P. ima samo 4 zuba. Prvi je dobila s 11 mjeseci, a zadnji s 14, već tri mjeseca nijedan. Dvojke joj se vide i mogu ih napipati, gornje izgledaju ko da je samo tanka kožica preko njih koja samo što ne pukne, donje su isto jako blizu, i gornje četvorke.
Prije dva tjedna je dobila 39,5 temperaturu i bili smo kod pedijatrice i u bolnici na pretragama, i ništa nisu našli osim lagano povišenog crp koji se može pripisati rastu zubića. Onda mi se činilo da je sve krenulo i da će joj više zubi izbiti, ali još ništa.
Inače joj jako sporo rastu. Na pregledu s 9 mjeseci je pedijatrica rekla „evo zubić je tu, bit će vani za 2-3 dana“, a izbio je za 2 mjeseca. I sad se čini ko da svi samo što nisu izašli, a nikako da se pojave.
Naša pedijatrica se ne zabrinjava, a i pedijatar u bolnici je rekao da je to normalno. Samo kaj sam ja već nestrpljiva kad će konačno dobiti te zube, pa izgleda da do tri godine neće imati sve. A i žao mi je kad vidim kak djeca njene dobi mogu normalno odgristi komad nečega i žvakati. Možda bi i ona bolje jela da može. Planirala sam prestati dojiti do 18 mjeseci, ali sad nema šanse.
Ima li još djece te dobi s tak malo zubića? Je li to samo stvar genetike ili možda postoji neki drugi razlog?