Pokazuje rezultate 1 do 12 od 12

Tema: Jako bolne bradavice!!

Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno Jako bolne bradavice!!

:D Bok svima evo prije samo 7 dana rodio se mali Mihael koji je predivno veliko dijete koje voli papati i spavati. Sve bi bilo dobro da mi jos drugog dan u bolnici bradavice nisu skroz popucale i napravile se kraste i krv i grozno bolno. Djete dobro prima ciku ali ovo ne prolazi boli konstantno cak i kad ne dojim.
    Nisam pametna kaj da radim a moram se i redovito izdajat jer su mi prsa ko od betona tako da sam ! ako ima ko kakvu ideju!!??

kahna avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Čestitam na bebici

Bilo bi dobro da postaviš temu na Problemi i poteškoće kod dojenja tamo će je savjetnice prije vidjeti.

Ako imaš vremena pročitaj si ovaj tekst:
    http://www.roda.hr/tekstovi.php?Teks...D=111&Show=270

Bolne bradavice - mogu biti posljedica lošeg položaja kod dojenja
    možeš ovdje pročitati tekst o ispravnim položajima:
    http://www.roda.hr/tekstovi.php?Teks...=239&Show=1475

Također može biti posljedica soora.
    Provjeri ima li bebica možda bijele naslage u ustima, a da nisu ostatci mlijeka?
    Evo tekst i o sooru:
    http://www.roda.hr/tekstovi.php?Teks...=111&Show=1509

A i možeš nazvati SOS telefon za dojenje:
    http://www.roda.hr/vijesti.php?ID=61

Toliko od mene za početak, dok se ne jave savjetnice.

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Draga ostojic,

čestitam na bebici!

Problemi koje opisuješ nažalost su česti u počecima dojenja...

Koliko imate mokrih/pokakanih pelena dnevno?
    Koliko podoja dnevno imate?
    Ima li beba bijele naslage u ustima?
    Osjetiš li ti peckanje, probadajuću bol u dojkama?

Do oštećenja bradavica obično dolazi zbog lošeg položaja na dojci. Jako je bitno da je bradavica što dublje u ustima, usne izvrnute prema van zahvaćaju što veći dio areole. Jezik se nalazi ispod bradavice. Ako beba ne uspije pravilno prihvatiti dojku, nježno joj stavite malo prst u kut usana kako bi oslobodili podtlak, tek onda izvucite dojku i pokušajte ponovno. Dobro je da su dojke između podoja što više na zraku!

Početna prepunjenost dojki također je uobičajena.
    Što se izdajanja tiče, jako je bitno izdojiti tek toliko da napetost popusti! Daljnje izdajanje dovodi do toga da se proizvede veća količina mlijeka.
    Trebali bi što češće dojiti i imati barem 8-12 podoja dnevno! Te dojiti bez ikakvih vremenskih ograničenja, pustiti bebu da sama završi podoj.
    Između podoja na prepunjenu dojku je dobro staviti hladne obloge. U tu svrhu može poslužiti vrećica zamrznutog graška (koji se zbog sipkosti dobro oblikuje po tijelu dojke) ili list ohlađenog kupusa. Čim primijetiš da otečenost dojke počinje splašnjavati, hladne obloge treba ukinuti, a 15–ak minuta prije sljedećeg podoja opet započeti s toplim oblozima.
    Između podoja je dobro na dojku staviti hladni oblog, a neposredno prije podoja topli.
    Za vrijeme podoja možeš kružnim pokretima masirati dojku.

Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

HVALA!!

Više nisam sigurna što je ljeva cika mi je bolje i koda je bolje primi iako prima dobro ali malo aurore samo bradavicu - cijelu, ali mislim da je tu problem. nikako da otvorit usta otvori ko za mali prst neznam kako da ga "nagovorim" da jace otvori ima li kakva fora!!!!
    Što se tice stolice i mokrenja sve ok. na prsima je koliko hoce i kad hoce to nikako nebi uskratila dojila sam i drugo dvoje pa cu i njega nadam se da ce uspjet otvorit usta ako je to problem...

kahna avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Evo citiram ti iz teksta na portalu:
    "Da bi beba pravilno uhvatila dojku, mora jako široko otvoriti usta prije nego prione na dojku. Bebe imaju refleks koji tome služi: kad ih bradavicom ili prstom podragate po ustima, ili po obrazu blizu usta, beba se okrene na tu stranu otvorenih usta, tražeći dojku (rooting refleks). Možete pripomoći bebi u otvaranju usta tako da ponavljate riječ otvori jasnim glasom i da sama otvara usta, jer čak i novorođenčad pokušava imitirati izraze lica majke. Ako bebi baš i ne ide otvaranje usta, možete kažiprstom ruke kojom pridržavate dojku lagano pritisnuti bebinu bradu prema dolje (ili palcem ako ne pridržavate dojku).

Nakon što je beba jako otvorila usta, trebate brzim pokretom privući bebu i staviti joj u usta što veći dio bradavice i areole. "

Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Tehnike, tehnike, probat cemo, desna strana mu ne pase nebi covjek vjerovao, na ljevoj smo uspjeli ne jos savrseno ali dobro sad desna.
    Nisam mislila da cu imat ovih problema :/
    No nastavljamo dalje !! Sad je ipak 10 dana od rođenja ja se nadam u sljedecih 5 da cemo to savladat a i mljeko da ce napokon ustabiliti se.

Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Evo prosle kraste ali bol ne sad vise nisam ni sigurna da je to bilo od njih. Bole me cijela prsa a i bradavice jer on ne uhvati puno koliko ja se trudila i gurala on nakraju ih pljucne van. Bol je neizdrziva da mi je tesko mu dat kad trazi jos mu dajem ali nisam sigurna da cu uspjet jos dugo. Neznam vise kaj da radim.

anchie76 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Kakva je bol, tupa ili probadajuca?

Za vrijeme podoja, poslije, bilo kada?

Jel bio tko od vas dvoje na antibioticima nedavno?

kako ti izgledaju bradavice? jel su crvene, ljuskaju se mozda?

Imas vaginalnu infekciju? beba pelenski osip?

Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Niko nista nije od tableta pio. Djete je staro 14 dana. Boli me samo desna cika i bol je probadajuca dok sisa i poslije kad se puni. Malčice je crvena i ne ljuska se. Bebina usta su ubiti cista malo jezik bjelkast. A nocas i evo sad je povratio a neznam zakaj i to ne odma poslje podoja nego malo poslije. Inace stolica i piskenje u naj boljem redu bar do sada. Gotova sam, skroz zbunjena nisam imala tih problema pa mi je ovo sve novo! :?

anchie76 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ako ti je bradavica crvena, tj promijenila boju, moguce da imas soor. Takva probadajuca bol je tipicna za soor. Da li dijete ima slinu bisernog sjaja?

Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Ipak nije soor samo krivi polozaj kod papanja. sad radimo na tome al bas nejde, sad su mi bradavice lagano plave joj :shock:

anchie76 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Da, polozaj moze uzrokovati sve te probleme koje navodis. Da li dijete mozda ima skraceni frenulum?

Zbog cega si 100% sigurna da nije i soor u igri?

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •