Pokazuje rezultate 1 do 23 od 23

Tema: Alergo testovi

zhang avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

podižem topic iz pepela...

uglavnom, Yoda je alergičan na mliječne proizvode (od kravljeg mlijeka), otkrili smo da na kozje mlijeko nije.
    to da je alergičan nismo testirali nego je očita reakcija na sve takve proizvode: dobije crvene flekove po licu.

zanima me da li je netko od vas na kraju bio na alego-testovima, kako to izgleda i da li se vašim klincima u međuvremenu povukla reakcija na mliječne proizvode?

la11 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2004

Početno

mi smo bili na alergo testu,ali onaj po krvi i pokazao je da nije alerg.na mlijeko nego na konzervanse koje stavljaju u mlijeko.
    onda smo prešli na domaće kravlje i ništa joj nije bilo.nakon toga smo posjetili i homeopaticu,dobila je nešto za piti i nakon toga,više nije alerg.sada sve jede,pije.....neznam da li bi joj alerg.prošla svejedno,ili ima veze sa homeopatijom. alergija joj je prošla malo prije 3.god.

zhang avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

vidiš, ovo bi moglo biti interesantno. kozje mlijeko na koje nije imao alergiju je domaće. kravlje koje je pio je bilo kupovno.

zhang avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

kako izgleda taj test po krvi? koliko je curka bila stara kada ste ga radili?

lucij@ avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

zhang, mi smo radili prošli tjedan, Ivo sad ima 27 mjeseci. A kak izgleda, a kaj misliš? :/ Kod nas nije baš prošlo glatko. Vadi se krv iz vene. Prvi pokušaj nije dobro prošao, izmaknuo joj se, a ona nije htjela odustati pa je onako s iglom unutra kopala i pokušavala naći venu . Onda je pokušala iz šake, ovaj puta sam mu ja držala ruku i to stvarno čvrsto, čvrsto i uspjeli smo. Uh, kako sam bila sretna kad je krv potekla.
    Rezultati su tek za 5 tjedana.

la11 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2004

Početno

5 tj??? :?

mi smo slali krv iz Ri u Zg na Sv.duh i stigao nam je nalaz za tj.dana s tim da smo slali tjedan između Božića i Ng pa sam mislila da ćemo duže čekati.
    kada smo to slali Noa je imala 2 god.

zhang avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

ajme, meni, miš mali.
    možda ćemo mi pričekati kada je to tako nezgodno. Yodi su jednom vadili krv i to je bio totalni bed jer mu od straha ne ide krv, ondosno ide ali kap po kap.
    zanimalo me još da li ste morali biti na tašte jer sam tako nešto čula.

lucij@ avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

la11, stvarno ne znam zašto tako dugo :? Išla sam u Vinogradsku i čak sam morala tražiti vezu za to jer su rekli da to ne rade za vanjske pacijente. Na što ste radili, mi smo na 7 stvari, možda zato duže traje?

U međuvremenu sam mu izbacila mlijeko i sve mliječne proizvode jer mi se čini da je baš na to alergičan. Koji bi zapravo bio nadomjestak za mlijeko? Vjerojatno kozje mlijeko, ali ako i to smeta, što onda? Dobro, on je još uvijek na prsima, ali što kad jednom više ne bude, a alergija još traje?

zhang, ne znam treba li biti natašte. Nitko mi nije ništa rekao pa nismo ni bili. Iz iskustva znam da uvijek pitaju na licu mjesta jesi li natašte ako je to potrebno. Valjda nije, jel netko zna? :?

la11 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2004

Početno

lucija noi su radili na 10 najčešćih alergena. a slali smo krv na S.v.Duh

a imaš još sojino i zobeno mlijeko.

lucij@ avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Znam za sojino i rižino mlijeko, ali to ipak nije mlijeko u pravom smislu riječi.
    la11, jeste li bili na drugim alergo-testovima?

tajchi73 avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Vinogradska je poznata po dugom čekanju na nalaze , postoji mogućnost da ste za 5 tj. naručeni i na pregled ?- u tom slučaju ti je to razlog tolikog čekanja. Mi rezultate ponekad saznamo tek za 3 mj jer tad idemo na kontrolu. Inače, u Vinogradskoj baš i nisu najsretniji raditi testiranja, mi smo puno više testova obavili u Klaićevoj ( i puno kraće se čeka ).

I za kraj, moj je bio alergičan na mlijeko do 3 g.. Testirali su ga uvijek preko krvi s tim da kada se alergija povukla išli smo na test PKM i tad je potvrđeno da više nije alergičan ( barem ne u onom stupnju da bi se gušio ili imao proljeve, povraćanja i jake urtike- mali ekcem koji vuće već mjesecima još ne možemo pripisati KM ).

la11 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2004

Početno

Citiraj lucij@ prvotno napisa
    Znam za sojino i rižino mlijeko, ali to ipak nije mlijeko u pravom smislu riječi.
    la11, jeste li bili na drugim alergo-testovima?
    nismo bili na drugim.pila je domaće kravlje mijeko i sve pet.sada više nije alergična.

Bebinja avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

Zna li itko što ukupni IgE predstavlja i što se smatra ok za bebe,misim koja jedinica mjere?
    Nama je ukupni IgE 22,0 kU/I...

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Draga Zhang i ostali...

http://www.roda.hr/forum/viewtopic.p...8eb5acfbdf78ad

Neznam napraviti hiperlink

Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

Citiraj Bebinja prvotno napisa
    Zna li itko što ukupni IgE predstavlja i što se smatra ok za bebe,misim koja jedinica mjere?
    Nama je ukupni IgE 22,0 kU/I...
    i mene zanima, nama je 23, našli su malome alergiju na grinje. inače rađen je alergotest, vađen iz krvi. DIjete ima 15 mjeseci.

Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

Citiraj la11 prvotno napisa
    mi smo bili na alergo testu,ali onaj po krvi i pokazao je da nije alerg.na mlijeko nego na konzervanse koje stavljaju u mlijeko.
    onda smo prešli na domaće kravlje i ništa joj nije bilo.nakon toga smo posjetili i homeopaticu,dobila je nešto za piti i nakon toga,više nije alerg.sada sve jede,pije.....neznam da li bi joj alerg.prošla svejedno,ili ima veze sa homeopatijom. alergija joj je prošla malo prije 3.god.
    Molila bih malo pojašnjenja : koje konzervanse stavljaju u mlijeko? Ja sam mislila da je mlijeko samo pasterizirano i to je to, obično se pasterizira ono što se ne konzervira, ili :?
    Što znači "domaće kravlje mlijeko", mlijeko direktno sa sela, nepasterizirano, samo prokuhano?

NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

sne, teško ćeš dobiti odgovor- mlijeko koje se kupuje u dućanu je uglavnom napravljeno od mlijeka u prahu. Kako ja nisam kemičar, pojma nemam šta se sve koristi i radi prije nego se zapakira u tetrapak i ponudi nama u dućanu.

la11 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2004

Početno

Citiraj sne prvotno napisa
    Citiraj la11 prvotno napisa
    Molila bih malo pojašnjenja : koje konzervanse stavljaju u mlijeko? Ja sam mislila da je mlijeko samo pasterizirano i to je to, obično se pasterizira ono što se ne konzervira, ili :?
    Što znači "domaće kravlje mlijeko", mlijeko direktno sa sela, nepasterizirano, samo prokuhano?
    neznam koje,ali nešto očito stavljaju kada tetrapak mlijeka traje mjesecima.znači nije čisto. i od toga nečega šta stave unutra noi je izbijala alergija. isto kao i na sve druge proizvode na čijoj dekl.piše da ima unitra nečega mliječnog.
    "domaće kravlje mlijeko" znači upravo to.svježe pomuženo i samo prokuhano.

Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

Znam da je besmisleno sada razglabati o deklaraciji na kojoj moraju napisati sastav, svako malo čujemo za kršenje te obveze, ali zaista u sastavu niti jednog mlijeka ne piše ništa drugo nego - mlijeko, sa toliko i toliko mliječne masti. Danas, u eri opće alergije na raznorazne konzervanse, to je zaista nevjerojatno, ukoliko konzervanse stavljaju, da netko nije potegao pitanje zašto to nije deklarirano.

Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

Da, slažem se na žalost, ne može trajati mjesecima i biti čisto .....

zhang avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Citiraj corny prvotno napisa
    Draga Zhang i ostali...

http://www.roda.hr/forum/viewtopic.p...8eb5acfbdf78ad

Neznam napraviti hiperlink
    hvala

Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno