Pokazuje rezultate 1 do 13 od 13

Tema: Voda... piju li je dovoljno ?

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno Voda... piju li je dovoljno ?

Moja dva sina su potpuno različiti - stariji pije vodu (i sokove, ali uglavnom vodu) često i puno.

A mlađi.... taj nikad nije žedan, ali povremeno je znao imati napade goropadnosti. Problem se djelomično riješio kad smo shvatili da ne pije dovoljno vode. Tjeramo ga i podsjećamo, ali veći dio dana je u školi (boravak) i izvan našeg nadzora. Imaju tamo bočice s vodom, mijenjam ih svaki tjedan, ali nemam pregleda koliko popije. Ako je zle volje, odmah posumnjam da je ne samo umoran, nego i žedan...

Piju li vaša djeca redovito i dovoljno?

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

pije kad hoće i koliko hoće

daj mu jednostavno do znanja posljedicu ne pijenja vode

ja sam Mm-u rekla: ja sa tobom gladnim neću rastpravljat (mak na konac, a ne rasprava) ti si živčen i nerazuman, lipo marendaj, pa ćemo diskutirati kolko hoćeš.

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

o, da, pogotovo moj sin. i isto se napaja većinom vodom, tu i tamo dobije sok(kod bake), čaj ujutro. Ali pije zaista puno od rođenja. Moja kćer - tu nemam takvu kontrolu, ali mislim da ona ipak manje pije, ali dovoljno. Inače sam ja veliki vodoljubac i pijem velike količine vode dnevno, po 3 litre, na poslu od 7-16 popijem 2 litre. Ne znam, paše mi. Onda je vljda i sin na mene. Dok mm baš i ne pije puno, tek kad "prežedni" exa 2 krigle vode.

sladjanaf avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

moja djeca piju previše tekućine.

lucij@ avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Moj I. definitivno ne pije dovoljno vode. Otegotna okolnost je da mu MM radije daje sok, da dečku bude finije

Brunda avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Sven u prosjeku popije 5 litara vode dnevno
    Leon pije malo (cca 1 dl) i to samo nako jela i eventualno gutljaj do dva van toga. Ali on doji pa me (još) ne brine.

domy avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

D kad je bio manji nekeko mi se čini da je više pio ili sam više pratila pošto je pio iz boćice.A pogotovo kad sam mu ja davala.
    A sad nekad se pitam dali je opće pio a nekad samo pije.
    Pa valjda prepostavljam da pije koliko mu treba.
    Inaće ja sam vodopijac ja pijem jako puno vode i po zimi i po ljeti, po 2-3-4 litre

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Pije puno vode oduvijek, to mu je navika na tatu. Zafrkavam se da s njih dvojicom na izlete treba nositi nekoliko galona vode
    Ali draže mi je da je tako, nego da je na mene - ja zaboravim piti, i onda odjednom shvatim da sam totalno iscrpljena, a kao ne znam od čega

modesty71 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Nikako ju natjerati da nekaj popije. Ajd sokove bi i pila (izbjegavam joj ih davat) al vodu - popije natoči si cijelu čašu, popije gutljaj a ostatak s guštom izlije u sudoper. Koža joj je dosta suha, baš zbog toga, a i s kakanjem smo imali problema... ali ne znam kak da ju motiviram da popije više.

Radila sam joj sokove iz sokovnika, pa mi je rekla "Neću taj, hoću PRAVI sok!" . Sva tekućina koju stavi u sebe je juha, malo mljeka koje pojede uz večeru i par gutljaja vode kad ju natjeram. Kak je u vrtiću, nemam pojma, ona tvrdi da tam PUNO pije (moš mislit ).

Ali ni ja ko klinka nisam puno pila, a danas više ne idem nikam bez svog bidončeka - valjda se i to regulira s vremenom.

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

iskreno, ja bih ti isto napravila na vodu vulgaris vodovodna
    ne mogu to piti
    ali Janu mogu hektolitre
    filtrirana voda na sobnoj temperaturi mi je favorit

lunahor avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

hm a znate li vi uopce koliko treba popiti na dan vode tj neke tekucine ?
    ja znam da s 3 godine smo morali popiti najmanje 600 -800 ml, sada s 6 1000 -1200 ml je kolicina koju moramo popiti. mislim znam to slucajno, jer zbog problema s mjehurom moramo unositi skolsku kolicinu za tu dob. evo pa sam napisala cisto da vam bude orijentir

Cathy avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Citiraj lunahor prvotno napisa
    hm a znate li vi uopce koliko treba popiti na dan vode tj neke tekucine ?
    ja znam da s 3 godine smo morali popiti najmanje 600 -800 ml, sada s 6 1000 -1200 ml je kolicina koju moramo popiti. mislim znam to slucajno, jer zbog problema s mjehurom moramo unositi skolsku kolicinu za tu dob. evo pa sam napisala cisto da vam bude orijentir
    Puno hvala, postavila sam to pitanje na dohrani ali mi nitko nije odgovorio. Naime imam osjećaj da moj dvogodišnjak previše pije, ali iz ovoga ispada da je normalan.

baps avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

Citiraj modesty71 prvotno napisa
    al vodu - popije natoči si cijelu čašu, popije gutljaj a ostatak s guštom izlije u sudoper.
    ...identično...

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •