Nema razloga za brigu. Kao što i sama kažeš, to su samo dva ciklusa. Sretno!!! Doći će i dobitni, bez brige! :Dstella bella prvotno napisa
Nema razloga za brigu. Kao što i sama kažeš, to su samo dva ciklusa. Sretno!!! Doći će i dobitni, bez brige! :Dstella bella prvotno napisa
....thnx!!!! I ja se nadam da neću dugo...još uvijek me zanima dali je normalno da mi ovulacije tako variraju, a ne padaju na isiti dan???!!!
Ups...sorry...Lukina mamma...nisam vidjela tvoj odgovor...znači se je ok!!! Hvala puuuuuno! Očekujem čim prije onaj dobitni
![]()
Ne znam zašto mi je jutros nakon unosa temperature itd crtica za označavanje ovulacije postala isprekidana?
http://www.fertilityfriend.com/home/241f19
Znam da nisam trudna...i da ću dobiti 15...ali za svaku sigurnost tila bi tnati kad mi je ovulacija da znam slijedeći ciklus gađati u sridu. Ovo me sad zbunilo...
Kad FeFe nije siguran dal je taj dan O, onda napiše isprekidanu crtu. Temperature su ti školske i skok je školski. Njega sigurno buni to što si na dan O upisala da ti je cervikalna sluz C. Ajde ti to lijepo izbriši pa ćemo dalje vidjeti. Obično je za O sluz Eggwhite ili Watery.OCUDITE prvotno napisa
A probala sam to ali ipak nije puna crta. Možda zato što sam čačkala po prošloj godini kad nisam ni bila na fefe i probala upisati ciklus kad sam ostala trudna pa je završilo sa spontanim. Nema veze, sigurno je sve OK.
Nadam se uspjehu idući ciklus. Baš se već pomalo brinem da nije nešto koj mm. Ne znam ima li okolici Zadra kakav labos za spermiogram?
...Ocudite, i meni se čini da je sve OK! MM "šopam" cinkom i folnom, a sad idem u potragu za Bioastinom (kažu da je odličan za plivače)...mislim da moje stanje nije zabrinjavajuće...imam tek dva "propala" ciklusa...al nek se nađe, neće mu ništa biti ako pije šakicu vitaminčeka na dan
!!!! Pusssssaaaaa
![]()
Pa da, moraćemo ih šopati vitaminima, samo bolje im ne spominjati sumnju da bi moglo biti do njih, jer mi žene se možemo nositi sa svim i svačim, a oni odmah potonu. Ne znam što bi samnom štekalo kad su mi ovulacije svaki ciklus,a i ostale pretrage su OK. Javi ako tebi uspije s tim vitaminčićima! I
![]()
Crta ti je isprekidana zato sto si na 21. dc oznacila plodnu sluz (eggwhite). Plodna sluz se u pravilu pojavljuje prije ovulacije i gotovo nikada kasnije zato je to jedan od minimalno dva faktora (drugi je porast temperature) koja program koristi za odredjivanje dana ovulacije.OCUDITE prvotno napisa
Prema tvom grafu vjerujem da ti je ovulacije bila 12. dc.
AAAA tako dakle?! A ja skoro uvik 4 dana pred menzis imam taj egg , to je znak dadolazi. Čak mi je onda obilniji nego u plodne dane kad većinom imam neku skroz vodenastu sluz. OK skiniću to. Thx.
Pepe2 prvotno napisa
Aha i mene pocastili prije 10 dana sa 5 dana vip-a![]()
uh, i ja bijah VIP, a sad sam opet obicni kmet 8)
hmm...jucer sam zeznula s unosom temp. i umjesto 36.39, upisala 36.69 sto je jako impresivno izgledalo...pogotovo sto mi je danas temp bila 36.79...
no, jucer sam imala neka previranaj kao da cu dobit M i bila sam ziher da ce temp danas biti jos niza..
ne vjerujem da je ovo jucer bio implantacijski pad jer mi O nije bila onda kad mi ju je FeFe naznacio, buduci sam temp u ovom ciklusu pocela mjerit tek nakon O (po svojim saznanjima).
tak da sam sad malo zbunjolix :?
a moze bit da cu ipak dobit M jer nekad to tak zna bit, skok temp pa strmoglavi pad, uh!
eto, malo se pojadah ovdje pa sorry na duzini![]()
Moguće je ipak da ti je ovulaciju fefe naznačio dobro sudeći po sluzi i visini temperatura. Meni su temperature nakon O više od tvojih pa ne znam :? . Prije O su mi otprilike ispod 36,6 a nakon O iznad. Primjetila sam da menzis dobivam na dan kad mi je temperatura identična onoj koju mi označi fefe na dan prethodne ovulacije. Da li je još nekom tako?
meni su obicno temperature prije O od 35.5 do 35.9, ali sad sam temp pocela biljezit fakat kasno i po nekim fizickim simptomima (sluz, ovulac bol i sl.) sam sklona vjerovati da mi je O bila izmedju 13. i 17.5., ne tak kasno kako mi je FF oznacio, obzirom na onaj nagli pad temp. ja sam si taj pad temp protumacila kao implantacijski, ali, naravno, nikad necu bit potpuno sigurna kad mi je bila O jer nisam mjerila od pocetka ciklusa, pa sad, tko mi kriv kaj nagadjam![]()
curke help!
imam jedno vjerojatno glupo pitanje..htjela bih staviti FF chart u potpis ali ne znam kako. nije mi problem samo staviti link ali onda se vidi i kalendar i sve, a vidim da je kod vas vidljiv samo chart (bez kalendara). probala sam već na chart overlay ali kaže da je to samo VIP opcija?!? eto ne znam jesam li na pravom mjestu postavila pitanje, ako ne recite mi gdje da pogledam..
tnx!![]()
Na FF-u ides na sharing-home page setup
onda kopiras link tvog charta u potpis ovdje
ne brini, mi necemo vidjeti sve nego samo ono sto i ti vidis kod nas
uh jesam objasnila
prva
Postano: čet svi 28, 2009 7:55 am Naslov:
--------------------------------------------------------------------------------
imam i ja sad opet[i] jedno pitanje!
Nije mi baš jasno, a tek sam ovaj mjesec počela s pračenjem pa nisam sigurna griješim li negdje.
Jučer i prekjučer navečer (između 19 i 20 sati) bile su mi pozitivne trakice za ovulaciju.Temperaturu mjerim ujutro iz kreveta u 7.00, digitalnim toplomjerom oralno. Tada još ne mogu disati na nos, ali uvijek mi je tako pa sam to računala kao standard. Jutros mi je bila niska temp.(36,2) kao i prethodnih dana...to mi je bilo sumnjivo jer mi je već 13 dc(od 24). Pa sam mjerila ponovo za cca 1 sat (nakon tuširanja, pranja kose i hopsanja). Dakle izmjerim 36.4, pa ponovim 36.6, onda sam pričekala da se toplomjer ohladi (jer možda dva tri mjerenja za redom mijenjaju na stvari). Tada sam izmjerila živinim termometrom 36.8 pa ponovo digitalnim opet 36.8. Sad stvarno ne znam koja je temperatura točna Što da radim s tim ne disanjem na nos ujutro kad mjerim temperaturu. Da mjerim malo kasnije kad mi se otvore sinusi?
Hvala...
[Vrh]
mandy
Postano: čet svi 28, 2009 8:53 am Naslov:
--------------------------------------------------------------------------------
prva ne zamaraj se s tim , svi mi u određenim trenucima dok spavamo dišemo na usta, ako je to tvoje uobičajeno disanje (nisi prehlađena ili sl.) onda je i temperatura takva, sve što mjeriš iza nekakvih aktivnosti se ne računa u bazalnu temp. ; neke žene imaju nižu bt , neke višu, tvoja je potpuno normalna, ima nekih koje imaju 35,..
Postano: čet svi 28, 2009 9:55 am Naslov:
prva mozes bazalnu mjeriti i vaginalno
tada ne moras brinuti jel dises na usta i jel temp. vjerodostojna
Postano: čet svi 28, 2009 10:27 am Naslov:
znači definitivno uzimam temperaturu 36,2 kao relevantnu bez obzira što mi je kasnije 36,8?
Tako velike rzlike.
Probat ću izmjeriti navečer kad dođem doma.
Je ste li i vi probali mjeriti tokom dana temperaturu i ima li rzlika?
prva bazalna temp. je temperatura koju mjeriš nakon min. 5 sati sna, kad je tijelo u stanju mirovanja , bt nije temperatura koju možeš mjeriti u bilo kojem dijelu dana, već samo ujutro, nakon buđenja, zato i jeste niža, naravno da kasnije raste, fizičke aktivnosti utječu na njen porast
tamaris draga hvala ti puno![]()
mislim da sam uspjela!!
Hellooooo...novim ciklusom u nove pobjede :D ...jedino što me zbunjuje je ovo...FeFe mi označio O 17 dc, nešt brijem da je ipak bila 16 dc...jel je moguće (?) zato što su me grudi 17dc počele boljeti, pa sam zbunjoza :/
Ej Stella bella! Baš si simpatična s tim tvojim bolnim! Možda ti je bila O između ta dva dana. Ipak kad fefe označi to ne znači od 00-24 taj datum nego tu negdje u okviru 24 sata (bar mislim jer sam čitala da O može trajati koji sat i
, a u super slučaju 24h -oprostite vi iskusnije ako pišem gluposti
). Tako sam se i ja jutros rano probudila s laganom boli u jajniku-znak ovulacije-koja je možda počela sinoć, a možda joj je već kraj ....i možda je beba na putu
...ah,ah
stella, vidim da ti je ova M jako kratko trajala. si sigurna da je to bila prava M, ne samo neko mrljanje? jer mozda si ti ostala T vec prosli ciklus? moja jedna frendica je 3mj. imala kao neku M dok nije pocela osjecat simptome T i tek kad je otisla na pregled dr. joj rekao da je vec 12tj.trudna...
mozda je slicno i kod tebe?
može komentar na moj graf za prošli mjesec. Je li moguće da imam tako kasno ovulaciju -18 dan- kad mi ciklus traje samo 25 dana
[/url]http://fertilityfriend.com/home/277e75
KRIVO SAM STAVILA GRAF
Da pokušam ponovo
[url]http://fertilityfriend.com/home/277e75
vidjela sam tvoj graf gore u nase BBT karteRID prvotno napisa
nekako sam misljenja da ti je O bila 13-ti dan
a FF je pobunilo sto si stavila S iscjedak
Hehehehe OCUDITE...kad mi ove moje cike stvaraju probleme...sunce imFRANNY, nije na žalost T, inače su mi M kratkog vijeka 3-4 dana max! Kaže gin da se ne trebam brinuti, da je takav moj ciklus :? ali prije su fakat trajale duže...pojma nemem! Hvala cure...big
![]()
![]()
![]()
![]()
ništa od moje ovulacije...
Temperature mi ne rastu. Pričekat ću još jedan ciklus pa doktoru.
danisam počela mjeriti temperature ne bih niti znala.
hvala na pomoći.
prva nije mi jasno, pa na osnovu cega
su ti onda trakice bile +
ajde probaj maknuti onaj c iscjedak
10-ti dan, mozda se FF predomisli
cure može li jedan savjet : u graf unosite samo jedan parametar ( a ostalo možete u neku svoju evidenciju); naime, ff sve pobrka kad unesete više različitih parametara (bt, sluz, lh trakice), a primaran mu je rezultat trakica; ja sam se malo igrala i mijenjala parametre i skužila da radi upravo to : potvrdi O, a ako uneseš + za lh ,onda promijeni O i stavi je iza lh
:/ ma ni meni ništa nije jasno! A trakice su bile skroz tamne ta dva dana.tamaris prvotno napisa
Jedino ne mogu očitati iscjedak jer se trudim hopsati svaku večer tih dana
, pa onda sljedeći dan sve miriši na spermu...pa sam odustala od toga. Računam bolje mi je raditi nešto nego pisati o tome.
Zapravo me zbunjuju najviše temperature. Probat ću i sljedeći ciklus s mjerenjima.
Možda bi mi bilo najbolje da se ipak malo opustim.
meni to nije napravio! Zapravo čeka temperaturu, iako sam imala pozitivan test na trakicama.mandy prvotno napisa
Jedino sa sluzi je prava muka.
ma da, on sad ceka 3 povisene temp. za redom
ne znam, meni se cini da ti je O mogla biti
11-ti dan, ali nakon toga si imala 2 povisene temp.
i onda ti je opet pala
malo se probaj poigrati, probaj staviti i 14-ti
dan 36,2
tamaris prvotno napisa
super je kako ste pozitivni...a možda ja stvarno ne znam mjeriti tu temp.ujutro!
ma puuno hvala.
![]()
ma nemas tu sta ne znati![]()
![]()
stvarno mi nije jasno sad ovo
sorry sto si smrdala graf zbog mene![]()
izgleda da cemo morat pricekati nekog pametnijeg od mene 8)
Bas mi ne da vrag mira
ajde jos probaj staviti 11-ti dan E iscjedak
...ma tamaris puno hvala!
to su samo kompjuteri...
a ako nije niti bila O, bit će nadajmo se sljedeći put.
Bitno je da sa pokrila sve te dane aktivnostima za slućaj da je ipak bila!
![]()
![]()
![]()
a kojim toplomjerom mjeris temp? digitalnim ili obicnim? ako digitalnim, mozda ti on ne valja?
digitalac / to sam i ja pomislila...da naravno toplomjer ne valja. Ali sposoban je dati i više temperature od 36,2, pa ipak nije u njemu greška.Franny prvotno napisa
Još me tješi da sam početkom ciklusa krivo mjerila pa da su mi temperature bile ispod 35.9!!!![]()
Ali teško.
Kako god bilo moram čekati početak / kraj ciklusa.
Netko mora imati i ovakvu pojavu...
Cure...jedno pitanje...koliko bi cca trebala biti visoka temp u slučaju trudnoće...preko 37!? Meni nešt sporo raste...u biti nisu tak visoke...nadam se T, ali sve mi tako "nisko"![]()
Ja sam malo pogledala u chart gallery jer i mene to zanima -pa uglavnom su u slučaju trudnoće temperature izna 36,7oC ali nije uvik vidila sam par da je temperatura oko 36,4. Mislim da je jedino bitno da u vrime kad tribaš dobiti menz. ne pada nego ostane povišena.
I da, imaš na stranici 4 "prije začeća" tu temu
OK...thanx...i![]()
sve je to individualno. tko ima nisku BT i inace, moze mu vec i 36,2 bit "visoko".stella bella prvotno napisa
meni (u prvoj T) kad je bila 36,4 vec sam posumnjala, a iduci dan je bila oko 36,8 kad sam se i testirala, i bio je +.
imam izrazito nisku BT (ovo sad mi je prvi ciklus ikad da imam tak visoku BT)
Izgleda li moj garf za ovaj mjesec pomalo čudno jer sam na početku imala jednu neuobičajeno visoku temperatura 36,8? Čini mi se da sam i kod nekog od vas vidjela da se to zna desiti. Ali to je bio samo jedan dan poslje se spustila, a čini mi se da nisam bila nahlađena. Je li moguće da je O bila negdje 12 dan? Znam da gnjavim ali totalno me zbunjuju ovi grafovi, ovo mi je drugi mjesec da mjerim BT.
RID, iskreno, malo me zbunjuje tvoj graf. nisi svaki dan unosila temperature pa to zbunjuje i FF i kako ti temp jos uvijek malo "saraju", FF ti ne moze odrediti kad ti je bial O. jesi unosila sluz?