Pokazuje rezultate 1 do 14 od 14

Tema: pocrvenila sam cijela....

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno pocrvenila sam cijela....

Jučer mi se dogodilo nešto ful čudno, i trebam pomoć...

Večer je tekla relativno uobičajeno, išla sam van s Matijom (na šišanje).. vani smo pojeli pržene suncokretove sjemenke (što sam i prije znala jesti).

I ondaje počelo.. prvo su me malo svrbuckala pazuha, onda su se zacrvenile uši.. onda mi je lice pocrvenilo, jako, i lagano oteklo... Crvenilo se polagano spuštalo dolje, skroz do nogu.. I u jednom trenutku sam bila ful crvena. Kao da sam provela cijeli dan na jakom jakom suncu.. čak su mi se pojavili i plikovi onako baš kao kad izgoriš od sunca.. Malo me sve svrbuckalo, ali ne značajno, u biti me najviše svrbilo na ganici crvenog i još ne crvenog.. I svrbili su me dlanovi (crveni).
    Od ničega, do ful crvene kože prošlo je 1,5h

Po savijetu jedne medicinske sestre popila sam Rinolan... crvenilo se polako povlačilo i jutros je sve ok...

Nikad do sad nisam imala alergijsku reakciju na ništa.. možda me malo žuljaju oči u proljeće, ali toliko sitno da ni ne pijem nikakve lijekove...

Da li je itko imao slično iskustvo? Što je to bilo?!?!

EvaP avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

Meni se to zna desiti iako ne u toj mjeri - skoro bez razloga mi pocrvene obrazi, vrat cijeli dekolte, lagano nateknem i to samo od sebe prođe za možda pola sata. Samo od sebe. I ne pojavljuje se ponovno. To mi se dogodilo možda 10 puta u životu s razmakom od po tipa 3 mjeseca, pa godinu dana, pa...
    Prvi puta kad mi se dogodilo mislila sam zvati hitnu, ali je prebrzo prošlo
    Definitivno alergijska reakcija....

(maša) avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

mene je nešto slično mučilo par mjeseci prije 10 godina...
    događalo bi se kad bi izuašla van iz toplog (samo po zimi) i pogotovo ako vjetar puše....
    simptomi isti kao i tvoji....samo meni se povlačilo čim bi opet ušla u toplu prostoriju ...

jednom krenula u školu i u tramvaju već osjetila da kreće, sišla na drugoj stanici (taman mi doktorica tamo) i dobila sam neku injekciju (ne sjećam se više naziva)...od tada se nikad nije ponovilo iako za ovakvih dana sa vjetrom kao danas i jučer osjećam da mi uši žare...

(maša) avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

moja sestrična se zacrveni al sa flekicama, lice, vrat, dekolte, ruke, trbuh i leđa...na promjenu emocija...ako se npr obraduje nekome kad ga vidi....
    išla na sve moguće pretrage i sve u redu, nije alergična na ništa..ne događa se uvijek...ne mogu skužit zašto

Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Upravo to se dogodilo i meni, samo jednom, prije godinu dana. Prije toga sam jela kikiriki nekog sumnjivog proizvođača. Inače, prije i poslije toga sam jela kikiriki i nije izazvao nikakvu reakciju. Pretpostavljam da je od nekog aditiva koji se nalazio baš u tom kikirikiju koji sam tada pojela.

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Gdje me nađe, ja sam se upravo vratile s hitne i doma sam.
    Na poslu me jako boljela glava, a zadnji Lupocet sam dala frendu s posla kojeg je boljela glava prije dva dana pa sam od kolegice uzela Coffetin ili kako već.
    Nakon 15 minuta nakon uzimanja počela je reakcija slična tvojoj, samo što se meni to proširili velikom brzinom i počeo mi je ijezik naoticati, teško sam disala...
    Kolega me "bacio" na hitnu i dali su mi nešto protiv alergoje. Sada (2h kasnije) se sve smirilo...stvili su me na dijetu 3 dana

Caffetin sam ponekad znala popiti prije jedno 6 god. i nikakve reakcije nisam imala...Zašto se sad to desilo, nemam pojma, ali jedno je sigurno, nikada više neću popit tu tabletu.

Zna li netko što sad uopće smijem jesti ? Dijeta je širok pojam. Neću valjda morati biti na dvopeku i čaju (koji mrzim) puna 3 dana...

khaa avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

ista reakcija se dogodila mojoj prijateljici, samo je u pitanju bio Caffetin COLD.

anchie76 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Meni se to dogodilo prije jedno 10 godina, al je bilo toliko strasno da sam morala i ujutro i navecer ici na hitnu po par inekcija (bili praznici). Nikad nisam saznala (opipljivi) uzrok.

Zakljucak je bio (i moj i doktoricin) da je to moguce bilo zbog stresa (uzasno sam bila pod stresom tih dana zbog posla).

Ne ponovilo se :/

Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Citiraj (maša) prvotno napisa
    moja sestrična se zacrveni al sa flekicama, lice, vrat, dekolte, ruke, trbuh i leđa...na promjenu emocija...ako se npr obraduje nekome kad ga vidi....
    išla na sve moguće pretrage i sve u redu, nije alergična na ništa..ne događa se uvijek...ne mogu skužit zašto

ovako i moja sestra, kad je uzbuđena zbog nekog njoj jako važnog događja i kod nagle promjene temperature (npr. ulazak u more ljeti).
    Prođe, ali nju užasno nervira i ne diraj je tada dok ne prođe

Osoblje foruma Kaae avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Vrlo slicna stvar se dogodila i mojoj sestri, ali je njoj lagano nateklo i zdrijelo, i ocuhovom bratu. Sestra je primila koju injekciju i bila na dijeti nekoliko dana, a ocuhov brat, s obzirom na godine, odspavao je koji dan u bolnici.

I jednom i drugom nikad nisu otrili uzrok reakcije, vec se samo posumnjalo na aditive i konzervanse u kombinaciji s umorom i stresom. Sestra od tada nije pojela niti jednu pastetu, panicno ih se boji (rekli su joj da bi moglo biti od toga, iako se ona nije sjecala da ih je jela u tom periodu).

japanka avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

i ja imala reakciju od kafetina
    grozno, ko da imam srčani napad, bolilo me u prsima, osip po cijelom tijelu, gušenje...jedva sam došla do hitne

Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Ja imam kao i ti spooky reakciju na caffetin, analgin i plivadon. Imaju neku zajedničku komponentu. Iako sam ih pila i ranije, stravična reakcija se javila jedno ljeto iz čista mira. Dugo mi je trebalo da shvatim da je to od tableta.
    Nikada nisam bila kod doktora zbog toga, jasno mi je da sam alergična i jedina terapija koju udaram je izbjegavanje gore navedenih tableta.
    Dijeta ti ionako služi samo tome da brže izlučiš alergen iz tijela, pa je bitno jesti tanko i slabo i piti puno tekućine.

vikki avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Ja sam se nekoliko puta tako osula cijela, i nisam uspjela skužiti je li od neke hrane ili tablete - nije svrbilo, već bi skužila navečer pod tušem da sam sva u sitnim crvenim plikovima. Za dva dana bi potpuno nestalo.

Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

i ja imam alergiju na kafetin, ali mislim da meni smeta kofein u njemu!!!

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •