Stranica 2 od 2 PrviPrvi 12
Pokazuje rezultate 51 do 85 od 85

Tema: Razocaranje i ocaj po treci put

pomikaki avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Citiraj Maslačkica prvotno napisa
    ...starije dijete kraće i efikasnije sisa
    ovako nekako. Ti ne možeš znati koliko je posisala, kako da to mjeriš? Nije samo stvar u trajanju podoja nego i u usisnoj snazi (ovo bi se dalo izraziti nekom matematičkom formulom )
    Koliko treba, toliko će i navući. Pogotovo sad kad je veća i jača, teško može doći baš do neke komplikacije dok god dojiš na zahtjev i ne uvodiš bočice. Ako dobro napreduje, možeš odahnuti što ti nije cijeli dan na cici... kao nekim drugim ženama ovdje...

Ivana B-G avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

draga, ja sam negdje citala da se kolicina mlijeka koja je bebi potrebna ne povecava od nekih 3 do 7/8 mjeseci. u tom periodu sisu nekih 700 do 1000ml, a poslije toga se smanjuje jer jede dohranu. ne moraju svaki dan jesti vise da bi rasli! da je tako covjek bi sto je stariji trebao vise jesti, a znamo da nije tako.
    nemoj previse razmisljati o kolicinama!

KayaR avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

Citiraj Maslačkica prvotno napisa
    Pa mislim da ni ne možeš imati, jer dijete sisa direktno iz dojke, a ti ne vidiš protok koji bi mogla mjeriti ili nacrtati crtice na dojci kao na flašici.
    Dijete napreduje? I poštuje se ono o pelenama popiškenim i pokakanim?
    Jede dovoljno...

Opusti se... jer JA mislim, koja nemam dijete, da super to odrađujete i da je pitanje tvoje nesigurnosti. I da ću vjerovatno i ja biti nesigurna, ali bih tako rado da idem tvojim stopama, jer bi onda bila sigurna da će mi dijete dojiti i napredovati...
    KayaR ja sam ponosna na vas i vaše dojenje toliko da bih sebi priželjela isto (bez tolike zabrinutosti )
    Hvala Maslackica na ovolikim komplimentima :D
    Nisam misljenja da je moje dojenje bas toliko primer za ugled,ali trudimo se i svakim danom je meni malkice lakse pri dusi

Ivana B-G avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

ma kako nije primjer!? pa iskljucivo dojite i to je suuuper!

KayaR avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

Citiraj Ivana B-G prvotno napisa
    draga, ja sam negdje citala da se kolicina mlijeka koja je bebi potrebna ne povecava od nekih 3 do 7/8 mjeseci. u tom periodu sisu nekih 700 do 1000ml, a poslije toga se smanjuje jer jede dohranu. ne moraju svaki dan jesti vise da bi rasli! da je tako covjek bi sto je stariji trebao vise jesti, a znamo da nije tako.
    nemoj previse razmisljati o kolicinama!
    Hvala Ivana,
    bas me je to zanimalo.Znam da nikako ne mogu izmeriti koliko posisa,to na kraju matematicki nije ni bitno sve dok je s bebom sve kako treba.
    Samo me je zbunjivalo jer se zna koliko beba koja ne doji popije u kom uzrasti Ad-a,i ta mi se brojka ucinila mnogo veca.A nekako mi je logicno da bi i majcinog mleka trebalo negde isto toliko,pa sam se poplasila da ipak sisamo mnogo manje od toga.
    Nadam se da je s nama(osim paranoicne majke)ipak sve kako treba biti.
    Kako vama ide?

Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

Kaya-R evo odgovora na tvoje pitanje o vezi između količine popiškanih pelena tj.mokraće i podojenog mlijeka u isključivo dojene djece koje si već nekoliko puta postavila a nisi dobila odgovor koliko sam shvatila čitajući postove.
    Dakle prema stručnoj pedijatrijskoj literaturi od ukupne količine posisanog mlijeka samo se 50-60% izluči mokračom!!! ostalaa tekućina (tj.mlijeko) se gubi isparavanjem kroz kožu, disanjem i za potrebe metabolizma tj. rad svih stanica u tijelu. Dakle 500 ml mokraće znači skoro 1000ml posisanog mlijeka dnevno pod uvjetom da dijete ništa drugo ne uzima na usta.
    Ja sam također koristila povremeno ovu metodu za uvid u količinu mlijeka koju su moja djeca posisala.
    Sretno i na dalje se tako dobro dojite!

KayaR avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

Juuuupiiiiii :D :D :D
    Hvala ti nia , ulepsala si mi zivot
    Sad mi je mnoooogo lakse
    Inace Iva vec 2 dana ne spava od 13-21,izludeh s njom.Nesto bi htela a ne zna ni sama sta.
    Malkice odrema na siki,spustim ju vristi.Onda red igre,red sikenja,red vristanja
    A do prekjuce je spavala po 3x dnevno bar.....
    Nadam se da je zbog vetra...
    A veceras ju jedva savladah,premorena,spavala bi,a grize ko kuca :shock:
    Onda sam videvsi sve zvezdice, preburno reagovala pa se rasplakalaaaaa
    Samo mi fali jos jedan strajk :? Moram biti mudrija.
    Ljuti se i na "prst-redar"...bas je cudna.kao da uziva da mi zada bol
    kad se isplakala,posikila je i zaspala ...

Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

Moja curka koja sad ima 11 mj. počela je gristi bradavicu kada bi je ulovli grčevi u trbuhu ili kakanje, obzirom da nikad nije primila dudu kojom većina djece to rješava, a sada kad je primi grč u trbuhu ili kakanje zagrize igračke i trga kao lavica !!. Drugi razlog za ugrize je bio kad su je mučili zubi čak je odbijala sisanje u plaču pa sam ja to efikasno rješila paracetamol čepićem u nekoliko navrata kroz par dana dok zub nije iznikao, a mazali smo i desni gelom.

KayaR avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

Nije stigao Sliiiiinnnngggg
    Bilo je problema s on line placanjem,nijedna net porudzba nije uspela
    Mikka help!!
    Daj da napravimo neki aranzman?
    Kada ponovo dolazis u ove krajeve?

Osoblje foruma mikka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

hm, ne znam, sad me nece biti neko vrijeme, ali mogu ti poslati busom ili tako nesto, ako hoces.

pomikaki avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Citiraj KayaR prvotno napisa
    Inace Iva vec 2 dana ne spava od 13-21,izludeh s njom.Nesto bi htela a ne zna ni sama sta.
    Malkice odrema na siki,spustim ju vristi.Onda red igre,red sikenja,red vristanja
    A do prekjuce je spavala po 3x dnevno bar.....
    bit će možda skok u razvoju.
    Moja s 3 mj najednom nije spavala po danu, onda sam je počela nositi u marami pa bi tako zaspala. Od tada je počela spavati samo 2x dnevno, čini mi se, ali to joj je bilo dovoljno.
    S 4mj je opet bio neki cirkus da je bila na cici non stop, i po noći, pa se to opet smirilo, valjda je trebala navući više mlijeka.
    I tako, nikad mira, taman ti se čini da si skužila shemu kad se sve obrne naglavačke...

KayaR avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

mikka ,ne bih te ja mucila toliko
    Jednostavno,javi kada budes dolazila pa cemo se nesto dogovoriti
    Ovako bi bilo komplikovano za placanje,sacekivanje....
    Inace,proslavismo Uskrs.
    Stariji sin se razboleo,sumnjaju na salmonelu :?
    Nije nam dosadno
    A beba se pati sa zubicima bice,slini,kuka,nervozna,trpa prstice u usta,i sve sto joj dodje u ruku.A bebica od moje vec pomenute cimerice juce je imala 39.8 temperaturu i proliv+svi nasi simptomi,kazu-zubi?Da li je to moguce :?
    Osim toga,sikimo kako treba,ne strajkamo,i ne menjamo kolicinu :D

Kikica1 avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Drago mi je da ste se ti i bebica "dogovorile" oko sisanja Guranje svega u usta je pocelo kod nas sa nekih 3,5-4 mj i traje i dan danas a prvi zub je izasao sa 7,5mj. Ja sam cekala da se zubno meso napuse, pocrveni, pobijeli...slusala iskusne mame...i isli radi sasvim druge stvari kod dr i ja zamolila da pogleda hoce li taj zub ili sta a ona kaze - sto se mene tice, zub je vani Bez proljeva, temperature, zivcanjenja i sl. Svaka beba je slucaj za sebe, tako da ono sto vrijedi za bebu tvoje prijateljice ne mora i za tvoju ali i moze.

Drugo, ja do dan danas nisam izdojila vise od 80ml iz jedne cice a ni mali na bocicu nije popio vise od toga u komadu, sad ima 8mjeseci. Koliko piski mjerila sam samo jednom i to zato jer mi se ucinilo da od jednog antibiotika ne piski kao inace. Ne opterecuj se kolicinom u gramima i sl, bitno da je ocito da beba piski i kaki.

Moj mali je imao problem da kaka jednom na dva do tri dana, i to je pocelo iz cista mira, do tada stolice redovne svaki dan u isto doba. Ja sam se zabrinula zbog izgleda, bile su doslovce proljevaste. Boja okej, sve okej ali na kraju smo se doktori i ja slozili da su izrazito vodenaste. To je pocelo kad je mali imao 4,5 mjeseci i dobila sam preporuku od pedice u bolnici, ne od nase, da krenemo s dohranom. Dapace, na neki nacin mi je bilo receno da sta ocekujem od djeteta da ima stolice kao dijete na AD a ne zelim mu ga dati. S dr sam to rijesila na finjaka i zavrsilo je tako da sam je pitala cemu AD kad imam mlijeka i beba ocito napreduje. Odgovor nisam dobila. Moj stav-to ti je ona "stara skola" po kojoj je boca zakon a bebe sa 4mj vec trebaju jesti juhu, sa 6 fazol i sl Dva mjeseca dohrane i dalje kaka svaka 2-3 dana i tek zadnjih tjedan dana stolica postaje malo gusca i tvrdja.

Nasa pedica je bila zadovoljna napredovanjem i u biti poticala dohranu tek sa 6 mj s time da smo mi odmah poceli s kasicom jer je sokice bljucao i pretjerano a s njima i mlijeko a inace bas nije bljucavac preveliki.

Moj savjet ti je da slusas intuiciju i svoje srce i da se opustis. Naslusala sam se ja svega, i daj dudu i daj bocu AD da ti spava noc i daj caja i vode i daj mu caj po noci umjesto cice, blabla. Iskreno, sve su te savjete davale zene koje su odgojile i vise djece i bila sam na rubu da ih poslusam. Srecom, moj decko dudu je odbio a s vremenom sam odlucila ne slusati sta mi se govori i osluskivati bebu i sebe. Da sam poslusala vjerojatno bih ostala bez mlijeka do danas.

KayaR avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

Ja sam odlucila odloziti dohranu do 6 meseci.Smatram da je tako najbolje za bebu,i da dobro napreduje od iskljucivog dojenja.
    No,vreme curi,i moracu se htela-ne htela malo educirati u pogledu dohrane,jer moji momci su vec veliki,zaboravilo se,a i stosta se promenilo od tada.
    Vodenaste stolice nemamo,naprotiv su vrlo guste,nalik pasti za zube svaki 2-3 dan.Tako je vec dugo,kakila je posle podoja samo kada je bila bas malena,to smo vec i zaboravili.
    Brinem se zbog tih zubica jer vidim da je poremetila dnevno ponasanje,pa ne znam bas kako s tim da se nosim.Inace nije neka nervozna beba,a sad....
    Cini mi se da kenjka bez razloga,ne valja ni da je nosim,nije gladna,nije pospana a nezadovoljna,mukica mala.
    Sa sinovima nisam imala nikakvih problema sa zubicima,zato se sad ne snalazim.
    Nista,strpljenje,i cekamo....

KayaR avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

Evo nas ponovo
    Imamo malo vise od 5.5 meseci i dalje iskljucivo dojimo
    Dohranu smo(uprkos savetu pedijatrice)eskivirali do daljnjeg.
    Medjutim,malecka se malo razbolela,nocu se budila,tesko guta,odbija siku osim u slucaju teske gladi,malo su i stolice postale cesce i vodenastije,pa smo otisli doktorici na pregled.
    Naravno,crveno grlo,ali ne dobismo nikakvu terapiju jer ce proci i samo,a pogorsali bi vec uznemireni stomacic.Braca je ljube kad ,koliko i gde stignu,slatka je pa je svi razvlace kada je izvedem van,a malo smo se mozda i prerano "uletili" pa se prehladila
    Elem,rutinski je stavili na vagu,a ona 7800gr :D .
    Znaci,dobila je 700gr za 40 dana :D :D
    Vise nego sto je dobila prethodni mesec
    Badava sam se brinula.Opet su nas pohvalili
    Takodje rece pedica,da cim prodje bolest navalimo na dohranu
    Zasto li imam toliki otpor prema jos necemu osim dojenja :?
    Naprica mi kako nek pocnem sa vocem ili povrcem-svejedno :?
    U stvari,nek pocnem s jabukom ujutro,pa nek na 3 dana dodajem u tu jabuku novo voce,jabuka uvek kao osnova :? Tako jednu sedmicu.
    Sledecu-povrce za rucak(zadrzim voce ujutro),znaci odmah 2 obroka :?
    Trecu sedmicu dodajem zitarice u voce i povrce...
    Sad sam zbunjena.Oci mi ispadose bistreci teme o dohrani i nisam shvatila da tako treba.
    Sigurno da je bolje da sve to ide mnogo postupnije :?
    I tako...puna sam pitanja i nedoumica,ali o tome cu daviti na forumu dohrana
    Eto,samo da se malo pohvalim
    Uspeli smo sikiti 6 meseci :D :D i tako sam ponosna na sebe da bih pukla od srece 8)
    Hvala puno na savetima i podrsci

Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Kayo, imaš i razloga biti ponosna.
    Uspjela si u svojemu naumu.

Sada polako na podforum Dohrana, tamo ćeš pronaći savjeta za lagani početak.

Sretno!

Ivana B-G avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

cestitam od srca!

Sanjica avatar
    Datum pristupanja
    May 2004

Početno

O, kako mi je dobro poznat taj osjećaj... Čestitam od srca i vjeruj mi, sad tek nastupa najljepši period dojenja.
    Meni je 6 mjeseci bio nedosanjan san koji sam dosanjala tek s trećim djetetom i dogurala do 4,5 godine, doživjela postepeni prestanak i oproštaj...
    Želim to i tebi! Ne moraš se bojati dohrane, to nikako ne znači kraj dojenja!

KayaR avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

Cure hvala od
    Neprocenjiva mi je bila vasa paznja,pomoc i podrska.
    Toliko puta sam se na ovom forumu ohrabrila i dobila snage i vere u sebe da nastavim dalje kada mi je bilo jako tesko.

pomikaki avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

što se tiče dohrane, preporučam da pročitaš o baby led weaningu
    http://www.roda.hr/forum/viewtopic.p...er=asc&start=0

Datum pristupanja
    May 2009

Početno

Citiraj KayaR prvotno napisa
    Drage cure
    da li je neko od vas cuo za kapsule More milk plus,proizvodjaca Motherlove?
    Po ovdasnjim forumima ih zene hvale,kazu da se nakon par dana kolicina mleka u sikama znacajno poveca :shock:
    Da li bi to mogla biti istina ili je ipak "sarena laza"?
    Procitajte na www.motherlove.eu
    Ovde ih ima za kupiti,mada je cena visoka :?
    (nadam se da nije zabranjeno navoditi adrese sajtova na forumu? )
    Drage devojke,

motherlove more milk plus kapsule sam kupila kada sam imala problem sa proizvodnjom mleka, pisala sam ovde o tome...

Da li je dojenje na zahtev, poboljsana ishrana, vise sna ili ove kapsule, ili sve zajedno, doprinelo tome - uglavnom, ja mleka imam vise... Kapsule su na prirodnoj bazi, koliko sam ja nasla na internetu potpuno su bezopasne, a iz mog iskustva, deluju.

Ja sam ispila jednu kutiju (60 kapsula), po preporuci sa uputstva 4x dnevno po jednu, a poboljsanje sam primetila vec posle 2 dana. Sada ih ne pijem, tj. popijem po 2x dnevno kada primetim da imam manje mleka (obicno nedelju pre nego sto treba da dobijem), ali ih uvek imam uz sebe, za ne daj boze

Ako si u Bg, kao sto pise, ima ih u nekoliko apoteka, prvu dozu smo kupili u TC Rodic na Novom Beogradu, 60 kapsula je kostalo 2800 din, a drugu je suprug kupio u nekoj apoteci na Bezanijskoj kosi, 60 kapsula 2300 din. Inace, cene strasno variraju, tako da je on cak na jednom mestu 60 kapsula zamalo platio 3800 din.

Mada tebi ove kapsule, koliko vidim iz postova u kojima opisujes napredak svoje devojcice, apsolutno ne trebaju :D

Pozdrav svima!!!

KayaR avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

Ja sam kupila 2 bocice,ispila jednu i odustala
    Druga eno je ceka...
    Nisam primetila nikakvu razliku,moram priznati :/
    Cak sam pila 3x po 2.
    Malena sisa i dalje,dohranu ne prihvata,a ja sam prestala da brigam.
    Ima 6.5 meseci,8kg i 70cm,tako da je fino porasla samo do sike do sada.
    A ako je do sada bilo ok,bice valjda i nadalje
    Kapsule cu popiti,cisto da se ne bace
    Meni je glavna prepreka bilo to sto ne treba piti nista 20min pre i posle tableta a ja staaaaalno nesto pijem i to me je bas nerviralo,pa sam prestala.

KayaR avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

Podizem svoju temu iz arhive
    Moja malena Iva je pre 2 dana napunila godinu dana i proslavila svoj prvi rodjendan :D
    A mi i dalje sikimoooooo :D
    I ne nazire se kraj
    Ovom prilikom zelim da se zahvalim svima vama koji ste bili uz mene kada mi je bilo tesko(procitaj naslov)i dali mi pomoc i podrsku da istrajem kada sam bivala na ivici.
    Nisam verovala da ce moja curica voleti siku toliko dugo i da cemo zaista uspeti nas dve.
    Godina dana mi je bila nedosanjani san,a evo,idemo dalje :D
    Ja sam konacno jedna sretna zena i najsretnija mama na svetu!!(nema veze sto imam 20tak kilica viska...)
    Jako sam ponosna na sebe a vama zahvalna na svemu
    Puno pozdrava i poljubaca
    Evo ovo smo mi
    http://public.fotki.com/katili/ivin-rodjendan/

katajina avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

Ženo, zar ti imaš troje djece? :shock: Fenomenalno izgledaš, koje kile viška
    Mala sisalica je prekrasna, sretna sam što ste uspjeli :D

pomikaki avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Super :D
    lijepe slike

KayaR avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

Citiraj katajina prvotno napisa
    Imam,imam,troje! :D
    Vidis potpis momci su veeeeliki mala je samo Ivuska.
    A kilice :? Paaaa,odabrala sam slikice na kojima izgledam manje "ovo je mama prase-grok"

Sanjica avatar
    Datum pristupanja
    May 2004

Početno

Čestitam od srca!
    I počni polako pisati svoju priču... Meni je tako drago da sam ja svoju napisala, uvijek me iznova iznenade neki detalji kad je duže ne čitam.

I sad sam zasuzila čitajući je ponovo...

I ako ti je imalo pomogla da te ohrabri, makar samo jednu malu mrvicu, ja sam duplo sretnija zbog tebe nego ti sama zbog sebe, vjeruj mi!

Strobery Shortcake avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Citiraj katajina prvotno napisa
    Mala sisalica je prekrasna, sretna sam što ste uspjeli :D
    X

KayaR avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

Drage Rodice,evo nas ponovo
    Juce je Ivi bio 2.rodjendan,druzimo se s vama vec duuugo
    Usprkos ovoj mojoj kukajucoj temi,prijavljujem da smo ponosno usli u trecu godinu sikenja,a ako ovako nastavimo sikicemo zauvek
    Javljam se i zato,da ako ovo zapadne za oko nekoj mladoj,nesigurnoj mami,posluzi kao primer kako se sve moze kada se hoce i ima prave savete i podrsku,sto sam ja sve imala na Rodi!
    Puuuno pozdrava!!!
    Posljednje uređivanje od KayaR : 29.11.2010. at 13:24

anchie76 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Bravo bravo

Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Kayo, pa bravo!