Zanima me da li podvaljujete djeci hranu i na koji način to radite. Ja pokušavam bez nekog velikog uspjeha.
P. zadnja 3 mjeseca neće jesti polovicu hrane koju je do tad jela. Npr. od početka dohrane svaki dan je jela povrće, povremeno i meso, u obliku kašice ili krem juhe. Nije bila baš oduševljena i uvijek je dojenje bilo prioritet, ali je ipak pojela nešto. I kad sam krenula na posao baka ju je nastavila tak hraniti i jela je svaki dan više vrsta povrća itd.
Sad ne želi otvoriti usta na ništa od navedenog. Proba kuhanu brokulu, pljune i veli bljak. Najviše voli jesti je kak ona veli „nino“. A „nino“ su žitarice s mlijekom, koje mi zovemo lino iako najmanje lina ima unutra. Jede zobene pahuljice, ječmene, dinkel, poppies od riže, proso (uvijek više vrsta toga pomiješanog), integralni cornflakes + par žlica lina (riža, kukuruz, grisolino) za bolji okus, s ad. mlijekom.
E sad, budući da to najviše voli i traži kad je gladna, onda joj pokušavamo podvaliti nekakvo povrće u to, pa sad za ručak jede npr. zobene pahuljice s mlijekom, brokulom i cvjetačom. Baka joj je skuhala povrće s palentom, neće žlicu blizu ustima, pa je pomiješala pol toga pol kombinacije žitarica s mlijekom i to je pojela. I sad se skoro svaki ručak svodi na podvaljivanje. Ista stvar je i s voćem, jede jabuke, kruške i šljive kuhane i pomiješane s žitaricama, kaj izgleda ko taj njen „nino“.
Jede još i kruh, s margom ili pekmezom od šljiva. Uz kruh probamo podvaliti i kuhano jaje, ali onda smočim komadić kruha u meko kuhano jaje tak da ne vidi jer inače neće.
Od voća dobrovoljno jede mandarine i naranče i voćne kašice. Neki dan joj je baka narezala naranču na tanjurić da sama jede i pomiješala s kuhanom mrkvom. Naravno, mala je skužila i na jednu hrpu si naslagala komadiće naranče, na drugu mrkvu, i samo naranču pojela.
Nemam više ideje ni kaj joj ponuditi ni kak joj podvaliti ono kaj neće.

Odgovori s citatom
) pa tek u pedesetoj obole od neke kardiovaskularne boleste. Napominjem, ovo govorim samo primjerice.
Ali kad vidim da može biti gladna koliko hoće, a ni dalje ne htjeti jesti, bude mi žao pa opet po starom.
Nekad jede više nekad manje, ali da ju je pustiti ima dan kad ne bi ništa jela, malo je zaigram i pojede. Ona sita, a ja zadovoljna