Pokazuje rezultate 1 do 18 od 18

Tema: koliko je vremena nakon carskog potrebno proći

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    mačkulina avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno koliko je vremena nakon carskog potrebno proći

Imam jedno pitanje...

Prijateljica mi je rodila carskim rezom prije 6 mjeseci...
    Kaže mi da treba proći neko vrijeme od carskog za novu trudnoću (navodno zbog unutrašnjih šavova).

Nije joj doktor rekao koliko a željela bi još jedno dijete..

Da li vi imate saznanja o tome, koliko nakon carskog reza treba proći vremena do nove trudnoće?? (ono najoptimalnije koliko se preporuča?)

Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

imam samo podatak koji mi je ostao iz prve trudnoće, a rekao mi je moj ginekolog : nakon trudnoće svim reproduktivnim organima treba 2 godine da se vrate u prvobitan položaj i veličinu,maternica se u trudnoći poveća 20 x, ali kao što znaš i sama ima svakakvih slučajeva; znam i iz svog iskustva da maternica nakon svake trudnoće boli sve više, nakon poroda i u toku dojenja; mislim da bi stvarno trebala počekati barem 1 godinu

M&A avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Minimalno godinu dana.

sorciere avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

dvije godine.

mačkulina avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

da li zbog unutrašnjih šavova ili zbog organa da dođu na svoje mjseto??

Ako tu šavovi ne igraju neku ulogu, pa i kod prirodnih poroda onda treba pričekati da se sve vrati na svoje mjesto??

Ja baš i nisam čekala od prvi put.. zatrudnila drugim za 5 mjeseci nakon prve trudnoće i poroda..

Zanimljivo ja na internetu nigdje ne nalazim taj podatak, zato sam vas pitala da li vi znate?!

A što se može dogoditi ako za manje od godine dana ili nakon godine nakon carskog reza zatrudni žena???

Onako, teoretski pitam

pirica avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

mojoj šogorici je dr. rekao 2 godine i druga cura se rodila 2 godine i 1 mj nakon 2. rečkasa starije curke

Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

vjerovatno ništa tragično, osim većih bolova i duljeg oporavka (zašto se ne jave mame koje su to iskusile? )

pirica avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Citiraj mačkulina prvotno napisa
    A što se može dogoditi ako za manje od godine dana ili nakon godine nakon carskog reza zatrudni žena???

Onako, teoretski pitam
    sve ovisi koliko dugo treba da šavovi na maternici zarastu, a to je individualno. ali po nekom logičkom razmišljanju, ako do T dođe brzo nakom carskog može doć do puknuća maternice (bar sam čula za jedan takav slučaj)

mačkulina avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

Citiraj mandy prvotno napisa
    vjerovatno ništa tragično, osim većih bolova i duljeg oporavka (zašto se ne jave mame koje su to iskusile? )
    baš... i mene to sad zaintrigiralo...

Ja vjerujem da postoji mama tu na forumu koje nisu čekale dvije godine nakon carskog (koje su zatrudnile i ranije), te koje nisu čekale dvije godine da se organi sami vrate na svoje mjesto ako su rodile prirodnim putem u prvoj trudnoći..

Ja eto znam da sam ja nakon 5 mjeseci zatrudnila drugim i da baš nikakvih ja osjeta, bolova nisam imala..
    jedino što mi je druga trudnoća lakša od prve

Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

Ja eto znam da sam ja nakon 5 mjeseci zatrudnila drugim i da baš nikakvih ja osjeta, bolova nisam imala..
    jedino što mi je druga trudnoća lakša od prve
    ja sam zatrudnila 2 godine nakon normalnog poroda i nisam osjećala tegobe u trudnoći, ali sam nakon 2. poroda osjetila razliku ( za koju sve rodilje kažu da je takva), maternica me puno više bolila, pri dojenju posebno; one koje znam,a više puta su rodile,kažu da su ti bolovi nakon svakog poroda gori, na rodilištu nisu pristalice davanja tbl. protiv bolova, jer oni opuštaju mišiće pa onda više krvariš ( i tako u krug); ali ne brini ti najgori bolovi traju samo prvih par dana (kako mi je rekla jedna krasna babica nakon 1.poroda, a kad sam ja rekla hB da je gotovo, "ovo je tek 1.čin, ostalo slijedi" )

M&A avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Onako, teoretski pitam
    teotetski moze biti sve ok,ali je povecan rizik od komplikacija.
    meni je gin dao ove upute:

nakon carskog reza oziljak na maternici treba potpuno zarasti,a za to potrebno oko 18 mjeseci prije ponovnog poroda da ne bi doslo do pucanja maternice.
    ako je oziljak na maternici jos svjez, postoji povecan rizik da se posteljica nove trudnoce ucvrsti bas tu na oziljak.u tom slucaju,posteljica urasta u misicni zid maternice(placenta accreta),sto moze ugroziti zivot porodilje cak i sa smrtnim ishodom.

zato sam napisala da treba min. godinu dana do nove trudnoce.

Anci avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Ja sam zatrudnila drugi put 19 mj nakon carskog.

KATALENIĆ avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

meni je moj ginić rekao da čekam bar 3 godine.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ja sam zatrudnila 9 mjeseci nakon carskog.
    trudnoća je bila super, samo sam opet morala na CR jer se prvi ožiljak previše stanjio.
    oporavak mi je bio brz i lak.

na njenom mjestu ja bih pričekala do godine dana.

dacabl avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Ja sam ostala trudna nakon 6 mjeseci od carskog,trudnoca skolska,drugi porod isto carski rez ali ne zbog malog razmaka izmedju poroda.Meni je dr.rekao da je optimalan razmak 18 mjeseci ali da je to individualno od osobe do osobe,to je kao neko preporuceno vrijeme.Iskreno ja sam imala puno brzi oporavak nakon drugog carkog

Osoblje foruma Lutonjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

imam samo podatak koji mi je ostao iz prve trudnoće, a rekao mi je moj ginekolog : nakon trudnoće svim reproduktivnim organima treba 2 godine da se vrate u prvobitan položaj i veličinu,maternica se u trudnoći poveća 20 x, ali kao što znaš i sama ima svakakvih slučajeva; znam i iz svog iskustva da maternica nakon svake trudnoće boli sve više, nakon poroda i u toku dojenja;
    meni je ginekolog 8 mjeseci nakon poroda (vaginalnog) rekao da bi sad bilo idealno vrijeme za novu trudnocu - bas zato sto jos sve nije "na svom mjestu".
    što se tiče ovog drugog, grcevi u maternici mi jesu bili bolniji i dugotrajniji nakon drugog poroda.

litala avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ali sam nakon 2. poroda osjetila razliku ( za koju sve rodilje kažu da je takva), maternica me puno više bolila, pri dojenju posebno; one koje znam,a više puta su rodile,kažu da su ti bolovi nakon svakog poroda gori, na rodilištu nisu pristalice davanja tbl. protiv bolova, jer oni opuštaju mišiće pa onda više krvariš ( i tako u krug); ali ne brini ti najgori bolovi traju samo prvih par dana (kako mi je rekla jedna krasna babica nakon 1.poroda, a kad sam ja rekla hB da je gotovo, "ovo je tek 1.čin, ostalo slijedi" )

nakon svakog iduceg poroda, bolovi pri stezanju maternice (posebno jaki pri dojenju) bili su mi sve intenzivniji :/ sto, obzirom na ritam dojenja, i nije bas zanemariva bol (ni ucestalost) dobra strana je - sto su trajali krace (manji broj dana)...

uglavnom, eto, ja koja nemam bas neki prag tolerancije na bol - prezivjela

Anci avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Ja sam rodila dvoje i imam isto takvo iskustvo s bolovima nakon.
    Iskreno, prvi put nisam ni znala da to postoji , a nije baš jako boljelo. Drugi put je bilo jače, baš je boljelo.
    Imala sam mladu cimericu u rodilištu i ona je bila ko ja prvi put, sva zbunjena što se događa.
    Al imala je mene, sad iskusnu

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •