Pokazuje rezultate 1 do 14 od 14

Tema: Imunitet

Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno Imunitet

Imunitet mi je koma, a trudna sam i stalno nešto ubirem. Prije mjesec i pol sam imala gnojnu anginu s 39 temp i pila Sumamed, nakon 10dana se vratila angina pa sam pila Silapen. Trudna. Ali, ajde, doktor je rekao da će sve biti ok, jer se ti antibiotici daju u trudnoći. Prije 10 dana sam ulovila enterovirozu i povraćala k'o luda, smršavila 2kg, bila u bolnici na infuziji. A sad me opet ulovila grlobolja, prehlada, kihanje, nos i sve u svemu užas. Izgleda da sam melem za viruse i bakterije. Obrambeni mehanizam, mi je, kao što mi se čini nula.
    Imate li kakve savjete za podizanje imuniteta, obzirom da sam u prosjeku svakih tri tjedna bolesna....?

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ja se bas ovih dana time intenzivno bavim...

rezime svega sto sam skupila i trenutno uzimam:
    med (ja imam domaci, tatin) + propolis + maticna mlijec (to mi fali)
    ekstrakt kostica grejpa
    jaki vitamini ili antioksidanti

jos proucavam koloidno srebro

super su i aloa vera gel i noni

mislim, nisam otkrila toplu vodu...

i mene zanima sve kaj se pametno napise ili nesto novo

(ja sam i prestala pusit...bar se nadam...dva dana...al ti si trudnica, sigurno ne pusis )

Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Evo jos jedne s losim imunitetom.
    Prosle godine sam imala temperaturu šest mjeseci.Ne cijelo vrijeme al dva dana u tjednu sigurno. Doktorica vise nije znala sta da radi sa mnom. A ja sam vise meda pojela, limuna, grejpa...i ostalog. Nista nije pomagalo.
    Kad sam pocela pit immunal od proizvodjaca lek sve je prestalo. E sad jel od toga ili ne, nemam pojma ali to je od tada u nasoj obitelji broj jedan. To ti je sastavom ehinacea i i evo bas citam za trudnocu i dojenje kaze da ako uzmete bilo koji lijek posavjetujete s vasim lijecnikom itd. Nema podataka o stetnom ucinku immunala u trudnoci i dojenju.
    Sretno i nadam se da sam barem malo pomogla.

vida avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

najbolje pitaj ginekologa ili magistre u apoteci, one su ful oprezne što se lijekova u trudnoći tiće i vjerujem da ti neće sugerirati ništa što nije dokazano neškodljivo u trudnoći.
    nisam trudna, pijem isto silapen zbog angine već 7 dana, ništa bolje, kad je tebi počeo djelovati?

Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Nakon 10-ak dana, dotad sam mislila da ga pijem uzalud.

vida avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

fala, ja već htjela odustati i tražiti nešto drugo, jedva gutam, a veće dosad nisam pila

mia avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

i ja sam jedna od onih koji "ratuju" sa imunitetom.
    probala sam i konbinaciju vitamina c+e+omega, pa onda beta 1.3 d glukan, pa petrovicev med s dodatkom 2+tinkturu...nista mi nije pomoglo.

sada sam se okrenula homeopatiji + b kompleksu pa cemo vidjeti hoce li biti rezultata.

bucka avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

od homeopatije sam nedavno odustala, a pošto sam opet prehlađena uzimam:
    med, čaj, c vitamin, matičnu mliječ i pelud!

anjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

cure koje uzimate maticnu mlijec, ciju preporucujete

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj anjica prvotno napisa
    cure koje uzimate maticnu mlijec, ciju preporucujete
    meni je prijateljica preporucila tipa koji se dugo s tim bavi. ali u kapsulama je s propolisom i jos necim, cini mi se, cvijetnim prahom. neki pricaju da to nije dobar oblik, neki da je. ne znam. ak te zanima posaljem ti pp. ja sam na trecoj bocici (ima 200 kapsula u jednoj) i jos cu jednu uzet.

tip me prije ispitao puno toga. od bolestina, nalaza, krvne grupe, tezine, godina...dao neke smjernice o prehrani (zabranio vise toga)...imalo je smisla.

anjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

moze detalje na pp

hanumica fata avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

mnogo bolje od pojedinacnih preparata i vitamina mogu da ti pomognu kompleksi iz kojih tijelo samostalno probere ono sto njemu najvise treba.

ja sam prije nekog vremena imala iza sebe period od 2-3 godine :shock: vrlo oslabljenog imuniteta...brz zivot, stalni stres i borba, burnout u koji ni ne vidis da ulazis sve dok ne postane gotovo pa kasno...

da skratim pricu - u neko doba mi je pukao film i nisam htjela stalno da budem slaba i prehladjena... isprobala sam dosta toga, uglavnom po savjetima mojih kolega medicinske struke, i ono sto mi je daleko najvise pomoglo, bili su svjeze cijedjeni sokovi :D

dakle, cvekla, mrkva i jabuka u sokovnik, plus sok od pola limuna.

mogu i varijacije - narandza ili grejp umjesto limuna,
    takodje sokovi mogu da se cijede za vise dana pa ne morate svaki dan da montirate sokovnik...
    efekti su tako pozitivni - em dobro zdravlje, em veca kolicina energije sa kojom se u toku dana raspolaze, nemam rijeci da nahvalim...znam samo da mi vise nije panika ako u kuci nemam mlijeko ili hljeb, nego ako u frizideru nemam cveklu

alef avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

Za imunitet, uz pomenute cijeđene sokove (kombinacija cvekla-mrkva-jabuka) plus limunada, matična mlijeć obavezno (ako možete odnekud nabavit prirodnu i čistu, potrošiti bočicu za 5 dana, da je stvarno svježa i da... uzimati je nemetalnom kašikom (plastika ili drvo)

hanumica fata avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

da, alef, u pravu si totalno. ko bi uspio da kombinuje sa sokovima jos i maticnu mlijec i da se dovoljno krece i provodi neko vrijeme na suncu, sigurno vise ne bi dolazio ovamo sa pitanjima o imunitetu...

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •