu.... na kaučuk nije znao.... Inače je zdrav i nema nikakvih problema.... dohranu je dobro prihvatio (počeli sa 6 mj.) i sad već i fino žvače, tj. vrti jezikom dok jede...

Ako netko ima savijet ili iskustvo, molim za pomoć.

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Ja isam bas sigurna da ce ti to uspjeti :/ nazalost,ali javit ce se sigurno i savjetnice. Ja sam svog dojila i sam je prestao sa 15 mjeseci a ja sam tad bila u sestom mjesecu trudnoce,od prilike,sad sam rodila i dojim ovu malu bebu i svaki put molim i starijeg sina da sisa ali on nece i ne dolazi u obzir...dodje poljubi sisu i ode ali sisati nece,on sad ima 19 mjeseci.
    Sad,ne znam kako ce tvoj reagovati...

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Mirtica,
    šanse za to postoje , ali nisu baš velike.
    Bez obzira na to, ako imaš veliku želju za tim, vrijedi pokušati. Ali isto tako treba unaprijed postaviti realna očekivanja i ne očajavati ako se stvari ne odviju onako kako si zamislila.

Refleks sisanja gubi se s 3 mjeseca, i ukoliko se želi kasnije pokušati s dojenjem, dijete treba učiti kako sisati dojku! Što je dijete starije, šanse su manje. Ali uz dob, mnogo faktora utječe na to. Taj proces zahtijeva puno vremena i strpljenja!

- Možda ne bi bilo loše da ga već sada pokušaš približavati dojci, tako da ga bočicom hraniš uz dojku, osiguraš mu mnogo kontakta koža-na-kožu.

- Kažeš da ste teško našli bočicu koja mu odgovara... ako želiš dijete približiti dojenju trebala bi koristiti bočicu sa što manjim otvorom.

- Neke majke pokušale su puniti dudu s bočice mlijekom i prislanjale je na dojku, te nudile djetetu.

To bi se sve trebalo odvijati polagano, osluškujući dijete!

Nije realno za očekivati da će starije dijete prihvatiti dojku kad vidi mlađe dijete da sisa, ali s postupnim privikavanjem i približavanjem dojci, šanse se javljaju.

Za ohrabrenje , postoji i dojenje posvojene djece! Majke koje nikada nisu rodile uspjele su dojiti svoje posvojeno dijete, koje je do posvojenja bilo hranjeno bočicom. Taj proces obično zahtijeva mjesece velikog truda i dobre volje, i djeteta i majke. Ali lijepo je znati da je i takvo nešto moguće!

Na kraju, ukoliko ne uspije, uvijek postoji mogućnost da mu ponudiš svoje izdojeno mlijeko!

Datum pristupanja
    Dec 2008

Početno

Hvala na uputama i potpori...
    Koristimo dudicu sa malom rupicom.... nikad nisam prešla na one s 2 ili 4 rupice...
    Problem kod traženja "prave" bočice bio je taj da je J svaku dudicu spljoštio u ustima i nije znao pustiti zrak da uđe u bočicu.... to je radio do cca 3 tjedna... pa smo mu većinom kapali mlijeko u usta dok je vrištao a to je bilo moje jedva izdojeno mlijeko i rasipalo se na sve strane.... me koma....
    Onda smo naišli na jednu koju je dobro prihvatio i više nije bilo problema :D

Ja razmišljam o dojenju J jer mislim da iz toga neće dobiti samo hranu, već i puno puno više pa.... probat ću ovo s prislonjenom dudicom na dojku.... Hvala, nisam za to čula!
    A ako ne uspije, izdajat ću mu pa nek pije....

Javit ću vam kako ide.... možda još nekome pomogne

we&baby avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

hm,

tesko cete to izvesti. ali mozda ti uspije! hajde javi nam molim te...bas me zanima ishod.

moja curica je imala paiuzu od 6 mj ( za vrijeme moje trudnce) ali vise se nije htjela vratit na cicu...isto je imala 15 mj ( a dojila je do oko svog 7 mj)

NatasaM... avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

Kako se sada ponasa dok sisa dudu, je li je jos uvijek spljosti?

Kako se zoza napisala, sanse su male, ali nije nemoguce. Imam i osobno iskustvo s obje svoje cure, koje su vratile tehniku nakon sto su je djelomicno ili potpuno izgubile, ali su bile starije.

Leda je imala 2 godine i 3 mjeseca, u to doba je dojila samo jednom nocu i potpuno izgubila tehniku sisanja dojke u budnom stanju. Vratila je tehniku 3 mjeseca nakon toga, ali sam joj morala objasniti kako da otvori usta i uhvati (uspjela je iz treceg pokusaja).

Lana (3 godine) je nedavno djelomicno izgubila tehniku (mogla je dojiti samo dok mlijeko samo curi). Vratila se dojenju, jer nista nije mogla jesti zbog varicela u ustima i na ustima. Sad su varicele prosle i opet je drasticno smanjila podoje (i trajanje i ucestalost).

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •