Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1 do 50 od 55

Tema: prirodni lijekovi za koje oni ne žele da vi znate

Roza avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno prirodni lijekovi za koje oni ne žele da vi znate

pročitala sam "prirodni lijekovi za koje oni ne žele da vi znate", Kevin Trudeau. fascinirana sam, zapravo trenutno sam u fazi kad gledam kako trujem sebe i svoju obitelj s hrpom uobičajenih sitnica. oni koji su pročitali knjigu znaju o čemu se radi. pa pitam konkretno - jel netko primjenio nešto od savjeta iz knjige, kako početi itd.

ja sam krenula vrlo laganim koracima - počela sam piti čaj za detoksikaciju. razmišljam o ostalim preporučenim stvarima iz knjige, a zapravo bi čovjek trebao okrenuti način života za 180 stupnjeva.

kad potrošim postojeće šampone, namjeravam kupiti prirodne. još jedan maleni korak. itd.

recimo, jako me fascinira mišljenje autora knjige da probleme s rako m kože zapravo uzrokuju kreme za snce a ne samo sunce. kako sam već par ljeta u dugim rukavima, namazaja s fakotorm 50 od glave do pete, a madeži su mi sve više displastični (prošle godine sam skinula 11 komada), pitam se radim li zapravo suprotono od onog što bi trebala.

Fidji avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Iako sam se jako zainteresirala za čitanje te knjige, autorova biografija me ohladila.

On nema blage veze s medicinom, kemijom ... višestuko je optuživan za prijevare, bio u zatvoru. Tipičan američki marketing guru.

http://en.wikipedia.org/wiki/Kevin_Trudeau

Fidji avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ali se slažem s njegovom tvrdnjom da farmaceutske kompanije zataškavaju prirodne, jeftine lijekove na račun svoje zarade.

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

prelistala sam knjigu
    malo mi je tumač američka
    ima istine ali ima i napuhavanja
    ne vjerujem u neke mega-urote, mislim da su stvari više povezani ko WC-papir: potegneš jedno i samo se nadovezuju

kad sam gledala kako se radu neki bomboni i lizalice, kroz glavu mi je samo prošlo: koliko energije je utrošeno da bi se dobio potpuno beskorisan i po zdravlje štetan proizvod!?

kad si već krenula tim putem peporučam da dalje pogledaš:
    "Zeleno za zdravlje" V. Boutenko
    "snaga prirodnih sokova"

bebelina avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Tvoja prica o kremi za sunce sitila me none.Zena se mazala iskljucivo cistim maslinovim uljem ( ne mirise lijepo ), po cijele dane bi lezala na kamenoj ploci usrid Kornata , uz dodatak bilog sesira na glavi i nikad joj se nista nije dogodilo( imala je 83 godine). A mi bi bili ka raci , bizali sa zaropeka ca u hlad , kupovali razne kreme ( za suncanje, posli suncanja , za opekotine..) , naravno sesira nigdi....

Fidji avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Što točno pišu za kreme za sunčanje?

Mene čudi jedna stvar.
    Ja sam plavokosa, plavooka i bljedolika.
    Kao dijete mama me mazala nekim niskom zaštitnim faktorima ili čak Niveom. Kupali smo se satima, igrali na plaži, ali se ne sjećam da bi nešto posebno izgorili.

Danas ako sam na suncu duže od 10 minuta bez zaštite odmah "gorim", koža mi dobije crvene fleke, svrbi me.

Da li se sunce zaista promijenilo ili se moja koža promijenila?

Forka avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

prije valjda nije bilo toliko ozonskih rupa...

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj Fidji prvotno napisa
    Ali se slažem s njegovom tvrdnjom da farmaceutske kompanije zataškavaju prirodne, jeftine lijekove na račun svoje zarade.
    Evo jednog običnog-umjesto raznih pastila i sl. skuhat jaki čaj od kadulje i SAMO "grgoljit" tj. ispirat grlo. Savršeno učinkovito za početni stadil prehlade.

Propolis mi je odličan i dajem ga djeci, med smiruje kašalj-tu mislim na onaj obični kašalj, ali koji nam brzo prođe.
    Boravak na zraku isto ne košta-pod pretpostavkom da svejedno zimi imamo slojevitu odjeći-to nije extra trošak

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj Forka prvotno napisa
    prije valjda nije bilo toliko ozonskih rupa...
    X

bebelina avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Kad vam je to prije? Prije koliko godina jer ova nona sto je spominjem bi bila na moru s nama i njoj nista ili je vec bila napola balzamirana?

seni avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

knjiga je tipicno americka.
    biografija jest hm,hm......

medutim poanta citanja takvih knjiga "americkog pristupa" i atmosfere "velike urote", jest da je se cita "s odmakom".

u njoj ima pametnih savjeta, te tvrdnji koje ces naci i u drugim knjigama.

nakon sto covjek procita nesto vise literature o ocuvanju zdravlja, te opcenito o holistickom pristupu zdravlju, onda dobije dobar osjecaj za "filtriranje".
    na trzistu ima i dosta knjiga pisanih i od strane medicinski obrazovanih osoba s temom zdravlja i "prirodnog" zivota.
    kombinacija razlicitih stiva daje dobar uvid.

apropo sunca:
    promjenilo se sunce, promjenila se i nasa koza.
    a promjenio se i nacin zivota kojim zivimo.
    rodena sam na moru, i djetinstvo provela tamo, mazala sam se onakko faktorom 4 ili 6, vise zbog suhoce koze. ne sjecam da da sam ikad pocrvenjela.
    ali...tada sam kao dijte bila stalno vani, koza se je postepeno privikavala..

danas iz ureda, odemo direktno 2, 3 tjedna na more s kozom koja se uopce nije privikla. mislim da i to velikim djelom doprinosi osjetljivosti koze.
    ako se ne namazem i ne pripazim za pola sata sam crvena.

litala avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

seni, pocrvenimo (i to prilicno jako) i mi koji cijelu godinu zivimo na moru :/

nije, uopce nije isto sad i prije dvadesetak i vise godina...

a kako su australci, nazalost, strucnjaci po pitanju ostecenja koze, ozonskih rupa i karcinoma - pogledajte malo ovu stranicu: http://www.darksideoftanning.com.au/

Davor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Nažalost, Australci su prvo paničari pa onda tek sve ostalo. Da nisu, ne bi im tek tako podvalili kancerogene supstance u - kreme za sunčanje.
    Radi se o temi s raskošnim konotacijama.
    Primjer:
    1. sunčanje je bauk - tako kažu dermatolozi
    2a. zatvoriš se u 4 zida i kada ti izbiju problemi na koži - dermatolozi ti propišu jake kure UV zračenja, kortikosteroida i slično
    2b. Umjesto zatvaranja se nafajtaš s nekim sredstvom visokog faktora od kojega popušiš melanom - dermatolog te pošalje onkologu na doradu
    2c. zanemariš točku 1. kao potpunu glupost i živiš uravnoteženim životom kao i prije trenutka kada je sunčanje postalo bauk

seni avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Citiraj litala prvotno napisa
    seni, pocrvenimo (i to prilicno jako) i mi koji cijelu godinu zivimo na moru :/

nije, uopce nije isto sad i prije dvadesetak i vise godina...
    vjerujem.
    ali mi se cini da kombinacija tih faktora jos pojacava problem.

litala avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

da, naravno, ti valjda poznajes i australce, pa znas da su panicari prije svega

na stranici koju sam linkala nigdje ne pise da je krema za suncanje glavna u prevenciji raka koze. puno vise pise o tome da kozu treba "mehanicki" zastititi (dugi rukavi, duge nogavice, sesir sirokog oboda, naocale).

litala avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj litala prvotno napisa
    da, naravno, ti valjda poznajes i australce, pa znas da su panicari prije svega

na stranici koju sam linkala nigdje ne pise da je krema za suncanje glavna u prevenciji raka koze. puno vise pise o tome da kozu treba "mehanicki" zastititi (dugi rukavi, duge nogavice, sesir sirokog oboda, naocale).
    upuceno davoru

Roza avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

gle, moj dermatolog prvo preporuča fizičku zaštitu, a zatim i kreme, faktor 50 obavezan. a kad s namažem s tom kremom, teško ju je skinuti. nakon kupanja u moru izgledam kao da sam se namazala s bijelom bojom (ili svinjskom mašću, to mi je zapravo prva asocijacija )
    to se ne da oprati s vodom i šamponom, nego moram uzeti tvrdu četku za ribanje leđa i izgrebati sa sebe. zato pitam za kreme, koje su mi stvarno fuj.

Davor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Lani sam detaljno pregledao ponudu srectava u DM-u i ispalo je da jedino ona s faktorima manjim od 10 nemaju sastojke sa crne liste i tek tu-i-tamo koje sredstvo s faktorima 12 ili 15. Strašno. O tome sam već pisao.

Uzgred, sunčanje je odlična prevencija za rak dojke, prostate, osteoporozu i depresiju. Liječi ekceme, blaži psorijazu... milina.

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

nda
    evo vam faktor 50 iliti sunblocker da ne dobijete rak kože
    a sad vam evo kapsule vitamina D jer je tijelu neophodan

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ja sam obicno djeci kupovala onu babylove kremu za suncanje. Medjutim, malo mi je "smrdilo" to svakodnevno mackanje kremama, jednostavno mi se ne svidja ideja, opravdano ili ne.....proslo ljeto sam ih definitivno prestala mazati, osim u par navrata kad smo se zatekli van u krizno vrijeme. Tijekom jutra bi bili vani, u kriticno vrijeme doma, na moru ili tu u Becu na bazenu iza cetiri popodne i nitko nije izgorio, a moja savjest mirna.
    Ove godine se planiram raspitati o ovim "prirodnim" kremama za sunce, Weleda, Lavera itd. pa cu uzeti nesto od toga, da imam ako bas zatreba.

litala avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

za proizvodnju vitamina d kozi je ljeti dovoljno nekoliko minuta (manje od deset) dnevno i to u vremenu kad je uv index manji od 3 (recimo, ujutro prije deset). zimi to moze biti dulji period izlozenosti suncu, al je isto tijelo sposobno "cuvati" rezerve vitamina d i preko 30 dana...

rizik od malignog melanoma nije u "crvenjenju" koze - rizik je svaka stanica koja stvara melanin - znaci, svaka ona koja tamni (i ona koja tamni "pod" zastitom kreme)

ponavljam opet - nije uopce stvar u mazanju ni kremama. od sunca se treba zastititi ponajprije zastitnom odjecom (dugi rukavi, duge nogavice, sesiri sirokog oboda i naocale) i tamnjenje svesti na minimum.

i za kraj (pa vise necu na tu temu). ako je problem vjerovati onome sto kazu oni kojima je nacionalni prosjek obolijevanja od malignog melanoma izmedju 10 i 20 puta veci od europskih prosjeka - onda nemojmo. jer - oni su prvenstveno panicari, pa onda sve ostalo :/

Solange13 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

.. Ja svom djetetu ne dajem niti sam davala vitaminD, maximalno je na suncu i svježem zraku, ne maže se ničim (izbjegavamo podnevno), jedino dok je bila bebica stavila joj par puta od Dr.Hautscha kremu s mineralnim/fizičkim (as opposite to "kemijskim") zašt. faktorom za bebe.
    Zdrava je ko drijen.
    Također, za sebe.. nikad nisam bila zdravija niti mlađe izgledala, kao otkad sam odhebala te kremusine (a bile su... Dior, E.Lauder isl..).
    Sunce je ljekovito i izvor svog života. Eh, da ne nosim više ni sunčane naočale, dezići obavezno bez aluminija itd...
    ONtopic, knjigu imam, odlična je i puna istina. Što se Troudeauvog progona i anatemiziranja tiče, dobro je prošao, mnogi su završili na psihijatriji or worse... koji direktno ugrožavaju financ.interese te magnitude.
    Fascinantan je njegov savjet/rješenje za kronični umor...

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Podijeli ga s nama.

MamaRibice avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Solange13 prvotno napisa
    Mislim da to zanima 90% foruma

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

ja našla svoj "lijek" za kronični umor:
    zeleni kašasti sokovi :D :D
    i što više svježe hrane

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj MGrubi prvotno napisa
    ja našla svoj "lijek" za kronični umor:
    zeleni kašasti sokovi :D :D
    i što više svježe hrane
    Tak je - svatko mora sam naci svoju "magicnu kartu".

Kod mene - 2 litre vode dnevno. Ako to ne popijem, pretvaram se u krepalinu, puno vise jedem i opcenito sam sva ovakva ...

Fidji avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj seni prvotno napisa
    knjiga je tipicno americka.
    biografija jest hm,hm......

medutim poanta citanja takvih knjiga "americkog pristupa" i atmosfere "velike urote", jest da je se cita "s odmakom".

u njoj ima pametnih savjeta, te tvrdnji koje ces naci i u drugim knjigama.

nakon sto covjek procita nesto vise literature o ocuvanju zdravlja, te opcenito o holistickom pristupu zdravlju, onda dobije dobar osjecaj za "filtriranje".
    na trzistu ima i dosta knjiga pisanih i od strane medicinski obrazovanih osoba s temom zdravlja i "prirodnog" zivota.
    kombinacija razlicitih stiva daje dobar uvid.
    Da se malo vratim na senin pametan post.
    Nažalost ja sam nakon brda različitih knjiga totalno izgubila filter i postala vrlo skeptična prema svemu.

Sad da malo iskarirkiram:
    Montignac reže ugljikohidrate visokog glikemijskog indeksa, preporuča meso i kolinje.
    Diamondovi bi da pređemo u vegetarijance, da jedemo puno voća, da ne miješamo proteine i ugljikohidrate.
    Striček koje preporučuje zonu, bi pak da ih obavezno miješamo u točnim omjerima.
    Još mi se najviše svidjela prehrana po krvnoj grupi jer je prva koja tvrdi da svi ljudi jednostavno nisu stvoreni da se hrane jednako, ali ja bi kao krvna grupa A trebala bi bazirati jelovnik na soji koja pak nije dobra po nekima niti za stoku.
    Neki američki gurui makrobiotike pljuju pak po spirulini, neki je dižu do neba.
    Imam doma i neke knjige koje se kunu u farmaceutske dodatke prehrani kao lijeku za sve bolesti, mislim da je Earl Minelly autor.

Zato mi je koma čim izađe neko nova pametna knjiga i nemam je volje niti čitati.
    A opet me sve to navelo na preispitivanje načina na koji hranim djecu i donijelo mi samo frustracije.

koryanshea avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

Citiraj Fidji prvotno napisa
    Sad da malo iskarirkiram:
    Montignac reže ugljikohidrate visokog glikemijskog indeksa, preporuča meso i kolinje.
    Diamondovi bi da pređemo u vegetarijance, da jedemo puno voća, da ne miješamo proteine i ugljikohidrate.
    Striček koje preporučuje zonu, bi pak da ih obavezno miješamo u točnim omjerima.
    Još mi se najviše svidjela prehrana po krvnoj grupi jer je prva koja tvrdi da svi ljudi jednostavno nisu stvoreni da se hrane jednako, ali ja bi kao krvna grupa A trebala bi bazirati jelovnik na soji koja pak nije dobra po nekima niti za stoku.
    Neki američki gurui makrobiotike pljuju pak po spirulini, neki je dižu do neba.
    Imam doma i neke knjige koje se kunu u farmaceutske dodatke prehrani kao lijeku za sve bolesti, mislim da je Earl Minelly autor.
    pa uopće ne karikiraš! i sad ti znaj šta je zdravo

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

prehrana koja zahtjeva pijenje sintetskih dodataka u obliku kapsula je nepotpuna i dakle ne sasvim ispravna

znamo najgoru prehranu: masno, bijelo , puno šečera

u svim tim knjigama imaš istinite djelove, poput puzli složiš svoj meni

krvne grupe ... klimava teorija, navodno su nastajale prema razvoju ljudske vrste, ali odakle onda našim životinjskim "rođacima" krvne grupe?

moja piramida ima bazu u zelenom lisnatom povrču, a na vrhu meso, ribu, masnoće, jaja
    u sredini su voće, korjenasto povrče, integralno, žitarice (iskušavam klijanje - probavljivije nego brašna)

a iznimka je čokolada

napravila sam zdravu linoladu:
    -namočeni lješnjaci i bademi (1:1)
    -suhe datulje
    -kakao
    -voda
    usitnila mikserom i fenomenalno, ko kupovna nutela
    samo ako ne želite osjetiti sitne sitne mrvice lješnjaka (to čudo je stvarno tvrd orah ) možete i lješnjake skuhati

i tako dobijete namaz sa 4 namirnice koje imaju dobra svojstva i brdo vitamina i minerala
    npr. lješnjak je krcat vitaminom E

zanimljivo je da je ta piramida jako blizu piramidi naših životinjskih rođaka - čimpanzi

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

npr. makrobiotika faljiva u djelu sa algama i sojom: toga nema u mojoj okolini, to trebam uvesti

vegetarijanci: B12

...

Poslid avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ja sam se nekako s godinama i iskustvom instinktivno prebacila na prirodnije načine prehrane, liječenja i općenito življenja.

Što se sunca tiče, definitivno je za moje atopičare bolje da se ne mažu. Obično se zadržavamo u hladu,a u kritičnim satima se povlačimo među zidove. Nosimo pamučnu ležernu odjeću, ne nosimo majice na bretelice ni kratke hlače. Kape i šeširi su obavezni, kao i sunčane naočale.

Hranimo se hranom koju većinom nabavljamo iz provjerenih izvora, ne koristimo dodatke jelima, konzervanse ni polugotove i gotove obroke.
    Ne hranimo se po restoranima. Vrlo rijetko jedemo nešto prženo. Kuhamo friški ručak svaki dan.

Odjeću biramo prema sastavu a ne prema modi.

Ne koristimo agresivna sredstva za čišćenje. Ne koristimo omekšivač.

Od kozmetike upotrebljavamo vrlo malo - sapun, ponekad neki prirodni šampon za tuširanje, isto takav šampon za kosu i neke proizvode za atopičnu kožu.
    Kreme uopće ne koristimo već meleme i ulja.
    Ja sa rijetko šminkam i imam samo sjenilo, maskaru i sjajilo za usne. On koristi pjenu za brijanje i kolonjsku vodu.
    Imamo 2 parfema (muški i ženski) koje ne koristimo svakodnevno.

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

npr. makrobiotika faljiva u djelu sa algama i sojom: toga nema u mojoj okolini, to trebam uvesti

...

naravno da ima algi, samo ih kod nas jos nisu poceli vadit iz mora.

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

pa nema kod nas onih velikih koje narastu i preko 3m :?

Poslid avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

A zaboravila na liječenje

Pokušavam prvo iskoristiti sve prirodne ljekove: med, čaj od kadulje ili majčine dušice, propolis, melemi i ulja za ublažavanje bolova ili iritacija.

No ponekad stvarno moramo pribjeći konvencionalnim načinima liječenja. Ali u svakom slučaju je prihvaćam npr. antibiotik "preventivno"

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj marta prvotno napisa

...

Ja sam zakljucila da je taj dio s algama debeeeelo kontradiktoran. Naime, Michio Kushi u svojoj knjizi "Makrobiotika" preporucuje hranu koja je uzgojena i rasla u cca radijusu 300 km od mjesta gdje živimo.

Alge se uvoze (to je japanska klasična hrana) pa se ne uklapaju u to.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Pa uklapaju se jer njihova prodaja puni nekome novcanik.

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj Zorana prvotno napisa
    Pa uklapaju se jer njihova prodaja puni nekome novcanik.
    Ali tak je sa svime! I zdravim i nezdravim i prirodnim i neprirodnim proizvodima... Uvijek je onome tko to proizvodi u interesu da to proda.

Ali kaj se knjige o makrobiotici tice, fakat je ok. Nisam makrobioticar (ne jos) ali smo pomaknuli teziste prehrane prema tome - manje mesa, vise zitarica... i mogu samo reci da je dobro. I djeca su od malena naucila jesti sve moguce vrste kase (jecam, heljda, proso) i razno povrce.

Tesko je (bar meni, lijencini) drzati se pravila, ali kad god mozemo i stignemo, tezimo tome.

Solange13 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

Citiraj MamaRibice prvotno napisa
    Dakle, (nije mi knjiga pri ruci, posudila malo dalje, pa riskiram da nešto sitno falim..

Dakle, tajna je u tome da treba obavezno imati nešto DUBOKOG sna (dakle, ne bilo koje faze, već treba ući i u tu duboku) između 22 i 24 sata.
    E ako sam di falila, to je sa satima... dakle, možda i 23 i 1 h, ili 22 i 1 h.
    Provjerit ću svakako...
    U svakom slučaju, mene su godinama uvjeravali da je nemoguće ikada više biti onako ludo odmoran i poletan poput djeteta, da skačeš iz kreveta rano ujutro jer jednostavno ne možeš više ležati... moraš nešto raditi.. kao jednom se naprosto premoriš, i više se nikada ne možeš do te mjere odmoriti.
    E pa, ovaj njegov savjet iz knjige definitivno djeluje.. (znači računajte, treba ranije lijegati..).
    A druga stvar koja ima taj efekt, koju sam isprobala su fantastične vježbe 5 TIBETANACA. Inače sam osoba koja bi se da može preležavala žešće, spavala do podne, 1 bez bada.. i tako to... (što je koma, jer poslije si cijeli dan bezveze). Ali, nakon jedno 6-7 dana tih vježbi, počela se sama od sebe buditi oko 6, 7 ujutro, PUNA ENERGIJE, ono luuda, šta ću sad raditi, hops! iz kreveta, zuji vamo, zuji tamo... :D super, super osjećaj
    ustvari, mislim da postoje ta neka jednostavna rješenja koja su naprosto briljantna, to ranije lijeganje, rano ustajanje, bavljenje nekim laganim sportom, duboko disanje...

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Peterlin prvotno napisa
    Citiraj marta prvotno napisa

...

Ja sam zakljucila da je taj dio s algama debeeeelo kontradiktoran. Naime, Michio Kushi u svojoj knjizi "Makrobiotika" preporucuje hranu koja je uzgojena i rasla u cca radijusu 300 km od mjesta gdje živimo.

Alge se uvoze (to je japanska klasična hrana) pa se ne uklapaju u to.
    Skroz se slazem s tobom. Mene je nasmijalo sto je MGrubi rekla da kod nas nema algi, a zivi na moru. Jos mi je to smijesno.

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

pa ne jedu se
    moj rođak jede žive ježeve, prilipke, kamenice , zna miljon recepata za morske plodove ali niti jednu riječ za alge

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

pa ne jedu se
    moj rođak jede žive ježeve, prilipke, kamenice , zna miljon recepata za morske plodove ali niti jednu riječ za alge
    Eh, meni se čini da je to razlika između našeg i dalekoistočnog mentaliteta (ne nužno japanskog).

Tam jedu sve, ali baš sve (pese, mačke, majmune, crve, kukce... sorry društvo, VIDJELA ja) a mi možemo birat... Može nam bit - još uvijek! Treba paziti da tak i ostane.

Gdje nam je Štrigica - fali mi na onom topicu "Dalmatinska spiza"! jer ja sam kontinentalna žena koja tek uči dalmatinsku kuhinju.

Davor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Čim prijeđe na taxifoliju caulerpu - eto rješenja za Jadran 8)

NatasaM... avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

MGrubi, fala na receptu

Solange, kakvi tibetanci? (ovo sa spavanjem sam davno otkrila)

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj Davor prvotno napisa
    Čim prijeđe na taxifoliju caulerpu - eto rješenja za Jadran 8)

Pet u imenik do kraja godine! Ovo mi je uljepšalo dan!

Poslid avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

off topic - Mgrupi, ovaj recep za lino ili domaću nutelu - ili kako god - je FANTASTIČAN

s3ja avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj MamaRibice prvotno napisa
    Dakle, (nije mi knjiga pri ruci, posudila malo dalje, pa riskiram da nešto sitno falim..

Dakle, tajna je u tome da treba obavezno imati nešto DUBOKOG sna (dakle, ne bilo koje faze, već treba ući i u tu duboku) između 22 i 24 sata.
    E ako sam di falila, to je sa satima... dakle, možda i 23 i 1 h, ili 22 i 1 h.
    Provjerit ću svakako...
    E pa, ovaj njegov savjet iz knjige definitivno djeluje.. (znači računajte, treba ranije lijegati..).
    ...
    Heheee, pa onda sam ja našla idealnu formulu!
    Dijete me uspava oko pola 10-10, budim se oko pola 1-1 i onda obavljam tuširanje, pospremanje i ako ostane vremena nešto malo pročitam...Pa ponovno liježem do jutarnjeg buđenja za posao...
    dakle, zahvaljujući ditetu milom, ja uhvatim to cijelo razdoblje DUBOKOG san!!!

MamaRibice avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

slazem se za tibetance, al nikak krenuti s vjezbanjem :/

Maslačkica avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

http://alternativa.hr/content/view/285/46/
    Jesu li to ovi?
    Pa dajte malo detalja o tibetancima, tj. vježbama?

Dijana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Maslačkica avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj Dijana prvotno napisa
    Pristup mi je odbijen, pa se moram registrirati valjda...poslije ću, hvala na linku.

MGrubi imaš li ti omjere za tu svoju super linoladu? mogla bih možda odokativno, ali ako imaš mjere rado bi da mi ih daš.

Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •