Pokazuje rezultate 1 do 9 od 9

Tema: pomoc u svezi prava o bolovanju

Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno pomoc u svezi prava o bolovanju

molim vas pojasnite mi situaciju ako je ikako moguce.

prijavljena sam na 2,700kn bruto i imam jedno djete na sebe,te sam trenutno na komplikacijama,radila sam do 12,02 te sam za te dane dobila placu 780,00kn a danas bolovanje za ostatak mjeseca sam dobila 550,00kn--- nista mi nije jasno,molim vas ako itko moze da mi objasni zasto je to tako, hvala unaprijed!!!

Datum pristupanja
    Dec 2008

Početno

Da li imaš 12 mj. neprekinutog staža ili 18 mj. u zadnje dvije god. (ovo može s prekidima)?
    Naknada za komplikacije je u visini plaće (s limitom do 4250 kn), ali samo ako ispunjavaš navedene uvjete. Ako ne, onda dobivaš minimalac koji je okruglo 831,50 kn. Žao mi je....

Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

PUNO HVALA NA ODGOVORU! ja sam bila prije toga cjelo vrijeme na hzz-u.a kod njih radim vise od jedne godine samo sto se me tek sad prijavili na 3 mjeseca i to od 6.01 do 6.04 a na komplikacijama sam od 12.02, tako da ni sama neznam kakva prava uopste imam.kolegica je imala isti slucaj,dobivala je ono na koliko je bila prijavljena, a to sto sam ja dobila ne pripada nicemu,kako god razmisljam i racunam nikako nepase

Osoblje foruma mamma san avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Mirela, s obzriom da nemaš 12 mjeseci staža osiguranja, odnosno 18 mjeseci u zadnjih 2 godine, nemaš ostvaren uvjet za izračun naknade za bolovanje uslijed komplikacija u trudnoći temeljem prosjeka isplaećnih plaća. Stoga ti naknada iznosi mjesečneo 831 kunu (kad se radi o punom mjesecu).
    Sljedno ovome, zbog nezaodovljenja uvjeta staža osiguranja od potrebnih 12 mjeseci ostvarit ćeš rodiljnu i roditeljsku naknadu u max iznosu od 1660 kuna mjesečno.

Datum pristupanja
    Dec 2008

Početno

A da li će ti produžiti ugovor?
    Ako ne, onda gubiš pravo na naknadu za komplikacije s datumom prestanka ugovora jer kao nezaposlena nemaš pravo ne bolovanje.... rodiljni dopust otvaraš s datumom rođenja djeteta i dobivaš min 1663 kn.
    Raspitaj se malo ovdje za detalje gdje se sve trebaš javiti ako ti ne produže ugovor...

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Mirtica prvotno napisa
    A da li će ti produžiti ugovor?
    Ako ne, onda gubiš pravo na naknadu za komplikacije s datumom prestanka ugovora jer kao nezaposlena nemaš pravo ne bolovanje.... rodiljni dopust otvaraš s datumom rođenja djeteta i dobivaš min 1663 kn.
    Raspitaj se malo ovdje za detalje gdje se sve trebaš javiti ako ti ne produže ugovor...
    previdjela sam ovaj dio sa ugovorom na određeno vrijeme. :/

U svakom slučaju, kad ti istekne ugovor (a poslodavac ti ga neće produžiti) u roku od 30 dana moraš se registrirati kao nezaposlena osoba na HZZO. Do onog datuma do kojeg ti je bolovanje otvoreno, do tad ćeš i biti na bolovanju, bez obzira na istek ugovora, ali SAMO ako se u ovom roku od 30 dana registriraš kao nezaposlena osoba na HZZO-u. Ako to ne učiniš, izgubit ćeš sva prava.
    Po isteku bolovanja, ako si još uvijek nezaposlena, prijavi se na Hrvatski zavod za zapošljavanje. Sa rođenjem djeteta, stječeš pravo na naknadu.
    Pogledaj više o tome ovdje: http://www.roda.hr/tekstovi.php?Teks...2ID=&Show=2708

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Zaboravih: za vrijeme korištenja rodiljne i roditeljske poštede od rada, naknada će ti iznositi 1660 kuna.

Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

eto gore nemoze biti! imam cetverogodisnjeg sina za kojeg otac obrtnik nije jos nikad platio ni kune,porodit cu se pocetkom 09,mjeseca a do tada neznam kako cu ni sama-ah moram se malo potuzit jer nemam kome-OPROSTITE
    ALI PUNO VAM HVALA NA TAKVOM BRZOM POJASNJENJU,JER MI JE SAD SVE JASNO I NEMAM VISE STA PITATI- SVAKA VAM CAST I JOS JEDNOM PUNO HVALA!!!!!

Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

:? AL IPAK IMAM JOS JEDNO PITANCE

dali mi u svemu tome mogu pomoci ugovori o djelu koje imam sa njima godinu dana,ili to nema veze?

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •