Pokazuje rezultate 1 do 12 od 12

Tema: Što nakon punkcije bez dobivene js?

Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno Što nakon punkcije bez dobivene js?

Bok curke!
    Odmah isprika ako se pitanje ponavlja.
    Prije tri tjedna imala sam punkciju po jednog folikula i na lijevom i na desnom jajniku u prirodnom ciklusu. Nije dobivena niti jedna js.
    Dr. L me poslao doma s dogovorom da mu se javim u slijedećem ciklusu 8.dan. Sada mi m kasni nekoliko dana, odnosno dobila sam krvavi iscjedak sa puno sluzi sa kašnjenjem tjedan dana. Radila sam test i test je -.
    Pitanje je da li je to zbog punktiranih jajnika, a bez utrogestana u drugoj fazi cilusa? Jesti li imale nešto slično?
    Naime, čekam konkretnu vješticu da mogu u slijedeći postupak.
    Hvala svima i pusa svima!

Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

Žao mi je zbog minusa jer.... ipak je mogla biti neka skrivena jajna stanica i moguć bingo u kućnoj radinosti te moguće transplatacijsko krvarenje.
    Kada si točno vadila test?
    Svakako odi liječniku da te pregleda i odredi terapiju radi uspostavljanja ciklusa (vjerojatno Dabroston). Ne znam da li inače imaš redovne cikluse, no ukoliko nije sigurna trudnoća, vjerojatna je reakcija jajnika na punkciju.

Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

Hvala, sandrino....
    imam točne cikluse, test radila 30. dan, oskudno krvarenje počelo 34.dan, otići ću onda u subotu do doca da vidim što je posrijedi

iva_luca avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Nakon prve punkcijeu u prorodnom ciklusu (js se nije oplodila), pa također nisam koristila utriće, nisam imala M slijedećih 60 dana :shock:
    Kasnije se situacija popravila, tj. nakon punkcija sa sličnim ishodom, ciklusi su bili redoviti,zadnji čak točan skoro u sat!
    Ja to kod sebe tumačim kao reakciju organizma na nepoznatu a stresnu situaciju!

Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

Iva_luca hvala na info, izgleda da je i kod mene reakcija na nepoznatu, sigurno stresnu situaciju. Eto, stalno nešto curka već nekoliko dana, ali to nije m. Idem sutra do L., pa ću vidjeti što dalje

tikica_69 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Imala sam punkciju u ovaj ponedjeljak, 2 JS, obje nezrele, transfera nema.
    Danas imam gust, srednje obilan tamnosmedji iscjedak koji nisam imala nikada nakon punkcije (a imala sam ih 8 komada), pa me zanima ima li koja takvo iskustvo i sto bi to moglo biti? :?
    Bolova nema.....samo lagani pritisak oko oba jajnika....

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Amalka, moguće je da zbog punkcije nije narastao progesteron, nije se zadebljao enodmetrij i da ti je sad to malo što curka tvoja menga, samo je manja jer zbog manjka progesterona, koji nije pojjačan utrićima, tako slabašno curka. Koliko kužim, ne znam, doduše, koja je praksa na VV-u, obično se nakon punkcije (bez obzira na prazne folikule) baš zato daje progesteron da menga normalno dođe. Evo teksta jedne kanadske ginićke koja čak kaže da je utrogestan indiciran uglavnom u slučajevima IVF-a kad je žena na punkciji, a ono drugo - tipa krvarenja u trudnoći - ako dobro kužim naziva placebom:

http://www.doktor.co.yu/forum/viewtopic.php?t=6956

Svakako kontaktiraj još i svog dr.-a i probajte shvatiti jel' to prvi dc, iako ne mogu ni oni uvijek sve točno reći - jednom je tako meni endo bio 9 mm i kaže Luči nema šanse da dođe menga još ihajhaj, došla sutra, i to relativno normalna po količini i trajanju.

Sretno!

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Da ti pomognem iščitati ovaj link, odgovor zašto nakon bilo kakve punkcije (prazna, ima JS) po ovoj dr. idu utrići tj. progesteron - aspiraju se van i granuloza stanice koje luče progesteron pa ga treba nadodat da se zadeblja endometrij i dođe menga/implantira embrij, već prema tome jel' se došlo do transfera ili ne:

"Sta se desava kod IVF-a...u tom procesu u fazi koja se zove EGG RETRIEVAL, ili uzimanje jajnih celija iz folikula pod kontrolom UZ, u toku aspiracije ne aspiriraju se samo folikuli nego i ranije pomenute granuloza celije, koje luce progesteron, i posto se embrioni vracaju nakon nekoliko dana od dana kada se uzimaju jajne celije zeni koja prolazi kroz IVF, se daje terapija progesteronom, da bi se pospjesila priprema endometrijuma za implantaciju embriona. Tako da svaka zena koja prolazi kroz IVF po mom misljenju treba da uzima progesteron. "

andream avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

ako amalka ovo čita, jer pitanje je postavljeno prije više od godinu dana... al dobro je znati.

tikica_69 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Moje je postavljeno danas...no na ignore listi sam

thaia28 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

tikice, ja nakon 2 punkcije (zadnje) imam smećkasti iscjedak, skoro pa sve do m.. sve je to ok!

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj tikica_69 prvotno napisa
    Moje je postavljeno danas...no na ignore listi sam
    Ups, nisam ni skužila da je to neka stara tema podignuta... Stvarno ne znam, to boluckanje je normalno, moguće je da je i iscjedak normalan, ali stvarno nemam pojma.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •