Pokazuje rezultate 1 do 15 od 15

Tema: Uklanjanje ožiljka

Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno Uklanjanje ožiljka

Ima li netko iskustva sa uklanjanjem ožiljka laserom ili estetskom kirurgijom?
    Nedavno sam operirala pupčanu herniju tj. bruh i očekuje me ružan neestetski ožiljak na trbuhu te razmišljam o učinkovitom uklanjanju tj. smanjivanju njegove vidljivosti jer potpuno uklanjanje mislim da nije moguće.
    Pa dobro su mi došla vaša iskstva ako netko ima sličnih...

majoslava avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

sad je kasno za to, ali kirurzi prilikom sivanja mogu oziljak napraviti bolje i losije, ako sepotrude prilikom operacije to ne iziskuje puno truda...

moguce je korigirati oziljke, najbolje da se javis za konzultaciju nekoj plastici..

Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

hvala na odgovoru, kod mene se sve odigralo jako brzo i nisam ništa poduzela da ih pitam o tome ili da se više informiram prije operacije, mislim da su mi jako ružno i nezgrapno sašili...

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

slažem se da jako puno ovisi o kirurgu
    ali način na koji će se nekome napraviti ožiljak ovisi dosta i o osobi koja je operirana
    u smislu da neki ljudi ljepše zacijeljuju, dok kod drugih koji proizvode previše kolagena ožiljaci budu jako uzdignuti i "neestetski", neovisno o kirurgu i trudu uloženom u šivanje

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

mozes pokusati s onim silikonskim flasterima, ima u rozistepu. ili gel, ako je za manji oziljak

i ja imam veliki rez na trbuhu, ali se gotovo nista ne vidi. dakako, zasluga je operatera, ali i dvomjesecnog nosenja flastera po 10 sati dnevno. moja je koza inace sklonija stvaranju grdih oziljaka, oduvijek, pa znam da je flaster znatno pridonio estetici

bzara avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

da potpisujem da jako puno ovisi i o osobi!
    meni je CR radio doktor koji je poznat po tome da radi jako lijepe rezove i da se uopće ne vide. nakon operacije je stvarno izgledalo odlično, tanka crvena crta. međutim kako su tjedni prolazili tako je no izgledao sve ružnije, pa mi je moja ginica rekla da proizvodim previše kolagena, i da jednostavno zacjeljuju mi rane tako! na svu sreću taj rez vidi samo MM!

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj bzara prvotno napisa
    da potpisujem da jako puno ovisi i o osobi!
    meni je CR radio doktor koji je poznat po tome da radi jako lijepe rezove i da se uopće ne vide. nakon operacije je stvarno izgledalo odlično, tanka crvena crta. međutim kako su tjedni prolazili tako je no izgledao sve ružnije, pa mi je moja ginica rekla da proizvodim previše kolagena, i da jednostavno zacjeljuju mi rane tako! na svu sreću taj rez vidi samo MM!
    a ti ne vidis?

bzara avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

naravno da vidim!!!
    onda će preformulirati budući da nisam shvaćena! vidimo ga sam MM i ja ne vidi se niti kad se skinem u badić, niti kad obučem hlače niskog struka! međutim da takav ožiljak imam negdje drugdje na tijelu gdje se vidi smetalo bi mi, jer ne izgleda baš krasno!
    jel ti jasnije sada?!

Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

Puno hvala na odgovorima!
    Ne znam ništa o silikonskim flasterima al ću se raspitat još mi nisu skinuli konce pa valjda se to nosi kad se skinu konci.
    Mislila sam ići na lasersko smanjivanje ožiljka
    mene su jako loše sašili, rez je oko pupka, a ja nisam imala pojma da sve ovisi o kirurgu jer se sve jako brzo odvijalo jer se ukliještio bruh.

Taj rez me jako baca u depresiju jer se bavim trbušnim plesom i to je na trbuhu i jako se vidi osim toga deformirali su mi i pupak, a kroz tri trudnoće nisam dobila ni jednu striju, a trbuh mi je zahvaljujući trbušnom i trbušnjacima super izgledao i ovo me sad dotuklo!

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ako ti je rana jos svjeza, prerano je za plakanje, barem sto se oziljka tice.

icyoh avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Vidim da svi pričate o uklanjaju ožiljaka od šavova - ja sam skidala tetovažu (duga priča) u poliklinici u Austriji i zadovoljna sam. Koža na tom mjestu mi je malo drukčija, no ne kuži se jako i zadovoljna sam.

Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

Citiraj ivana7997 prvotno napisa
    ako ti je rana jos svjeza, prerano je za plakanje, barem sto se oziljka tice.
    što to znači da neće biti tako loše kako se meni čini?
    al ožiljak je ožiljak i ne može se ukloniti

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ne, ali silikonskim flasterima mozes postici da bude gotovo nevidljiv. neispupcen, bezbojan, itd.

M.a.r.t.a avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

koliko je taj silikonski flaster? ja imam ožiljak od 15cm od pupka prema dolje nastao u trudnoći, širio se sa trbuhom tako da izgleda grozno.

Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

Citiraj M.a.r.t.a prvotno napisa
    koliko je taj silikonski flaster? ja imam ožiljak od 15cm od pupka prema dolje nastao u trudnoći, širio se sa trbuhom tako da izgleda grozno.
    silikonski flaster je dugačak on se reže prema potrebi

mene zanima kad se može početi stavljat jer mi je rana još friška
    samo meni rez ide preko pupka tako da više pupka nemam i sve ružno izgleda

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •