Pokazuje rezultate 1 do 7 od 7

Tema: skok u razvoju ili?

Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno skok u razvoju ili?

Pročitala sam tekstove vezane uz ovu temu, ali još uvijek sam u nedoumici, pa molim da mi iskusnije mame daju savjet. Moja bebica koja ima 2 mj i 20 dana posljednja dva dana je izuzetno nemirna, osobito tijekom noći. Spava sa mnom u krevetu, zaspe na ciki, i nakon cca sat vremena počne se nemirno vrtiti, okreće glavu lijevo-desno, pomiče se po krevetu i sl. Po danu također, zaspe, pa se u polusnu rasplače, stavim je na ciku što je umiri, ali ne zadugo. Zanima me radi li se o skokovima u razvoju ili se možda trebam zabrinuti da je nešto ne boli?

Datum pristupanja
    Dec 2008

Početno

pozz,ja mislim da se nebi trebala brinuti,moja malena je isto takva bila s dva mjeseca tj i dan danas je takva,po noći se budi na ciku par puta a ima 10 mj,samo je sisa smiri.to ti je zato da osjeti tvoju blizinu.nemaš razloga za brigu....

Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

Hvala Vancha, već mi je laknulo!

Tatsha avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno Re: skok u razvoju ili?

Citiraj lopy prvotno napisa
    okreće glavu lijevo-desno, pomiče se po krevetu
    ovo mi je jako poznato, isto krenulo sad s 2 mjeseca

Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Kod mene je ista situacija, bebač mi ima 6 tjedana i 4 dana. Samo ga cica smiri kad plače i kad je nemiran, zato sad spava sa mnom u krevetu, jer se često budi , pa se tako i on i ja bar malo naspavamo.

Patronažna sestra mi je rekla da griješim, da sam navikla dijete da mu cica bude utjeha, pa će se sada isključivo tako smiriti. Kaže i da spavanje s nama u krevetu isto nije pametno. Čujem različite savjete, pa me zanima da li bi trebalo prestati s tim u nekoj dobi ili je to sve ok?
    Moj bebač plače čim ga stavim u kinderbet i nema šanse da se sam uspava, tu samo cica pomaže. Također nema nikakav ritam hranjenja - u prosjeku cica svaka 2-3 sata, a u određeno doba dana postane malo nervozan, pa traži i puno češće i nakon podoja voli ostati na sisi i tako zaspati.
    Ne znam radim li krivo, hoće li se to ustabiliti nakon nekon vremena ili mu treba već sad praviti ritam? Ja zaista ne znam kako, ne želim ga pustiti da plače...

koksy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Citiraj Dash prvotno napisa
    Kod mene je ista situacija, bebač mi ima 6 tjedana i 4 dana. Samo ga cica smiri kad plače i kad je nemiran, zato sad spava sa mnom u krevetu, jer se često budi , pa se tako i on i ja bar malo naspavamo.

Patronažna sestra mi je rekla da griješim, da sam navikla dijete da mu cica bude utjeha, pa će se sada isključivo tako smiriti. Kaže i da spavanje s nama u krevetu isto nije pametno. Čujem različite savjete, pa me zanima da li bi trebalo prestati s tim u nekoj dobi ili je to sve ok?
    Moj bebač plače čim ga stavim u kinderbet i nema šanse da se sam uspava, tu samo cica pomaže. Također nema nikakav ritam hranjenja - u prosjeku cica svaka 2-3 sata, a u određeno doba dana postane malo nervozan, pa traži i puno češće i nakon podoja voli ostati na sisi i tako zaspati.
    Ne znam radim li krivo, hoće li se to ustabiliti nakon nekon vremena ili mu treba već sad praviti ritam? Ja zaista ne znam kako, ne želim ga pustiti da plače...
    Prvo, nemoj slusat patronaznu, bebi, a pogotovo tako maloj treba tvoj miris, dodir, da cuje otkucaje tvog srca i zato je zajednicko spavanje najbolje sto mozes napraviti da se dijete osjeca sigurno.
    Dojenje kao utjeha je sasvim normalno i prirodno, po meni, isto kao zagrljaj.
    A sto se tice ritma, jos je stvarno premali, doji ga kad god hoce i kolko god hoce!
    Sve ti ovo kazem jer sam ja slusala takve savjete i nemogu ti opisat koliko beskrajno zalim zbog toga.
    Dojenje nam nikako nije uspjelo, imao je dudu varalicu za utjehu...
    Posto sam prekasno shvatila gdje grijesim i da treba slusat svoje instinkte i na prvom mjestu svoje dijete, sad se trudim sve mu nadoknadit. Vec dugo spava samnom, i dalje mi svi tvrde da ga moram odviknut, ali ja vidim po njemu koliko lijepo i mirno spava kad se stisne k meni, ja ga zagrlim i tako spavamo ko dvije male bebe.

Vidim da ti vec sad ustvari znas sta je najbolje za tvoje dijete, samo ga osluskuj, ono ce ti samo pokazati kako mu je nejbolje.

Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Imaš pravo, hvala ti na odgovoru! Tebi i bebi sve najbolje i ne brini, već si mu ti sve nadoknadila!

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •