Pokazuje rezultate 1 do 29 od 29

Tema: Fali mu tata :(

koksy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno Fali mu tata :(

Mislila sam da je jos premali da bi kuzio ali ustvari nisam htjela vidjet ono sto je sve intenzivnije, malcu jako fali tata.
    MM je na terenu, dode doma u subotu popodne, nedjelju je s nama, u ponedjeljak nazad.
    Posto je malcu tako cijeli njegov mali zivot, mislila sam da nece kuzit tj. osjetit da mu fali taj dio.
    Ali...sve je gore! Trci u narucje svakom muskom kojeg vidi, to mi je jucer i teta u jaslicama rekla. Kaze da druge mame uopce ne dozivi ali tate...kao da ih zna cijeli zivot!
    Imaju i jednog striceka, al nije u njegovoj grupi i malac je jednom bio kod njega na 10-tak min i vise nije htio ic svojoj teti, kaze da je uzasno tuzno plakao.
    Inace je sramezljiv i ne voli bas nepoznate osobe.
    Za mene je jako vezan i ja se trudim nadoknadit mu taj dio koji bi tata odradio.
    Brine me sta ce biti za koji mjesec, sve vise kuzi, ponedjeljkom ujutro trazi tatu a tate nema
    Kako mu objasniti? Kako se postaviti?
    Bas sam tuzna jer, naravno, zelim da moje dijete ima sve a u ovoj situaciji sam bespomocna.

jadro avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

tatinom (a i maminom, of kors) sinu

printemps avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Naš tata isto puno izbiva, a mali po cijeli dan ta-ta ta-ta, kad vidi da dolazi tatin auto srce mu počme lupat sto na sat ako ga istog trena ne primi kad izađe iz auta počme plakat, kad izlazi iz kuće mora po skrivečki inače isto plač,a ima tek 13 mjeseci.
    Neznam kako im pomoć :/

Baby avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

tako je i kod nas, fali mu tata do boli! čim otvori oči dere se "tata- di je tata", kada dođemo kući ista priča, pa čak i kada je tata doma ali ga ne vidi...
    ponekad i u snu to viče, dok ponovno ne zaspi.
    Inače, ni ja nisam mislila da će mu toliko faliti, baš zato što tata ima isti (ludi) radni tempo otkada se je rodio. Ne vidim rješenje, jednostavno ne razmišljam o tome i hladno odgovaram sa "radi" (milijun puta dnevno).
    BTW, mislim da sina najviše zbunjuje to što MM nema određene dane u tjednu kada je na putu, nego ima svakakve kombinacije- tipa, jedan dan dodje u 6, sutradan nakon što je L zaspao, onda je par dana na putu...

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Oni od majranije dobi kuže jako puno i što su veći to više. Njima je potrebna prisutnost oba roditelja tako da kad jedan fali onda je to za njih teška situacija.

Moji oboje jauču za tatom kad ovaj ostane duže na poslu ili ode za vikend. Ovaj manji mu se tako jako veseli kad uđe u stan da ga je gušt gledati

koksy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Vidim da ima jos tuznih malaca
    Srce mi puca kad MM dode doma, kad ga malac spazi i doslovno vristi od srece. Kolko sam sretna jer su napokon zajedno tolko mi je tesko kad vidim kolko mu fali.
    A s obzirom na kredite, tako ce biti barem jos 5 godina.
    A doci ce i drugo dijete valjda u meduvremenu, i onda cu imat 4 tuzna oka ponedjeljkom ujutro.
    Ma uzas!
    Ja stvarno ne znam kak to hendlaju samohrane majke ili one ciji su muzevi mjesecima na terenu!

mali karlo avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

vjerujem da ti je teško

moj mali je isto lud za tatom, čim mm dođe s posla moraju se ić igrat, vikendom su stalno skupa, idu i spavat zajedno. MM dosta radi i iako dolazi doma, zna se dogodit da prođe par dana da se njih dvojica ne vide jer karlo ode spavat prije nego mm dođe, nama malo pomogne ako se čuju preko telefona, iako to nekad zna izazvat još goru reakciju pa K plače dugo

a ne znam šta bi ti još rekla, drži se

Ana i mamino zlato avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

MM radi vani. Dolazi svaka dva mjeseca na dva tjedna. Imamo pomoć mojih i njegovih roditelja. Grozno mi je

vještičica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

U našoj priči ja izbivam tokom nedelje
    U ponedeljak ujutro me traži po stanu, pita gdje sam, kad joj tata kaže da je mama U Beogradu, napravi facu "pa šta se tu može" i nastavi dalje. Nije tužna ni uplakana, razigrana je kao i inače. Ali ni sekunde ne mislim da joj ne falim. Samo ona to rijetko pokazuje. Ali kad pokaže, isplačem se ko kišna godina.
    Evo, od prije neki dan, kod bake, gleda Vrbas kroz prozor i veli: "Joooj tolto je Vlbas veeeliti! Nece mama moci preci."

lucij@ avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Ajoj, vještičice...
    Cure, šaljem vam svima puno i želje da sve to skupa što prije dođe i da se tate i mame čim čim prije trajno vrate u svoje domove.

brane avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

mm je trenutno na putu 3 mjeseca
    OČAJNO NAM FALI!!!

posao mu je takav da je vremena na vrijeme izbivao po par dana 2-3 ali NIKAD se nismo razdvojili duže od 3 dana

OVO je užas....divim se svim obiteljima koje žive odvojeno, divim se svim majkama koje su mjesecima same doma s djecom...to nije život kako treba...nikako....

adonisa avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

I moj malac je lud za tatom i cijeli dan ga čeka. Čim se smrači, na svaki zvuk lifta juri do vrata i zove tatu. Tata najčešće dođe do njegovog kupanja, i to je sreća do neba, tata ni ruke ne može u miru oprati!
    Ponekad je tata na putu, pa dođe kad mali zaspi, ili ode na posao ujutro prije nego se probudi, pa mu kad ga traži po stanu, objasnim da tata radi. Koliko me razumije - ne znam, ali uglavnom ga prestane tražiti i zaigra se nečim.
    koksy, drži se!

Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

mom starijem sinu otac jako fali. muž radi u firmi do 16 sata, nekada se to produži i do 19-20 h, a moj sin je sve sa 9 mjeseci počeo plakati za njim. muž je bio na godišnjem, sin se naviknuo da je tata doma, i odjednom kada se muž morao vratiti na posao mali se automatski budio u 6 sati i počeo plakati za njim. ukoliko slučajno mog muža nema doma 16:20 - 16:30 mali automatski dođe na vrata, stoji i čeka. ako negdje idemo, prvo moramo malog obući, pa tek onda muž jer ako vidi njega u jakni odmah u plač.

Datum pristupanja
    Dec 2008

Početno

J ima 10 mj i jako teško proživljava odlazak tate otkako je mm bio na go cijeli tjedan pa se J navikao.... sad zna stati na vrata i vikati... joj kako mi je teško, ali nema pomoći. Još je premali za neka objašnjenja....
    Ali nakon tjedan dana bez tate, isto počne trčati svakoj muškoj osobi....
    Brat mi je bio ovaj tjedan 2 puta i jadan je uvjeren da je naprosto divan s djecom (i jest) i da mu J zbog toga toliko trči, ali kad ode, imamo iste scene.... vikanje i plač na vratima....
    On bi svog taticu

Osoblje foruma mikka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

uh, meni se u zadnje vrijeme cini da f. ima problem s tim tatinim odsustvima. otkad smo dosli iz bg (bili smo zajedno sve skupa skoro mjesec dana) bas je drugaciji.

prvo kad se svi skupimo se pocne ponasati drugacije, vidi se da je sav uzbuden oko toga sto je sa starim. onda kad se rastanemo opet ima neke issues, a on takva njezna dusa bas ima specificni nacin hendlanja toga. danas sam se pocela bojati da ce nam oboma to zamjerati u buducnosti :/

ali priznajem, tesko mi je s njih dvoje. iako je mala neizmjerno bolja nego prije tj. lakse je s njom, vise ne trazi da se nosi 24/7, ipak mi je i dalje heavy. do trenutka kad idemo obaviti higijenu prije spavanja osjecam se kao da su me valjci gazili od podneva

Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

koksy - zar nema mogućnosti da promjeni posao i bude svaku večer doma...

to je za mene ne zamislivo da ga vidi samo preko vikenda, raduje mu se svaku večer, više tata, tata i leti mu u zagrljaj a da mora čekati vikend da ga vidi poludila bi od tuge zajedno sa mnom, znam da ima svakakvih životnih situacija koje ne dopuštaju drugačije ali za mene ne postoji nikakav posao ni za mamu ni za tatu koje bi toliko dugo odvajali dijete od roditelja...

i šta će biti kad bude stariji, dali će mu još više faliti ili će se udaljiti od njega, ni jedno ni drugo nije dobro

koksy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Nema druge mogucnosti jer radi na drugom kraju Hrvatske pa nema smisla da poslje posla tj. u 17.30 krene doma, dosao bi mozda oko 20 a onda malac ide spavati. A i MM bi onda morao ustajat oko 3 ujutro da stigne na posao. A da ne pricamo kako bi morao ici s nasim autom koji meni svakodnevno treba i kolko bi nas kostao benzin kad bi svaki dan vozio po 5 sati.

Mene vise muci kaj MM ne vidi kolko ga malac obozava, nikad se nece sam sjetit otic s njim u setnju ili ga uzet sa sobom u ducan.
    A malac bi s njim isao na kraj svijeta!
    Bas sam mu danas rekla da ne kuzim kak ne vidi kolko mu fali, kako ga zaljubljeno gleda, i da zasto mu je tolko tesko posvetit se njemu 100% barem ovaj jedan dan u tjednu.
    MM je dosta nesiguran kad je malac u pitanju, njega muce banalne stvari, tipa kaj da mu obuce za van da mu nebude hladno niti vruce, kak da hendla s njim u ducanu, kolko vremena mora tj. moze malac biti vani...ma bas banalne stvari. Jednostavno ga ne poznaje dovoljno da bi znao kak ce reagirat u kojoj situaciji.

Osoblje foruma spajalica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

koksy, na zalost (ipak bolje receno na srecu po nas) nemam iskustvo razdvojenog zivota. ali ovo da TM ne kuzi da ga malac obozava je nesto sto je u nasoj kuci ja bih rekla normalno za tu dob. MM je divan otac. obozava obje klinaca, ali balerina je tek sad postala intenzivno prisutna u njegovom zivotu. mala se sad gura bez frka, uvlaci mu se pod kozu. do nedavano, dok se nije znala izrazavati, tako umiljavati bila je tu, MM se igrao s njom, ali BC bi ga vrlo brzo za sebe prisvojio i ona bi ostala kratkih rukava. ali sad se mala ne da. i MM stalno govori, joj vidi kako je slatka , a vidi je, a vidi......
    uglavnom htjela sam reci da i TM treba neko vrijeme da bi se povezao jako s klincem, a za to je najbolji godisnji. kad bude na godisnjem pusti ih nek se priblize i upoznnaju jos bolje.

Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

MM ima čudno radno vrijeme tako da dolazi kući uglavnom kad Ivan već spava. Zato ujutro (naravno kratko) i vikendima nadoknađuju propušteno i tada za Ivana ja ne postojim osim kad želi cicati. Vidim da je najsretniji kad shvati da niko ne ide nikud i da ćemo biti svi zajedno.

mg1975 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Znam da vam je svima teško zbog razdvojenosti, a nemogu vam ništa reći nego da se držite.

Ja sam sa Luci bila doma na dopustu za njegu do 2. mj. ove godine (ukupno 2 godine smo bile zajedno 24/7), zbog XY razloga promjenila sam firmu i radim puno radno vrijeme, a MM koristi dopust. Luci u početku nije pridavala veliku pažnju tome što me ne vidi ujutro i što ju ja ne vodim u vrtić, što me nema preko dana doma (sada ostaje na spavanju u vrtiću), ali u zadnje vrijeme ako zaglavim i malo na poslu (trudim se uvijek doći do 17:00) ili upadnem u prometnu gužvu već jedva čeka da dođem doma. Kada dođem doma onda je stalno po meni i javlja se protest ako moram još nešto odraditi (tipa složiti suđe i sl.). Vikendom uživa jer se ujutro možemo maziti. 2-3 puta sam ju ja vodila ujutro u vrtić i bila je sva presretna, ali sam ja u komi jer onda nemogu doći doma da 17:00 jer ne dođem na posao prije 8:30-9:00. Inače imam veliku grižnju savjesti ako u ovo ionako malo vremena moram nešto obaviti solo, npr. ponedjeljkom i srijedom idem na rekeraciju u 20:00..... ......ali valjda tako mora biti......

devet_mjeseci avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

koksy, nemam ti što pametno za reći. Naše jedino iskustvo na tom području je bilo kada je tata otišao na 10 dana kod svojih u Makarsku i mali nije pretjerano pokazivao da mu fali. Samo bi povremeno ponovio "naučenu lekciju" - tata u Makaku, tata radi brmbrm (odveo je stari auto na popravak kod svog barbe) i to je bilo to. Dapače, kada se tata vratio, jedno vrijeme čak nije ni htio da nas on ponovno vozi u jaslice. Navikao se da idemo kolicima, autobusom, to mu je bilo zabavnije od auta.
    No, kod nas je stalno prisutna situacija da, unatoč ljubavi, mali nije pretjerano prisutan u njegovom životu. Tako je bilo i u obitelji mog muža - ublaženi patrijarhat, ali sasvim dovoljan da su djeca "mamin posao", čak i kada kurim preko 38, kada mi je loše, kada sam iscrpljena... Osobno aktivno nastojim mužu izbiti tu misao iz glave, no to je topic za sebe i vjerojatno će biti dugotrajan proces...

Kakva je bila situacija sa tvojim starijim sinom?

beberonka avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Ja bih za muzemnasla neki mali stan,taj vas izdala i etoNasa Tea je 3 mjeseca ustajala u 1 -2 po noci i do jutra se igrala,,a mi nikako da otkrijemo o cemu se radi.Sve dok muz nije prekinuo raditi na mjesec jedan tjedan popodne i do pola noci.Ona ga je bivala jako zeljna i budila bi se i u tjednima kad bi radio prijepodne.

Administratorica puntica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

odvojeni život je stvarno koma

mm ima super radno vrijeme i puno vremena provodi s nama kući ali ja... Ja radim u drugom gradu, i to prilično udaljenom. na posao ne moram svaki dan jer veći dio mogu obavljati od kuće ali moram biti fizički prisutna na poslu 1-2-3 dana u tjednu. ti dani znaju biti i u komadu. moja M. je prvi put kad se probudila ujutro a mene nije bilo skoro cijeli dan plakala. sad se već malo naviknula ali vidim da joj je teško, tj. ne samo njoj nego svima nama. iako bi mi bilo lakše ostati na poslu 2-3 dana u komadu, ja se svaku većer vraćam (putujem 3h u svakom smjeru) jer kad se ona noću probudi a mene nema malo srce joj pukne i neće nikako spavati Samo viće MAMA MAMA KIKE KIKE
    Stignem kući oko 8-9, pa ujutro u 5 opet idem. nije mi baš bajno ali nije ni njoj ni mm.

ali znam da će tako biti samo još nekoliko mjeseci i onda dosta. ili ćemo se seliti (ako mm nađe posao) ili ću tražiti novi posao u našem gradu.

jer, po meni, ovo nije nikakav život

Niti mogu normalno raditi kad sam na poslu (jer stalno razmišljam o tome dal moja bubica plače i viće mama mama kika kika) a bome ni kad sam doma (jer se neće odvojiti od mene ni trenutka od straha da ne odem. čak i noću ne spava, nego se cijelu noć vrti i mene traži, i grli me i drži me za ruku da joj ne pobjegnem )

tako da, draga koksy, jako te razumijem, ali nažalost, nemam nikakav pametni savjet

koksy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Citiraj beberonka prvotno napisa
    Ja bih za muzemnasla neki mali stan,taj vas izdala i etoNasa Tea je 3 mjeseca ustajala u 1 -2 po noci i do jutra se igrala,,a mi nikako da otkrijemo o cemu se radi.Sve dok muz nije prekinuo raditi na mjesec jedan tjedan popodne i do pola noci.Ona ga je bivala jako zeljna i budila bi se i u tjednima kad bi radio prijepodne.
    Ne mogu za muzem, on nije na istom mjestu uvijek, po par mjeseci bude u nekog gradu pa onda sele negdje drugdje. A i ovaj stan je u kuci njegovih roditelja, tak da ga bas i ne mogu iznajmit... :/

Ovaj vikend ga nema, dakle 2 tjedna smo bez njega. Uzas! Beskrajno mi dugo to traje! A malac, kao da se ljuti na tatu, nece pricat s njim na telefon a prije mu je to bio vrhunac dana, sad samo odmahne glavom kad mu dajem tel. i kazem da ga zove tata.
    Ali moram priznati da se stanje s MM-om promjenilo, puno vise vremena provodi s njim kad je doma, mene ujutro puste da spavam a njih dvojica zajedno doruckuju, kuhaju mi kavu, idu u setnje, igraju se, slazu kockice... Ma divota ih je za gledat, toliko se razumiju iako malac ne prica jos, ali imaju stvarno dobu neverbalnu komunikaciju, pogotovo kad uzmem u obzir da su toliko malo zajedno tj. nemaju se priliku bas upoznat.

Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

koksy, ja te djelomično kužim..i mm dolazi doma kasno, rijetko ili nikada u 6, nekada u 7 nekada dok malac već zaspi, barem jedan dan u tjednu je na putu, nekoliko puta godišnje na duljim putovanjima...kada su skupa su pravi tandem, ali isto ga od jutra doziva, usred noći ako se probudi zove tatau, uspavljuje ponavljajući riječ tata-tata ja sam sretna da ga toliko voli ali i tužna jer mene opće tako ne doživljava, samo trči njemu, čeka ga na vratima, plače kada ovaj odlazi, ozari mu se lice kada mu kažem idemo doma tatici...svašta...mene koju vidi svaki dan kao da ne vidi onim očim kao tatu...ne znam valjda ima nešto posebno u vezi tata-sin

Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

MM je na porodiljnom i tako se povezao s malim da je to nevjerojatno. Stalno govori da je tek sad skužio šta znači imati dijete i da prije nije imao neki poseban feeling. Mislim da će mu to ostati za cijeli život. Sve bi tate trebali na porodiljni. Povežu se s djecom, a i više cijene majke.

amigle

Početno

MM nema najmanje 8 mjeseci u godini,pomorac je.djeci fali,ja sam sama s njima MJESECIMA!pa sad vi zamisljajte dalje...

koksy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Citiraj amigle prvotno napisa
    MM nema najmanje 8 mjeseci u godini,pomorac je.djeci fali,ja sam sama s njima MJESECIMA!pa sad vi zamisljajte dalje...
    Uzas! Imam jednu frendicu koja je u istoj poziciji, sama je podigla dvoje djece! Muz takoder pomorac. Ja se takvim zenama divim i uvijek ih se sjetim kad mi bude najteze. Mada mi to ne olaksava situaciju...Ma svakom su njegovi problemi najtezi!

smedja avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Nemam reci nista nego

Moja mala je bila tuzna bez tate samo tih 9 sati sto je na poslu i jedva je cekala da dodje doma, kad bi otisao na teren na tjedan dana bilo je uzasno tesko i tuzno a ne mogu zamisliti da tako zivimo stalno

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •