Pokazuje rezultate 1 do 13 od 13

Tema: Utrnuta noga nakon carskog reza

Datum pristupanja
    Dec 2008

Početno Utrnuta noga nakon carskog reza

Dok mi je ženica bila u porodilištu - nekih 20-tak dana prije poroda rekli su joj da leži na desnoj strani radi bebe iz nekog razloga koji meni nije poznat.

Par - pari dana prije poroda utrnula joj je noga na onoj strani na kojoj je ležala.

A danas 20 dana nakon poroda noga joj je još utrnuta.

Kad je išla gin-u on joj je rekao da ne maže ni sa čim nego da maximalmo leži na kontra strani tj na lijevoj i po mogućnošti na nečemu tvrdom.

Zanima me da li ste imale sličnih problema???

Da ne zaboravim princ je došao na svijet carskim rezom.

mrkvica05 avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

Dvaput sam rodila carskim, ali nisam imala taj problem. Što su joj rekli, uklještenje živca ili ...? Treba vremena za tako nešto.
    Nisam od neke pomoći, zapravo od nikakve, žao mi je. Nadam se da će joj uskoro proći.

mrkvica05 avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

I da, čestitam na bebaču! :D

Sjetih se da preporučuju u trudnoći ležanje na lijevoj strani, a ako je morala iz nekog razloga ležati na desnoj tu je nastao problem njoj, a bebaču je bilo bolje. Od dva zla...

Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

ja sam oba puta rodila na carski, imala sam ogroman trbuh oba puta- svi mislili da nosim dupliće! i u trudnoći i nakon poroda još duuuugoooo mi je lijevo bedro konstantno bilo utrnuto. sad polako prolazi. na pregledu nakon prvog poroda sam pitala zašto je to tako i dr mi je rekla da je to zbog kralježnice i da će s vremenom proć, kad sve dođe na svoje mjesto. eto vrijeme prolazi, kile ide dole i bedro postaje normalno!

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

ne razumjem zašto da leži na desnoj kad treba na lijevoj,(radi boljeg protoka krvi djetetu)...ne kužim tako su meni dok sam rađala prvo djete dok.kaže lezite na lijevu,a nakon njega dođe naka sestra i kaže lezite na desnu...a ja u tim svim mukama pitam se tko je tu lud.u zadnji tren ragirali skoro obje otišle na onaj svijet drugo sam rodila carski i sad me stalno boli lijeva strana noge...nadam se da će proći,bolje je kad vježbam.

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Utrnuta noga je najvjerojatnije od opterećenja na lumbago.
    Malo masaže po lumbagu ne bi škodilo.

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Ja nisam imala carski, ali poznat mi je problem utrnule noge... Moje dijete je bilo velika beba, a ležala sam 3 dana u predrađaoni čekajući da se moj sin sam odluči izaći... Isto sam imala preporuku o strani na kojoj treba ležati (ali meni je utrnula noga na kontra strani :? ).

Desna natkoljenica mi je bila potpuno utrnula, a to je trajalo još mjesecima iza poroda i stvarno je trebalo dugo da mi se to oporavi. Masirala sam si nogu (nije to bolno, ali je nekak neugodno, čudan osjećaj :/ , kao da se noga ne može potpuno opustiti), vježbala koliko se dalo, ali bio je jedan točno određeni mišić na natkoljenici koji je bio doslovce "drven". Rekao mi je doktor da se radi o živcu (nagnječen, nategnut... ne sjećam se više) i neka ne brinem jer će se stvar popraviti. Prošlo je bez neke posebne terapije, ali je dosta dugo trajalo.

Osoblje foruma Mimah avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

Dizem ovu staru temu. I ja sam rodila na carski prije 2,5 mjeseca i jucer sam pocela osjecati tupost u lijevoj natkoljenici, usgvari vise je go bedro. Osjecaj je isti kao da diram dio oko sava- kao da nije moje tijelo, ali oko sava se osjet polako vraca. Moguce je da mi je noga cijelo vrijeme tupasta, ali ja nisam skuzila. Mogu li sto raditi da si pomognem ili da samo cekam?

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj Mimah prvotno napisa Vidi poruku
    Dizem ovu staru temu. I ja sam rodila na carski prije 2,5 mjeseca i jucer sam pocela osjecati tupost u lijevoj natkoljenici, usgvari vise je go bedro. Osjecaj je isti kao da diram dio oko sava- kao da nije moje tijelo, ali oko sava se osjet polako vraca. Moguce je da mi je noga cijelo vrijeme tupasta, ali ja nisam skuzila. Mogu li sto raditi da si pomognem ili da samo cekam?
    B complex - pomaže i ubrzava regeneraciju živaca. Sretno!

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Mimah, ne znam je li se to može povezati sa carskim, ako je nastupilo 2,5 mjeseca nakon operacije. Možda je nešto drugo vezano za nošenje bebe itd. Inače, poznat mi je slučaj da je žena, nakon spinalne, imala isto tako oslabljen osjećaj u bedru išla je na terapije, ne znam je li se to vratilo. Ja sam nedavno imala jednu drugu operaciju i vidim da dugo živcima treba za bilo što, meni je u početku bilo hipersenzitivno, onda je osjećaj krenuo u utrnutost i čini mi se da se polako vraća, to ide mjesecima. Možeš piti b vitamin ili, ako misliš da je vezano za ožiljak, mazat ožiljak contratubexom (to je meni bilo rečeno za neku desetu operaciju). Ali... ne kužim kako ti je bilo ok, a onda 2,5 mjeseca počinju problemi, zato bih sumnjala da to nema veze s operacijom, a ima veze tipa s kičmom itd. Sad, nemam pojma da li ti se ići po pregledima, sigurno nema jednostavnih rješenja, tj. sumnjam da će ti opća praksa reći - aha, to vam je od toga, sve to znači referiravanje... Ti vidi smeta li te toliko da tražiš doktorsku pomoć.

Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

Hvala! Ma meni to uopce ne smeta, sjetim se kad se slucajno dirnem po toj nozi. Nista, vidjet cu sto ce vrijeme donijet.

Gabi25 avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Mimah kako je noga?
    Ja sam rodila carskim pod spinalnom prije 5 mjeseci- od samog carskog utrnuo mi je gornji dio guze, tamo gdje se dobivaju intramuskularne injekcije. Malo je popustilo ali još uvijek nije kao što je bilo prije. Dio oko reza je sad već ok, ali ovo me već počelo mučiti- ima li to veze sa spinalnom ili može biti od 1000 injekcija koje sam dobila nakon carskog u to mjesto?

Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

Mislim da je sad ok. Povremeno me zna zapeckati/ zaboluckati oko reza, ali to kažu cure da znaju osjećati godinama.

Gabi, vidi s dr. opće prakse za početak ako te brine.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •