Pozdrav svima!
Već dugo pratim ovaj forum i danas sam se napokon uključila revoltirana onim što sam čula u HZZO-u. Već tri mjeseca čekam riješenje na produljenje porodiljnog dopusta sa jedne na drugu godinu (treće dijete). Zvala sam ih više puta, ali riješenja i dalje nema zbog novog zakona. Danas ih nazovem i pitam o čemu se radi i gosp. mi kaže da je odobreno ,ali riješenje još uvijek nije napisano. Oni će to probati danas napravit i poslat. Moj poslodavac čeka već 3 mjeseca, što da mu kažem , da će oni pokušat to napravit?
Pošto mi je već bila na liniji pitam je zašto porodiljna naknada kasni i kad će biti isplaćena? Odgovor je bio zastrašujuć :? : kasni i neznaju kad će biti jer država nema novaca. Dobro, dal da mi onda kad trebamo platiti porez kažemo državi da nemamo novaca. I onako nam daju našu zasluženu mizeriju, a sad još moramo čekat da država skupi novac.
Nakon ovog osjećam se tako jadno, da nisam znala treba li uopće to komentirat, sad ćemo još morat molit ono što nam po zakonu pripada. Što bi država napravila mom poslodavcu da kasni sa plaćom, naravno blokirala mu račun. Ispričavam se što sam se ovako raspisala, ali ovo mi je nepojmljivo, a vi ste jedini u ovoj jadnoj državi koji zastupate prava majki.
Pozdrav!