Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1 do 50 od 68

Tema: Scena u vrtiću

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno Scena u vrtiću

Moj D. je danasradio scene u vrtiću,. Ima 2god i 9mjeseci. Trčao je veselo u vrtić ispred mene i nekažena gavidlai smije mu se lijepo kako on to može, oće je prestić i padne i od tada neće u vrtić! Ja sa sekom od 4 mj. u kolicima nisam baš mobilna, njega na krov kolica i u vrtić! Ležao je na podu u vrtiću, drugi prolaze čude se, komentiraju, dovode svoju djecu i ko zna šta si misle i tako pola sata, dok malu nisam dala logopedici da je pridrži i digla ga s poda i obukla. Prije se derao , urlao kada bi ga htjeli podić s poda( ja, čistačica i jedna trudnica čak). Isto tako kada tako urla zove tatu koji radi ( tata ga inače nosi stalno). Ja sam morala pustitit seku u kolicima i odnijet njega koji se otima gore po stepenicama u vrtić i posebno doć po seku ( jer ne mogu dijete ostaviti dugo samo u kolicima dole).On se zavuko ispod klupice kraj svog ormarića u vrtiću i neće van, morala odmakivati klupu. Nakon ovog svega meni treba psiholog i dobro spavanje! Inače ide veselo u vrtić, mada nikada ne bi krenuo da se njega pita! Ovo danas je bilo užas!
    Što reć? Jel su i vaši takvidarade tolike scene da morate na silu i neugodno vam je?? :?

@n@ avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Moram priznati da bi meni bilo važnije shvatiti kako se to dijete (i zašto) osjećalo, nego što drugi misle i komentiraju.
    (Nemam sad baš vremena za dulje pisanje... vratim se...)

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Citiraj @n@ prvotno napisa
    Moram priznati da bi meni bilo važnije shvatiti kako se to dijete (i zašto) osjećalo, nego što drugi misle i komentiraju.
    (Nemam sad baš vremena za dulje pisanje... vratim se...)

Potpisujem

L&L0809 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

dragafrogica, pretpostavljam da ti je teško s 2 male djece, ali me zanima jesi li uopće pokušala razgovarati sa sinom, vidjeti što ga je toliko pogodilo da mu se raspoloženje tako drastično promijenilo u sekundi (jel ga pad pred vrtićem omeo u nečemu, jel misli da se osramotio pred tetom koju je pokušavao prestići kad je pao...).
    mišljenja i komentari drugih te ne bi smjeli uopće tangirati, to su tvoja djeca, a ako ćeš htjeti neki savjet ili pomoć nekoga, pitat ćeš.
    također, moguće da ti je sin počeo imati one ispade bijesa koji se počinju javljati oko 2g života (terrible 2). - na to je najbolje ne se obazirati, tako barem pišu po knjigama
    ali definitivno bi trebala popričati s njim, smireno, bez stresa, vidjeti da li mu se zbilja nešto desilo taman prije te promjene raspoloženja.
    to je barem moje mišljenje

Shiny avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

Ne znam...mislim da je pad bio samo "okidač" za nešto..da je možda bio od ujutro nervozniji pa je kulminiralo u vrtiću...da mu je jednostavno bio takav dan!

Nikada nismo bas imali takvu scenu u vtiću (dobro jan inače nije dijete od prevelikih tantruma), ali smo imali scenice...
    I to uvijek kada nam od jutra krene sve krivo...
    kao neki dan, od ujutro oboje živčani i kad smo došli u vrtić prvo je šizio jer je htio sam otvoriti vrata (a iza vrata su bile dvije curice pa nije mogao otvoriti), pa je počeo plakati, pa hoće maramicu od mene a ne od tete, pa ga teta vuče da uđe u sobu a on mi hoće u hodniku mahati (to nam je ritual), i tako...
    bilo što da sam napravila bilo bi krivo...

Jel to "neželjenje" odlaska u vrtić traje duže vrijeme ili samo taj dan poslije?

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Pa pitala sam ga kada je pao, što je, jel ga buba, da mama pusu ako buba, ka je bilo? Nije ništa rekao, pa sam mu rekla da sedigne. On je htio da ja sa kolicima idem natrag, mislila sam iza njega da moram hodati, da on bude brži, pa sam malo otišla natrag, ali je on htio da još idem natrag i to gopvorio vičući i nervozno, pa reko moramo u vrtić a nemam se vremena tu s tobom zahebavati u parku, sada ću ja se vratiti skroz napočetak parka, da ne bi! Možda je htio da odemo doma. Onda se digo kada sam ja se odmakla sa kolicima prema vrtiću i krenuo natrag doma ljutito. Ja sam ga pustila, onda kada je dovoljno daleko odmakao da ne ode na cestu, sam potrčala za njim i uzela ga i ostavila kolica, a on je plakao.Eto, jedino sam ga tako mogla uvesti u vrtić!

Joe avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

frogice, meni se čini da maleni protestira jer mu fališ, ne mogu se ne sjetiti topica o vikendima kod bake. možda to ima veze s tim. a možda kuži da malena ostaje s tobom a on ide nekamo, pa osjeća da je to nepravedno.

Shiny avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

Ma daaa...jednostavno mu je bio nervozniji dan...

ti mu nisi ispunila želju, da s kolicima ides natrag, on je pošizio i to je to...ma niš čudno...

tak i Jan kad je "lud" onda traži štošta od mene, a ak mu u tom trenutku to ne ispunim (npr.hodam iza njega polako dok on korača prema sobi ili sam ga dotakla dok je on išao prema krevetu a on to nije htio...)onda još više pošizi..

tak i tvoj mališa...
    A kad se to dogodilo? Danas?

Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Citiraj frogica prvotno napisa
    pa reko moramo u vrtić a nemam se vremena tu s tobom zahebavati u parku, sada ću ja se vratiti skroz napočetak parka, da ne bi!
    Ovo...Ne mogu ne primjetiti taj ja i u uvodnom i u ovom postu...

Možda je htio da odemo doma.
    Pa onda ovo. Ne možda nego je definitivno htio doma

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Da, to se danas desilo i inače pogotovo u zadnje vrijeme nije takav, samo dok smo doma se malo opire, da bi se on dalje igrao tu i ne bi u vrtić, onda kada se ja spremim i seku polako se pristane obuć, oće seigrati, pa reko ajde još me lao poigramo pa idemo u vrtić, on kaže "može" . to mu priuštim i tako se spremimo . Ili zajedno gledamo crtić, ali kada seka počne plakati, a cicala je znači hoće seuspavati, onda moramo ići, da je stavim u kolica, pa nam to vrijeme na kraju odredi seka, i to njemu nekada više ,a nekada manje paše.
    Prije nije htio ni to, pa sam ga par puta morala na silu obući. Onda kada stigne u vrtić se smije ko i danas kada je išao u sobu, ko da ništa nije bilo!

L&L0809 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

u svim situacijama ima raznoraznih varijabli koje utječu na reagiranje pojedinca, tako je i ovdje. možda mu je bio loš dan, možda mu fališ jer ostaješ sa sekom a on mora u vrtić (iako mi to baš nema smisla, ako seka ima 4mj, već se stigao naviknuti na to, ako cijelo vrijeme ide u vrtić). jedino što ti preostaje je promatrati njegovo daljnje ponašanje i prema tome djelovati.
    ali, ja to sve pišem iz teorije (završila psih ), a ne iz prakse. moj sin ima tek 15mj, i iako ima ponekad ispade bijesa, mislim da se to još ne može usporediti sa reagiranjem starijeg djeteta.
    uglavnom, bit će sve ok, svako ima pravo na loš dan, pa tako i dijete. samo što ti možeš verbalizirati: imam loš dan, pusti me na miru, ili u pms-u sam, pusti me na miru, a on još to ne zna pa kroz ponašanje to pokazuje.

Joe avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

frogice, kako ste riješili vikende s bakom? ide li mali još uvijek svaki vikend tamo? meni se čini da su te dvije stvari povezane.

babyboys avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

frogice, a zašto on kad to želi jednostavno ne ostane doma s tobom i sekom?
    di je tata, zašto on ne preuzme brigu o malenoj povremeno pa da se ti možeš posvetiti samo starijem?

i meni se čini da mu fališ. a ako se nešto ne poduzme, bit će vam samo gore. ako je ljubomoran na seku, to neće samo od sebe nestati.

i, definitivno mislim da je u situaciji iz prvog posta on htio doma.

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Evo, prošli ga vikend nisam ostavila da spava, već samo u nedjelju od 10-18.

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Inače,kada dođe iz vrtića,on je u prvom planu , seka po strani. Mi se igramo na podu, a seka je u autosjedalici dolje s nama i gleda, dam joj da nešto gricka i malo ljuljam, onda malo cica, pa je seka u kolicima mi se i dalje igramo, itd. Inače bake nema 6 mjeseci u godini, od 5mj. do 10, jer ide u drugu državu, tako da želi iskoristiti maksimalno dok je tu da je sa D., pas am ga zato ostavljala, a mi joj se pridružimo na nekih mjesec - dva po ljeti., sada kada ja ne radim.Tada su vikendi naši, u tih 6 mj. kada bake nema.

monax avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Citiraj Shiny prvotno napisa
    Ne znam...mislim da je pad bio samo "okidač" za nešto..da je možda bio od ujutro nervozniji pa je kulminiralo u vrtiću...da mu je jednostavno bio takav dan!
    Ja sam imala sa svojim svakakvih trenutaka, pa i ovakvih.
    I moje iskustvo je da su ljubomorni, i da hoće svoju mamu čim više.
    Može on voljeti seku/bracu koliko god, ali mama je mama.
    On ostaje u vrtiću, a mama se vraća doma sa bratom/sekom.

Super je kad nekom može pomoći tata, ali nema svatko tu sreću. Ja sam najčešće ujutro manjeg sina ostavljala da spava s tatom, a da ne vide on i braco prije vrtića. Bilo je dana kad sam morala manjeg voditi s nama i uvijek morala neke priče slagati zašto manji još nemože u vrtić...

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Ja uvijek idem ssa sekom u vrtić kada vodim D. Inače, on spava s tatom u drugoj sobi, no zalomi mu se koja noć s sekom i sa mnom.tata kada dođe s posla pop. je umoran, pa uglavnom leži ili spava do 19-20, a tada je već vrijeme i nama za spavati, pa on malo sepoigra sanjim i idemo spat. Inače se ja uglavnom igram sa djecom pop. i hranim ih.

L&L0809 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

ovo što sam pročitala za baku, ne znam jesam li dobro shvatila-ostavljaš ga vikendima baki jer je jadna baka samo 6mj dostupna unuku? ako je tako, mislim da je mama tu puno bitnija karika od bake. baku može ne vidjeti i godinu dana i neće mu biti ništa, al mama bi trebala biti dostupna svaki dan, bar na nekoliko sati samo za njega.
    ipak se nadam da sam krivo shvatila, i da vi vikende provodite zajedno kao obitelj (dakle samo vas 4), a da ponekad odete baki na ručak i da se malo poigraju, a da ti i TM možete u miru popiti kavu.

babyboys avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

L&L, frogica se na ovo referirala za baku

http://www.roda.hr/rodaphpBB2/viewtopic.php?t=74680

flower avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

jel se to do sad desilo samo jednom? do tad je bilo ok?

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Evo danas sam išla s njim kod bake na rođendan popodne i valjda 5 puta sam ga pitala bi li spavao kod bake i rekao je da bi. Nisam ga mislila ostaviti, ali je baka pitala hoće li nanati, i kimnuo je glavom. Isto tako sam mu rekla a ko hoće može ići doma sa mnom i sekom i rekao je da bi kod bake nanao i jako je bio veseo, baka je rekla da će gledati jelenka na internetu, on to voli, veselo mi je mahao, rekao papa.
    Isto tako jučer usred igre je rekao da je on plakao u vrticu i na podu bio, ja reko a zašto si plakao? On kaže: Mama pa-pa.Plakao si zato jer su mama i seka išle doma papa? Da i kimne glavom. Ja tek na kraju skužila da on misli na tu scenu iz vrtića, mislila sam da je plakao poslije još kada sam otišla, još mi bilo čudno kako mi tete nisu ništa rekle?!
    Inače je ovo napravio prvi put, u vrtiću , nije nikada prije. I jučer se od kada sam rodila ,atome je 4,5mjeseca već dvije noći za redom došao opet spavati sa mnom i sekom, inače se sam odselio kod tate u sobu kada sam rodila nakon noći sekina zanovjetanja.
    Eto, ne znam, šta vi mislite?

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Inače jasam sadana porodiljnom, tako da kada mali dođe iz vrtiča u 16 od 9 ujutro, full je on u prvom planu i igramo se na podu, seka onako usput kraj nas, malo je ljuljam u autosjedalici, pričamo ,loptamo se..., do nekih 21:30-22kada on zaspe.Jučer sam prvi put uspjela ih istovremeno uspavat, seku u kolicima i pjevušim joj nona nana, seka spava.., on sluša u krevetu već popio mlijeko, spreman na spavanje i zaspe i on sa sekom. To mi je bilo prekrasno!
    Tako da ja ne mislim da nisam dovoljno s njim preko tjedna. :/

koryanshea avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

Tako da ja ne mislim da nisam dovoljno s njim preko tjedna. :/
    pa mozda krivo mislis. ja iz svega sto pises imam dojam da se tvoje dijete ne slaze.
    mozda da ga ponekad kad vidis da mu se jako ne ide u vrtic, ostavis doma... ili ga odvedes samo na par sati, koliko ti bas treba taj dan da budes na miru s malom... kad vrtic ne bude nesto sto se totalno mora (od 9 do 16, puno je to sati), onda ce mu sigurno i ovi dani kad ide u vrtic bit veci gust...
    pretpostavljam da nije uklesano u kamen da on mora ic u vrtic svaki dan, nekad mu izadji u susret, on vidi da ti ides sa sekom a bez njega, i tako svaki dan...

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Ne znamkakobi ovo na parsati funkcioniralo, je oni od 13-15 negdje spavaju, a prije ručaju, pa poslije je užina, tako da nije baš da možeš doć puno ranije, oni imaju svoj program tamo, tako su nam tete rekle, najranije u 15, a tada neki nisu ni užinu još dobili, a ja doma napravim neko varivo i ručak što on baš i ne jede često, pa u vrtiću se bar najede,imaju super meni, koji ja doma ne bi znala i imala vremena složit.Sve zdravo sa prosom, ječmom, kolač za deserti sl.
    Amislim daseja baš ne bi ni stigla punio s njim igrati na podu i rezuckati ,crtati, slikati kao što rade u vrtiću cijeli dan. On se tako lijepo igra sa prijateljima dodavanja autića preko stola, na podu guranja kamiona, što ja ne bi moglacijeli dan, imaju lijepi program, zabave se djeca, pa ne mislim da mu je loše tamo s obzirom da bi doma moja pažnja bila ipak malo podjeljena, a ja i kuham ručak ujutro, malo bi i za sebe pogledala nešto na tv-u, pa bolje da se tamo zabavlja kako treba nego doma dosađuje u nekim trenucma.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

blago tebi ak te progoni sto drugi misle o tvojem djetetu i da se opterecujes njima umjesto da se zapitas sto je malom i da poradis na tome

koryanshea avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

frogice ne kažem svaki dan, nego ponekad. kad vidiš da mu je zbilja bitno. bi li se desila katastrofa da si taj dan kad je napravio scenu - a i prije scene je davao jasne znakove da mu se ne ide - rekla dobro ljubavi danas ne moraš u vrtić... valjda ponekad možeš na jedan dan zaboravit sve racionalizacije i uvažit to da njemu trebaš TI.

Shiny avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

a ja doma napravim neko varivo i ručak što on baš i ne jede često, pa u vrtiću se bar najede,imaju super meni, koji ja doma ne bi znala i imala vremena složit.Sve zdravo sa prosom, ječmom, kolač za deserti sl.
    Amislim daseja baš ne bi ni stigla punio s njim igrati na podu i rezuckati ,crtati, slikati kao što rade u vrtiću cijeli dan. On se tako lijepo igra sa prijateljima dodavanja autića preko stola, na podu guranja kamiona, što ja ne bi moglacijeli dan, imaju lijepi program, zabave se djeca, pa ne mislim da mu je loše tamo s obzirom da bi doma moja pažnja bila ipak malo podjeljena
    Misliš da je njemu bitno što jede u vrtiću i kako? Što je to naspram jednog dana doma s mamom!!! Uf, ja imam dijete koji broji dane do vikenda i svakog petka viče "jupi, jupiii" jer je je sutra vikend i ne ide se u vrtić, i onda se u subotu ujutro sretno probudi i vikne "ne idemo u vrtić"?, a ja kažem "ne" i nitko ama baš nitko sretniji od njega...zato kažem...

Serpentina avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Zašto ga ne pustiš u vrtiću do spavanja? I onda uzmeš doma?

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Neću, jer se tamo lijepo igra, a doma ne bi mogao toliko puno sa mnom, a i meni dobro dođe malo odmora

Tiwi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Ja imam jednog sina u vrtiću (3 g) i jednog doma (sad će godinu). Za mjesec dana počinjem raditi a malog će neko vrijeme čuvati baka.

Iz tvoje priče frogice mogu zaključiti da je naša početna situacija slična. Kažem početna jer sam ja malo drugačije postavila stvari. Moj sin voli ići u vrtić no kad ima loš dan ili se ne osjeća najbolje (zna se dogoditi prije nego se razboli - pa bude dan dva jako nervoza i sav jadan i nije mu do društva). tada ga ostavim doma.

Naravno da mi je tada teže jer želim da obojica dobiju pažnju, njegu i sve što treba, ali ja sam odabrala biti mama i to je moja dužnost. Pogledam vijesti na internetu ili nešto na TV ako i kad ulovim vremena, onda kad spavaju ili kad se igraju zajedno. A ostalo vrijeme je za njih.

Možda ti pomogne da opišem naš dan kad ne ide u vrtić..
    7,00 buđenje (nekad je to i ranije, vrlo rijetko kasnije) - malo se u pidjamama valjaju i igraju, pa obuku još čarapice i malo se igraju. Pripremim im doručak i nakon toga pustim neki crtić na dvd-u.

Oko 10,00 manji ide na spavanac a s velikim se tada igram velikih igara (crtanje vodenim bojama, rezuckanje isl) No tako da sjedi u hranilici s pladnjem blizu mene u kuhinji. Ja mu pomažem i potičem da radi a usput pripremam nešto za ručak.

12,30 poklopamo svi ručak i spremimo se van. Manjeg u kolica a krpa (nosiljka) je također spremna ako se veliki poželi voziti pa malog nosim.
    Idem ili do parka ili šetamo kvartom ili se igramo u dvorištu.

14,30 doma na odmor (užina, spavanac) Veliki često ne spava iako je u vrtiću spavač. Pa se igramo opet neke igre (slika pika, puzzle isl)

16,00 zajedničko igranje - to radimo i kad je loše vrijeme umjesto izlaska van - potičem ih da interakciju, volim da se zajedno igraju. Naravno da to najčešće uključuje i mene.

oko 19,00 kupanje i večera

oko 20,30 spavanje

Čistimo i pospremamo MM i ja zajedno, a sami kad klinci pozaspu koliko se da potiho.

Vuk sit i ovce na broju.

Tiwi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Inače, klinci te dobi nisu baš svjesni slobode izbora.

Da, oni će na naše pitanje hoćeš li ovo ili ono odgovaoriti s nekakvim da ili ne; no to ne znači da su svjesni da mogu odbiti nešto što im se ne čini privlačno.

Ja sam sebi najbolji primjer.
    S 4 godine su me moji odveli frizeru i ošišali moju kosu (do guze) na one nekadašnje popularne lokica frizure. Bila sam strašno tužna, dugo sam se toga sjećala kao nečeg što me jako pogodilo. Ali im nisam rekla :? :/

Kad sam imala 20-ak pitala sam mamu između ostalog i o tome. Ona me u čudu pitala zašto im to nisam rekla. Navodno su me preko nekoliko puta pitali hoću li se šišati i ja sam rekla, da može. Uopće nisam shvaćala da mogu reći da to ne želim.

-----------------

Ako tvoj sin i voli ostati s bakom (a to je super jer znači da imaju lijep odnos) to ne znači da ne bi više volio provesti dan sa svojom mamom. A to će ti pomoći da se njegov i sekin odnos postavi na zdrave temelje. (ona ne smije postati "netko tko je njemu ukrao mamu").

Nadam se da smo svi po malo pomogli

Osoblje foruma Bubica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

veliko je opterecenje misliti da s djetetom treba biti stalno u nekoj zabavnoj i poucnoj aktivnosti. Ne treba. Za dijete je jednako poucno, moze biti i zabavno, gledati kako mama kuha ili mete jer to je sastavni dio obiteljskih aktivnosti. Moze ga se ukljuciti u to a i ne mora.

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Ok, thank you, sljedeći vikend ne spava kod bake , islim da bi bilo ok pustiti ga svaki drugi vikend da prespava. :/
    Ionako od 5mj. bake nema, pa su svi vikendi naši.

babyboys avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

super, ali do 5. mjeseca ima još preko nekoliko vikenda i vrtićkih dana.

inače, malo je vjerojatno da ti tete u vrtiću neće dati da dijete uzmeš doma poslije ručka, a prije spavanja.
    pogotovo ako im daš dobar razlog za to, a djetetova želja je u tom slučaju dovoljan razlog.
    moj T je u jaslice išao na pola dana , jer nije htio spavati tamo, dolazila sam po njega oko podneva, on bi me lijepo s tetom pričekao u njihovom dnevnom boravku, a sva su druga djeca najnormalnije spavala.

da, znamo svi da je nekad prokleto naporno s dvoje male djece i da trebaš samo 5 minuta mira, ali , ta djeca spavaju po danu. pa kad oboje spavaju (a koliko se sjećam, beba od 4 mjeseca spava poprilično), ti gledaj tv, meditiraj, kuhaj ili šta već. dok je mali budan, a beba spava, to je idealna prilika da se posvetiš samo njemu.

stvarno mislim da sad, dok možeš trebaš mu dat mogućnost i da ostane doma kad baš ne želi u vrtić. za tvoje i njegovo dobro.

i zašto misliš da u vrtiću stalno nešto rade konstruktivno? imaju oni i dosta praznog hoda u kojem se dijete igra samo sa sobom.
    i tetina pažnja je podjeljena. na barem 16 dijelova.

joya22 avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

i zašto misliš da u vrtiću stalno nešto rade konstruktivno? imaju oni i dosta praznog hoda u kojem se dijete igra samo sa sobom.
    i tetina pažnja je podjeljena. na barem 16 dijelova.

O da,obično i na preko 20 dijelova!!! Definitivno potpisujem cure koje su savjetovale da ga pokupiš iza ručka,uostalom tada mu je vrijeme za odmor,a spavati može i doma kraj tebe,a ti opet odmaraš...samo on je sa svojom mamom,koju nikakav program,ni igra,ni super užina nemogu nadoknaditi!!!

joya22 avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Oprostite za krivu formulaciju poruke... učim

L&L0809 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

sad sam napokon i ja skužila o čem se radi. uglavnom, slažem se s curama što se tiče svega gore navedenog. ja sam si nekak razmišljala o sljedećem - kako će moj sin imati 17mj kad rodim (sva sreća pa ide u vrtić, jer sad još radim), mislila sam da ga ujutro tata vodi u vrtić bez obzira što ću ja biti na porodiljnom. od kad je krenuo tata da svako jutro vodi (osim u rijetkim situacijama kad je na službenom putu), jer ja već u 6 krećem na posao. ako će ga tata ujutro voditi, ja lijepo mogu ostati s bebom doma, raditi što se već radi (nositi, dojiti, maziti, nunati, šetati...eventualno nešto skuhati), i onda oko 15 ili 16 otići po starijeg, da baš ne čeka tatu da dođe s posla. tako stariji neće imati feeling: mama me ostavlja u vrtiću i ide sa bebom negdje, a mene neće voditi, nego ćemo se samo ujutro malo pomaziti i s tatom će otići u vrtić.
    možda da i frogica proba tatu malo više angažirati za odlaske u vrtić, možda bi i starije dijete to malo bolje prihvatilo.

Anci avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

.. ali će vidjeti da ostaješ doma s bebom.
    Ovako te nije ni vidio kad si odlazila ranije. Pripremi se da sad neće njemu biti baš lako. :/

Joe avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Ja sam vodila L u vrtić (razlika 2 godine i 5 mjeseci, identično kao kod frogice), i rekla sam joj da N ide u vrtić za bebe (znam, nije lijepo lagati )

Ona nije htjela spavati doma ni pod razno, bila je umorna i grintava, kao i ja od noćnog dojenja. tako da bi se u vrtiću naspavala kao čovjek.

Ali, nije bilo šanse, osim iznimno, da nismo zajedno za vikend.

frogice, ne moraš mi odgovoriti ako sam predirektna, ali ide li maleni kod bake za vikend zato jer vi to želite ili ga se baka toliko zaželi? A ako mu fali baka, zašto ga umjesto u vrtić koji put ne odvedeš kod nje na čuvanje?

Anci avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

... i nek baka lijepo skuha ručak pa svi mirni

L&L0809 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

a joj, anci, znam da mu baš neće biti lako, al se nekako nadam da, pošto za sad voli ići u vrtić, da će tako i ostati.
    a sve ostalo ćemo rješavati u hodu, ovo mi je plan za početak, a ak ne bude išlo, naravno da ćemo probat nekaj drugo... ovaj savjet da beba ide u vrtić za bebe mi se čini kao dobra ideja, ako ništa drugo ne upali, i mi ćemo to probati

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Evo,danas sam ga ostavila doma, poslije onescene u vrtiću u petak, ponedjeljak je, a kod bake ide jer ga se baka zaželi. Idući vikend neće spavati kod bake.

L&L0809 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

ajde, frogica, držim fige da sve bude u redu, znam da ti je teško, ali još malo pa će ti djeca biti velika i falit će ti ljubljenje i grljenje i maženje s njima sretno!

Joe avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Evo,danas sam ga ostavila doma, poslije onescene u vrtiću u petak, ponedjeljak je, a kod bake ide jer ga se baka zaželi. Idući vikend neće spavati kod bake.

neki put nam je odgovor pred nosom, a ne vidimo ga.
    baš mi je drago da ste zajedno, vjerujem da ćeš se snaći a malenom to jako treba (i tebi, samo možda nisi svjesna).

mama_jos_malo avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

Ne mogu se oteti dojmu da je dijete u cijeloj priči zapravo najmanje u fokusu. Baka ga se zaželi, mama treba odmor, ne bi jeo dovoljno kvalitetno doma, jer se kuhaju variva, ne bi se mogao dovoljno igrati, tata je umoran od posla itd. Dijete surađuje i ponaša se u skladu sa time.
    Mislim da trebaš čuti svoje dijete. On je nešto htio reći pa je priredio scenu, jer tko najglasnije viče dobiva riječ.
    Čini mi se da njemu treba mama ( a ne baka, uz dužno poštovanje baki), pogotovo sad kad je i mala bebuška tu (a djeca često braću i sestre vide kao "konkurenciju" ).

babyboys avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

Citiraj mama_jos_malo prvotno napisa
    Mislim da trebaš čuti svoje dijete. On je nešto htio reći pa je priredio scenu, jer tko najglasnije viče dobiva riječ.
    Čini mi se da njemu treba mama ( a ne baka, uz dužno poštovanje baki), pogotovo sad kad je i mala bebuška tu (a djeca često braću i sestre vide kao "konkurenciju" ).
    potpis na ovo.
    ali meni štošta u ovoj još nije jasno...

Anci avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Mama_još_malo je napisala odličan post. Moje mišljenje je identično.

Imam djecu iste dobne razlike kao frogica.
    Ja sam se na porodiljnom drugačije organizirala. Imala sam pomoć oko ručka što mi je uvelike olakšavalo. No, nije to bilo baš svaki dan i te dane kad sam bila sama, bilo je teže, ali sam se snalazila. Ono, juha s brdom povrća pa imaš dva jela: juhu i meso+povrće.

Isto mislim da je djetetu neusporedivo važnije biti s mamom nego da jede ječmenu kašu. Karikiram, ali tako nekako.
    No… ma nije stvar samo u vrtiću. Stvar je u onome što je lijepo rekla MJM… najmanje se sluša i vidi dijete u svemu tome. Znam da roditelji znaju biti i premoreni i iscrpljeni. No, nije naša iscrpljenost tu najvažnija. Djeca nas trebaju.

Mlađe dijete kao konkurencija. :/ Ne bi trebalo biti, no tako jest. Ljubav se množi, no pažnja se dijeli. Tako je, no treba se nastaviti normalno ponašati. OK, ne se gristi zbog toga, ko ja npr. Kad se poveća obitelj, svi se moramo naučiti živjeti s time. To nije samo trenutna situacija, to je naš život
    Meni npr. ne bi bilo opcija da mi netko čuva starije dijete samo zato da ne gleda mene s mlađim djetetom…

Frogice, nemoj krivo shvatiti… ovo kad ti je netko dao prijedlog da ga ranije pokupiš, npr. poslije ručka… ti kažeš da nećeš jer se ti moraš malo odmoriti… meni je to tako nekako razmaženo.

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

A kaj ne bi mogla baka doći k vama kroz tjedan pa da zabavlja malog, da skuha ako treba itd.?

Tiwi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Sad mi je palo na pamet kako smo u stanju oko svega napraviti malu filozofiju, pa tako recimo i oko jela tj kuhanja.

Meni je to jako išlo na živce, nisam tipična domaćica / žena / majka, pa mi se trebalo prilagođavat ulogama

Onda sam shvatila da se stvari trebaju prilagoditi nama. Mi ih trebamo prilagoditi da nam bude lakše, da nam jelo, pospremanje, neke osnovne obaveze, budu usput, olakšaju i budu zapravo na periferiji događanja a ne centar samog dana. I kad gledaš, kvalitetno je na brzinu napraviti bijelo meso s povrćem i integralnu rižu, ili saft od mljevene puretine i integralne špagete, ili varivo - pa varivo je meni najlaše skuhati. Tuteš puno povrća tj sve derivate u lonac s vodom (još ako je neki zepter ili slično) i komadiće mesa (ili ne, naravno ovisi tko što jede) i skuha se praktički samo. Na kraju se samo dovrši u par minuta posla.

Odoh ja s temom u recepte

Ma zapravo sam htjela reći frogici da se opusti i pojednostavni si život.

Najvrjednije u danu je igra s našom djecom. Sve ostalo je usput.

pikula avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Citiraj mama_jos_malo prvotno napisa
    Ne mogu se oteti dojmu da je dijete u cijeloj priči zapravo najmanje u fokusu. Baka ga se zaželi, mama treba odmor, ne bi jeo dovoljno kvalitetno doma, jer se kuhaju variva, ne bi se mogao dovoljno igrati, tata je umoran od posla itd. Dijete surađuje i ponaša se u skladu sa time.
    potpis

Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •