Pokazuje rezultate 1 do 30 od 30

Tema: uhvatila me panika na MR... kao u nekom kovčegu, brrrr!!

Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno uhvatila me panika na MR... kao u nekom kovčegu, brrrr!!

ima li netko isti problem kao ja???? Pomozite, jutros sam trebala snimiti gušteraču magnetskom rezonancom ali nisam jer me je uhvatila panika u onom tunelu, osjećala sam se kao u kapsilu (m. kovčegu), imala sam osjećaj da bi se ugušila i još da bude gore zavezalo me sa nečim oko trbuha, dalo pumpicu u slučaju da mi bude loše da stisnem i oni će prestati snimati. Uvuklo me cijelu onda je nastala halabuka ja želim odmah vani, počela plakati, a kažu mi dr. i sestra da ne plačem da jednostavno samo 30% ljudi može to podnijeti.
    Osjećala sam se tako glupo!!!
    Imate li takvih iskustava???

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Po meni je to najnormalnija reakcija, stvarno mislim da malo ljudi to može podnjeti, nema razloga da se osjećaš glupo. Znam da mene ne bi niti namamili da uđem. Ne znam da li da ili (za sebe, naravno).

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

mene hvata panika samo dok čitam

Joe avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Citiraj cvijeta73 prvotno napisa
    isto tako

Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Osjećam se danas cili dan kao neka kukavica (iako u životu nikad to ne tajim 8) ). Ustvari pere me grižnja savjesti u stilu "da sam bar pustila da snimanje počne", ali kakve koristi kada znam da bi izdržala moooožžžda tek tri minute.

Ma uostalom baš me briga, obavila sam neke preglede prije ovog koji upućuju da je s gušteračom sve ok i prije ovog pregleda zaključila sam da me moj endokrinolog ionako bezveze šalje na MR i samo mi trati dragocjeno vrijeme, a to ću mu i reći i lijepo ga pozdraviti.

Cure hvala vam

bebelina avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Klaustrofobija!
    Moja mama takoder nije mogla podnjeti snimanje , ali onda se tehnicar dosjetio da sjednem uz nju, drzim je za nogu i pricam joj i uspjelo je!
    Samo snimanje je trajalo 2 sata , pa ti misli sto ces pricat , a nitko ti ne odgovara Na kraju sam joj pocela pricat bajke , tehnicar i doktor se iskidli od smjeha ,a mama tila ubit.
    Srecom , brza sam od nje!

melange avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

Citiraj bebelina prvotno napisa
    Klaustrofobija!
    Moja mama takoder nije mogla podnjeti snimanje , ali onda se tehnicar dosjetio da sjednem uz nju, drzim je za nogu i pricam joj i uspjelo je!
    Samo snimanje je trajalo 2 sata , pa ti misli sto ces pricat , a nitko ti ne odgovara Na kraju sam joj pocela pricat bajke , tehnicar i doktor se iskidli od smjeha ,a mama tila ubit.
    nije smiješno, al

i 2sata?! :shock:

sorciere avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

pa ak samo ležiš i ništa ne radiš - to je savršeno mjesto za meditaciju

bebelina avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

4 snimka , i jos su neke morali ponoviti jer im "nesto nije jasno" , a primili nas tek u 19,30h iako smo bile narucene u 14h.Uglavnom

Vishnja avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

Uh, potpuno te razumem.
    Kod mene, doduse, nije bio u pitanju strah, vise nelagoda zbog skucenog prostora i onih groznih zvukova kad snimanje pocne...brrr!
    Osim toga, ja sam alergicna na kontrast, ruka mi natekne i svrbi, a valjda sam i presenzitivna, imam utisak da mi svaki atom u telu treperi citav dan posle snimanja...
    Iako sam svesna da je ct invazivnija metoda i da se bas puno njime zraci, uvek sam ga lakse i bolje podnosila od "kapsule"...

rosa avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

Citiraj cvijeta73 prvotno napisa
    I mene, i mene!!

Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Citiraj sorciere prvotno napisa
    pa ak samo ležiš i ništa ne radiš - to je savršeno mjesto za meditaciju

:/ teško (nikako) u mom slučaju, ali super ideja

Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Citiraj Vishnja prvotno napisa
    Uh, potpuno te razumem.
    Kod mene, doduse, nije bio u pitanju strah, vise nelagoda zbog skucenog prostora i onih groznih zvukova kad snimanje pocne...brrr!
    Osim toga, ja sam alergicna na kontrast, ruka mi natekne i svrbi, a valjda sam i presenzitivna, imam utisak da mi svaki atom u telu treperi citav dan posle snimanja...
    Iako sam svesna da je ct invazivnija metoda i da se bas puno njime zraci, uvek sam ga lakse i bolje podnosila od "kapsule"...

uh bravo da me netko razumije, nije ni mene toliko bilo strah (a bio je prisutan priznajem) nego stvarno kako kažeš nelagoda zbog skučenog prostora, kao da će me poklopiti onaj tunel, a do groznih zvukova od snimanja nisam ni stigla jer sam prije izašla iz "kapsule" nego ušla :/

Na CT sam išla ni on mi nije bio ugodan, ali on nije ni sjena ovom užasssssu. Bez obzira na zračenje ako baš bude potrebno, a nadam se da neće idem na CT.

Hvala na podršci cure

Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Klaustrofobija!

Nasmijala si me nema šta, ali virujem da vam nije bilo do smija, tvojoj mami pogotovo, mene je mm iskritizirao da sam trebala samo promijenit klik u glavi i izdržat :shock: :shock:

bebelina avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Citiraj Blekonja prvotno napisa
    uh bravo da me netko razumije, nije ni mene toliko bilo strah (a bio je prisutan priznajem) nego stvarno kako kažeš nelagoda zbog skučenog prostora, kao da će me poklopiti onaj tunel, a do groznih zvukova od snimanja nisam ni stigla jer sam prije izašla iz "kapsule" nego ušla
    Najčešći znakovi i simptomi fobije uključuju sljedeće:
    Trajan, iracionalni strah od određenih predmeta, objekata, aktivnosti ili situacija;
    Trenutna pojava tjeskobe kod izlaganja objektu straha, čak i ako se radi samo o razmišljanju o određenom objektu ili gledanju slike;
    Neodoljiva želja za izbjegavanjem onoga čega se bojite;
    Smanjena mogućnost funkcioniranja u određenim situacijama zbog strahova.
    Osim navedenih simptoma, osoba koja je izložena predmetu njenog straha vjerojatno će osjetiti paniku i njene popratne simptome, poput znojenja, brzog rada srca, želju za izbjegavanjem, poteškoće s disanjem i izraženu tjeskobu.
    Ne moras osjecati bas strah , ali mozes imati blazi oblik s blazim simptomima. A tm-u reci nek on klikne, lako pricat.
    Stara mi nije mogla ni izaci iz bubnja , vec su primjetili da se pocela tresti , pa su je nabrzaka izvadili . Kaze da joj je najgore bilo "bombardiranje" zvukovima.
    I sto je kcer sramoti.

melange avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

trebali bi napraviti te kapsule da ljudi mogu ići u paru

Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Citiraj Blekonja prvotno napisa
    uh bravo da me netko razumije, nije ni mene toliko bilo strah (a bio je prisutan priznajem) nego stvarno kako kažeš nelagoda zbog skučenog prostora, kao da će me poklopiti onaj tunel, a do groznih zvukova od snimanja nisam ni stigla jer sam prije izašla iz "kapsule" nego ušla
    Najčešći znakovi i simptomi fobije uključuju sljedeće:
    Trajan, iracionalni strah od određenih predmeta, objekata, aktivnosti ili situacija;
    Trenutna pojava tjeskobe kod izlaganja objektu straha, čak i ako se radi samo o razmišljanju o određenom objektu ili gledanju slike;
    Neodoljiva želja za izbjegavanjem onoga čega se bojite;
    Smanjena mogućnost funkcioniranja u određenim situacijama zbog strahova.
    Osim navedenih simptoma, osoba koja je izložena predmetu njenog straha vjerojatno će osjetiti paniku i njene popratne simptome, poput znojenja, brzog rada srca, želju za izbjegavanjem, poteškoće s disanjem i izraženu tjeskobu.
    Ne moras osjecati bas strah , ali mozes imati blazi oblik s blazim simptomima. A tm-u reci nek on klikne, lako pricat.
    Stara mi nije mogla ni izaci iz bubnja , vec su primjetili da se pocela tresti , pa su je nabrzaka izvadili . Kaze da joj je najgore bilo "bombardiranje" zvukovima.
    I sto je kcer sramoti.

ma koga ja to zavaravam, ja imam FOBIJU. Imam više od pola ovih simptoma i to izraženih draga moja ne u blažem nego u prilično jakom obliku. A ti zvukovi to mi je i prija rekla da su njoj bili strava.

Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Citiraj melange prvotno napisa
    trebali bi napraviti te kapsule da ljudi mogu ići u paru

najbolje pa da onda vidim mm kako bi reagirao

Osoblje foruma krumpiric avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

meni je na MR najgori bio onaj dumdum kad se prebacuju magneti...fuj, koda ti pneumatskim čekićem lupaju po tintari.
    Inače, hvala dB, lako se skoncentriram na neke misli tipa šta sve moram obavit danas pa takve stvari prodju.
    Nisi čudna, meni je tamo tehničar rekao da sam jedna od rijetkih koja je komentirala da je to skroz ok

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Joj, mislim da se nemaš što sramiti, većini ljudi je taj pregled neugodan. Meni je pomoglo to što je tehničar bio odmah iza stakla kraj onog otvora za glavu pa sam mogla kucnut njemu po staklu ako bi me uhvatila panika... Gore od samog osjećaja skučenosti (ne znam jesi li ikad bila u solariju, meni je to nekako bilo slično - u solariju sam prvih par puta držala ruku na poklopcu da ga mogu dignut za slučaj panike - u mojoj glavi scena da solarij "poludi" i počne me peć') je što me uhvatio neki Woody Allen "film" što li će taj magnet naći, a još kad je tehničar na minutu bio otišao kao pokazat nalaze doktoru da vidi treba li još snimat, uf.

Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

krumpiric
    ina33 hvala, ma imala sam ja pumpicu koju stisneš ako ti je frka, ali nije pomoglo, a solarij nisam probala, ako se ne varam sam možeš dignut poklopac, što znači da ja mogu kontrolirat situaciju pa bi barem probala, bar tako sada mislim

buby avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

ma kaj te briga
    tebi je frka, prvo prihvati, a onda to probaj i nastoj ublažiti i riješiti

meni su takve situacije isto frkovite, onda mantram, odem nekam drugam, furam svoj film...
    mene i kod vađenja krvi skuže kak sam u komi, ali sada bar više ne plačem (ili bar malo kapnem suzu) i ne drže me na stolcu tri-četiri tete

kljucic avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Ja sam jedva 5 minuta solarija izdržala I nikad više, brrrrr. Ovo si ne mogu ni zamislit.

summer avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

Nisam bila MR, ali sam imala slican osjecaj u lezecem solariju (prije vjencanja, poslije vise nisam ni isla ) i u aquaparku dok prolazis kroz onu zatvorenu usku dugu zutu cijev. Ne znam kako bih izdrzala snimanje, vjerojatno zatvorila oci, probala u sebi pjevusiti neku dragu pjesmu ili misliti na skroz nesto stoto. Nadam se da necu morati probati.

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Kužim te skroz, ja sam bila na MR mozga i bojala sam se još prije nego sam ušla. Možda sam zato i uspjela izdržati, nekako sam samu sebe unaprijed pokušala uvjeriti da je sve ok. No pri samom ulazu me uhvatila panika, bila sam na korak da stisnem pumpicu prije nego sam uopće ušla skroz, no zatvorila sam oči i nastojala se skoncentrirati na disanje. Nakon nekog vremena (nekih 5 min.) sam se smirila do te mjere da sam mogla i oči držati otvorene, bez panike.
    Nije nimalo ugodno, ali možda moje iskustvo nekom pomogne da na isti način proba izdržati.

Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

Mojoj sestri se dogodilo isto, a isto je klaustrofobična. Tehničari su bili ok i rekli su joj da za sljedeći pokušaj prije pregleda popije nešto za smirenje, tipa apaurin i da će joj onda biti lakše izdržati. Uglavnom, popila je i uspjela je. Bilo joj se ipak lakse tako skulirati i kontrolirati paniku. Pa kad je vidila da je to ipak izvedivo, treći put je bez ikakvih tableta odradila pregled.

Datum pristupanja
    Dec 2008

Početno

A meni bilo čudno zašto tehničar svako malo ulazi i ispituje jesam li dobro.... ja samo legla i mirovala

Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Svaka čast, meni ni tableta nije pomogla jače je to!!

Vishnja avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

U pravu je ina kada pominje i taj strah od 'citanja' nalaza. Kadgod bi mi produzavali snimanje ( a jednom sam bila unutra vise od sata, brrrr), uvek bih se pitala a STA JOS hoce da provere, i sta su to gadno VEC ugledali...uh...

Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

eeee tako je i meni bilo od straha sam valjda imala recimo to napadaj u biti panike a oni su to htjeli opisat kao napadaj epilepsije pa su mi radili svemoguce pretrage i nis nisu nasli.....s tim da mi nisu prije ni rekli da idem na mr nego me samo dovukli u tu sobu ....legnite,mirujte .-......ahaaaa

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •