Citiraj Kapric prvotno napisa

Ha, pitanje semantike. Ja pod junk računam npr. sve pohano, pa makar to bile tikvice.
Slažem se. A meni ni pomfrit s kečapom nije junk

To je omiljena hrana mog I. ali mi imamo sreću da je krumpir iz bakinog vrta - ne tretira ga ničim, krumpirove zlatice skida ručno, a kečap je njezin domaći kuhani paradajz u koji doda još svakakvog povrća i ne stavlja nikakve konzervanse.

Mi smo stalno u nekim fazama, on zapne za jednu vrstu namirnica i ne želi ništa drugo. Jedno vrijeme je to bilo povrće, pa onda kruh i jogurt, a sada najviše krumpir, tjestenina, kruh, pohani kruh i sve to zalijeva "bakinim kečapom".
Povrće više ne dolazi u obzir ni pod razno, a juhu mu moram procijediti na cjedilo da nema ni mrvice od povrća (a jeo je juhu s povrćem sve u šesnaest). Ista stvar s bananama, rižom, žgancima i još puno stvari koje je jeo svaki dan i odjednom prestao.

On ustvari jede jednu namirnicu stalno, valjda dok mu se ne zgadi, a onda je više ne želi ni probati i prelazi na nešto drugo.

Pokušavala sam mu bezuspješno podvaljivati hranu i odustala jer on uvijek skuži da to nije to, jednostavno sam ga pustila nek jede što hoće jer se ne mogu više boriti.

(E, da, dojio je 2 godine i tada je završila njegova priča s mlijekom. Mlijeko više ne želi probati ni u kojem obliku, u tome sam najviše bila sklona podvaljivanju ali nisam uspjela - nema teorije da proba išta što ima mlijeka - ni čušpajze, ni griz, ni puding, ni čokoladno mlijeko, nudila sam mu i čokolino ali ništa!
Sada kada sam rodila nije mu u početku bilo baš pravo što dojim seku i rekao je kako će on papati mlijeko, ja sam se malo izdojila i pitala hoće li probati mamino mlijeko ali nije htio ni probati. Bojim se da će mu nešto faliti ako uopće ne pije mlijeko :? (tu i tamo pojede jogurt))