Pokazuje rezultate 1 do 9 od 9

Tema: spori rast zubića

Datum pristupanja
    May 2007

Početno spori rast zubića

P. ima samo 4 zuba. Prvi je dobila s 11 mjeseci, a zadnji s 14, već tri mjeseca nijedan. Dvojke joj se vide i mogu ih napipati, gornje izgledaju ko da je samo tanka kožica preko njih koja samo što ne pukne, donje su isto jako blizu, i gornje četvorke.

Prije dva tjedna je dobila 39,5 temperaturu i bili smo kod pedijatrice i u bolnici na pretragama, i ništa nisu našli osim lagano povišenog crp koji se može pripisati rastu zubića. Onda mi se činilo da je sve krenulo i da će joj više zubi izbiti, ali još ništa.

Inače joj jako sporo rastu. Na pregledu s 9 mjeseci je pedijatrica rekla „evo zubić je tu, bit će vani za 2-3 dana“, a izbio je za 2 mjeseca. I sad se čini ko da svi samo što nisu izašli, a nikako da se pojave.

Naša pedijatrica se ne zabrinjava, a i pedijatar u bolnici je rekao da je to normalno. Samo kaj sam ja već nestrpljiva kad će konačno dobiti te zube, pa izgleda da do tri godine neće imati sve. A i žao mi je kad vidim kak djeca njene dobi mogu normalno odgristi komad nečega i žvakati. Možda bi i ona bolje jela da može. Planirala sam prestati dojiti do 18 mjeseci, ali sad nema šanse.

Ima li još djece te dobi s tak malo zubića? Je li to samo stvar genetike ili možda postoji neki drugi razlog?

Asimon avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

uuu, onda smo mi zubati prema vama.
    M. ima čak 10 zuba - sve jedinice i dvice i dvije četvrtice. Desni su joj mjesecima natečene, sve trpa u usta, slini...ali zubi ne izlaze.

P.-u su jedinice i dvice izašle negdje s 9-10 mjeseci (trebala bih pogledati datume, jer sam to vrijedno zapisivala), a onda je sa oko godinu dana počelo izbijati, tako da sam svako par dana vidjela novi zub. Srećom, nije ga previše boljelo.

Za razliku od njega, M. baš boli. Vidim da pravi grimase kad jede ili nešto grize. Baš mi je bude žao. I isto ponekad mislim da svih 20 neće imati do 4 godine.

Mislim da je to stvar genetike. I nema neke pomoći.

Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno Re: spori rast zubića

Lena je prvi dobila sa trinaest mjeseci, tri tjedna prije toga je potpuno promijenila ponašanje, ćud, da bi se nakon izlaska zubića sve vratilo na staro.
    Pa nakon mjesec dana sljedeći, pa dva mjeseca ništa, pa gornja i donja jedinica skupa (svaki put kao da je osjećala simptome cca dva tjedna, nije imala temperaturu, samo joj je jako curilo iz nosića).
    Nakon jedinica dugo ništa, pa negdje sa 17 -18 mjeseci odjednom četiri četvorke paralelno. Tu je cijelih mjesec dana bila strašno tiha, povučena, pribijena uz mene, dosta zahtjevna .....
    Sada gledam njene slike sa 20 mjeseci - u osmjehu četiri jedinice (četvorke se ne vide) i ništa više
    Onda se u narednih četiri pet mjeseci popunile rupe između jedinica i četvorki.
    Sada ima 16 zubića, 23,5 mjeseca i kada žvaće vidim da još uvijek žvaće meso prednjim jedinicama, kao da se još nije navikla da koristi i ostale zubiće.
    Inače jede sve, njoj su dugo i u vrtiću sitnili hranu, dok su druga djeca mogla sama odgristi, ali navikla se nekako i desnima žvakati.

Moja mama kaže da je nasljedno, meni je prvi zubi izašao sa 18 mjeseci.

Ninči avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

I mene brine nešta slično.

Naime, mojoj curi su malo prije 6.og mjeseca nikla donja 2 zuba...nakon toga su nikla 4 gornja zuba. Zadnji je nikao sa 8 mj. Sad je skoro pa godinu dana stara, i nikako da nikne sljedeći zub Predug mi nekako period između 2 zuba pa me već malo brine.

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

mojem prvom djetetu je prvi zub izbio tek s 14.mj..i sporo su išli..i nema problema..sad ima sve..to je sve normalno..

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Dobro je jedino što će imati manje vremena da se pokvare.

domy avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

E da tak sam i ja mislila. Mi smo prvi dobili sa 10 mjeseci i imali tada prvi put temperaturu isto 39,5, a ja sva u panici.
    I nakon dva dana izađe zub,onda par mjeseci ništa pa opet dva zuba.
    I tako polako su izbijali nismo ni znali samo vidimo gle zub je narastao.
    I imao je pa čak mislim do dvije godine sve, a isto sam mislila da neće izaći do 5 godine.
    Polako i strpljenja, biti će sve ok vidjet češ.

paid avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Citiraj Ninči prvotno napisa
    I mene brine nešta slično.

Naime, mojoj curi su malo prije 6.og mjeseca nikla donja 2 zuba...nakon toga su nikla 4 gornja zuba. Zadnji je nikao sa 8 mj. Sad je skoro pa godinu dana stara, i nikako da nikne sljedeći zub Predug mi nekako period između 2 zuba pa me već malo brine.

mi smo ih sa 7,ipo mjeseci imali 8, sve jedinice i dvojke.od tada ništa, a imamo preko 11 mjeseci.mislim da je to sve normalono.meni se sviđa ova pauza. to nicanje je kod nas prestašno.

kikic avatar
    Datum pristupanja
    May 2004

Početno

Mi imamo 9 mjeseci i ništa još na vidiku od zubića. Prije 3 tjedna je imao temp. 39.4 jedan dan i mislila sam sigurno će zub ali ništa još... A gledam njegove vršnjake, svi imaju po 4, 5, 6 zubića

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •