Pokazuje rezultate 1 do 31 od 31

Tema: Tropsko voce u ishrani trudnice

Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno Tropsko voce u ishrani trudnice

Da li je tacno da u trudnoci treba izbegavati tropsko voce, a narocito ananas?

Osoblje foruma krumpiric avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

???
    ja jedem

Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

I ja jedem, a ananas mi je najomiljeniji. Štoviše, neki dan sam negdje tu na forumu pročitala kako se ananas preporuča (posebno pri kraju treudnoće) jer bromelin kojeg sadrži, mekša cerviks.

Sani1612 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Prvi put čujem to..ja sam se zadnja dva mjeseca doslovce davila ananasom.

Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

Citiraj goranka prvotno napisa
    I ja jedem, a ananas mi je najomiljeniji. Štoviše, neki dan sam negdje tu na forumu pročitala kako se ananas preporuča (posebno pri kraju treudnoće) jer bromelin kojeg sadrži, mekša cerviks.
    Da, ananas se preporucuje valjda pred porodjaj zbog tog sastojka, ali u toku trudnoce izaziva kontrakcije i otvaranje, kako neki kazu. Ne znam da li je to tacno. A cula sam nesto i za papaju (zbog nekih sastojaka navodno treba izbegavati). Ne znam da li je sve to tacno. Mnogo mi se jede tropsko voce, pa sad ne znam da li smem.

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Anja7, iščitala sam brdo literature o trudnoći i na to nigdje nisam naletila tako da....ja jedem ananas jer i tijelo lijepo čisit od toksina...

pirica avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

prvi put čujem, ali znam da je jako dobar za probavu, a svi znamo kako s probavom u trudnoći

Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Razmišljam još o jednoj stvari, a to je: šta je sa trudnicama u onim djelovima svijeta gdje nema voća koje je nama svakodnevno, a njima baš ovo tropsko svakodnevnica? Sigurno ga ne prestaju jesti.

Mislim da je ključ u tome da treba biti umjeren, kako u čokoladi i slatkišima, tako i u voću bilo ono tropsko ili ne.

Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

svakako se preporuca lokalno voće tj. ono koje upravo dolazi u određeno doba godine. Za ljude koji npr. žive u krajevima gdje je ananas autohtona vrsta to je normalno kao za nas npr. jabuke. Njima je jabuka egzotika. Najveću opasnost predstavljaju određene namirnice kao što je mango, papaja , maracuja jer sadrže dosta masti a ujedno da bi se dopremile do naših krajeva koriste se jaka i iznimna sredstva za njihovo održavanje. U bananama primjerice vrlo često žive opasne mušice (preporuča se uvijek otkinuti gornji dio banane, onaj gdje je crni trag). Također pripazite na grejp jednom tako omiljeno predstavljan kao doručak...naime on sadrži jednu tvar koja u kombinaciji s nekim lijekovima a i u trudnoći nije jako poželjna. Dakle drage trudnice unatoč željama budite vjerne kontinentalno-mediteranskim plodovima!!!
    jedva čekam velike sočne trešnje! :D

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

sto se tice ananasa, konkretno, znam da se preporucuje pre trudnoce da se aktivira prokrvavljenost maternice i da se poveca endometrij, ja sam ga jela pre trudnoce.
    U trudnoci, posebno u ranoj trudnoci, ne preporucuje se jesti puno ananasa zbog kontrkacije maternice. Ali za to trebas pojesti jako puno ananasa.
    *
    sada ga ne jedem, ne zbog toga, vec sto mi ne pase.
    ali zato obozavam zelene jabuke.

Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Citiraj stellita prvotno napisa
    jedva čekam velike sočne trešnje! :D
    Već mi zazubice rastu.....i ja bi trešnje

superx avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

i jagode i nekratine, a lubenica....

zadarmamica avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

evo, jedem ananas U 37TT.

sillyme avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Mislim da na kontinentu u ovo doba nije sezona niti jednog jedincatog voca - sve je uskladisteno od prije (znaci staro mjesecima) ili dopremljeno s drugog kraja svijeta...

Tako da jedem normalno: ananas, mango, narance, grejp, pomelo, mandarine, banane, i poneku jabuku, krusku, grozdje, vidjela sam neki dan i sljive i jagode, mislim da cu morati ih kupiti, tko ce inace docekati jos dva mjeseca domace...

zadarmamica avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

jela sam neki dan jagode, (stigle iz španjolske)muž mi ima veze stim pa uglavnom što poželim dobijem..a ovo su im tek stigle i odlicne su.preeedobre su bile.i mislim da mi više ne pada na pamet jesti ih jer sam se uništila. pretjerala sam koliko sam ih pojela.

a narance sam izbacila jer sam cula da je ginekolog rekao frendici da ih ne jede pred kraj trudnoce jer kad bude dojila beba ce imati grceve.

malena15 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

ja jedem svo voće.... banane (otkinem uvijek gornji i donji vrh) svakodnevno, naranče, mandarine, jabuke, kiwi... a ananas tokom cijele trudnoće... i malo jagoda sa šlagom
    i za sada da pokucam sve ok

priscila avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

Citiraj zadarmamica prvotno napisa Vidi poruku
    jela sam neki dan jagode, (stigle iz španjolske)muž mi ima veze stim pa uglavnom što poželim dobijem..a ovo su im tek stigle i odlicne su.preeedobre su bile.i mislim da mi više ne pada na pamet jesti ih jer sam se uništila. pretjerala sam koliko sam ih pojela.
    I ja sam kroz nekoliko dana jela jagode iz Grčke, preeedobre su bile

I jedva čekam naše domaće

Onavi avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2010

Početno

ja sam ovisnica ananasa i kad sam za vrime trudnoće bila u njemačkoj sam u roku od 2tjedna pojela 11velikih ananasa

bucka avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

i ja biiiiiiii!!

sillyme avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Evo uspjela sam pojest cak jednu jagodu iz paketa i bila je fina. Ostalo je sve pojelo mamino prozdrljivo zlato.

zasad skulirana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

ja promatram ananas u kuhinji,mislim da cu ga danas skratit za glavu,pera se taman malo osusila....
    hmm,a tu su i kiviji i jos koja naranca sa stabla...odo pravit vocnu salatu.....mmmmmmmmmmmm

mali princ avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

Ananas sam jela i svježi i onaj konzervirani, kiwi mi je od početka trudnoće jako odgovarao, jela po najmanje 2 komada dnevno...tek nedavno saznala da ima folne u njemu, pa očito organizam sam tražio jer sam ga prije trudnoće stvarno rijetko kupovala!
    A jagodeeee...mljac, mljac...muž me već zeza da će dijete imati negdje onaj madež u obliku jagode....od kad su došle, pojela već 4 mjerice!!!
    Moje mišljenje je da svako voće treba dobro oprati i očistiti, jesti raznoliko i umjereno i sve će biti ok!!

RozaGroza avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Ananas bi kao trebalo izbjegavati do pri kraju jer omekšava cervix, a preporuča se zadnjih mjesec dana T. Ali 100 ljudi 100 čudi, sve je jako individualno. Ja jedem jagode, kivi, zapravo sve osim ananasa - a njega obožavam pa patim!

zadarmamica avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

ja sam pocela ananas,ali sam zatvorena skroz.nema trudova,ništa.

kole avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

ma to sa ananasom je stvarno individualno, kao što reče roza. ja sam ga jela pred kraj, mislim svaki dan po jedan i prenela sam opet, doduše manje nego prvi put
    a jela sam svako voce koje mi je dopalo šaka

Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Kako me doma čekaju dva ananasa, išla sam istraživati i pronašla ovo: "There is no evidence to say whether it is safe or not to eat pineapple. Each pineapple contains only very small amounts of bromelain so you would need to eat as many as seven to have any effect. The most likely side-effect of eating large amounts of pineapple would be a severe case of the runs."

Dakle tek bi 7 ananasa u tijelo unijelo dovoljno bromalina da izazove grčenje maternice, a najvjerojatnije bismo prije dobile proljev...Idem skinut glavu prvom ananasu

Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

Ej, cure, slušajte sad ovo. Ima li veze ili nema - ali meni je pomoglo.
    Posljednjih mjesec dana jedite datule/urme, desetak dnevno. Ja sam jela tri ujutru, tri-četiri oko ručka i isto uveče. To je arapski recept za brže otvaranje. I... u rađaonici bila 55 minuta!
    Btw, i kašikica maslinovog ulja dnevno i eto bebe začas napolju!

Trina avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Ja evo prvi put u životu nekidan jela ananas, a da nije iz kompota. I super je. Nažderala sam se ko da nisam jela pet dana. I onda kupila još jedan i ponovila postupak. Ništa se nije desilo

zasad skulirana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Sampita,zanimljivo....samo neznam jeli 10 dnevno previse,one su jaaako kaloricne...
    Toliko njih + maslinovo ulje mi se cini kao super recept i za ciscenje crijeva....

Trina,sad se sigurno neces moci vratit na onaj iz kompota...razlika nebo-zemlja jel'da?
    Em sto u tim iz konzervi cesto ima i dodanog secera....

Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Ma Trina potpisujem te 100% I meni je bilo nevjerojatno iznenadjenje koliko je pravi ananas dobar,sad mi kompot ne pada na pamet. Jedino sto ima malo posla oko ciscenja...

Datum pristupanja
    Jun 2011

Početno

Šampita,mislim da tu ima istine jer i ja sam prije par dana pročitala negdje da je dobro piti maslinovo ulje posebno pred kraj trudnoće a i hurme je dobro jesti...To navodno praktikuju Arapkinje od davnina i dokazan je pozitivan učinak.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •