Pokazuje rezultate 1 do 6 od 6

Tema: jajnici nakon stimuliranog

andrejaaa avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno jajnici nakon stimuliranog

Prošli ciklus sam bila u stimuliranom, a danas sam otišla na papa test i usput mi moj ginić napravio UZV. Uglavnom, imam dosta folikula na jajnicima :shock: . Rekao je dr da su baš kao policistični. Nikada nisam imala policistične jajnike i sad sam baš zbunjena i malo u panici. Je li normalno nakon IVF-a imati puno folikula? ima li koja iskustva s tim?

sretna35 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Draga andrejaaa,

da, nakon stimuliranog postupka potrebno je 2-3 mjeseca da se hormoni potpuno isčiste iz tijela. Dakle, shodno tome u tih 2-3 ciklusa nakon stimulacije ima više folikula u jajnicima. To znam iz više razloga. Prije svega kad bi dogovarala FET nakon stimulacije doktor nikada ne bi peporučio odmah prvi ciklus zbog toga što su jajnici još uvećani i što je teško odrediti dominantni folikul, a kako bi se točno odredila ovulacija. Zbog toga je i za FET kao i za novi prirodnjak dobro napraviti pauzu od barem jednog ciklusa.

Zatim zbog djelovanja hormona mnogim se ženama dogodi spontana trudnoća u ciklusu iza neuspjelog stimuliranog postupka.

Dakle, nije to ništa neobično, ne moraš se brinuti, sve će doći na svoje mjesto. Još nešto navali na posao.

sretna35 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Ako se dobro sjećam mi smo se srele na Vuku nakon tvoje punkcije, čini mi se da si rekla da je punkcija bila bolna zbog puno sitnih folikula. To znači da su se folikuli kod tebe razvijali i pri kraju ciklusa što je još jedan argument koji govori u prilog činjenici da i sada imaš više folikula.

Ako se puno brineš možeš se javiti i svom MPO-ovcu za pojašnjenje. Moje je iskustvo da su stvari uvijek došle na svoje mjesto.

Pozz,

amyx avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

andrejaaa bacaj se na posao.
    Možda je koji dobitan

andream avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

andrejaaa bacaj se na posao.
    Ovo je i meni naš dr savjetovao nakon stimuliranog, prema tome...

andrejaaa avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Hvala na odgovorima, sretna smirila si me .
    Bacam se na posao

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •