evo mene u problemima (i u suzama i u očaju ko da je smak svijeta)!![]()
pomagajte drugovi!![]()
dakle, neću na dugačko o kukićima, dosta sam našla informacija i odgovora na pitanja vezana za motoriku i razvojne etape na topicima o njima, nego ovako:
moja srećica ima 4mj.i 20 dana i moramo nositi remenčiće.
e, sad:
može li mi netko reći KAKO da dojim dijete u remenčićima?
naime, već imam problem s dojenjem što mališa ne zna i ne želi sikiti meni u krilu nego SAMO na ležećki!
co-sleeperi!
osim toga sika nam služi i kao medij za uspavljivanje i to ne samo na početku spavanja nego više puta tijekom noći (ne brojim koliko) zato i spavamo zajedno. iz toga proizlazi tkđ. da mališa spava na uredno na boku po noći, i KAKO će sada sa remenčićima spavati???
nespavači!
jedino ga preko dana nakon uspavljivanja na siki nekako uspijem okrenuti na trbuh (a da se ne probudi - samo ga zarolam).naravno ni preko dana se ne zna sam uspavljivati pa koji put uletim sa sikom da mu produžim san.
čitam da bi sad trebao spavati na leđima, a on tada lamata rukicama i uvijek se tako probudi!
pelenaši!
vidjela sam tkđ. netko se žalio da ne može previjati platnenim pelenama - mi tkđ. nosimo platnene pa molim da mi da savjet netko tko ima iskustvo s tim.
dalje, čitam vezano za prljanje remenčića da se ne smiju prati jer otvrdnu pa mogu iritirati bebinu nježnu kožu. pa što ako se mi mališa jače pokaka? inače kaka oko 4 puta dnevno i 2 puta bude turbo obilno, i desi se da kakanjac probije na zaštitnu i onda uprlja i bodi i ručnik ispod guze. vjerojatno će i kaišiće uprljati!
maramaši - nosači!
nadala sam se da će i zbog marame kukovi biti u redu!
naime, mi se ne volimo voziti u kolicima pa samo marama dolazi u obzir za šetnju. da li će biti MOGUĆE u remenčićima nošenje u marami?
ako nađem još koji problem, javim![]()
molim malo savjeta, ohrabrenja, podrške!
(znam da nije smak svijeta i da to sve brzo prođe, ali...)