Evo napokon recepta![]()
Sastojci:
1 kg brašna (glatko ili mješano)
2-3 dcl mlijeka
2 žlice šečera
1 žlica soli
1 jaje
2 dcl ulja
1 sviježi kvasac ( pomješati ga sa 1 žličicom šećera, malo brašna i 2-3 žlice toplog mlijeka i ostaviti da se uzdigne)
1 maslac/margarin
Pomješati suhe sastojke te u njih dodati uzdignuti kvasac.
Zamjesiti mekano tijesto uz lagano dodavanje mlijeka (u kojem je razmučeno jaje)
zatim postupno dodavati ulje i mjesiti dok se ne počnu raditi "mjehuri".
Ostaviti na toplom mjestu dok ne udvostruči volumen.
Istresti na pobrašnjenu dasku, premjesiti i razdjeliti na 4 hljebčića.
Hljebčić razvaljati (okruglo) cca promjera 30 - 35 cm, razvaljano premazati otopljenim maslacem
te izrezati na trokutiće (cca 12 - 16 kom) i "čvrsto" (da se nebi raspale kad se dignu) namotati kiflice, slagati ih na maslacem namazan protvan.
Premazati ih rastopljenim maslacem i posoliti (!)
Peći u prethodno zagrijanoj pećnici na 180 - 200 °C cca 20 - 30 min ili do željene boje/tvrdoće/hrskavosti.
Postupak ponoviti sa preostala 3 hljebčića
Dobar tek!![]()