Pokazuje rezultate 1 do 5 od 5

Tema: u trudnoči-zastoj, visoki tlak, loši protoci - posljedice

ivy avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno u trudnoči-zastoj, visoki tlak, loši protoci - posljedice

stavljam ovo pod zdravlje djece jer me zanima kakve su i da li su vaša djeca koja su imala gore navedene probleme u trudnoči, imala posljedice dalje kroz život?
    mi smo imali sve navedeno, svi su govorili da je sve dobro završilo, apgar dobar , nalazi dobri. kad je počeo izvijati rukice prema iza, rekli su mi da je vjerovatno neki ugrušak u mozgu i da se sve može vježbom ispraviti, no jučer mi je neuropedijatrica rekla da je to tipična posljedica loših protoka u trudnoči i da se lako može očitovati i u kasnijoj dobi kao skraćena pažnja u školi, hiperaktivnost i sl.

znam da je individualno, al ipak kakva su vaša iskustva sa djecom koja su imala problematičnu trudnoču, kasnije?

ivy avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

o bože, stavila sam trudnoću sa Č 8)

khaa avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

P je rođen 32.tj, 930g. Protoka kroz pupkovinu gotovo da nije bilo, agpar 3/8, dijagnoza teški IUGR i žutica, 2 puta mu je rađena eksangvino transfuzija, 59 dana je bio u inkubatoru. UZV mozga uvijek je bio u redu, zbog hipertonije od početka smo praćeni na Goljaku. Izvijanje nikad nije bilo prisutno u nekoj velikoj mjeri, ali ga je bilo. Sad sa dvije godine (osim po tome što je sićušan) ne vidi se nikakva razlika u odnosu na vršnjake, čini mi se da je vrlo bistar, a što zbog vježbi, što zbog toga da je na tatu izuzetno je spretan, voli penjanje, vrlo je fizički aktivan i vjerujem da tetama u jaslicama s njim nije nikad dosadno, ali za sad se nikako ne može reći da se radi o hiperaktivnosti. Što će biti kada počne škola, kako će biti sa učenjem, ne znam. Nekad se pitam otprilike iste stvari kao i ti, jer ipak je on još uvijek neurorizično dijete, ali kad vidim da je već sad u stanju odgledati kazališnu predstavu od 30 min dosta mi je lakše.

ivy avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj khaa prvotno napisa
    P je rođen 32.tj, 930g. Protoka kroz pupkovinu gotovo da nije bilo, agpar 3/8, dijagnoza teški IUGR i žutica, 2 puta mu je rađena eksangvino transfuzija, 59 dana je bio u inkubatoru. UZV mozga uvijek je bio u redu, zbog hipertonije od početka smo praćeni na Goljaku. Izvijanje nikad nije bilo prisutno u nekoj velikoj mjeri, ali ga je bilo. Sad sa dvije godine (osim po tome što je sićušan) ne vidi se nikakva razlika u odnosu na vršnjake, čini mi se da je vrlo bistar, a što zbog vježbi, što zbog toga da je na tatu izuzetno je spretan, voli penjanje, vrlo je fizički aktivan i vjerujem da tetama u jaslicama s njim nije nikad dosadno, ali za sad se nikako ne može reći da se radi o hiperaktivnosti. Što će biti kada počne škola, kako će biti sa učenjem, ne znam. Nekad se pitam otprilike iste stvari kao i ti, jer ipak je on još uvijek neurorizično dijete, ali kad vidim da je već sad u stanju odgledati kazališnu predstavu od 30 min dosta mi je lakše.
    bravo decko
    mi smo od zastoja u rastu došli do ogromnog bebića od 11 kila (ima 9 mjeseci), a baš sam se bojala kad se rodio kao mrvica. u dvije šake mi je stao

ivy avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

malo podižem

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •