Pokazuje rezultate 1 do 21 od 21

Tema: kad pukne vodenjak

Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno kad pukne vodenjak

Zdravo cure, citam vas stalno a postavljam pitanja samo kad nesto ne mogu naci (uglavnom nadjem sve sto me zanima)!
    Evo sta se meni desilo: kad mi je gin u 9om mesecu objasnjavao kad ici u bolnicu, rekao je da pri puknucu vodenjaka ide se u roku od pola sata tj. sto je moguce brze, a u slucaju trudova ceka se da budu na 5 do 10 minuta. Meni se to i desilo, vodenjak prsnuo u krevetu u ponoc, ja u bolnici bila u 3, bolova 0, otvorena 2 prsta. Primili me, i rekli spavaj. A ja se pitam a zasto ja nisam ostala u svom krevetu da spavam??? Tek ujutro uz razne peripetije oko 9 i 30 dobijam injekciju u nogu za izazivanje bolova. Do tada sam imala bolove skoro pa nikakve. Posle injekcije trudovi poceli pravilni i bebac bio tu u 13 i 30. Bez problema. Pitam ja vas: dal bi trudovi poceli i sami i kada? Jel bebici nista ne fali kad ostane dugo bez plodne vode a trudova nema? Zasto mi je gin savetovao ovo (navodno zbog bebice) kad njemu bas nista nije falilo ni 12 sati bez vode? Takodje, puno puta sam cula od zena da je porodjaj bez vode tezi jer ide bebe "na suvo" tj. nema vode da podmazuje, a u mom slucaju sve je proslo glatko (osim epija )? Jel sam trebala ostati u krevetu? :?

Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

podizem (al sam bila glupa , a tako je prostoooo)

Datum pristupanja
    May 2005

Početno

Meni je isto pukao vodenjak kod kuće, i nista me nije boljelo. Tek negdje oko sat i po od prsnuća poćeli su trudovi jedan za drugim bez razmaka.
    Carski zbog stava nožica.
    Nisam isto ništa bila otvorena.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Mislim da je sve to individualno. A sto se tice vode pa svima ili pukne vodenjak ili ga probiju pa onda valjda svi radjamo na suho :/ Ne kuzim i nikad nisam cula za tako nesto.

Datum pristupanja
    Jun 2004

Početno

Meni je vodenjak pukao u 5, u bolnici sam bila u 6, dobila drip(rekli su da bi inače rađala 2 dana), trudove tek u podne, do 18 h se nisam otvorila više od 2 cm, pa sam dobila dolmil i rodila za pol sata !

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

kad pukne vodenjak nikad ne znas kad ce biti porod. Za pet minuta, ili tri, cetiri sata. Iz tog razloga bolje je biti na sigurnom, izuzev ako neces sama da se poradjas

Arijana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Meni je čudno kako su te mogli poslat spavat. Ja mislim da ja ne bi oka sklopila. Kad vodenjak pukne voda može curit kap po kap, a može i u mlazu, što je ipak rijeđe. Kad beba ostane bez vode mislim da je najmanji problem porod na suho, puno je gora mogučnost da beba prignječi pupkovinu i ostane bez kisika.

Arijana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Vrabac, što je dolmil?

Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

Arijana, mene je bas za bebu bilo strah, valjda mi je zato doc i savetovao da idem odmah. Ali nista mi nisu davali sve do sutradan ujutro. Pa sam mogla komotno da spavam u svom krevetu, ali...
    Natasa ovde je bas rasireno misljenje da je bolje da ti doc busi vodnjak ili da cim pukne porodjaj i krene, jer bez vode beba teze izlazi. Meni je skoro sva voda ostala u krevetu , nesto i na putu do bolnice, a tamo skoro nista.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Pa meni je dok busio ali sam rodila pa da ne slazem jedno sest sati iza toga.
    Znaci po tvom opet nasuho radjala

Arijana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Nataša ne mora to značit na suho. Kad se probuši vodenjak beba koja se možda još nije spustila, počne se spuštat i svojom glavicom "začepi" daljnje curenje vode, ali samo bušenje vodenjaka može ubrzati trudove i spuštanje djeteta.

Datum pristupanja
    Jun 2004

Početno

Citiraj Arijana prvotno napisa
    Vrabac, što je dolmil?
    Rekla je dr na porodu da je to protiv bolova, dobila sam injekciju u bok. Meni uopće nije smanjio bolove, ali je jako ubrzao otvaranje. To je jednom dobila još jedna mama koju znam i isto se oduševila time. Nisu znali što da mi daju za bolove jer sam alergična na hrpu stvari pa sam dobila dolmil. Nemam pojma kako se to točno piše, tražila sam na google-u ali neuspješno.

Mejra's mommy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Pojma nemam. Meni su trudovi poceli u 3:30 ujutro. Oko 10 su mi probili vodenjak. :/ Pojma nemam. Nije valjda moguce da nebi sam puknuo. Imala sam kontrakcije (uzasne) sve to vrijeme. Valjda zavisi od mame!?

Arijana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Ma vjerovatno bi puko sam, ali kad? Kad ti ga probuše onda se i porod ubrza, navodno!

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Citiraj vrabac prvotno napisa
    Citiraj Arijana prvotno napisa
    Vrabac, što je dolmil?
    Rekla je dr na porodu da je to protiv bolova, dobila sam injekciju u bok. Meni uopće nije smanjio bolove, ali je jako ubrzao otvaranje. To je jednom dobila još jedna mama koju znam i isto se oduševila time. Nisu znali što da mi daju za bolove jer sam alergična na hrpu stvari pa sam dobila dolmil. Nemam pojma kako se to točno piše, tražila sam na google-u ali neuspješno.
    Da nije dolantin? Ja sam to dobila i super mi je pomoglo

Arijana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Pa što je to na kraju, za bolove ili za brže otvaranje?

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Ja mislim da je Dolantin, i mislim da je za bolove. Primalja mi je izreferirala da je nabazi neke droge (da li mofij ili nešto slično), da mi se možda bude spavalo, da će mi možda biti mučno itd. Tek nakon ponovljenog pristanka - dali mi je injekciju. Šta je oprez kad se spomene konzultacija sa Ministarstvom, ha ...

Početno

Evo što je meni rekla babica na SD kad su me nakon 8h trudova pitale da li mi smiju probit vodenjak - ne mora ga se uopće bušiti, jer može on prsnut i na sam kraj, pred izgon pa voda izađe skupa s bebom, ali lakše je kad je probušen jer beba onda ostane 'u mjestu' dok gura i ima bolje uporište, umjesto da pliva :?

Mislim, meni je u tom trenu bilo sasvim svejedno, napisala sam i u svojoj priči da sam na kraju sama tražila da mi daju drip i da mi doktorica masira trbuh dok tiskam jer sam bila totalno strgana i bez hrane od večeri prije...

Al mi je drago da su me za sve konzultirali i nisu radili na svoju ruku pa da ja poslije pitam 'a šta je to bilo'

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Da, na kraju smo došli na početak: bitna je suradnja. Bitno je da nitko ništa nikome ne radi, bez pristanka i bez suradnje obiju strana. Hm, kako jednostavno, a mi se nažalost u današnje doba tehnologijje, psihologije i svega ostalog - borimo za osnov civiliziranog odnosa, da te nitko ne dira bez izričitog pristanka. Mislim da je taj problem naglašen u porodničarstvu: da li je možda korijen u tome što ne znaš identitet liječnika i ekipe na porodu. Nitko se kod samog poroda ne predstavlja, a nakon poroda ne postoji papir na kojem se mogu pročitati imena osoblja na porodu. Čak niti liječnilka.
    Jel' ovo možda stvar za koju bi se i Roda trebala aktivnije boriti?

Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

A tek kad te otfuraju na carski pa su sve face s maskama, nemaš pojma je li to tvoj doktor ili neki drugi, tko mu asistira... meni je to bila koma, dok nisu progovorili.

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Vedrana, što ti misliš? Ti znaš sve o svemu, pa ...

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •