Pokazuje rezultate 1 do 4 od 4

Tema: pola radnog vremena

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    mačkulina avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno pola radnog vremena

Sigurna sam da je ova tema već bila ali ja ju jednosravno ne mogu pronaći..pa molim moderatoricu da mi oprosti..

Kakva je situacija s onima zaposlenim na pola radnog vremena? Računa li se i dalje puna plaća za vrijeme komplikacija i prvih 6 mj., a u onih drugih 6 mj. onaj smanjeni iznos? Ili se zbog pola radnog vremena to računa nekako drukčije?
    Zanima me da li gubi rodilja nešto zbog nepunog radnog vremena ako bude morala na komplikacije, i kako će mi računati porodiljnu naknadu...

Hvala unaprijed...

vesna72 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

naknada se računa po satu, ali neovisno o punom ili nepunom radnom vremenu, naknada za rodiljni i roditeljski ne može iznositi manje od 1.663,00 kn.

čl.24.st.10.
    Zaposlenom roditelju ili samozaposlenom roditelju naknada plaće utvrđena ovim člankom ne može iznositi manje od 50% proračunske osnovice, neovisno radi li ili volontira u punom ili nepunom radnom vremenu.
    kod bolovanja radi komplikacija u trudnoći najviši i najniži iznos osnovice su i dalje vezani uz pretpostavku punog radnog vremena. sa hzzo-a
    Najniži mjesečni iznos naknade plaće, za puno radno vrijeme, iznosi 25% od proračunske osnovice, odnosno 831,50 kuna.

Najviši mjesečni iznos naknade plaće, za puno radno vrijeme, kada se ona isplaćuje na teret sredstava HZZO-a, je proračunska osnovica uvećana za 28%, odnosno 4.257,28 kuna.

Administratorica puntica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

vesna72 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

linkana tema se odnosi na stari zakon. citat je iz novog.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •