Stranica 1 od 4 123 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1 do 50 od 156

Tema: Kako boli uho?

Osoblje foruma Kaae avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno Kako boli uho?

..upravo tako - nemam pojma. A mislim da me, mozda, boli.

Jednom davno sam imala blazu upalu uha, ali ne sjecam se kako je boljelo. Sad pokusavam otkriti je li ovo sto me muci zadnja dva dana uho ili neka cudna situacija koju isto tako prije nisam imala.

Boli me lijeva strana.. glave, onako na potezu od sljepoocnice do vrata, mozda najvise negdje u sredini tog poteza, iza celjusti. Ma ne znam ni opisati. Ne boli dovoljno da uzmem neku tabletu ili slicno (sto se toga tice ionako nisam normalna i nikad nista ne zelim uzeti.. pa ili sam skroz luda ili imam visok prag tolerancije), bol je tupa, nikako kao, npr. zubobolja. I ne boli stalno, vec dodje i ode, ili se intenzitet mijenja. Sumnjam na uho jer.. ne znam sto bi drugo bilo, a i zadnji par dana je nenormalno puhalo (jel' to uopce ima veze??). A i imala sam problema sa sinusima relativno nedavno.

Doktorica mi radi sutra popodne, moram k njoj po doznaku za bolovanje zbog noge, pa ako me moze primiti, reci cu joj da pogleda i ovo. Ako ce biti prevelika guzva, pregled ce cekati srijedu poslije podne.

Sto da si radim u medjuvremenu? (Osim da, eventualno, probam skuziti sto me zapravo boli? )

thalia avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

popij nešto protiv bolova, ono što uzimaš za glavobolju.

ja sam imala upalu uha prije deset dana, al sam lupala glavom o zid od bolova.

Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Citiraj thalia prvotno napisa
    popij nešto protiv bolova, ono što uzimaš za glavobolju.
    Ne pijem nista... nikad. =/
    ja sam imala upalu uha prije deset dana, al sam lupala glavom o zid od bolova.
    Gdje je boljelo? Nadam se da si ozdravila!

Ne znam zapravo sto hocu. Mislim, prezivjet cu bol, valjda samo hocu znati boli li me uho, a ne nesto drugo?

Mogu li sad tu pitati, ili moram otvarati jos jednu temu ako me zanima ima li kakvo prirucno sredstvo s kojim bih si mogla pomoci? E.. jesam puna pitanja.

thalia avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

pa ja mislim da ne treba ništa na svoju ruku. ovako, mene kad imam upalu uha boli tako da znam da je imam i nema ništa drugo moguće. ipak, navodno se ulje čuvarkuće (biljke, nemoj sad domara ili predstavnika stanara lovit po stubištu) može kapati kod upale uha. ima negdje topic.

bolilo me u uhu i ispod njega, cijeli desni sinus i grlo s desne strane. ali meni je ta bol bila neizdrživa. plakala sam , ko malo dijete.

ako nikad niš ne piješ, možda da uzmeš lekadol, ako su ti bolovi neizdrživi.

koryanshea avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

ja mislim da bi znala da te boli uho
    mislim, ja kad me boli uho osjetim baš da je bol U UHU, ne u pola glave
    a kad me boli pola glave, sumnjam na zub, zub zna zavarat
    neće doć kraj svijeta ako popiješ nešto za bol

melange avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

Citiraj koryanshea prvotno napisa
    ja mislim da bi znala da te boli uho
    o da. i bol je konstantna.

MalaSirena avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Kad sam zadnji put imala upalu oba uha i pritom bila prilično gluha (još se i rimuje ) osjetila sam to kao da mi netko iglicom bocka pomalo po bubnjiću, povremeno. A povremeno i kao da me lagano bolucka iza spoja čeljusti. I još k tomu nisam niti bila svjesna da ne čujem, nego su me svi počeli živcirati svojim mumljanjem i neartikuliranjem glasova (pogotovo MM koji i inače mumlja tak da mu ne mogu čitati s usana). Doktorica se ušokirala kad je vidjela kako mi zvukovodi izgledaju - crveno, otečeno (doduše, možda i nije bilo baš tak strašno jer sam naknadnim pregledima ustanovila deformaciju zvukovoda) i čudila se da me ne boli jače :? .

Sad, kak je puhao onaj vjetar jučer i prekjučer, opet imam osjećaj laganog bockanja ili čak da me boli u radijusu 5 cm oko uha i nisam sigurna jel od vjetra ili je to opet upala :?

melange avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

a što se tiče pomoći prije odlaska doktoru, ugrij ručnik fenom i nasloni glavu/uho na to

Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno Re: Kako boli uho?

Citiraj Kaae prvotno napisa
    .. onako na potezu od sljepoocnice do vrata, mozda najvise negdje u sredini tog poteza, iza celjusti.
    imaš li pravilan zagriz?

Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

Jaoooo mene je tako boljelo kada mi je nicao umnjak. Boljelo me je i uho i oko i vrat ma cijela strana lica. Prvo je bila lagana bol, a onda uuuuuu. Sva sreća upalu uha nisam imala nikada.

Jesi li bolje, jel bol prošla?

Datum pristupanja
    May 2008

Početno Re: Kako boli uho?

Citiraj apricot prvotno napisa
    .. onako na potezu od sljepoocnice do vrata, mozda najvise negdje u sredini tog poteza, iza celjusti.
    imaš li pravilan zagriz?
    Mislim da je sve ok. Tj. ne primjecujem da je nesto drugacije.

Stvarno sam prilicno sigurna da nije zub jer s tim imam jako puno iskustva. Ovo nije ni priblizno takva vrsta boli. Umnjak ne raste, vec su odavno narasli.

Mozda mi se cini da mi je uho lagano zastopano? Ma ne znam ni sama. Kao da malo skljocne (u smislu zacepi se/otcepi, kao u avionu ili u liftu) kad gutnem. Izgleda da postaje gore navecer (i jucer i danas), a da sam se oba dana probudila u relativno ok stanju.

Mozda i popijem nesto protiv boli, ako bude gore od ovoga. A valjda ce me doktorica uspjeti sutra pregledati.

Hvala svima!

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

ako škljocka, otčepljuje se i začepljuje, daj se probaj malo inhalirati
    ili barem napuni kadu jako toplom vodom i zalegni unutra na neko vrijeme

onda dobro ispuši nos
    i pošteno ga nakapaj - legni da ti glava visi preko ruba krveta, nagni glavu lagano na stranu koja te boli i ukapaj Operil, Nazol ili sl.
    ostani tako barem 2-3 minute
    onda opet ispuši

svako malo, kad se sjetiš, propuhuj uho - začepi nos i usta, a puhni zrak i pokušaj dobiti da ti u uhu pucne
    možeš i žvake žvakati, čim više, tim bolje
    i piti jako topli čaj, čim više

mislim da ti se začepila eustahijeva tuba (spaja uho s grlom)
    puhati, kapati, propuhivati, inhalirati

litala avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ko sto cure kazu - ne mozes fulat kad te boli uho... :/ jer od trenutka kad pocne bolit vise ne razmisljas "jel me boli u sredini, ili malo lijevo, ili kad zagrizem, ili malo vise prema dolje, pa udesno..." vec ti je jedina misao - kako otkinut vlastitu glavu pa nek boli tamo negdje na stolu, polici - samo da je daleko...

sretno

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Citiraj litala prvotno napisa
    vec ti je jedina misao - kako otkinut vlastitu glavu pa nek boli tamo negdje na stolu, polici - samo da je daleko...
    boli baš ovako
    Mislim da ti se, baš kao što Imga kaže, začepila eustahijeva tuba, a možda je stvarno početak upale. U svakom slučaju poslušaj Imgin savjet ...puhati, kapati, propuhivati, inhalirati...

Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Citiraj Imga prvotno napisa
    ako škljocka, otčepljuje se i začepljuje, daj se probaj malo inhalirati
    ili barem napuni kadu jako toplom vodom i zalegni unutra na neko vrijeme
    Tesko! Alergicna sam na toplu vodu i ne smijem se kupati, samo tusirati. Stalno pusem nos, guram fiziolosku u mozak sa spricom.. itd. Sve izgleda prohodno.

Citiraj litala prvotno napisa
    ko sto cure kazu - ne mozes fulat kad te boli uho... jer od trenutka kad pocne bolit vise ne razmisljas "jel me boli u sredini, ili malo lijevo, ili kad zagrizem, ili malo vise prema dolje, pa udesno..." vec ti je jedina misao - kako otkinut vlastitu glavu pa nek boli tamo negdje na stolu, polici - samo da je daleko...
    Ma boli to.. prilicno. Al' nisu meni sve ovce na broju, sto se boli tice. Vec su me i doktori proglasili ludom koliko sam u stanju 'ignorirati'. Mazohist po zanimanju, valjda!

Sve u svemu, glava je jos na ramenu, a ne na polici, a doktorica radi tek popodne. Sad sam vec znatizeljna sto je.. Eustahije Brzic, ili nesto drugo.

(A i dosadno mi je na poslu.. kao sto se vidi.)

thalia avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

Kaae, odi obavezno da ti pogledaju. mene je isto bolilo tri, četiri dana podnošljivo, isto je krckalo i puckalo. al je zato peti dan zabolilo tako da sam se sama u suzama odvezla na hitnu (pogledaj moj topic o dr. opće prakse zašto ja stalno idem na hitnu )

Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Kaae, odi obavezno da ti pogledaju. mene je isto bolilo tri, četiri dana podnošljivo, isto je krckalo i puckalo. al je zato peti dan zabolilo tako da sam se sama u suzama odvezla na hitnu (pogledaj moj topic o dr. opće prakse zašto ja stalno idem na hitnu )
    Vidjela sam da ti ne ide s dr. opce prakse.. nadam se da ces naci nekoga tko te moze primiti bez da dobijes mlade.

Ici cu danas, samo se nadam da cu, uz posao i terapiju za blesavu nogu, nekako uspjeti ugurati i pregled kod doktorice. Bas sam neki Jeremija u zadnje vrijeme, fuj.

Datum pristupanja
    May 2008

Početno

I, eto ga - uho. Doktorica je cak pitala jesam li se to nekako i mehanicki povrijedila, s obzirom na crvenilo. A nisam. Zacepljena je i eustahijeva tuba. Cudi je sto nemam temperaturu. Terapija - Klavocin BID i Voltaren. Voltaren, nema sansi. Ne pijem ni aspirin. Uglavnom, proglasila me ludom jer ne pijem nista protiv bolova...

U apoteci su mi dali Klavax, a ne Klavocin, jer je doktorica tako napisala (bome nisam citala recept). Vratila sam se doktorici za svaki slucaj, i kaze ona da je to potpuno ista stvar. I pise da je, al' svejedno. Mrzim tablete, pogotovo ove koje ne poznajem. =(

Usputno pitanje - je li stvarno potrebna dodatna zastita uz kontracepcijske, na Klavaxu/Klavocinu? Tako pise na uputama lijeka, al' svasta je pisalo na zidu.. Ako da, koliko dugo? I nakon uzimanja?

Canesten je u pripremi, a ja odoh... sjesti u jogurt.

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

i oguli par češnjaka.

Žao mi je da te baš sve skrpalo.

Datum pristupanja
    May 2008

Početno

i oguli par češnjaka.

Žao mi je da te baš sve skrpalo.
    Dolazi mi buduci za 10-ak dana... cesnjak - nece moci. Nije me covjek vidio sest mjeseci (a, jelte, ni ja njega).

Sto se tice ovog.. svega.. sto me skrpalo, bas sam rekla doktorici da mi valjda istice rok trajanja.

A tek mi je 17. >_>

melange avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

pa isparit će i provjetrit se do tada

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Citiraj melange prvotno napisa
    pa isparit će i provjetrit se do tada
    prisajsli

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

i moram još dodati
    genijalno kako smo od uha do gospojice došli u 20 postova

Datum pristupanja
    May 2008

Početno

i moram još dodati
    genijalno kako smo od uha do gospojice došli u 20 postova
    Ma u prvom jos nismo ni znali jel uho u pitanju!

Nego, Lastane, sto ce biti s mojom kontracepcijom i tim klavocinom?
    (Sa, ili bez cesnjaka s jogurtom.. zapravo, ako bude cesnjaka....... bit ce i prisilne kontracepcije?!)

thalia avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

zašto se mora rabit dodatna kontracepcija (spava mi se, prvo sam napisala "koncentracija". šta bi meni Freud naprič'o )?? :?

zovi rebro ili neki njihov besplatni telefon ili nekog pa pitaj, al ovo mi je prvi glas.
    a što se tiče čuđenja, i meni se doktorica čudila da di sam do sad, isto sam dobila klavocin, tak da je to to.
    dobila sam i gljivice pritom, naravno.
    možda da odmah navališ s rojazolom, dok piješ antibiotic?
    navodno postoji neki laktacyd ili nešto slično što se pije. pitaj u apoteci.

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Možeš pitati na cybermed-u, Kontracepcija.

I ovaj Lastan ti je našao članak. Nije najfriškiji, ali nadam se da ti to ne smeta.

Burroughs KE, Chambliss ML. Antibiotics and Oral Contraceptive Failure, Arch Fam Med. 2000;9:81-82.

Respected medical references such as the Medical Letter and Contraceptive Technology as well as opinions expressed by many authors in reviews and editorials acknowledge a low but unpredictable incidence of combination OCP failure with concomitant antibiotic use. All recommend using alternate contraception with antibiotic use. Contraceptive Technology further defines this recommendation by suggesting the use of alternate contraception for the length of antibiotic therapy (or 14 days, whichever is longer) plus 7 days, initiating this at the start of antibiotic therapy. Other considerations for interactions with OCPs should not be forgotten when counseling all women about contraception.
    Ali ti radije nekog stručnog pitaj nego da koristite kondome, moguće nepotrebno.
    Mislim da ima neka kvaka, ovisno o vrsti antibiotika i OCP-a. U stilu, većina može zajedno, ali neki ne mogu nikako. :/

Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Hvala, Lastani moji, hvala!

Cim dodjem s posla, istrazit cu ove linkove... a mozda, ako skuzim koga, nazovem i nekog strucnog. Ne bih ja kondome, ako ne treba, a i beba bi trebala pricekati bar dok ne odem preko bare.

Canesten je i dalje samo u pripremi, wheee!

(A uho boli za popi*dit...)

Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Canesten je i dalje samo u pripremi, wheee!
    Uh huh.

Istice mi rok trajanja, ne znam sto je drugo. Trebala su mi samo dva klavocina.

thalia avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

i mene su godine načele, al mislim da sam izdržala do četvrtog. iako, od bolova u uhu, nisam osjećala druge tegobe :/

ajd, dobro da ćeš to sredit i sve će bit ok.

thalia avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

edit: super ti je avatar

Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Evo opet Jeremije...

Koliko dugo ce me ovo boljeti? Nije konstantna bol, ali kad pocne.. uh. Mozda je nesto slabije nego u pocetku, prije antibiotika.

Svimbalo avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Samo hug podrške od debelog šefa

thalia avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

Evo opet Jeremije...

Koliko dugo ce me ovo boljeti? Nije konstantna bol, ali kad pocne.. uh. Mozda je nesto slabije nego u pocetku, prije antibiotika.

ajoj

mene je bolilo dva dana tak da sam lupala glavom u zid, a još tjedan dana podnošljivo, ne stalno i ništa prestrašno.
    tu i tamo bih čula izvanzemaljce u uhu kako pokušavaju uspostavit kontakt, al to je to.

Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Ma i ovo je, valjda, podnosljivo. Sve skupa sam popila - niti jednu tabletu protiv bolova. Samo mi ide na zivce, sad kad sam vec popila preko polovice tog klavocina.

A proci ce, valjda!

(Halo Bing, kako brat? )

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Jeremijo, jesi što saznala za atb i OCP?
    Nadam se da gljive posustaju.

Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Gledam ovo 'atb i OCP' i mislim si... da je valjda neka kuga uhvatila i ovo malo sirotog Jeremijinog mozga. A onda mi je sinulo o cemu pricas! Sve sto znam je ovdje. Gljive posustaju pred Canestenom, ali oko pola kutije antibiotika je jos preda mnom. Uhoh.

E, al noga je skoro ozravila?

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Gledam ovo 'atb i OCP' i mislim si... da je valjda neka kuga uhvatila i ovo malo sirotog Jeremijinog mozga. A onda mi je sinulo o cemu pricas! Sve sto znam je ovdje. Gljive posustaju pred Canestenom, ali oko pola kutije antibiotika je jos preda mnom. Uhoh.

E, al noga je skoro ozravila?

A kad će Đekna?
    Ovo s atb i ocp - sorry, pun kufer mi je tipkanja pa hvatam krivine gdje god stignem

Moram se složiti, odlično si ovo tempirala.

Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Ma sve ja uvijek savrseno tempiram.

Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Ovo cudo jos boli. Manje, rjedje, ali jos je tu. Ostao mi je samo jedan klavocin i nista mi nije jasno. Mozda bi mi bilo jasnije da mi nije prakticki prvi put da imam upalu uha.

litala avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

huh, zao mi je sto ti se ta bol jos vuce

doduse, nisam ni ja nikad popila tabletu protiv bolova za takve bolove (uho, bubreg...), samo terapiju atb, ako sam trebala...

e, i sad sam, prije dva tjedna morala odrapit atb zbog gadne upale mjehura i bubrega, gljive su isto spremno cekale iza ugla, al nisam odmah djelovala protiv njih cekala sam zadnji dan terapije i onda odradila tri dana terapije protiv njih. kad to radim paralelno s antibioticima - moram ili dvije (ponekad i tri ) ture za redom...

drz se, stara

Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Ma, da.. nije sad da me bol nesto pretjerano smeta. Naravno, bilo bi bolje da je nema, ali nije nista strasno. Samo me brine sto je to sad oko 8 dana, a jos nije nestalo. Nakon cijele kutijetine konjskog klavocina.

A gljive, ono, lagano berem.

Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Kaze doktorica da je bilo za ocekivati da mi 'onakvo' uho nece proci nakon sedam dana. Nastavak terapije - jos 3 dana klavocina sto je, kaze, standardna terapija za uho. Sedam je samo best case scenario.

Oboruzala sam se Lactogynom i Lactacydom. Zivcima bas i nisam. =/

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Kad brojiš sitno, normalno da živci odlaze.

Datum pristupanja
    May 2008

Početno

All aboard, all aboard...

(Jos malo, i sama cu dovesti ovu zalopojku do zakljucavanja...)

Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Nakon punih deset dana klavocina - i dalje me boli. Daleko je to od one boli s pocetka price, sto se tice i ucestalosti i intenziteta, ali - boli. U pocetku je bol bila tupa, jaka i pojavljivala se cesto, a sad boli rjedje, krace, ali nije tupo, vec ostrije tj. probada. Ali slabo. I mislim da je lagano zacepljeno tj. nesto krcka u njemu kad gutam ili zijevam. Nemam temperaturu, niti sam je uopce imala, nos mi je super prohodan, lijevam u njega fizikalnu kako je doktorica preporucila...

Ama bas nista mi nije jasno. Sto god da je, nadam se da ce uskoro nekako nestati i nikada se vise ne vratiti. Antibiotike uzimam vrlo, vrlo rijetko pa mi uopce ne ide u glavu da deset dana klavocina nije pomoglo u potpunosti. Moze li uho stvarati ovakav neugodan/bolni osjecaj zato sto je zacepljeno?

Sto se onih gljivetina tice, ni tu nista ne pomaze. Veceras mi se cini da krecem ispocetka. Odlicno. :/

Americka polovica stize za 12 sati.

litala avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Svimbalo avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

I jedan od mene-opet

Pozdrav američkoj polovici

Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Jos boli =/

Manje, ako ne samo malo, ali osjetim. I nekako je zastopano. I uopce nije jedini problem koji me muci. Aaaa. Eto. Tako se osjecam.

Hocu li, morti, krepat od ovog uha? Sto mi se to dogadja_

(Osim sto ne znam tipkati na americkom Eeepcu/)

ivy avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

ej, draga kaae, tek sad vidim
    ja sam ti prije johoho godina imala pravu upalu uha i to je bolilo tako da nisam od bola mogla oko otvorit, biti na svjetlosti, a bome ni misliti

štos ti je u tim bolovima da se živci od zuba, sinusa i uha križaju na polovini obraza i tako možeš vrlo lako pogriješiti u određivanju gdje te i što boli.
    prije par godina bila sam ponovo uvjerena da me boli uho, iako bolovi nisu bili tako strašni, više dosadni, na momente samo strašni. išla sam u četiri navrata kroz dvije godine kod doktorice žaleći se da me boli, valda uho, a ona bi pogledala, rekla, je, malo je upaljeno i dala mi antibiotik...i onda kroz malo jovo nanovo
    i zubar mi je pogledao zube i rekao da je sve ok.
    na kraju sam inzistrirala da mi snimi zube, i gle čuda, našao mi cistu visoko na petici.
    i sad si ti misli što je to meni moja doktorica vidjela crveno u uhu, kad je sve bilo od zuba
    i kako mi zubar nije sam otkrio da nešto nije u redu...

ja sam ti davno izgubila (potpuno)vjerovanje u doktore...
    a da ne pričam koliko sam se tableta protiv bolova napila...

Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Evo mene natrag s uhom...

Jos me boli. Mislim, dobro, ne umirem. Nije strasno. Ali - osjetim ga. Rijec je o nekom laganom probadanju, a cini mi se da ono sto ja ocekujem, tj. ono sto si je moje tijelo (i valjda zdrav razum ili instinkt ili sta vec) zamislilo jest: kad bih barem cula onaj krrrrrrckrckrc i kad bi se barem nesto unutra otcepilo, bila bih spasena. Cujem komesanje u uhu kad gutam ili zijevam, ali nikako da docekam spasonosan trenutak na tragu onoga sto se dogadja prilikom voznje po brdima ili avionom.

Stvara li zacepljeno uho neugodu u obliku lagane probadajuce boli?

Priznajem, lijena sam otici doktoru jer mi je buduci ovdje jos samo par dana i rado to vrijeme ne bih provodila po cekaonicama. Narucit cu se za cetvrtak poslije podne. Isto tako ne bih nista otcepljivala na svoju ruku, da ne zeznem stvar jos vise. Iskljucujem sumnju na zub jer ova cudesa stvarno osjecam u uhu. Zub stvarno ne bi trebao biti jer se zubar i ja druzimo svakih par tjedana (rjesavam nesto drugo kod njega).

Mozda cu krepat? :shock:

Stranica 1 od 4 123 ... PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •