Pokazuje rezultate 1 do 45 od 45

Tema: Celenteova predvidjanja- kriza i ostalo

Mony avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno Celenteova predvidjanja- kriza i ostalo

Ponovno sam, nakon nekog vremena, slucajno u nekom svom istrazivanju naisla na jedan clanak, u kojemu se izmedju ostalog, spominje i Celente, poznati futurolog, koji je dosta toga sto se i dogodilo u proteklih par desetaka godina tocno predvidio.
    Vjerojatno ste upoznati s njegovim predvidjanjima o sadasnjoj krizi i recesiji, kada govori da ce mracno razdoblje trajati cak do 2012. s konstantnim pogorsanjima, da ce gradovi najvise propadati (da ce sliciti Calcutti), te da kupujemo zlato i sadimo voce i povrce gdje god mozemo, jer ce nam jednog dana to biti potrebno da prezivimo.
    Naravno, ima jos puno misli, no ove koje sam iznijela su najprizemnije, da ne idemo nasiroko.
    Vidjela jesam da postoji jos jedan topic o krizi - nisam ga otvarala, pa ne znam nadovezuje li se konkretno na ova razmisljanja ili ne, no bas me zanima sto mislite o tome.

marti_sk avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

ne znam tko je to, ali iskreno se nadam da mu se predvidjanja nece ostvariti :/

Osoblje foruma tweety avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

2012! Meni se to čini kao tračak svjetla na kraju tunela. Mislila sam da će trebati puno duže za izlazak iz krize.

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Citiraj tweety prvotno napisa
    2012! Meni se to čini kao tračak svjetla na kraju tunela. Mislila sam da će trebati puno duže za izlazak iz krize.
    Ajme ženo, ja ne vjerujem u takav crnjak! Pa velika kriza je bila veća od ove (zasad :/ ) a trajala je čini mi se 4 godine....

p.s. Mislim da ću se s traženja posla preorjentirati na rađanje djece, sisanje i učenje od prvog dana na bespelenaštvo! Dok kriza ne prođe!
    Malo šale uz sve ne šteti...

sladjanaf avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno Re: Celenteova predvidjanja- kriza i ostalo

Citiraj Mony prvotno napisa
    bas me zanima sto mislite o tome.
    sve mu vjerujem. i babi vangi isto. no to nas neće spriječiti da kupimo veći stan. na kredit, naravno.

Osoblje foruma tweety avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ma corny ja sam odlučila da će mene ova kriza zaobići. nemrem si ju priuštiti kao glava jednoroditeljske obitelji pa radim sve samo da me ne štrajfa.
    ali ono općenito mi se 2012 čini brzo

Ifigenija avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2004

Početno

Kako neki ljudi vole strašiti druge ljude! Koliko vidim, ova kriza će imati više psihološke razloge (panika, strah, nerazumno odustajanje od kupnje, otkazi iz panike) nego realne. Kao što, uostalom, u krizi i jesmo zbog, između ostalog, fikcije o sebi; suludog uvjerenja da možemo živjeti bolje nego što možemo, trošiti više nego što zarađujemo. Od ekstrema do ekstrema; ono što smo "zgriješili" sad ćemo platiti. Možda bi bilo bolje naći neku sredinu...

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

realno, uz ovakvu Vladu nam treba luda sreča da ne upadnemo u duboku krizu

popunjeno je tek 30% turističkih kapaciteta, a Uskrs je blizu

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

2012....

onda nemamo brige, naiime prema Nostradamusu 2010. počima 3. svj. rat - nuklearni
    i čitava sjeverna hemisfera će biti uništena bombama i nepodobna za život dok radijacija ne prestane, nešto ljudi će preživjeti na južnoj polutci

icyoh avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

a jeste pesimistične, više ne čitam ovaj topic

Matilda avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj MGrubi prvotno napisa
    2012....

onda nemamo brige, naiime prema Nostradamusu 2010. počima 3. svj. rat - nuklearni
    i čitava sjeverna hemisfera će biti uništena bombama i nepodobna za život dok radijacija ne prestane, nešto ljudi će preživjeti na južnoj polutci
    znači opet nećemo ući u EU!

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Slovenci nas bezveze ujcjenjuju

dobra stvar je da će taj rat zaobići naš teritorij (valjda jer smo van EU)

amyx avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno Re: Celenteova predvidjanja- kriza i ostalo

Citiraj sladjanaf prvotno napisa
    sve mu vjerujem. i babi vangi isto. no to nas neće spriječiti da kupimo veći stan. na kredit, naravno.
    X

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Šta??? Nećemo sudjelovati u WW3??? Zaobiće nas rat? :/ Pa nije li upravo to ono što nas u proteklih 100 godina obvezno pogodi?

Iskreno, njega se više bojim nego krize.

Trina avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Ajme rat...nedaj Bože.

lucij@ avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Kriza me ne može uplašiti. Isto kao i tweety, očekujem da će trajati i duže.
    Rata se bojim.

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj corny prvotno napisa

Šta??? Nećemo sudjelovati u WW3??? Zaobiće nas rat? :/ Pa nije li upravo to ono što nas u proteklih 100 godina obvezno pogodi?

Iskreno, njega se više bojim nego krize.
    valjda smo ispucali sve ratove koje smo imali na raspolaganju

mislim da rata neće biti
    ali krize hoće, jedino što državu u krizi može držati na nogama je proizvodnja, a naša je sa tim u debeloj banani

tako su nesposobni da čak misle dati dio autocesta u koncesiju - dakako da će cijene porasit za 100%, da će HAC svesti na 10% radnika .... itd...

slava avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Bolje kriza nego rat

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

du, du, du , nema nam pomoći

Mony avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

Ajme, neke od vas ste crnije i od Celentea, a on me ubije u pojam

Malo sam googlala i naisla na clanak - intervju kojeg do sada zacudo nisam vidjela (valjda zato sto je u originalu pisan na njemackom), a jako je zanimljiv.
    Koji se zakljucak namece vidjet cete i same :/

link

Maya&Leon avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

eh, pa sada sam se načisto ukomirala

Celente : Upravo smo objavili našu prognozu za 2009. Predskazujemo totalni kolaps privrede. Već 7. studenog 2007. predvidjeli smo financijsku propast i paniku 2008., koja se i dogodila. Sljedeće godine vidjet ćemo propast trgovinskog sektora na malo, zatim propast komercijalnih nekretnina, itd. dožvjet ćemo najveću depresiju ikada, puno težu od takozvane 1930tih godina.
    pročitah cijeli članak i sad mi stoji knedla u grlu

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

e pa ništa
    idem ja saditi bob

betty blue avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Mislim da kad su u pitanju krize najbolje je pitat nekog starijeg za mišljenje... npr. moj deda je bio 1906. godište i njemu je bilo rat-tamo rat-vamo, promjenio je tri države a da se iz svog sela nije maknuo, dva svjetska rata, imao je rak i preživio ga, umro je "od starosti" u 93.oj godini, sjećao se svog učitelja iz Austrougarske i da je sad živ mislim da bi na spomen krize samo otpuhnuo, zamotao škiju i s motikom na ramenu pošao na njivu.
    I vjerovatno bi ne znajući parafrazirao Voltaire-a i rekao da u životu treba svoj vrt obrađivati.
    Zato ja pozelenim od ljubomore kad prođem pored onog topica o uređenju vrta

kate avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

niš, kad budem imala s čim kupit ću zlato, kad već nemam povrtnjak i voćnjak

Datum pristupanja
    May 2005

Početno

Citiraj Ifigenija prvotno napisa
    Kako neki ljudi vole strašiti druge ljude! Koliko vidim, ova kriza će imati više psihološke razloge (panika, strah, nerazumno odustajanje od kupnje, otkazi iz panike) nego realne. Kao što, uostalom, u krizi i jesmo zbog, između ostalog, fikcije o sebi; suludog uvjerenja da možemo živjeti bolje nego što možemo, trošiti više nego što zarađujemo. Od ekstrema do ekstrema; ono što smo "zgriješili" sad ćemo platiti. Možda bi bilo bolje naći neku sredinu...
    Eto samo ovo bih potpisala :/

Mony avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

Ja bih se isto slozila da na razmatranje krize uvelike utjecu i psiholoska zastrasivanja, jer mnogi strucnjaci govore kako novaca ima, no nitko ih ne trosi, bas zato sto se prica o krizi. A kada novac ne kruzi, ne moze se niti mnoziti.
    Betty blue - kriza prije i sada nije ista stvar.
    Kriza danas - krediti na grbaci, stambeni, ovakvi-onakvi...
    U krizi ostanes bes posla, ostanes bez stana, bez krova nad glavom, bez novaca koje si dotad ulozio u placanje kredita... itd... da ne nagomilavam psiholoska zastrasivanja

betty blue avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Mony, ovisi kako kome - kriza nekome tko živi u gradu u stanu koji je kupio na kredit s autom koji je kupio na kredit i još ako gospođa kupuje cipele i parfeme na kredit (a takvih nije malo) je puno gora od krize osobi B koji živi na selu i ima dva-tri duluma zemlje i jednu kravicu ili 20ak ovaca.
    Osoba A ako ostane bez posla će imati veliki problem ali ako osoba B ostane bez posla već će se nekako snaći - u najmanju ruku imat će šta jesti.
    A krize danas su iste kao i krize prije - jedina razlika je u tome da se ova sada događa nama.
    Netko je gore spomenuo broj godina koliko bi moglao trajati - ova je velika, ali vjerovatno neće trajati više od štajaznam iduće dvije-tri godine. Radi se o tome da se ekonomski ciklusi/procesi danas buno brže vrte nego npr. tridesetih godina 20-og stoljeća kad je bila zadnja velika kriza.
    Rat je npr. najgore što se može dogoditi nekoj ekonomiji, to smo preživjeli i preživit ćemo i ovo.

marti_sk avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

Freeman : Mislite li da će se zbog financijskih problema mediteranskih zemalja i novih članica na istoku EU i euro raspasti?

Celente: Da, u to smo uvjereni. Mi smo to predvidjeli još prije uvođenja eura. Jedino što je potrebno za ostvarivanje tog scenarija je nacionalni populist u nekoj od zemalja članica, koji je uvjeren da samo kroz izlazak iz EU financijska kriza može biti zaustavljena, i Unija već pada. Berlusconi je to već najavio, sa prijetnjom istupanja iz Šengena zbog brojnih imigranata. Masovna migracija veliki je problem. Zapadne zemlje su preplavljene ljudima koji žele bolji život ili bježe iz nužde. Tu ne pomaže altruizam, tko će to sve platiti? Odakle osigurati smještaj, namirnice i posao, kad se više nema novaca ni za brigu o vlastitim građanima
    Eto taman docekasmo pozitivan izvestaj za viznu liberalizaciju i eto ti sad
    Bitno se mi borimo da udjemo u EU, a kad udjemo ona ce se raspasti

marti_sk avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

I ne brine me kriza jer od nje nismo izasli vec 17 godina, tako da tko zna mozda mi cemo cak i profitirati iz krize

anamar avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Citiraj slava prvotno napisa
    Bolje kriza nego rat
    u dvojbi između ove dvije stvari i ja kažem "da" krizi.

slušam i gledam svaki dan o krizi. utjecala je na moju obitelj. zasada ne previše. ali i ako bude gore, na to ću gledati kao moja baba, koja jednom reče - dite moje, bilo je teških vrimena, ali ja ne znan nikoga ko je umra od gladi.

Mony avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

Upravo dobih jednu forwardusu, pa ne mogu odoljeti, a da ju ne stavim ovdje - obrisala sam objasnjenja svake tocke, jer bi bilo predugacko i prevodenasto, i ostavila caps slova, jer mi se nije dalo prepisivati

(upozorenje: crveno su moje opaske)

SPASIMO HRVATSKU U 10 KORAKA:
    1. AKO IMATE IZBOR UVIJEK ODABERITE KUPNJU PROIZVODA HRVATSKOG PODRIJETLA  pokrenimo proces proizvodnje i stvaranje nove vrijednosti u Hrvatskoj potražnjom hrvatskih proizvoda.
    *vec smo o tome pricale - ispada da i ono za sto mislimo da je hrvatski proizvod, vrlo cesto nije proizvedeno u Hrvatskoj - kako onda kupovati smao hrvatske proizvode???
    2. ŠTEDIMO U BANKAMA KOJE SU U HRVATSKOM VLASNIŠTVU I CIJA DOBIT OSTAJE U HRVATSKOJ!!!
    *ima li takvih :?
    3. OSVJESTIMO KOLIKO JE VAŽAN RAZVOJ HRVATSKOG GOSPODARSTVA!!!
    * pa nije tesko osvijestiti, cini mi se, treba nesto poduzeti
    4. GRAĐANI ZAUSTAVIMO I PRIJAVIMO I NAJMANJU KORUPCIJU!!!!
    *btw. grozna mi je ona antikorupcijska reklama...
    5. KUPUJMO ISKLJUCIVO HRANU KOJA JE PROIZVEDENA U HRVATSKOJ
    *vidi pod 1.
    6. TKO IMA ZEMLJU NEKA JE OBRAĐUJE. PROIZVODIMO HRANU i naucimo djecu kako se obraduje zemlja
    * he he - moj mali zivotinje moze vidjeti samo u ZOO --> zakljucak: gledajmo Farmu (ali se to kosi s brojem 9 )
    7. CUVAJMO NAŠE NAJVECE PRIRODNO BOGATSTVO - VODU !!!
    8. NE TROŠIMO VIŠE OD ONOG ŠTO ZARAĐUJEMO
    9. POTICIMO ŠKOLOVANJE MLADIH NA NAJBOLJIM DOMACIM I SVJETSKIM SVEUCILIŠTIMA, ZAŠTITIMO IH OD SMECA KOJE NAM SE SMIŠLJENO I PLANSKI NUDI NA TV-u KAKO BI NAS ZAGLUPLJIVALI (Ucimo djecu pravim vrijednostima, bojkotirajmo skupa s njima reality show-e i ostalo smece koje služi za zaglupljivanje, a uvezeno je s "naprednog zapada".Odrasli, obrazujte se informaticki, budite uz svoju djecu, pratite njihov emocionalni i socijalni razvoj i koliko i kako provode vrijeme uz kompjuter.. Riješimo se "kompleksa manje vrijednosti i malogradanštine" i umjesto na skupocjenu odjecu i automobile izaberimo ulaganje u znanje .. Cijenimo naše profesore I ucitelje .Profesori, cijenite naše mlade ljude jer su oni naša buducnost. Neka Hrvatska zaista bude ZEMLJA ZNANJA, kulturnog preporoda i novog pocetka...!!!!!!!!!!)
    *hmm..., a Celente govori da znanje nece biti bitno, vec zanati
    10. CUVAJMO OKOLIŠ, RECIKLIRAJMO OTPAD, SMIJENIMO ODMAH POLITICARE KOJI NISU SPOSOBNI OCISTITI SVOJ GRAD
    Zakljucak: RAZMIŠLJAJMO POZITIVNO I ISKORISTIMO OVU KRIZU KAO ŠANSU.

Jeste skuzile da se svi zakljucci svode na: think positive 8)

Ifigenija avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2004

Početno

Moram ovo iskrcati iz svoje duše (ionako prekrcane dojmovima, pa da me i ovo ne češe iznutra). Dođem ja u kafić malo razmišljati, piti svoje pivo (jedno, ne deset, da ne bih došla na zao glas), pisati i čitati (moja omiljena strategija za dolaženje k sebi od života kao takvog), otvorim Jutarnji, a ono u centru novina, prilog
    KRIZA
    Kuharica za krizu
    Psihološki pristup krizi
    Odijevanje za krizu
    Preživljavanje braka u krizi (ovo lupam jer stvarno ne znam koje su sve kretenske teme tamo bile)

I preletim, i mislim si, puj, sram vas bilo i urednici i novinari, puj u tri repice!!!

Kad nije na tapetu gospođa P. koja ima skupe gaće, ili bračni par G. koji se svadi preko medija, kad nema rata ili napada na Jameriku od strane terorista već će urednici naći nešto da popune papir; bez etike, bez humanosti, bez ičega što bi čovjeka zagrijalo.

Sram vas bilo, mediji, sram.

I to iz nekoliko razloga:
    1. jer pišete gluposti koje su glupe i loše bez obzira je li kriza stvarna, psihološka, medijska, ili samo normalan dio ekonomskih krivulja - čitam ja tamo jelovnike za krizu - pa što vi inače jedete, ljudi? Kod mene i u krizi i van nje za ručak neka žitarica (riža, pašta, njoke, proso), neko povrće i neko meso, grahorica, riba ili nešto od sira, a za doručak žitarice i mlijeko... za večeru - pita, ako je skuham. Kakvi su to prijedlozi?!

2. Jer ljude filate ogromnim naslovima - kriza, kriza, kriza... a to utječe na ljude, uznemiruje ih, zabrinjava. Iza krize postoji nada, iza nevolje solidarnost, iza problema, rješenje, i na koncu konaca - vjera; vjera u bolje, vjera u Boga, pa kako tko za sebe vidi stvar, ali vjera u bolje zajednička nam je svima, i tako i treba biti. O tome pišimo. I o didi iz gornjeg posta koji je sve ratove pregrmio uzdajući se u svoju motiku. Zahvaljujući takvom prikazu svijeta (medija i udžbenika) živjela sam desetljeća (hehe) u ideji kako je rat ono kad svi pošize i bježe lijevo desno. U stvarnosti, ljudi se bore, ostaju gdje mogu, započinju iznova gdje ih put nanese, ali život se gradi i afirmira, i trudom i radom i snalaženjem mnogi ljudi pobijede svo to izvana nemetnuto zlo.

3. Jer eksploatirate ono što ljudima može donijeti zlo. Jesu li to nesretni brakovi, je li to pedofilija, je li to kriza - ne pišete iz pravih motiva, nego iz puke zarade... pa što više senzacionalizma, to više zarade... a ljude, na koje tovarite teret ionako nitko ne pita, niti ne cijeni.

Sve u svemu, kriza je nova mala crna haljina, to su novi par G, to je novi skandal... tema za prežvakavanje, i za igru "zar to nije strašno" (vidi u transakcijsku analizu - tip igre kojom se ljudi služe da kontroliraju sebe i druge umjesto da žive autentične živote).

Ma, sve bi ja to po guzici stanovnika. Izgleda da su oni majmuni koji tipkaju milion slova pa natipkaju roman dobili posao. U novinama... ovim, i svakim drugim... Mislit glavom a ne dupetom.

betty blue avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Da se nadovežem na samu sebe - općeuvriježeno mišljenje je da je kriza nešto nezamislivo loše i nedajbože da nam se dogodi - kao što smo se bojali recesije (nedajbože da nam se recesija dogodi) a ispalo je da smo u recesiji već dobrih pola godine (ustvari i više) a da uopće nismo primjetili. Da li je sve stvar nomenklature? Jel moramo čekati gospodina "Država-to sam ja" premijera da nam kaže da smo u krizi? Trenutno je kriza još uvijek na osobnom nivou iako će većina običnog puka reći da osjeća posljedice recesije.
    Međutim, recesija, pa čak i kriza je najnormalniji dio ekonomskih ciklusa. Ovo nije ni prva ni zadnja nam se dogodila. Uostalom, pomisao na krizu ima još jedan psihološki efekt koji se rijetko kad spominje. A to je da pod prijetnjom krize ljudi počinju bojati za svoje poslove, samim tim, više rade (u strahu za posao) - tj. produktivniji su. To je triger koji ponovno pokreće proizvodnju a samim time i ekonomiju. Ovo sve, naravno teoretski

A samo još mala opaska na gorespomenute postupke u krizi - kupujmo hrvatsko je jako teško sprovesti u djelo, osobito hrvatsku hranu, postoji jedan topic o tome - navodno je i Ledov grašak iz Belgije :?

Mony avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

Ifi, ne stajem u niciju obranu, dapace i mene izludjuje i kao intelektualnog gradjanina vrijedja takav pristup medija, no, nazalost, cinjenica je da 90% pucanstva trazi takve teme i takve pristupe temama.
    I zato se novine i dalje prodaju samo zato sto se pune *ranjima, a televizije su prepune reklama za vrijeme Farme, a ne primjerice pametnih emisija, tipa Reporteri ili Lica nacije.
    A s druge strane, nema dovoljno onih koji bi rekli tomu dosta :/

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj Mony prvotno napisa
    SPASIMO HRVATSKU U 10 KORAKA:
    1. AKO IMATE IZBOR UVIJEK ODABERITE KUPNJU PROIZVODA HRVATSKOG PODRIJETLA
    2. ŠTEDIMO U BANKAMA KOJE SU U HRVATSKOM VLASNIŠTVU I CIJA DOBIT OSTAJE U HRVATSKOJ!!!
    3. OSVJESTIMO KOLIKO JE VAŽAN RAZVOJ HRVATSKOG GOSPODARSTVA!!!
    4. GRAĐANI ZAUSTAVIMO I PRIJAVIMO I NAJMANJU KORUPCIJU!!!!
    5. KUPUJMO ISKLJUCIVO HRANU KOJA JE PROIZVEDENA U HRVATSKOJ
    6. TKO IMA ZEMLJU NEKA JE OBRAĐUJE. PROIZVODIMO HRANU i ]
    7. CUVAJMO NAŠE NAJVECE PRIRODNO BOGATSTVO - VODU !!!
    8. NE TROŠIMO VIŠE OD ONOG ŠTO ZARAĐUJEMO
    9. POTICIMO ŠKOLOVANJE MLADIH NA NAJBOLJIM DOMACIM I SVJETSKIM SVEUCILIŠTIMA, ZAŠTITIMO IH OD SMECA KOJE NAM SE SMIŠLJENO I PLANSKI NUDI NA TV-u KAKO BI NAS ZAGLUPLJIVALI
    10. CUVAJMO OKOLIŠ, RECIKLIRAJMO OTPAD, SMIJENIMO ODMAH POLITICARE KOJI NISU SPOSOBNI OCISTITI SVOJ GRAD
    1. a to bi bilo jaja iz susjedovog kokošinjca
    2. nepoznat pojam
    3. nepoznat pojam, razvoj čega!?
    4. koga treba platiti daa to rješimo?
    5. vidi pod 1.
    6. sadi ti kumpire u kamenu
    7. vodu su već zapikirali gospoda iz EU, dapače kod nas njih interesiraju samo dvi stvari: pitka voda i kapaciteti smetlišta
    8.
    9. ne može svatko na škole, triba netko i kanale kopat
    10. nećemo imati političara uopće

kao što rekoh, triba nam luda srića

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Ifigenija
    o čemu ti?
    malo je dobrih novinara kao što je malo i dobrih pisaca i dobrih provpovjednika
    koji svoj zanat ozbiljno shvaćaju, sa ciljem općeg dobra i istine

mi smo sada u ferengi društvu: zaradi ili umri!
    a razlog je jednostavan: ima potražnje!
    ljudi su takvi - vole ogovarati , vole žutilo ... da nema tko kupitit te novine ne bi bile štampane
    nije problem u novinarima, u medijima, oni su samo ogledalo ljudske naravi

a nisu mediji niti izmislili krizu, onu su prenijeli vijest
    drugi par opanaka je naša nesposobna Vlada

Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

Drage,
    prezivjeli smo redukcije struje (prvo osamdesetih pa devedesetih ratna zamraćenja), voznju automobila na par - nepar, nestašicu banana, praška za veš, kave. Za putovanje van trebao se polagati depozit... Jest tada smo bili mali, ali vjerojatno vas ima koju su čekali u tim kilometarskim redovima. Onda smo bili veći i nasi su vršnjaci odlazili u rat i sjedili smo u skloništima i slišali još crnije vijesti. I onda nas netko plasi nekom krizom...
    A sto se sadnje tiče nemam bas iskustva. Zna li netko može li se sto posaditi u balkonske tegle. Mislim jestivo. Umjesto cvijeća. Da vježbam...

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

sve osim tikvica

Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

meni ovaj petrica kerempuh mentalitet ide na živce - nikak ni bilo da nekak ni bilo

pa mislim, istina, ali baš da i za svoje dijete želim redukcije struje i nestašicu banana, nezaposlenost i besperspektivnost, i ne želim

a sa ovim nesposobnjakovićima ništa dobro se ne može dogoditi.. smatram da će biti i gore nego što najavljuju bombastični naslovi kvazihrvatskog novinarstva..osim toga, što ti je propaganda, započeo ju je goebels i od onda su je toplo prigrlili svi svjetski režimi, mi ionako znamo samo ono što nam serviraju i ono za što oni misle da bi mi trebali znati

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Petrica Kerempuh mentalitet ne zaziva losa vremena vec nam neda da potonemo u depresiju i ocajanje. Nije isto kad netko zeli da mu se ponove inflacija, stabilizacija, rat... i kad kaze, prezivjeli smo to jednom, prezivjet cemo i opet, glavu gore.
    Nigdar ni bilo da nam nekak ni bilo

morena24 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

poslije svake krize dodje rat mene je ta baba Vanga ubila u pojam

malo pogledajte sta se opet pocelo proizvodit : oruzje! gel koji ne propusta metke! i slicne gluposti

a sta sa svim onim nuklearnim oruzjem?

eto mene je strah rata, a situacija nije daleko od toga

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

kriza može izazvati rat, ali nije nužno
    mi nismo imali krizu kad je počeo domovinski rat

morena24 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

kako mislis da nismo imali? pa 80-ih je bila kriza!

a i domovinski rat je je poceo i iz drugih povoda, a to je pocetak raspada Jugoslavije.

Mony avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

MGrubi je mozda premlada da se sjeca krize krajem 80-tih

Zapravo mene u svemu ovome isto najvise strasi posljedica krize.
    Ljudi ce biti bez posla, bez novaca, ozlojadjeni, depresivni, podlozni pritiscima koji im daju razna obecanja, a s druge strane stoje lobiji koji zele lako i brzo zaraditi, a kako nego: prodaja oruzja, tjeranje ljude u rat itd itd
    :/

Zasto uopce otvorih ovaj topic

Baby avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Najšira samostalnost i decentralizacija, to je budućnost.
    dida sa motikon, onaj što parafrazira Voltaire-a kako je nabitnije svoj vrt obrađivat, to je provodio u djelo.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •