-
Da si obrijem glavu???
Pozdrav svima, dugo se nisam javljala, al sad me očaj natjerao...
U medjuvremenu sam postala i Nikijeva mama i on sad već ima 17 mjeseci. Od rođenja je velika mamina maza, ona vaša iskustva iz teme MAMA, MAMA I SAMO MAMA mogla bih kompletno potpisati. Kad sam doma, doslovno ne mogu ni na WC bez njega, ponekad nestanem iz prostorije na minutu i već čujem zavijanje koje valjda čuje i cijela ulica...
No, najveća moja muka počinje kad se spremamo spavati. On je opsjednut mojom kosom. Mora je držati u ruci, navlačiti svom snagom (primi pri vlasištu i vuče do kraja, a imam kosu do ispod ramena), stavljati u usta i žvakati. Ako mu ne dam, urla, mlatari, gura mi prste u oči i nema šanse da zaspi. Probala sam i vezati maramu, ali onda tek poludi, trga mi maramu s glave i urla. Kad uz svu tu muku zaspi, stavim ga spavati u krevetić i tu ponekad prespava cijelu noć (blažene bile te noći...), ali često se noću probudi, prebaci se iz krevetića na naš krevet (onako pospan, ko mjesečar) i svom me snagom povuče za kosu - možete li zamisliti takvo buđenje iz sna??? Imala sam prije dulju kosu koju je stalno lovio onako zavezanu u rep i stavljao u usta pa sam se ošišala do brade, al čupanje nije prestalo, u međuvremenu kosa i porasla (čudo da je još imam koliko je čupa). Znate li kakav je zvuk kad čujete kako vam je iščupao vlas ili dvije - da ne pričam o boli
Moja Anja sad već ima 3 godine i nikad nismo imale takvih problema, voli se maziti i čuvati kod mene, ali me nikad nije čupala. Probala sam mu podmetnuti lutku s kosom, nije mu isti osječaj pod prstima, a i bojim se da ne iščupa one plastične vlasi pa proguta. Nisam primijetila da namjerno jede moju kosu, jedino možda ako slučajno nešto proguta, mislim da mu je važnije držati je u rukama, tj. navlačiti. Probala sam i promijeniti svoj šampon (Herbal essences za normalnu/masnu kosu, miris ružmarina, jasmina i cvijeta naranče - mislila sam da mu je kosa privlačna zbog mirisa), ali ni to ga nije omelo. Nikad nikog drugog ne čupa osim mene (tj., ponekad u žaru borbe oko igračaka počupa seku, ali to je rijetko i odmah je pusti), a ovo je muka bez kraja. Sad dok pišem vlasište mi bridi i peče me od prošle noći i uspavljivanja od malo prije. Ne naspavam se noću, ne funkcioniram dobro na poslu, iscrpljena sam danima i mjesecima.
Moram napomenuti da smo dosta naglo prekinuli dojenje (kad je imao 10 mjeseci, curica mi je završila u bolnici i ja s njom) - prešao je bez problema na drugu hranu, ali je istovremeno odbacio i dudu varalicu s kojom bi obično zaspao. Kad sam se vratila iz bolnice (nakon 2 tjedna), počelo je to čupanje da zaspi, ali nije bilo tako intenzivno, sad je sve dalje - sve gore. Je li mu moja kosa kompenzacija za cicu i dudu varalicu? Čak sam u očaju pokušala opet mu dati varalicu, poigrao se s njom i bacio je.
Da si stvarno obrijem glavu? Da posjetimo liječnika / psihologa? Možda bismo ga oboje trebali jer smo već ludi.
Imate li sličnih iskustava ili kakav pametni savjet?
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma