-
Šta vi mislite
Jučer pričam sa frendicom i sva je jadna mali joj je prije 2 mjeseca krenuo u vrtić (ima sad 15mj.) i zadnjih mjesec dana je stalo bolestan.
Odnosno ima crijevnu virozu i opet mu se ponovila.
Pa je rekla da će nekak probati iskombinirati da je sad neko vrijeme doma da se malo oporavi.
A poslije su mislili ga dati na čuvanje kod jedne gospođe u susjedstvu koja čuva jš 5-6 djece.
Pa sam joj rekla da nisam baš sigurna da će to pomoći jer je opet u doticaju sa klincima, mislim da će biti manje bolestan.
Onda je ona rekla ipak je tu 5-6 djece a u vrtiću 18.
Iako tih malih nikad nije 18 nego do 10-13.
Šta vi mislite jel će biti manje bolestan kod tete čuvarice?
-
moj L ima tetu koja uz njega čuva nekoliko djece. Ne znam za vrtička iskustva, no mi smo u jednom periodu bili stalno bolesni. I to naprimjer, čim čujem da je dijete X danas bolesno, znam da će L dobiti to isto kroz dan, dva.
-
to je jedna od situacija kod kojih nikako ne mozes unaprijed znati sto ce i kako biti :/
nit znas kakav je imunitet tom djetetu, nit kakvi su uvjeti kod te tete u usporedbi s onima u vrticu, nit ista o djeci kod nje ili u vrticu...
previse varijabli
-
Andrej je od 1. do 3. godine bio na čuvanju kod tete čuvalice s još 4 djece.
Prve godine bio je bolestan svaki mjesec. Druge godine nije uopće bolovao.
Kako bi bilo da je išao u jaslice, nemam pojma. A ne znam ni koliko sve to skupa ovisi o njegovom prirođenom imunitetu. Kako litala kaže, previše je varijabli :/
-
pa upravo to - mojih dvoje starijih su isli u mjesovitu grupu (od 18mjeseci do 6 godina - cca 18-20 djece) i one sk.godine kad se rodio treci (on se rodio na proljece) nisu niti jedan jedini dan izostali iz vrtica... bili su zdravi preko godinu i pol dana u komadu... a onda je ovaj srednji pobrao streptokok (vjerojatno iz vrtica) pa smo svi u djuture pili antibiotik (svi bili pozitivni - nitko nikakvih simptoma), i nakon toga opet - doktor: nula bodova...
jednom me cak frendica (cura joj isla s mojima u vrtic) "napala" da sta radim toj djeci kad nikad nisu bolesna
-
djetetu koje je sklono usisat svaki virus i bakteriju neće pomoći niti da ga se stavi pod stakleno zvono.
moj je još uvijek sa 2,5 godine skoro pa stalno bolestan, ali ne samo od onoga što pokupi u jaslicama, nego na to obično ide još jedna do dvije dijagnoze koje dobije dok je doma :/
-
Mojeg malenog čuva baka s još dvoje unučadi. Mogu reči da su bolesni manje nego neka djeca koju znam, a idu u vrtić, ali isto tako s druge strane čim jedan pokupi neku virozu, odmah su svi bolesni. Ova zima nam je bila dosta teška (a imali su, hvala Bogu, samo manje viroze). Svi mi odrasli smo počeli raditi, i čim jedan odrasli donese virozu, odmah dobiju i maleni. Dakle kod nas su problem odrasli, a ne djeca, mi smo kao da idemo u vrtić.
-
Prosle zime smo 6 mj bili kod jedne takve tete.
Sve ovisi o roditeljima. I teti.
Nasa teta koja je cuvala njih 5 je imala stroga pravila za zdravlje, a roditelji su se toga drzali.
S tim da se ona ne bi libila otkazat cuvanje roditelju koji bi slao dijete pod antibiotikom...
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma