Pokazuje rezultate 1 do 36 od 36

Tema: Pregledi u bolnici nakon poroda

Datum pristupanja
    Dec 2008

Početno Pregledi u bolnici nakon poroda

Zanima me koju svrhu imaju pregledi koje doktori obavljaju na viziti, a sastoje se od gledanja u međunožje s cca 2-3 metra udaljenosti.
    Tome sestre daju veliku važnost jer svaki put prije nego što dok dođe, ulete usplahireno i traže da sve rodilje budu spremne....
    J sam rodila za vikend.... pa nije bilo pregleda, u pon sam već bila "majka na čekanju" jer je J bio na neonatologiji.... a majke na čekanju ne pregledavaju pa sam uspjela izbjeći tu strahotu.... bar nešto....

Ja bih to rado odbila.... kakva su vaša iskustava i da li ima itko kome su nešto dijagnosticirali s tim virkanjem....

Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

hm, pa kolko ja znam gleda se eventualno preobilno krvarenje, pa rana od epiziotomije, od carskog, da li ima kakve upale,
    hematomi i slično...
    a ni meni nije bilo jasno kad sam prvi put rodila to trčkaranje sestara po sobama ; Sad će vizita, svi u krevete!!!

ali,
    u drugoj sam trudnoći zadnja 2,5mj provela u bolnici i shvatila da ima žena koje jednostavno za vrijeme vizite odu negde van sobe, tuširaju se, ova čita novine, ova jede jabuku, ova otišla prati kosu i da ne nabrajam dalje..
    a onda poslije ganjaju doktore po bolnici jer ga moraju neš pitati,
    a vizita traje kratko, jer ti isti doktori imaju dalje obaveze pa je to razlog zašto svi moraju biti u krevetu....
    eto, a i pitala sam jednu med.sestru tamo na dodjelu i pa mi tak objasnila, i meni to ima smisla...

Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

a nije baš ugodno virkanje, pogotovo kad ih dođe cijela horda,
    sestre, doktori, specijalizanti, pa sestre na praksi pa onda jedni drugima onako preko ramena gledaju, i vire,
    al kaj možeš, tak je to....

Osoblje foruma mikka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

ne znam koja je svrha, pogotovo jer je iz daljine i nije bas da se nesto vidi, ali je ponizavajuce kao i vecina njihovih rutina za rodilje

Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

pa metar i nije neka daljina,
    dr koji predvodi vizitu dođe do kreveta, pogleda...
    lijepo pita jel ima kakav problem,
    jel šta boli,
    sve u redu...
    barem je tako bilo kad sam ja rodila, oba puta...

neznam na koji bi drugi način to obavili, :/
    ajde možda da ih ne dođe toliko, ne?!

pinocchio avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

mene u vž nitko nije gledao. a koliko vidim to tamo nije praksa.

prvi puta u vinogradskoj izgledalo je točno ovako kako je mirtica napisala. svi u strahu od vizite leže mirno, skoro ne dišu, čistačice čiste, spremaju torbe, kofere, miču sve što bi sviti moglo zasmetati na putu. nakon njih zadnji kontroling vrše sestre. a onda dugo, dugo ništa i napokon ulazi horda.

u tome nisam vidjela ništa osobito osim toga da se svima poruči kome je gdje mjesto. ovlaš bačen pogled u međunožje dok sestra pincetom odmiče uložak pognute glave. svita znakovito kima glavom i u stopu prati vrhovnog vođu.

ako ikad odem treći puta roditi i ako to bude u rodilištu nema te sile koja će me natjerati da pristanem na takav tretman.

Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

Citiraj pinocchio prvotno napisa
    mene u vž nitko nije gledao. a koliko vidim to tamo nije praksa.

prvi puta u vinogradskoj izgledalo je točno ovako kako je mirtica napisala. svi u strahu od vizite leže mirno, skoro ne dišu, čistačice čiste, spremaju torbe, kofere, miču sve što bi sviti moglo zasmetati na putu. nakon njih zadnji kontroling vrše sestre. a onda dugo, dugo ništa i napokon ulazi horda.

u tome nisam vidjela ništa osobito osim toga da se svima poruči kome je gdje mjesto. ovlaš bačen pogled u međunožje dok sestra pincetom odmiče uložak pognute glave. svita znakovito kima glavom i u stopu prati vrhovnog vođu.
    a neznam , valjda sve ovisi o tome u kojoj si bolnici, ne valjda nego sigurno!
    u čk-u su većinom žene u krevetu, al nitko neće ništa reći ako si recimo u wc-u,
    nije opet tako strašno...

Datum pristupanja
    Dec 2008

Početno

Ja nisam ni znala za te pregleda valjda 5-6 dana.... bila na izdajanju... kad su mi vratili J u sobu, bila sam prisutna, ali me nisu dirali... samo bi sestra rekla: "Majka na čekanju".
    Rodila sam na SD
    Malo prije vizite moj zadnji dan.... ulijeću sestre, pretražuju wc da se netko nije sakrio i sl. kad uleti starija Romkinja i nudi odijela za kupiti... Tvrdila je da je osobni dobavljač dr. Kurjaka a dvije cimerice se raskomotile za pregled
    Ja sam za vrijeme tih vizita bila na boku u nekom svom filmu jer sam imala osjećaj da zadirem u intimu cimerica pa sam se maksimalno pokušavala isključiti... zato sad ne znam šta se tu točno radi i čemu to služi :?

Osoblje foruma mikka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

mogli bi to obavljati na malo dostojanstveniji nacin od onog da mi se jedno 5-6 ljudi naviruje u medunozje

ako cu ikada vise radati u bolnici, takoder nema sanse da dozvolim tako nesto. i jos tonu ponizavajucih gluposti

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Ja sam isto rodila u Vinogradskoj i nisu mi ti pregledi bili ponižavajući. Dr. je pogledao rez i hematom koji sam imala i prepipali su mi trbuh i to je to. Od njih nekoliko na viziti, uvijek su svakoj ženi dodijelili jednog dr., pa se je samo on "navirivao" i onda na kraju bi došao još i dr. Herman do svakog kreveta, pitao da li je sve ok, ima li kakvih problema, bolova, nedoumica, nakon što sam s njim porazgovarala o onom što me eventualno zanimalo, onda bi dr. "nadležan" za mene na toj viziti izrecitirao što je vidio i to je to. Bili su i humani i ljubazni, a sestre isto ok. One su prije vizite najavile da vizita stiže, nismo ništa posebno pospremali, jurili po sobi ili nešto slično. Ja sam si i sama svaki dan mijenjala plahtu, bilo mi je glupo da to radi sestra. Uzela sam si vani plahtu, ili posteljinu, promijenila i to je to.

LIMA avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Ja imam potpuno ista iskustva kao Anemona. Meni to uopće nije teško padalo, štoviše, više bi mi smetalo da me za vrijeme boravka u bolnici nitko nije pogledao niti pitao kako sam. Bilo mi je skroz ok, kod nas svaka soba ima svog doktora koji vodi te pacijentice i dolazi u vizitu tako da te on već upozna (ja sam bila tamo 10 dana) i nisam imala osjećaj da me gledaju nepoznati ljudi. Moja doktorica je bila vrlo ljubazna, pitala nas je na viziti kako se osjećamo, imamo li kakvih problema... meni osobno nije predstavljao problem to što mi gleda u međunožje, osjećala sam se sigurnije da je rana u redu (u petak sam otpuštena iz bolnice, a već u nedjelju sam im se vratila s molbom da mi pogledaju ranu jer mi se činilo da mi je popustio konac, no bila sam u krivu )

Administratorica puntica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

meni je bilo koma što sam bila u zadnjoj sobi. sestra bi uletila, rekla "vizita, skidajte gaće" i nda bi mi tako čekale od pola sata do sat vremena.

To mi je bilo koma jer sam skoro svaki put krvarila po krevetu
    a doktor bi došao, pogledao i otišao. pitao bi dal je sve ok i to je to.

mislim da se ne bi ništa dogodilo da je sestra uletila u sbu minutu-dvije prije vizite, da ne moramo tako čekati :?

Zrina avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

U Rijeci se nitko od doktora na viziti nije baš zanimao za razgledavanje i slične stvari; jedva da su priupitali kako smo. :/
    Drugi dan nakon poroda mi je sestra samo popipala trbuh i virnula uložak i to je bilo sve. Čak sam jednu vizitu samo srela na povratku iz WC-a.

Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

Citiraj Zrina prvotno napisa
    U Rijeci se nitko od doktora na viziti nije baš zanimao za razgledavanje i slične stvari; jedva da su priupitali kako smo. :/
    Drugi dan nakon poroda mi je sestra samo popipala trbuh i virnula uložak i to je bilo sve. Čak sam jednu vizitu samo srela na povratku iz WC-a.

eto - nije dobro kad gledaju,
    a ni kad ne gledaju.....

:/ :/ :/

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

kad sam rodila juraja, u riječkom rodilištu - gledali su. kad sam rodila maru, u tom istom rodilištu - nisu više gledali doktori na viziti, nego sestre prije vizite. nisam to doživjela ni prvi put ni drugi kao nešto ponižavajuće, ja sam od onih koji vole da ipak neko malo virne da vidi jer sve štima, jel se rez upalio i sl. ali, shvaćam da je tako moglo biti doživljeno. i da se ta praksa, da pet doktora bulji s dva metra u međunožje, svakako čim prije, i u ostalim rodilištima mora mijenjati. :/

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

puntica je napisala:
    meni je bilo koma što sam bila u zadnjoj sobi. sestra bi uletila, rekla "vizita, skidajte gaće" i nda bi mi tako čekale od pola sata do sat vremena.

To mi je bilo koma jer sam skoro svaki put krvarila po krevetu
    a doktor bi došao, pogledao i otišao. pitao bi dal je sve ok i to je to.

mislim da se ne bi ništa dogodilo da je sestra uletila u sbu minutu-dvije prije vizite, da ne moramo tako čekati
    Ne znam zašto su toliko komplicirala. Ja sam bila u sobi negdje na sredini, više prema zadnjima na redu, ali kad je sestra rekla da stiže vizita, uvijek se jedna od nas iz sobe išla još na miru istuširati, jer onda nije bila gužva u kupaoni, a znali smo da viziti do nas treba cca 15 minuta. Nikad se nitko nije bunio, niti pitao zašto. A što se tiče krvarenja, ja sam uvijek nakon što sam skinula gače, držala čisti uložak na međunožju i uvijek sam tako dočekala vizitu. Kad bi se dr. "navirio" odmaknula sam uložak i odmah ga vratila na mjesto.

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Napisala sam:
    Ne znam zašto su toliko komplicirala.
    Ovo je greška u pisanju, nisam mislila da si ti puntica komplicirala, nego sestra izvikuša: VIZITAAAA!

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Ma nije to ništa strašno ni posebno neugodno, pogotovo ako su sve žene u sobi u istoj situaciji... Zavire da vide da li se rodnica uredno oporavlja (tko ima rez od epi i sl.) i ništ drugo. Bez toga se ne ide doma! Ja sam to mrtvo hladno odgulila nakon prvog poroda i jedva čekala da se poberem doma :D (tj. baš me bilo briga tko gleda, tko ne gleda...)

Udrugom porodu bila sam silom prilika bila jaaaako razrezana i zvali su me u amb. da me pogledaju (Sv. duh) ali ne znam kako je sada, jer to je bilo 2001.

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Kad sam rodila Daniela onda je baš bilo kako opisuješ, sestre viču da stiže vizita, brzo se sve sprema, čisti, trebale smo čekati u krevetu bez gaćica, uletila bi cijela ekipa i pogledali, popipali trbuh pa otišli.

Za Manuela je bilo drugačije. Sestre bi pogledale ranu, najavile da stiže vizita i došla bi eventualno 2 doktora, pitali kako smo, pogledali karton i otišli. Bez stresa, jurnjave, sve obavljeno sa smješkom Znali su se i zezati s nama, pohvaliti dojenje i naše bebice

Rodila u Ri oba puta.

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

meni je taj pregled imao smisla jer sam imala epi i strasno me boljelo, pa me bilo strah da se to ne upali i sl.....pipali su mi i trbuh i to dobro ispritiskali....sad, da su to mogli malo suptilnije izvesti a ne onako njih 10 odjednom....mogli su
    jedino mi je bilo malo blesavo to pregledavanje ulozaka jer ionako prije vizite se otusiras i stavis cisti ulozak .....a oni su bas pitali-okrenite ulozak da vidimo.....

Loryblue avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj pinocchio prvotno napisa
    svi u strahu od vizite leže mirno, skoro ne dišu, čistačice čiste, spremaju torbe, kofere, miču sve što bi sviti moglo zasmetati na putu. nakon njih zadnji kontroling vrše sestre. a onda dugo, dugo ništa i napokon ulazi horda.

isuse šta sam se ovome nasmijala . ovako je identično bilo i meni kad sam rodila. splitsko rodilište.
    doktor, sestra, specijalizanti, studenti...svi se natiskaju oko kreveta i jedino dr nešto vidi. ostali mu bulje u zatiljak. on baci pogled, klimne glavom, kako se osjećate...hm, hm....dobro, doviđenja...odu dalje.

ali bolje i tako nego da mi se nosom nalipe na međunožje pa studiraju šta sve ima doli.

meni je bilo smišno kad mi je drugi dan od poroda došao doktor, isto s pristojne udaljenosti pogledao ranu i zaključio kako je sve ok. i onda ostao :shock: "pa otkud tebe tu?????"
    ispalo je kako pita moje međunožje jer nisam uopće primjetila da me pogledao i prepoznao. naime, dan prije sam bila na kontroli i taj isti mi doktor kazao: "ok, vidimo se opet za tjedan dana, a kako stoje stvari bit će još kontrola". taj isti dan sam navečer završila u rodilištu.

Elinor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

U Rijeci su sestre pregledavale šaviće i ako im je šta bilo sumnjivo, rekle doktoru. Vizita se sastojala od: dobro jutro, kako ste i doviđenja. Nikakvog skidanja niti gledanja u međunožje.

sorciere avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ja sam svaku vizitu sjedila "turski" i izdajala se. kad su me doktori pogledali - ja sam samo rekla da sam dobro . nitko nije postavio pitanje zašto nisam "na gotovs".

znači, nije obavezno.

Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

Citiraj Zrina prvotno napisa

Doživjela isto, tako je!!!

bimba iaia avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Ja nisam bila šivana pa me ni sestre nisu gledale,a bome me nije nitko ni za cicie hvatao kad bi se pohvalila trogodišnjim iskustvom

Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

mene je u Merkuru najviše izluđivalo što je sestra dolazila i po sat i pol prije vizite vičući gaćice dolje ... a u isto vrijeme su sestre vraćale bebe tako da sam uredovno svaki dan morala skidati dijete sa sise jer kao ide vizita i djeca moraju biti u svojim krevetićima . Katastrofa ... organizacija im i nije najbolja ...

I onda ti tako spremna ležiš po sat vremena , horda dođe i ode u roku minute ...

Tiwi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Jedini pregled koji sam u VŽ imala je zadnji dan prije otpusta, i to u posebnoj prostoriji zapravo ordinaciji. Lijepo su mi na viziti rekli da ako je sve ok mogu doma (to je bilo 6. dan). Mislim, pregled sam po sebi je bio najnormalniji ginekološki pregled, usput pregledan rez na trbuhu, dali mi par savjeta, rekli kako se maternica fino steže i pohvalili dojenje. Poželjeli mi sreću i poslali doma

Na SDu 2006. također pregled i otpust. Niš za vrijeme vizite. Samo razgovor.

Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Ja na toj viziti neču sudjelovati,Meni je to ponižavajuče i sramotno i jednostavno ću reči da nisam raspoložena!! Ništa mi ne mogu!

Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Ta svita nadvirivača na Sv.Duhu meni je uvijek djelovala ko nekakav crni humor, balkanska scena iz filma Emira Kusturice.
    Sestra ulijeće "skidajte gaće", u rukavicama miče uloške, ovi virkaju bezveze. Tko je osjetljiv, doživi to ponižavajuće , tko nije, složi si film - eto, nužno je ako hoću pregled, ali izvedeno na blesav način.
    Ako žena nema nikakvih problema, to je suvišno.
    Ja sam ih shvatila kao neku balkansku komediju, nek ih voda nosi. 8)
    Jedino me zasmetalo kad je jednom dr. Jakovčić (a on je ovan vitorog vizite) rekao na ulazu u sobu nekome od pratnje "ovo je odjel bez gaća, he, he, he".
    Tu sam pomislila "seljačino, seljačka primitivna, ako ne znaš to pametnije organizirati da ženama sačuvaš dostojanstvo, onda barem šuti!".
    No, nisam ništa rekla.
    Imala sam pametnijeg posla i pametnije društvo u naručju:

Osoblje foruma krumpiric avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

na SD nekidan: samo jedno skidanje. I to nije Blagajić virio u organ nikom ko nema ranu-meni npr nije. Samo pritiskao fudus. Ostale dane je vizita bila tipa "kako ste?"

Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Citiraj krumpiric prvotno napisa
    na SD nekidan: samo jedno skidanje. I to nije Blagajić virio u organ nikom ko nema ranu-meni npr nije. Samo pritiskao fudus. Ostale dane je vizita bila tipa "kako ste?"
    zar stvarno, tolika razlika u samo pola godine, ajde neka, ima nade i za njih...

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

možda je kvaka u tome da Jakovčića trenutno nema???nemam pojma, nije ga bilo nikako, Bl je šefovao.

tibica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Meni je u riječkom rodilištu "međunožje" vidjelo valjda sveukupno preko 30 ljudi. Ali sve s mojim pristankom. Što se tiče vizite: nisam imala epi, samo malu "pukotinicu" čak me nisu ni šivali. Uložak mi je pogledala sestra prije vizite da vidi koliko krvarim, a na viziti me dr samo pitao kako sam i komentirao kolegama u pratnji: "Evo mame naše male bebe ronilice." Sva iskustva s poroda i dana iz toga su mi bila pozitivna.

L&L0809 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

krumpiric - kaj smo skupa rodile?

kod nas u sobi (SD-zadnja 3 dana) se nitko nije skidao, ni CR, ni epiziotomije, samo "kako ste? jeste piskili, kakili? jel trebate nesto?" ma odlicno!

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

ja 27.5.:D
    eto, viš da je to sada praksa. ZAKON!

Banned
    Datum pristupanja
    May 2009

Početno

Ne znam cure, meni to nije baš normlano. Degradirajuće je i nemam za to nikakvog sluha niti tolerancije. Pa *****u sve, nismo stoka, krave, da na raport raširomo noge da bi vizita prozujala kroz naša međunožja.
    I sve to, hrpa rodilja u jednoj sobi, ma strava...bez uvrede ženske moje ikome, ali sretna sam šta sam vani.
    Ja sam svoju troturu u svom dragom zagrebu prošla. SKoro sam završila na opreaciji maternice, bez ikakvog razloga !!
    A o odsnosu doktora, sestara i čitave svite ne smijem niti razmišljati. Da nisma valjda otišla van, danas bi bila invalid.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •