Zdravo cure, citam vas stalno a postavljam pitanja samo kad nesto ne mogu naci (uglavnom nadjem sve sto me zanima)!
Evo sta se meni desilo: kad mi je gin u 9om mesecu objasnjavao kad ici u bolnicu, rekao je da pri puknucu vodenjaka ide se u roku od pola sata tj. sto je moguce brze, a u slucaju trudova ceka se da budu na 5 do 10 minuta. Meni se to i desilo, vodenjak prsnuo u krevetu u ponoc, ja u bolnici bila u 3, bolova 0, otvorena 2 prsta. Primili me, i rekli spavaj. A ja se pitam a zasto ja nisam ostala u svom krevetu da spavam??? Tek ujutro uz razne peripetije oko 9 i 30 dobijam injekciju u nogu za izazivanje bolova. Do tada sam imala bolove skoro pa nikakve. Posle injekcije trudovi poceli pravilni i bebac bio tu u 13 i 30. Bez problema. Pitam ja vas: dal bi trudovi poceli i sami i kada? Jel bebici nista ne fali kad ostane dugo bez plodne vode a trudova nema? Zasto mi je gin savetovao ovo (navodno zbog bebice) kad njemu bas nista nije falilo ni 12 sati bez vode? Takodje, puno puta sam cula od zena da je porodjaj bez vode tezi jer ide bebe "na suvo" tj. nema vode da podmazuje, a u mom slucaju sve je proslo glatko (osim epija)? Jel sam trebala ostati u krevetu? :?