-
Točno tako, dakle kad usporediš zemlje u kojima ima ili je barem stoljećima imala utjecaj i mjesta gdje nema, da li ti se nemeće neki zaključak? Stvarno nemam nikakve svadljive namjere. Zanima me.
Mislim da treba osuditi sve što itko krivo napravi - za nasilna pokrštavanja i inkviziciju se Crkva pokajala i tražila oprost. No mislim da ne treba s tim popljuvati i sve dobro, pogotovo šte je usprkos svim tim ogromnim greškama, naša civilizacija sa svim humanističkim vrijednostima izgrađena na tim temeljima.
Crkva je imala faze - kad je pisala preko Aristotela i kad je istog umnažala i njime obogaćivala svoje sustave. U vrijeme kad su neuki barbari u crkvenim redovima spaljivali te knjige mnogi su svećenici skrivali te vrijedne knjige - znaju im se i imena, kao i Arapi koji su u sred.vijeku bili civilizacija u odnosu na Europu.
Bojim se ako nastavimo rušiti temelje na kojima nam je izgrađena kuća da ćemo i mi uskoro pinklec na rame. Još će Afrikanci sažaljevati nas.
Od ne ubij! pokušavamo učiniti ne ubij ako nije još rođen, star ili bolestan - onda može, od braka u kojem jedan muškarac i i jedna žena postaju jedno, napravili bismo pa ne ma veze tko i s kim i koliko njih samo ako kažu da se vole ili čak ni to, samo nek navuku gumicu ili uzmu čarobno cijepivo...
Šteta, velika šteta se radi. Ako se zauzimamo za takve vrijednosti nemojmo se čuditi kad se i krvna osveta pokaže logičnom. u tom slučaju čini se razumno posaditi blitvu i ne raditi ništa. Jer nema nade.
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma