Molim Vas ako iko ista zna na ovu temu , nek pomogne...
Supruga mi je u 14 sedmici trudnoce, od pocetka trudnoce ima problema jer veoma nisko nosi!!! Naime , beba se smjestila na samom uscu materice ...ni lijevo ,ni desno ni nazad nego bas na samom uscu... Supruga je od pocetka vise puta krvarila ( prvo smedji iscjedak a onda bas crvena krv.) ...primila je dva puta inekcije progesterona i pila redovno dabrostan po nalogu njene doktorice... Na zalost prije sedam dana je toliko prokrvarila da joj je skoro krv krenula niz noge...Pozvali smo hitnu i ona je zavrsila u bolnici gdje se i sad nalazi...Prvi ultrazvuk je pokazao da je hvala Bogu bebica jos ziva i da sa njom nema nikakvih problema...Medjutim drugi ultrazvuk je pokazao da se posteljica jednim dijelom odvojila...
Doktorica je rekla da je moguce da se posteljica vrati do 20 sedmice trudnoce i da se nece nista rizikovat! :shock:
To rizikovat u smislu, znate vec sta, ne mogu ni da napisem...
![]()
U bolnici prima inekcije progesterona i treba da nastavi da pije tablete dabrostan-a i upravo mi je javila da joj kupim geonistin vaginalete...
I rekao bi nesreca u svemu tome je sto je bebica jako zivahna, ovo nebi bio problem naprotiv bila bi velika sreca da nije situacija kakva jeste...!!!
Nalzi kod supruge su svi OK samo je jos ostalo sutra da uradi CRP...
I po rijecima doktora i po mojem misljenju izgleda da je medicina u ovom slucaju dostigla svoj limit i da je sad sve u BOZIJIM RUKAMA...
Nadam se da ce moja dva mala![]()
biti dobro...puno se sekiram i supruga mi veoma nedostaje...
Gledam kad dodjem kod nje da joj ne pokazujem strah i da je oraspolozim a kad dodjem kuci poslije posjete njoj , crk'o bi od tuge...!
Molim ako je neko ,nesto cuo za ovakav slucaj da mi kaze kakve su sanse i kakve bi nedaj Boze mogle biti posljedice...Hvala !![]()